Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät 27.8.2010.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
NUORTEN SYÖMISHÄIRIÖT
Toimintavuoden 2011 keskeiset toiminnot. Epilepsialiiton strategia vuoteen 2010 • Avoin suhtautuminen epilepsiaan ja sen monimuotoisuuteen • Laadukas.
Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhdistymishanke.
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Janne Peräkylä Sosiaali- ja terveysministeriö HYVINVOINTIPALVELUT JA KUMPPANUUSYHTEISÖT.
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Oululaisen Pelitoimialan Järjestäytyminen. Oululainen Pelitoimiala •Ouluun on vuosina perustettu kymmenkunta uutta pelitoimialan yritystä •Tällä.
Tietoa ja neuvontaa kohtaamispaikoista Helena Liimatainen Sirpa Sulku.
Vapaaehtoistoiminta OSALLISTAA Vammaistutkimuksen päivät Tanja Laatikainen
Yhteispalvelupisteet vapaaehtoistoiminnan tiedottamisen ja vapaaehtoisten tukemisen paikkoina? Sirpa Sulku & Anu Kari
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
Mitä tulevaisuudessa? Miten eteenpäin?. Avustajakeskuksen palkallisen puolen toiminta keskittyy toimintaa tukevien kuntien alueille Tiedotusta ja markkinointia.
KATHY KANSALAINEN-TIETOYHTEISKUNTA- HYVINVOINTI –KEHITTÄMISPROJEKTI
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Vapaaehtoistyön kehittämishanke Lapin Sinisarastus ry
Vapaaehtoisen polulla
Jyväskylässä Kuntaliitoksen toteutuessa yhteispalvelupisteitä oli Vaajakoskella, Palokassa, Taulumäellä, Kuokkalassa ja Korpilahdella. Säynätsalon aluetoimisto.
Kuka vaikuttaa Kansalaisosallistuminen seutukehittämisessä Uudenmaan sosiaaliturvayhdistys ry Seutuverkostokehittäjä Anne Aholainen.
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
Hyvinvointivaltio ja vapaaehtoistyö osana kansalaisyhteiskuntaa Sakari Möttönen
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet
Järjestöt toimijoina kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Lahti, Fellmanni Marja Vuorinen Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.
Päiväkeskustoiminnan tutkimushanke Sininauhaliitto Tutkija Aki Rogel.
Be Better! Liity jäseneksi nuorkauppakamariin Suomen Nuorkauppakamarit ry Nuorten johtajien ja yrittäjien kansainvälinen verkosto.
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Järjestöt ja kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessi Pohjois-Karjala Järjestöfoorumi 25.10: työryhmä valmistelemaan asiaa Työryhmässä : Sosiaali- ja terveysturvan.
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
Kirjastot.fi-chat Nina Granlund Kirjastot.fi-toimitus.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Muna vai kana – onko väliä? Päihde- ja mielenterveysasiakkaiden avokuntoutuksen kehittämishanke PÄMIn väliseminaari Tampere.
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
Onko rakenteet kunnossa, vai romahtaako katto? Ajatuksia terveyden edistämisen rakenteista suunnittelija Nella Mikkonen.
Palvelutoiminta haastaa vapaaehtoistoiminnan vai toisin päin? Järjestöt - kansalaistoiminnan koordinoijia vai palveluntuottajia Puheenjohtaja / STKL Raimo.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Kainuun alueverkoston ohjelma Kajaanin Työvoimayhdistyksen esittely Kainuun soten suunnittelija Niina Komulainen kertoo hyvinvoinnin palvelutarjottimesta.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Yhdistykset kumppaneina kunnan kanssa – tasavertaista yhteistyötä Huhmari Kari Hyvärinen, yhteistyökoordinaattori Pohjois-Karjalan kansanterveyden.
Kaj Tawast, Marianne Kilpi, Jyri Kunttu ja Sara Airola.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Katja Asikainen.  Hankkeen kesto: –  Hankkeen hallinnoija: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys  tavoitteet: ◦ maakunnallinen järjestöstrategia,
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
Malli 8:Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Järkevän lääkehoidon viestintäkampanja
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Uusi asukasvaikuttamisen toimintamalli Vantaalla
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Järjestöjen sote- ja maakuntapäivään
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Terveyspoliittinen työ reumaliitossa
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Esityksen transkriptio:

Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät

Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry (STKL) Valtakunnallinen sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija- ja yhteistoimintajärjestö (1917) Ihmisen asialla = Toimii hyvinvoinnin kehittämiseksi, erityisesti perusturvan ja peruspalvelujen edistämiseksi, syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja sosiaalisen vastuun lisäämiseksi Yhdistävä tekijä = Jäseninä valtakunnallisia sosiaali- ja terveysjärjestöjä (141), alueellisia sosiaali- ja terveysturvayhdistyksiä (16) ja tukijäseninä kuntia (91) ja muita yhteisöjä (8) Kehittää, vaikuttaa, tutkii, kouluttaa ja julkaisee

Sosiaali- ja terveysjärjestöt Yleishyödyllisiä, voittoa tavoittelemattomia Suomessa noin 8000 Tarkoitus: jonkin erityisryhmän tai laajemman väestön osan hyvinvoinnin tukeminen ja edistäminen Toiminnan tasot: paikallinen, alueellinen, valtakunnallinen ja kansainvälinen Toimijat: vapaaehtoiset, luottamushenkilöt ja ammattilaiset Toiminta: vapaaehtois- ja vertaistoimintaa, tiedotusta, neuvontaa, palveluja, koulutusta, vaikuttamista, edunvalvontaa Rahoitus: RAY, julkiset avustukset, varainhankinta

Sosiaali- ja terveysjärjestöt yhteispalvelussa Julkishallinnon palveluntuottajat suosittelevat (VM046:00/2008) tekemään yhteistyötä järjestöjen kanssa Yhteistyötä kokeiltu Jyväskylässä ja Kouvolassa Yhteispalvelun kehittämisprojektissa RAY:n tuella Kokemusten mukaan järjestöt soveltuvat yhdeksi toimijaksi yhteispalveluihin

Järjestöt yhteispalvelupisteissä Järjestöt yhteis- palvelu- pisteissä Teemaviikot - ja päivät Tapahtumat ja tilaisuudet Muut Esitteet ja aineistot Järjestöinfo Neuvonta- päivystys Neuvonta ajanvarauksella

Vapaaehtois- ja vertaistoiminta näkyvillä yhteispalvelupisteessä Kansalaisille tietoa vapaaehtoistoiminnasta kootusti ja helposti löydettävissä Yhteispalvelupisteet yksi mahdollinen toimintaympäristö Koottu tieto, infotilaisuudet, vapaaehtoistoiminnan viikko, tapahtumat jne. Ehkäpä nonstop-muotoiset koulutukset? vapaaehtoisille keskustelutukea päivystyksenä?

Yhteistyö hyödyttää kaikkia! Kansalainen saa tietoa, tukea, ohjausta ja palveluja yhdestä paikasta yhdellä kerralla Osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuudet lisääntyvät Lähipalvelut monipuolistuvat Tiedottaminen tehostuu, tunnettuus lisääntyy Syntyy uudenlaisia työmuotoja ja toimintatapoja

Kohti kansalaislähtöistä yhteispalvelua Parhaimmillaan tietoa, tukea ja ohjausta monipuolisesti erilaisiin elämäntilanteisiin Kansalaiset ovat tietoisia pisteestä ja sen palveluvalikoimasta sekä hyödyntävät palveluita Palveluista vastaavat arvostavat toimintaa ja kehittävät sitä aktiivisesti vastaamaan kansalaisten tarpeita Kansalaiset otetaan vahvemmin mukaan kehittämiseen

Kysy kokemuksistamme ja kerro omistasi! Ota meihin yhteyttä tai kutsu meidät kylään! Jyväskylä: projektikehittäjä Anu Kari p , Yhteispalvelun kehittämisprojekti (Joensuu, Kouvola ja Oulu): (projektit > ypp) Tutustu syksyllä ilmestyvään oppaaseen järjestöjen ja yhteispalveluiden yhteistyön toteuttamiseen