KEHITTÄMISTEHTÄVÄN SUUNNITELMA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lavian lukio.
Advertisements

VAAKA-hanke OPH:n terveiset • Koulutuksen järjestäjän tulee varmistaa, että työnantaja on tehnyt työturvallisuuslain mukaisen työn vaarojen.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Topirkka -portaali ja työssäoppimispaikat:  vähentää työssäoppimisen organisoimisesta aiheutuvaa työtä (varausjärjestelmä)  selkiyttää käytäntöjä oppilaitosten.
Kyselyyn vastasi:Espoo 23/25 Kirkkonummi3/4 Kauniainen0/1 Ilman jatko-opiskelupaikkaa jääneet nuoret Kesäkuu Espoo146 Kirkkonummi20 3 koulua, joissa kaikki.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
Wilma ja työssäoppiminen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
Yrittäjyyskoordinaattorin toimenkuvasta Eri yksiköissä toimii yrittäjyyskoordinaattoreita, joiden tehtävänä on: *kehittää tapoja ja metodeja opettaa yrittäjyyttä.
Kurre Oulun seudun ammattiopistossa Matti Leskelä,
2+1-mentorointi Liisa Uusitalo
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ –
Erityisopiskelijoiden työssäoppimisen kokeilu- ja kehittämishanke OHJAAJAN KANSIO TYÖSSÄOPPIMISEN TUKENA Tuula Rantanen
Ohjaajakouluttajat Työryhmässä 15 jäsentä, paikalla 10. Lisäksi 5 työryhmän ulkopuolista.
TOPO-opettajien ohjatut työelämäjaksot Nina Aula.
Pilvipalvelut - Hyödyt ja haasteet Vesa Lappalainen Tietotekniikan laitos.
Kandidaatintyö prosessimetallurgian laboratoriossa
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
“Aluekehittäjä parhaasta päästä.” Etelä-Karjalan liiton rahoittamia hankkeita koskeva asiakastyytyväisyyskysely Järjestettiin huhtikuussa 2014, toteutettiin.
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
Hellevi Tervo Tyrnävän työleiri MITÄ ON TYÖELÄMÄN TUKEMINEN ? Hankkeissa tehtyä ja seminaarissa pohdittua.
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
1 Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus Työvalta / Kaarnakorpi, Laine, Muotka, Ovaska ”Tekemällä oppii!” - Liiketalouden perustutkinto.
Jukka Vehviläinen, DiaLoog AMMATTISTARTIN SEURANTA VUONNA 2010 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä toteuttaa hankkeen, jonka aikana (v. 2010) suunnitellaan.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Palaute elämää diabeteksen ja diabeetikon kanssa päivästä Lauantai
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Työssäoppiminen eli TOP
SeduCoachin mahdollisuudet laajennetun työssäoppimisen tukena - tavoitteet, toiminnan kehittäminen ja kokeileminen Anne Lepistö, projektikoordinaattori.
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
Laatuseminaari Laadulla tulosta Case – opiskelijapalautteen kerääminen ja käsittely.
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
TYÖPAIKKAOHJAAJAKOU LUTUS - OULUN MALLI Tekijöinä tekniikkaryhmä: J. Piltonen, B. Pousi, P. Saarinen ja T. Tyni.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Atto-aineita työssäoppien Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12.
Timo Tamminen, Opettajankoulutuslaitos + Opiskelijarekisteri Lukujärjestys- ja tilavarausohjelmisto Optimen käyttöönoton tilannekatsaus 1.
Nuoret ja muuttuva työelämä TRIANGLE seminaari Rehtori Saija Niemelä-Pentti.
Pilvipalvelut - Hyödyt ja haasteet Vesa Lappalainen Tietotekniikan laitos.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Työelämäyhteistyön tiedonhallinnan kehittäminen Vaiheet, työkalut ja roolit Case Sedu, Primus ja Työ tekijäänsä opettaa -hanke.
Tietostrategiaa monimuotoisesti
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
4. MONO-päivä Klo
Opettajien valmentaminen työpaikkaohjaajien kouluttajiksi
Teollisuus Oulussa 2013–2015 TOL 2008, C Vuoden 2017 aluerajat
Aloittaneet ja lopettaneet yritykset
Työllisten osuus toimialoittain
Elinkeinorakenne Oulussa
Työllisten osuus toimialoittain
Elinkeinorakenne Oulussa
Teollisuus Oulussa 2013–2017 TOL 2008, C
Toimipaikat Oulussa 2017 Vuoden 2017 aluerajat
Esityksen transkriptio:

