Länsi-Suomen EAKR Vuosiraportti 2011 LS EAKR MC 7.-8.6.2012 Vaasa 1.Ohjelman vuosiraportti on rakenteeltaan ”entinen” – ei suuria muutoksia kesken kauden.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Länsi-Suomen EAKR- seurantakomitean kokous Tampere, Ylitarkastaja Harri Ahlgren TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
Advertisements

’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
MYR:N TEHTÄVÄT 1.YHTEENSOVITTAA EU:n ja valtion rahoituksen kohdentuminen ohjelmaa rahoittaville viranomaisille (MYAK) MYAK:n tarkistus budjetin hyväksymisen.
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
EU:n rakennerahastokausi ja muuta ajankohtaista Carola Gunell
Suositukset hirvenmetsästykseen Metsästyskausi 2012.
Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Länsi-Suomen kiertokirjeen anti Antti Saartenoja.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
KESKI-SUOMEN MAAKUNTAOHJELMA MAAKUNTAOHJELMAN TOTEUTTAMINEN Vahvuuksia voimistaen ja voimavaroja kooten uudella kehittämisotteella Hannu Korhonen.
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
LÄNSI-SUOMI RAKENNE ja TUKIALUERAJAT EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA LS EAKR MC Tampere.
EAKR-toimenpideohjelmien arviointi Neuvotteleva virkamies Marikki Järvinen Työ- ja elinkeinoministeriö, Alueiden kehittämisyksikkö.
EU:n ohjelmakausi Valmistelutilanne Seija Astala OKM/NY.
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
Kuntaliitto ja Etelä-Savo Tästä eteenpäin / Riitta Koskinen.
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
Itä-Suomen rakennerahastopäivät Kajaani
LÄNSI-SUOMI RAKENNE ja TUKIALUERAJAT EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA LS EAKR MC
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
HANKEINFO
Suomen Akatemian tutkimusrahoituksen vaikuttavuus Helsinki Gustav Björkstrand.
LÄNSI-SUOMI RAKENNE ja TUKIALUERAJAT EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA LS EAKR MC Helsinki.
Itä-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous Joensuu, Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
Tukikelpoisuus alkaa Rakennerahastolaki tulee voimaan Rakennerahastoasetus tulee voimaa Tukikelpoisuusasetus tulee voimaa
Mikä on arviointien lisäarvo ja miten niitä hyödynnetään tulevan ohjelmakauden valmistelussa? Miten Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmalla menee?
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Mikä on arvioinnin rooli ohjelmatyössä Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Eero Pehkonen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
Toimintalinjojen toteutumisen suhde ja muutostarpeet Aluekehityspäällikkö Jukka Ollikainen, Etelä-Savon maakuntaliitto.
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Manner-Suomen ESR-ohjelma tilannekatsaus Vaasa Johanna Latvala Aluekehityspäällikkö Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus,
Kirjoita otsikko tähän Kainuun hallintokokeilun päättyminen/Seurantasihteeristön loppuraportti 5/13 Valtiovarainministeriö / Esa Toivonen / Kalevi.
EAKR-toimenpideohjelmat Tilannekatsaus kevät 2014 Pohjois-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous Kokkola, TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
Mitä Osaamispankki voi tarjota? Juulia Tuominen
Ympäristönäkökulma EAKR-ohjelmien toteutuksessa Jorma Keva Ympäristöministeriö
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman tilannekatsaus Seurantakomitean kokous Helsinki, Mari Kuparinen.
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi ja Länsi-Suomi: Itä-Suomi ja Pohjois-Suomi: Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä.
Itä-Suomen EAKR-SKOM NSPA – Pohjoisen harvaan asuttujen alueiden politiikkalinjaukset Satu Vehreävesa ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savo.
Itä-Suomen lääninhallitus Hankkeiden valintamenettely, välttämättömät ja hankevalintaa ohjaavat kriteerit sekä päätöksenteko EU-projektipäällikkö Timo.
Ilkka Korhonen / Pääomasijoitustoiminnan käynnistäminen EAKR-varoilla ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITTEEN ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN.
Näkemyksiä ohjelmatoiminnasta uuteen rahoituskauteen siirryttäessä Paneelikeskustelun saatteeksi Aluekehitysjohtaja Riitta Koskinen, Etelä-Savon.
LÄNSI-SUOMI RAKENNE ja TUKIALUERAJAT EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA LS EAKR MC Tampere.
EAKR-arviointisuunnitelma Sisältö Valmisteluprosessi Arviointityöryhmä asetettu elokuussa 2008 Valmistellut suunnitelman sekä.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Länsi-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous , Vaasa Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
Ohjelmakauden 2007 – 2013 loppuvuodet Ohjelmapäällikkö Hanna Makkula Etelä-Savon maakuntaliitto.
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
EAKR-rahoitteisten yritysten toimintaympäristöhankkeiden arviointi Business Arena Oy Satakunnan ELY-keskus Maija Saari.
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategian toimeenpanon riskianalyysi
Maakuntaohjelman 2014 – 2017 arviointi
Tekesin EAKR-rahoitus Pohjois-Savossa
Maakuntaohjelmatyö Keski-Pohjanmaalla
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
Yritystukityöryhmän kuulemistilaisuus ELY-keskukset
Hallitusneuvos Mikko Ojala
ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa Henri Helander
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
Arvioinnista arkipäivää
Rakennerahastojen hallintojärjestelmän uudistaminen
Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
EAKR-ohjelmien seurantakomiteoiden syyskokoukset - Pohjois-Suomi 1. 12
Ohjaus ja valvonta (Ohjava) - teemaryhmä
Ohjaamopäivä Kotka Merja Hilpinen
EU-rahoitus kunnille ja maakunnille
Esityksen transkriptio:

