Ajankohtaista lakirintamalta Toimitusjohtaja Jukka Pötry Silta yrittäjyyteen - Lahden alueen uusyrityskeskus Pellervon Päivä 2005 13.4.2005 Tapahtumatalo.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muokkaa alaotsikon perustyyliä osoitt Miten oppia kuuntelemaan ja jakamaan lasten mielikuvia sodista ja konflikteista? Psykologi, psykoterapeutti.
Advertisements

Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
Laatua ammattitaitoisesti ja yrittäjähenkisesti Pellervo-päivä Outi Huusko.
Vesiosuuskunnan perustaminen Kari Korhonen
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
Jukka Ollila | Novago Yrityskehitys Oy Yritystalo BusinessLohjan ensimmäinen vuosi.
Mikä on paremmin kun hanke päättyy 2016? Mikä on muuttunut 2018 kun hankkeen päättymisestä on kulunut vuosi? Missä partneriryhmän ulkopuolella tuotteet.
Räyskälä Kerhon hallinnon ja talouden ongelmat.
Sinikka Hiidenmaa KHT Mikkelin Tilitoimisto Oy
Kaupallisen alan kulttuuri
YRITYKSEN PERUSTAMINEN
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
Jäsenrekisteri Oy Liiketoimintasuunnitelma Pietu Pohjalainen Jussi Koskela.
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
LAKIKATSAUS Pellervon Päivän 2009 juhlaseminaari Helsingissä Lakiasiainjohtaja, varatuomari Kari Lehto Pellervo- Seura ry.
AYYE Säädöskokoelma ja syksyn toimivalta.
Kuntalaki uudistuu -seminaarisarja: Miten kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta parannetaan? Puoluerahoituksen kehittämistä.
Hei Sinä 60 + vuotias! Oletko kiinnostunut liikunnasta? Tule vapaaehtoiseksi vertaisohjaajaksi Woimanurkkaan! Lisätietoja: Erityisliikunnan suunnittelijalta.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Tukioikeuksien siirrot
NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!. Lisämateriaalia NY-ohjelmaan: NY Menestyksen avaimet – Oma talous hallussa! Työnhaku.
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi MITEN LAADIN HYVÄN JA KESTÄVÄN VUOKRASOPIMUKSEN VEROMESSUT Toiminnanjohtaja Marina Furuhjelm.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Ammattiosaamisen toimielimen tehtävät ja Ammattiosaamisen toimikunnan toiminta Koulutuskeskus Salpauksessa Heikki Tuomainen lehtori, opetuksen kehittäminen.
AJANKOHTAISIA LAKIASIOITA Varatuomari Kari Lehto Pellervon Lakipalvelu Pellervon Päivä 2006 Uusi osuustoiminta -seminaari
VLF Seminaari Pirjo Ilola.
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Tutkimus osuuskuntien alueellisesta syntyvyydestä Panu Kalmi / HKKK ja RUN Pellervon Päivä Helsinki.
Rajauslain soveltamiskäytäntöjä Helsingin yliopistossa Helsingin yliopiston Oodi-päivät Marja Kruut Opiskelijaneuvonta- ja opintotukipalvelut.
Ajankohtaista lakirintamalta Varatuomari Kari Lehto Pellervon Päivä Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Tutkinto- ja oikeusturva- johtosääntö - poimintoja Oodi-työn näkökulmasta Oodi-päivä
@ Leena Lahtinen Toistorakenne Ohjelmassa toistetaan tiettyjä toimenpiteitä monta kertaa peräkkäin Toisto noudattaa sille kuuluvia tarkkoja standardoituja.
Annuiteetti- eli tasaerälaina
OpetusSuunnitelmaViestintä W5W-suunnittelijat KTM Marianne Isola, FM Suvi Jutila, FM Aimo Rahkonen, TaM Jukka Savilampi.
Yrityksen viestintä ja projektiviestintä
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Liiketoimintasuunnitelma Liiketoimintasuunnitelma on yritystoiminnan kokonaisvaltainen suunnitelma. Se analysoi, perustelee ja täsmentää liikeideaa. Liiketoimintasuunnitelma.
Hallituksen valiokunnat  OYL:ssa ei säännöksiä  Valmistelevat asioita hallituksen käsiteltäväksi  Hallitus valitsee valiokuntiin jäsenet keskuudestaan.
Me. säätiö © 2015 Me-säätiö Me-säätiö Ulla Nord.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Osuuskunnat ja uusi osuuskuntalaki Rovaniemen kaupunki Maarit Alikoski
KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.
Professori Kari Hoppu. 32C26000  Luennot ti klo (D) ja ke klo 9-11 (B)  Ei läsnäolopakkoa  Luentokuulustelu keskiviikkona 10.2  Arvostelu pistein.
Oikeustapauksia. Kuitin tarjoamisvelvollisuus Turun HAO Kuitintarjoamisvelvollisuus käteiskaupassa - Kuitin tulostaminen - Laiminlyöntimaksu.
YK on julistanut Kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA.
–info Terhi Leppä. Taidosto osk Taidosto osk on perustettu (25 perustajajäsentä) Nykyinen jäsenmäärä >350 Viime tilikaudella ( – )
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
18 Yrittäminen alkaa ideasta s
Pienosuuskuntien johtamisen haasteet
OSUUSKUNTALAKI UUDISTUMASSA - MUUTTUUKO MIKÄÄN?
Työteema 1: Eläinrakkaus Mahdollisuuksien kirjo
OSUUSTOIMINNALLISEN YRITYSVERKOSTON JOHTAMINEN
AJANKOHTAISET LAKIASIAT
Osmo Seppälä, toimitusjohtaja Vesi- ja viemärilaitosyhdistys VVY
Maailmankaupan virroissa Valtiosihteeri Pekka Pesonen
Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Asiakkaan valinnanvapaus
UNELMIEN LIIKUNTASEURA RY Unelmien urheilu- ja liikuntayhteisö TUL Nuoret Päättäjät 2017 Jyväskylä
Työpaikan ristiriidat SAK:n luottamushenkilöpaneeli 12/2016 n= 964
MAAN JA HUONETILOJEN HALLINTA
Esityksen transkriptio:

