”Elämä oli sotkuista, meluista ja sekavaa.” Sosiaalinen media ja nuoret Tomi Kiilakoski Oulu 24.3.2010.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
Advertisements

Tiedonhankinnan prosessit muutoksessa
Sosiaalinen media muuttaa järjestötoimintaa Vapaaehtoistoiminnan laatu ja tukirakenne -seminaari Perttu Iso-Markku maailma.net.
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
1 Maantiede tieteenalana ja oppiaineena
Erja Vihervaara Piirikouluttaja
Nuorten Tietokoneenkäyttö.
Sosiaalinen media oppimisympäristönä Antero Aunesluoma työkalut, ympäristöt ja yhteisöt.
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
TVT ja verkot opetuksessa ja oppimisessa Opintopäivä Arcada, Haaga & Helia Tore Ståhl Pil-projektet
Kiravo-projekti 2011 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
1. kysymys  Ikäjakauma vuotta  Teemahaastatteluun vastanneista on:  Miehiä 60%, naisia 40%  Työssäkäyviä 55%, opiskelijoita 45%  Tampereella.
Sosiaalinen media.
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
Kokemuksia ja kehitysideoita. PLE:N taustaa • Opiskelijat oman ympäristönsä suunnittelijoita ja ylläpitäjiä • Itseohjautuva oppiminen • Yhteisöllinen.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Sari-Katja Niiles, Eeva Hiltunen ja Henna Kalima
Johdannoksi sosiaaliseen mediaan Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
Lapsi ja internet Seppo Mentula
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Oppimista tapahtuu: Opelta oppijalle Oppijalta toiselle
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
| | Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Aija Hietanen.
MAANMITTAUSLAITOS – TIETOA MAASTA 2009 Kokemuksia sosiaalisen median käytöstä Luonnonvaraviestintätapaaminen Mikko Laine.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Turvallinen internetin käyttö
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A
HighScope - menettelytapa Kaarina, Liisukka, Maarit ja Vilma Vaka-11B.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Sosiaalinen media opetuksessa Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
Jotain siitä -seminaari Kehitysvammaisten Tukiliiton Kaveri-projekti Projektipäällikkö Kati Ruotsalainen.
Tietoverkot ja sosiaalinen media Nappulavallankumous Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan täydennyskoulutusta opettajille , Päivi.
Laajennettu työssäoppiminen ©koulutus()eximo5.fi.
WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,
OPPIMISEN TILAT Uusi pedagoginen paradigma
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Tiedonhankinnan opetus ja sosiaaliset mediat: Kirjastojen tulevaisuuspäivä – Kajaani Miksi ja miten kirjaston tarjoaman opetuksen on muututtava?
Sosiaalinen media. Sisällysluettelo 3. Kuvat – Picasa 4. Sosiaaliset verkostot – Facebook 5. Videot –Youtube 6. Blogit ja wiki- Wikispaces 7. Oppimisympäristöt.
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
Sosiaalisen median hyödyntäminen työssäoppimisen ohjauksessa ja opettajien tukena Sirkka Hulkkonen Otto Burman
Anne Rongas 2008 Sosiaalinen media oppimisen tukena?
SOSIAALINEN MEDIA MYYNTITYÖSSÄ 1. SOMEN JAOTTELU Sosiaalinen media voidaan määritellä ei alueisiin, sen mukaan, millainen rooli käyttäjällä on sovelluksessa.
PERINTEINEN LUOKKAOPETUS
Sosiaalinen media ja sulautuvat ympäristöt Terhi-Maija Itkonen-Isakov - Miksi media sosiaalistuu ja miksi oppiminen sulautuu?
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Sosiaalinen media: kun 500 miljoonaa ihmistä hajosi FaceBookiin.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Sosiaaliset mediat Verkkovälitteinen asiakastyö.
Ops seminaari Askola.
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
Sosiaalisen median käytöstä Sosiaalisen median käyttö kuuluu nykyajan lapsen elämään. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Sosiaalinen media työelämän viestintäkanavana
Lapset ja media Marianna Halonen
9. Oppimisen psykologinen perusta
Digitaalisuus nuorisotyön prosesseissa
Esityksen transkriptio:

”Elämä oli sotkuista, meluista ja sekavaa.” Sosiaalinen media ja nuoret Tomi Kiilakoski Oulu

Mikä ihmeen sosiaalinen media ?