Länsi-Suomen EAKR Vuosiraportti 2011 LS EAKR MC Vaasa 1.Ohjelman vuosiraportti on rakenteeltaan ”entinen” – ei suuria muutoksia kesken kauden – täydentää ja jatkaa ohjelmakauden aikaista kuvausta 2.Pyritty vastaamaan kaikkiin säännösten edellyttämiin kysymyksiin 3.Arvioinnit ja niihin palaute on otettu vakavasti 4.Maakuntaosio – mitä kehittämistyössä todella tapahtuu kentällä – myös muita selventäviä hanke-esimerkkejä 5.On pyritty myös vaikuttamaan tulevan ohjelmakauden linjauksiin 6.Finnvera Oyj nostettu nyt framille; keskeinen tuloksentekijä mutta epäviralliset tulokset – suhtaudutaan kriittisesti pääomarahastotoimiin 7.Tilastoaineistoa liitteisiin on lisätty 8.Johtopäätökset ja suositukset

Länsi-Suomen EAKR SEURANTAKOMITEAN JOHTOPÄÄTÖKSET JA SUOSITUKSET 1. LS EAKR MC Vaasa 1.Ohjelma etenee – suhdanteesta huolimatta – yritysten epävarmuus ja kuntaraha 2.Lissabonin strategiasta pidetty kiinni 82,0 % 3.L-S EAKR on, ilman Finnvera Oyj:n tulosindikaattoreita, selvästi muita ohjelmia jäljessä tavoitteisiinsa nähden. Finnveran tulokset suunnitteluvaiheen tietoja = > niitä ei siis voida hyväksyä virallisiin tuloksiin Tulevaisuudessa modernien rahoitustyökalujen kuten lainojen ja riskirahoituksen käyttö lisääntyy = > myös niiden tulokset on saatava arviointien pohjaksi Finnvera Oyj:n tulosindikaattorit tulee saada jo tällä ohjelmakaudella komission hyväksymässä muodossa. 4.Pääomarahastotoiminta on käynnistynyt hitaasti Normaalia toimintaa - lisäarvo aluekehittämismielessä? Aluelähtöiset ja paikallisemmat rahasto- vaihtoehdot?

Länsi-Suomen EAKR SEURANTAKOMITEAN JOHTOPÄÄTÖKSET JA SUOSITUKSET 2. LS EAKR MC Vaasa 5.Yritysten kehittämisavustukset sisältävät aina kehittämistä Tukitaso vaikutus vähäinen Tuki tulee myöntää valikoivasti ja keskittää selkeästi kansainvälistymishaluisiin kasvuyrityksiin Yritystukien ja lainainstrumenttien yhteiskäyttö? = > riittävän suuren kasvusysäyksen aikaansaaminen 5.Arviointi parantaa laatua ja niihin on reagoitu maakunnissa sekä hallinnossa; yksinkertaistamalla tai uudistamalla (mm. pääomarahastot) Huomio hallintotekniikasta tuloksiin ja vaikutusten arviointiin Tavoitteet realistisiksi suhteessa resursseihin ja käytettävissä olevat rahoitusinstrumentit huomioitava Suhdanteet tms. toimintaympäristön selvät muutokset huomioon Arviointeihin lisää resursseja – jatkuvuus ja vaikuttavuus 7.EU-hankkeiden byrokraattisuus – mielikuvat? Osaavat ja vakavaraiset isot toimijat Flat rate ja lump sum eivät vielä näy tai eivät ole vielä vaikuttaneet mielikuviin = > yksinkertaistamistoimia jatkettava

Länsi-Suomen EAKR SEURANTAKOMITEAN JOHTOPÄÄTÖKSET JA SUOSITUKSET 3. LS EAKR MC Vaasa 8.Pitkittynyt lama, €-epävarmuus ja hitaan kasvun tulevaisuus Vastinrahoituksen leikkaukset ja kuntarahoitus = > Kehysten muutospaineet sulkemisvaiheessa = > Jopa EU-rahoituksen leikkautuminen 9.Lukuisat ohjelmat hämärtävät päämääriä. Maakuntaohjelmat ja monirahastoiset EU-ohjelmat riittävät. = > Ja sitten vielä rahoittajilla on ”yhteinen pöytä”, niin hyvää tulee 10.Tulevan ohjelman temaattista keskittämistä ei saa vesittää sektoripoliitikkojen edunvalvonnalla – toteutus alueellisena Ylialueellisuus ja laaja yhteistyö – joustavat ohjelmarakenteet ja rahoitusinstrumentit Kansainvälistyminen keskeiseksi valintakriteeriksi ja läpikäyväksi teemaksi Itämeristrategia kansainvälistymislinjauksiin ja rajat ylittäviin yhteistyöverkostoihin