Rakennerahastokausi 2007-2013 Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
P.O. BOX 4600, University of Oulu • tel. (08) , fax (08) • Sosiaali- ja terveysalan uudet mahdollisuudet.
Advertisements

Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
1 EU-osarahoitteisten kehittämishankkeiden käsittely Hankkeiden käsittelystä on maininta - Rakennerahastolaissa, - valtioneuvoston rakennerahastoista.
’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
Yhdessä Suomessa ja Euroopassa
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman vuosiraportti 2010 Esittely Päijät-Hämeen MYR:ssä
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
KESKI-SUOMEN MAAKUNTAOHJELMA MAAKUNTAOHJELMAN TOTEUTTAMINEN Vahvuuksia voimistaen ja voimavaroja kooten uudella kehittämisotteella Hannu Korhonen.
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
EAKR-toimenpideohjelmien arviointi Neuvotteleva virkamies Marikki Järvinen Työ- ja elinkeinoministeriö, Alueiden kehittämisyksikkö.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
LaukaaMaakuntajohtaja Olav Jern WFA:n maapäivät 1 Länsi-Suomen alueellinen kilpailukyky ja työllisyystavoite – ohjelma Maakuntajohtaja.
Rakennerahastokausi Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Ohjelmakauden valmistelutilanne Riitta Koskinen MYR
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Kertakorvausmenettely: Pohjois-Savon ELY-keskus Rakennerahastoasiantuntija Merja Hilpinen.
EP:n keskeiset kehittämisalat ja EAKR-ohjelma niiden tukemisessa Asko Peltola
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
Itä-Suomen EAKR-SKOM Kajaani Satu Vehreävesa, Pohjois-Savon liitto Rakennerahastotoiminnan vaikuttavuus , Pohjois-Savo.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
EU-RAHOITUS KAINUUSSA JORMA TEITTINEN KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Maailman johtavana metsäklusterina vuoteen 2030 Suomen metsäklusterin tutkimusstrategia.
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Vipuvoimaa EU:lta Hankeinfo Mikkelissä Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitto.
EU:n kilpailukyky- ja työllisyystavoite Manner-Suomen ESR- toimenpideohjelma – Itä-Suomen suuralueosio.
Hyvinvointiteknologia sosiaalisten innovaatioiden välineenä Itä-Suomen Innovatiiviset toimet -ohjelma ITÄ-SUOMEN INNOVATIIVISET TOIMET.
Tuulivoima Tekesin strategiassa
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Katsaus äkillisten rakennemuutosten hoitoon osoitetun kansallisen varauksen käyttöön, tilanne Pohjois-Karjala, Joensuun seutu - Perlos Oy:n.
KESKI-SUOMEN KEHITTÄMISEN HAASTEET
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
Itä-Suomen EAKR-ohjelman strategisesta toteutumisesta Kehittämisjohtaja Jorma Teittinen, Kainuun maakunta –kuntayhtymä, IS EAKR –SK, Kajaani.
Rakennerahasto-ohjelman toimeenpanon tilannekatsaus Maakunnan yhteistyöryhmä
ESR-hankkeet Etelä-Savon TE-keskus ESR-koordinaattori Kati Torniainen.
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
ESR-hankkeet Itä-Suomen suuralueen TE-keskukset ESR-koordinaattori Kati Torniainen.
Itä-Suomen EAKR-SKOM NSPA – Pohjoisen harvaan asuttujen alueiden politiikkalinjaukset Satu Vehreävesa ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savo.
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittäminen Satakunnassa - strategioista toimenpiteisiin Palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi Porin.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
EAKR-arviointisuunnitelma Sisältö Valmisteluprosessi Arviointityöryhmä asetettu elokuussa 2008 Valmistellut suunnitelman sekä.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut
Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman toteumakatsaus
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
Rahoituksen kohdentuminen 2018
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
Aluekehittämisen keskustelu simulointi helmikuu 2018
Seurannassa olleet rahoituslähteet
Aluekehityssuunnittelija
Esityksen transkriptio:

Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso Kilpailukykyiset ja uudistuvat yritykset Kilpailukykyiset ja uudistuvat yritykset Yritys- toiminta Yritys- toiminta Innovaatio- toiminta Innovaatio- toiminta Työelämä ja koulutus (ESR) KESTÄVÄ KEHITYS YHTÄLÄISET MAHDOLLISUUDET JA SYRJIMÄTTÖMYYS KUMPPANUUS Hyvin toimiva innovaatiojärjestelmä ja vetovoimainen elin- ympäristö Toimivat työ- markkinat sekä osaava ja motivoitunut työvoima Toimivat työ- markkinat sekä osaava ja motivoitunut työvoima Itä-Suomi on maailmanlaajui- sesti kilpailu- kykyinen ja avautunut osaamisen, yrittämisen ja elämisen ympäristö, jolle Venäjän läheisyys on vahvuus. Itä-Suomi on maailmanlaajui- sesti kilpailu- kykyinen ja avautunut osaamisen, yrittämisen ja elämisen ympäristö, jolle Venäjän läheisyys on vahvuus. Toiminta- ympäristöt Toiminta- ympäristöt Visio Vaikuttavuus-/ makrotavoitteet Kehittämisstrategian ydin Toimintalinjat Ohjelma- tavoitteet Uudet Työpaikat Uudet yritykset T&K- toiminnan määrä T&K- työpaikat Uudet Työpaikat Uudet yritykset T&K- toiminnan määrä T&K- työpaikat ITÄ-SUOMEN EAKR-SKOM

