Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tekesin EAKR-rahoitus Pohjois-Savossa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tekesin EAKR-rahoitus Pohjois-Savossa"— Esityksen transkriptio:

1 Tekesin EAKR-rahoitus Pohjois-Savossa
Aki Parviainen

2 Tekesin rahoituksen painopisteet
Rahoitustoiminnan tavoitteena on kehittää kotimaisia t&k&i-resursseja tulevan kilpailukyvyn perustaksi. Tekesin EAKR-rahoitustoiminnassa tämä toteutuu edistämällä maakunnassa toimivien yritysten ja tutkimusryhmien yhteistyötä. Projekteissa toteutuva aito yhteistyö tutkimusryhmien ja yritysten välillä vaikuttaa rahoituspäätökseen puoltavasti. Yrityshankkeiden rahoituksen edellytyksenä on, että tuloksilla tavoitellaan kansainvälistä kilpailuetua ja siten mahdollistetaan vientiliiketoiminnan käynnistäminen tai kasvattaminen.

3 Kaksi päävaihtoehtoa

4 1. Yritysvetoinen yhteishanke
Tekesin EAKR-rahoitus kohdennetaan ensisijaisesti yritysten ja tutkimuslaitosten innovaatioiden yhteishankkeisiin, jotka pohjautuvat alueen yritysten tunnistettuihin tarpeisiin. Hankkeiden toivotaan tukevan maakunnan valittuja painopistealoja, mutta hakua ei ole rajattu vain niihin. Yhteishankkeissa tutkimushankkeiden tukitaso on 90 % ja pk-yritysten tukitasot ovat tyypillisesti 50–70 %. Konsortioihin voivat osallistua myös suuret yritykset. Yhteishankkeilla on jatkuva haku.

5 2. Tutkimushanke Tutkimushankkeilla on kolme hakua vuosittain.
Lisäksi rahoitetaan tutkimushankkeita, joiden tulee kohdentua tunnistettuihin, liiketoimintaa lähellä oleviin tutkimusongelmiin ja jotka ovat yrityksissä myös alueellisesti hyödynnettävissä. Tutkimushankkeissa tutkimuslaitosten rahoituksen tukitaso on 60 %. Tutkimustiedon hyödyntäjien tulee osallistua hankkeen rahoitukseen vähintään 10 % osuudella. Haku on kaksivaiheinen: aiesuunnitelma ja sen esittely ennen hakemuksen jättämistä. Tutkimushankkeilla on kolme hakua vuosittain.

6 Hyvän hankkeen tunnusmerkit

7 Mitä kannattaa huomioida?
Kolme ehdottomasti keskeisintä asiaa: Elinkeinoelämän vaikutukset Yritysvetoinen yhteishanke on vaativa kasattava Tekes mukaan suunnitteluun mahdollisimman aikaisessa vaiheessa! Tutkimushankkeilla tyypillisesti haasteita elinkeinoelämän vaikutusten synnyttämisessä Yritykset mukaan suunnitteluun mahdollisimman aikaisessa vaiheessa!

8 Kysymyksiä? aki.parviainen@tekes.fi puh. 0295 020 005
Kiitokset! Kysymyksiä? puh


Lataa ppt "Tekesin EAKR-rahoitus Pohjois-Savossa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google