Sosiaalinen media ja perinteinen media -Perinteinen media toimii ’muutamalta monelle’- periaatteella. Joukko toimittajia toimii portinvartijana ja valikoi yleisölle, mikä on uutinen ja millaista sisältöä he haluavat. -David Buckingham: Aikuisilla ja nuorilla on eri käsitys siitä, mikä on uutinen. -Sosiaalinen media toimii ’monelta monelle’- periaatteella. Yleisö sekä tuottaa että vastaanottaa sisällön.

Sosiaalisen median tunnuspiirteitä Blogit, wikit, vertaisverkot, verkostot, virtuaalimaailmat, yhteistyön työkalut. –ks. 2:35. Niissä on tilaa jakaa sisältöjä (kuten valokuvia, videoita tai kirjoituksia); osallistujat tuottavat, jakavat ja arvioivat yleensä itse suurimman osan sisällöistä tila perustuu sosiaaliseen vuorovaikutukseen sisältö on linkitetty kaikilla aktiivisilla osallistujilla on oma profiilinsa, jota kautta sisältöä voi jakaa.

Nuorten netin käyttö Nuorisobarometri 2009: –4/5 nuorista käyttää nettiä päivittäin. Kaksi vuotta sitten puolet. –Harvempi kuin yksi nuori kymmenestä käyttää nettiä vähemmän kuin päivittäin tai lähes päivittäin. –Keskimäärin nettiä käytetään n. 120 minuuttia päivässä (nuorisobarometri 2009, 91) –Yleisin kulttuurisen toiminnan muoto on omien valokuvien julkaiseminen netissä

Virtuaalisen ja sosiaalisen yhteenkietotuminen Erottelu kasvokkaiseen ja virtuaaliseen on muuttumassa keinotekoiseksi –Samojen nuorten kanssa ollaan sekä netissä että kasvokkain. Ne ovat molemmat sosiaalisen kanssakäymisen muotoja. Erilaiset välineet osallistuvat arkielämän ympäristöjen rakentamiseen ja muodostavat kiinteän kokonaisuuden sosiaalisessa ympäristössä. (ks. Heidegger 2000.) Nuoret kiinnittyvät edelleen alueelleen ja kokevat sekä Helsingissä että Lapissa kuuluvansa tietylle alueelle. Netti ei irrota nuoria ympäristöstään. (Ollila 2008, )

Sosiaalinen media kasvuympäristön luonnollisena osana lapsille ja nuorille sosiaalinen media sekä muu teknologia (kuten mp3soittimet, pelikonsolit, tvkanavat ja muu teknologinen välineistö) muodostaa kasvuympäristön, johon he mukautuvat sukupolvien välinen ero: on eri asia kohdata medioiden maailma olemassaolevana kasvuympäristönä, kuin tutustua siihen kokemukseen tulevana uutena elementtinä Berger & Luckmann: Primäärisosiaalisaation ja sekundäärisosialisaation ero

Sosiaalinen media oppimisen paikkana Muodollinen oppiminen: virallisissa oppimisympäristöissä tapahtuvaa oppimista, jota usein säädellään opetussuunnitelmalla Epämuodollinen oppiminen: järjestettyä toimintaa, jossa ei useinkaan jaeta todistuksia Arkipäivän oppiminen: muiden asioiden lomassa tapahtuva oppiminen On väitetty, että alati muuttuvassa nyky-yhteiskunnassa oppimista on hankalampi kontrolloida. Oppiminen tapahtuu enemmän satunnaisen hakeutumisen kuin tietoisen prosessin kautta.

Miksi sosiaalisesta mediasta tulisi olla kiinnostunut 1.Sosiaalinen media ja virtuaalinen kanssakäyminen on tullut osaksi nuorten arkea. Se muodostaa tiedonhaun ja tiedontuotannon kentän. 2.On toistaiseksi epäselvää, miten aikuisvetoinen toiminta (kuten puolueet, kuntien tiedotus, järjestöjen toiminta) pystyy käyttämään niitä välineitä, jotka nuorille ovat luontaisia. 3.Jos nuorten kanssa toimivat ovat sosiaalisessa mediassa, saadaan nuorista tietoa, jota muutoin ei ole mahdollista saada. 4.Jos aikuiset osallistuvat vastuullisina työntekijöinä sosiaaliseen mediaan, tulee myös näissä puitteissa näkyviin aikuinen ja ammatillinen tapa toimia.