Ajankohtaista lakirintamalta Toimitusjohtaja Jukka Pötry Silta yrittäjyyteen - Lahden alueen uusyrityskeskus Pellervon Päivä Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki

MITÄ UUDEN OSUUSKUNTALAIN VOIMAANTULON JÄLKEEN ON TAPAHTUNUT? Uusia osuuskuntia syntyy edelleen tasaiseen tahtiin. Useimmat tapaukset ovat olleet jo toiminnassa olevien yrittäjien yhteisyrityksiä, niissä on yleensä ollut tarkoitus luoda tai järjestää uudelleen yhteis- toimintaa, joka palvelee useampaa pientä yrittäjää. On hyvä tarkastella kaikkien ennen uutta lakia perustettujen osuuskuntien sääntöjä sillä silmällä, onko niissä jotain sellaista, minkä laki vaatii muutettavaksi.

Muutoksille osuuskuntalain voimaanpanolaissa varattu aika päättyy useimmissa tapauksissa vuoden 2006 lopussa. Tyypillisiä muutettavia kohtia ovat mm.  markkojen muuttaminen euroiksi  hallinnon hoitajan muuttaminen toimitusjohtajaksi  säännökset vapaaehtoisista osuuksista ja lisäosuusmaksuista. Hyvä myös tarkastella, mitä halutaan säännöissä sanoa esimerkiksi  tilintarkastajien lukumäärästä  hallituksen ja tilintarkastajien toimikauden kestosta  rahastokorotusmahdollisuudesta.

MITEN UUSI OSUUSKUNTALAKI ON KÄYTÄNNÖSSÄ TOIMINUT? Selvin ero entiseen on ollut kolmen ja neljän jäsenen osuuskuntien perustaminen. Kiinnostusta on herättänyt  rahastoannin mahdollisuus  tilintarkastajien lukumäärän vähentäminen ja  sääntöjen muuttamismenettelyn yksinkertaistaminen. Liittymismaksumääräyksistä on mieluusti poistettu rahasummat ja jätetty maksun suuruus myöhemmin määrättäväksi. Kyselyitä on tullut myös rekisteripoistomahdollisuudesta; osuuskunta voidaan tietyin edellytyksin kaupparekisterin päätöksellä poistaa rekisteristä ilman, että ollenkaan käydään läpi selvitystilamenettelyä yrityksen lopettamiseksi.

Uuden lain myötä tulleet uudet ja lisääntyneet velvoitteet ovat monille jääneet tuntemattomiksi tai ainakin vähäiselle huomiolle käytännön työssä.  Kokouskutsumenettely ja etenkin kutsuun liittyvät tiedoksiantovelvollisuudet  Kutsuissa ei kerrota, missä tilinpäätöstiedot yms. ovat nähtävissä jne. Jäsenen erottamistapauksissa uusi laki toi uudet menettelytavat, joiden noudattaminen olisi tärkeää.  Erotettavan oikeusturvaksi säädetty 30 päivän tiedoksiantoaika ennen erottamispäätöstä.  Perusteiden kertominen on syytä ottaa vakavasti.