KEHITTÄMISTEHTÄVÄN SUUNNITELMA Maatalousalan työssäoppimispaikkojen ja niiden tietojen päivittäminen, työpaikkaohjaaja koulutustarpeen selvittäminen. Kirsi Heikkinen Kymmeneen vuoteen kukaan ei ole pävittänyt tietoja. Tiloilla on tullut mm sukupolvenvaihtoja, tuotantosuuntiin on voinut tulla muutoksia, nykyisestä rekisteristä on opiskelijoiden ja uusien opettajien hankala löytää sopiva työssäoppimispaikka, uusien työssäoppimispaikkojen ”värvääminen”. Haluamme selvittää top-paikat tutkinnonosittain, niin että meillä on rekisteri, josta selviää mitä tutkinnonosia ja näyttöjä voi eri top-paikoissa tehdä. Kehittämistehtävän tavoitteet Laaditaan lomakkeet ja testataan niitä pienellä ryhmällä, 5.  Kehittämistehtävän toteuttaminen Aika: huhti-touko 2014, OSAO Muhoksen yksikkö, Työelämäedustus: Lännenratsastus talli, Kopoti, Oulu Tellun koirapalvelu Lemmikkihoitola Vierashuone, Kempele Ratsutalli Nelzas, Muhos Maatalousyhtymä Alaketo, Muhos Illansuun tila, Muhos Animagi, Oulu Oulun eläinlääkäripäivystys, Oulu Eläinlääkäri Esa Valkonen, Muhos 6. Lomakkeisto ja toimintatapa miten asiaa jatkossa toteutetaan.     Esimiehen allekirjoitus   __________________________________________

Kehittämistehtävän taustaa Kymmeneen vuoteen kukaan ei ole pävittänyt tietoja. Tiloilla on tänä aikan tullut mm. sukupolvenvaihtoja, tuotantosuuntiin on voinut tulla muutoksia. Nykyisestä rekisteristä on opiskelijoiden (ja uusien opettajien) hankala löytää sopiva työssäoppimispaikka Uusien työssäoppimispaikkojen ”värvääminen” Haluamme selvittää top-paikat tutkinnonosittain, niin että meillä on rekisteri, josta selviää mitä tutkinnonosia ja näyttöjä voi eri top-paikoissa tehdä. Kehittämistehtävän tavoitteet: Laaditaan lomakkeet ja testataan niitä pienellä ryhmällä  Kehittämistehtävän toteuttaminen: Aika: huhti-touko 2014, OSAO Muhoksen yksikkö,

Kehittämistehtävän toteuttaminen Oppilaitokselle kutsuttiin kahtena peräkkäisenä päivänä eläinyrityksiä edustavia työssäoppimispaikkoja tutustumaan pieneläinhoitolaan ja navettaan sekä nauttimaan Koivikon Sapuskaan kevätbuffettia. 10 työelämäedustajaa saapui paikalle, Muhokselta ja Oulun seudulta. Minulla oli hyvä tilaisuus päästä samalla testaamaan laatimaani lomakkeistoa ja parantamaan sitä.

Kehittämistehtävän jatko Kehittämistehtävä (lomakkeiston laatiminen) onnistui hyvin, mutta tästä tekeminen vasta alkaa. Lomakkeisto on tarkoitus tehdä loppuun myös kone- ja kasvinviljely sekä vapaasti valittavien tutkinnonosien osalta ja saada ne ohjaavien opettajien mukaan. Tarkoitus on jalkautua Päivä maalla – tapahtumaan jossa voisi kysellä uusia maatiloja työssäoppimispaikoiksi.

Kehittämistehtävän jatko Kerätyn tiedon kirjaaminen rekisteriksi, kuka tekee ja millä resursseilla, on vielä auki. Kyselyssä ilmeni halukkuutta työpaikkaohjaajakoulutukseen, miten ja kuka toteuttaa, on sekin vielä auki.