Itä-Suomen EAKR-ohjelman painopisteet perustuvat Kainuun, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois- Savon maakuntaohjelmien painopisteisiin Saavu- tettavuus Kulttuuri- ympäristö Luonnon- ympäristö Vahvojen yritysryp- päiden teemallinen kehittäminen Tuottavuus ja kilpailukyky Osaamisen tuotteistaminen innovatiiviseksi liiketoiminnaksi Kansain- välistyminen Yritysten perustaminen ja nuoret yrittäjät Metsä ja metalli Materiaali- tekniikka ICT (sensorit) Vapaa-aika ja matkailu Hyvinvointi Ympäristö ja energia Kaivannais- toiminta Kasvuyritykset Elintarviketeknologia Palvelujen toimivuus ITÄ-SUOMEN EAKR-SKOM Pohjois-Savon teemat

Pohjois-Savon teemat vuosille Rakennerahasto-ohjelmia syventävää teemoitusta tehdään seuraavilla osa-alueilla: 1.Energia- ja ympäristöteknologia: erityisesti biopolttoaineisiin liittyvät energiateknologiat 2.Teknologiateollisuuden uudet suunnittelu- ja tuotantomenetelmät: automaatio, älykkäät koneensuunnittelu- ja rakennusmenetelmät, tuotantojärjestelmien kehittäminen ja hallinta, liikkuvat työkoneet 3.Mittaus- ja sensoritekniikka: uudet anturit ja pinnoitteet, optiset materiaalit, matemaattinen mallinnus, kuvankäsittely, prosessiautomaatio ja lääketieteen mittaustekniikat, miniatyyrisointi 4.Hyvinvointialan tuotteiden ja palveluiden kaupallistaminen sekä hoito- ja hoivapalveluiden kehittäminen: tuotteiden ja palveluiden kaupallistaminen, terveydenhuollon teknologia, bioteknologia, biomateriaalit, lääkekehitys, ympäristöterveys, turvallisuusteknologia, uudet tuotantotavat ja teknologia palvelutuotannossa vähintään 65% rahoituksesta suunnataan EAKR-ohjelman toimintalinjalla 2 teemoihin koskee myös EAKR-ohjelman muita toimintalinjoja, lisäksi ESR-toimenpideohjelmalla tuetaan valittuja teemoja ITÄ-SUOMEN EAKR - SKOM

Teemat valittiin seuraavien kriteerien perusteella 1.olemassa oleva yrityskanta, niiden kehittymispotentiaali 2.yritysten kilpailukyky ja kansainväliset kasvunäkymät 3.maakunnassa oleva koulutus- ja t&k–osaaminen sekä muualta kanavoitava osaaminen Pohjois-Savon teemat vuosille maakuntaohjelman painopisteiden tarkempi fokusointi ja keskeisten kehittämisalojen valinta ITÄ-SUOMEN EAKR-SKOM

Teematyöskentelyn organisointi Pohjois-Savon liitto vastaa organisoinnista Teemoille valittu koordinaatiotahot 1.Energia ja ympäristö – Savonia-ammattikorkeakoulu 2.Teknologiateollisuus – Savonia-ammattikorkeakoulu 3.Mittaus ja sensorit – VTT 4.Hyvinvointiala – kilpailuttaminen kesken Teemojen koordinaatio- ja seurantatehtävät 1.Yleinen koordinaatio ja toteutuksen raportointi PSL:lle ja MYR:lle 2.Tavoitteiden ja toimenpiteiden käytännön toteutuksen edistäminen 3.Hanketoiminnan aktivointi sekä verkostoitumisen ja strategisten kumppanuuksien synnyn edistäminen 4.Kansallisen ja kansainvälisen alan kehityksen seuranta ja tiedotus maakunnassa 5.Teemaohjelman päivittäminen ja uudelleenfokusointi tarvittaessa 6.Yhteydenpito muihin teemoihin sekä kansallisiin osaamiskeskusohjelmiin ITÄ-SUOMEN EAKR-SKOM

Pohjois-Savon teemat vuosille miten EAKR- ja ESR-varat ovat kohdistuneet teemoihin MYR-sihteeristön käsittelemät EAKR-ohjelman TL 2:n ja TL 3:n hankkeet tilanteen mukaan sekä TL 1:n tiedot tilanteen mukaan ESR-rahoituksesta teemoihin kohdistunut n. 11%, mutta lääninhallituksen ESR-hankkeista peräti 29% on kohdistunut teemoihin