Rajauslain soveltamiskäytäntöjä Helsingin yliopistossa Helsingin yliopiston Oodi-päivät 11.3.2009 Marja Kruut Opiskelijaneuvonta- ja opintotukipalvelut.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Tutkinto järjestetään jokaisen aluekeskuksen alueella, jolle ilmoittautuu ryhmiin tarvittava määrä oppilaita AY-TUTKINNON 2014 ILMOITTAUTUMISET ON KÄYNNISSÄ.
HOPS – Henkilökohtainen opintosuunnitelma opiskelun tukena
SIVUAINEKURSSIT TIEDEKUNTIEN OPINTO-OPPAAT • PAINETUT OPPAAT → student center, kirjasto, tiedekuntien palvelupisteet • PAINETTUJEN OPPAIDEN.
Kauan kaivattu lukujärjestys - Flamman Opintoni-ikkuna
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
Tutkinnonuudistus voimaan tänä syksynä – Mikä muuttuu?
Miten HELDA ja TUHAT liittyvät koulutukseen ja miten ne otetaan huomioon eri tasoilla? Teodora Oker-Blom Viikin tiedekirjasto.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
Valmistuvien ryhmien ryhmänohjaajakoulutus. Arviointilomake: Omnia – valmistuvat 2009.
Hakija- ja opiskelijapalvelut / Admission and Student Services Agora B 331 Käynti Ahlmaninkadun puolelta / Entrance: Ahlmaninkatu Tuula Maijanen, Tutorkoulutus.
Oodin opintoaikojen rajaus: opinto- oikeuksien päättymispäivien laskenta Määrittelyn ja suunnittelun esittely Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Opintoaikojen rajauslaki Vaihe II WinOodin käyttöliittymä muutokset.
Ohjeistus työntekijätiedoista
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen.
Opintoaikojen rajauslaki WebOodissa Inka Paukku, Tietohallintopalvelut, TaiK.
Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille Tiistai klo Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutuslaitos.
Oodin opintoaikojen rajaus - muutokset WebOodiin Inka Paukku, Tietohallintopalvelut, TaiK.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Uusi tutkintorakenne - Bolognasta eteenpäin Yliopiston ja ammattikorkeakoulujen neuvottelukunta
Tutkinto- ja oikeusturva- johtosääntö - poimintoja Oodi-työn näkökulmasta Oodi-päivä
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Muut WebOodin muutokset Versio 2.9. Oodin hops Submit-napin (esim. poista, lisää, tallenna) klikkaaminen useamman kerran tutkintorakenteen muokkauksen.
Opintokohteiden tunnisteiden ja asteikkojen ylläpito WinOodissa Hilkka Hanhenoja.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Etappi Lauri Jokipii Opiskelijarekisteri. Etappi Tutkintojen valmistumisen seuranta- ja tukijärjestelmä Suunniteltu uutta voimaantullutta kaksiportaista.
Toimitusjohtaja Matti Toivola Hoitotyön johdon päivät Helsinki Helsinki Congress Paasitorni Tiistai aamupäivän vaihtoehtoinen.
Liikkuvuuden Tuki (LiTu) Tietotekniikkaosasto Juha Ojaluoma
HY:n Oodi-päivät 2008 Ajankohtaista asiaa ja keskeisiä huomioita.
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
Oodin kurssi-ilmoittautumisten priorisointityökalu Teemu Ajalin Opiskelijarekisteri.
Oodi-päivät Selvitys opintosektorin rekisteröintikäytännöistä – toimenpiteitä ehdotettuihin kehittämiskohteisiin Opiskelijarekisteri, Sari.
IL-koulutus Viikin tiedekirjastossa
Rajauslain sallimat opintoajat kandidaatin ja maisterin tutkinnoissa sekä lisäajan saamisen periaatteet 3+2 = 5 vuotta Tavoiteaika 5+2 = 7 vuotta Rajauslain.
Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Oodi ja tutkinnonuudistus Opiskelijarekisteri / Sari Zitting.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Opintopalvelut / Student and Academic Services T-rakennus, 2. krs / Building T, 2nd floor.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Ajankohtaista opintotuesta Opintoasiainpäivä Suunnittelija Saija Kyllönen.
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Valmistuvien ryhmien ryhmänohjaajakoulutus
Taustaa Yliopistolaki 41§ ja amklaki 30§: opiskeluoikeus
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu
RaJaUSLAKI KERTAUS- ja TÄydennyskoulutus
Uusi opinto-oikeus Oodiin sähköisesti tai perustietolomakkeen kanssa
Uusien opiskelijoiden info Liikkuvuuspalvelut Juhani Moisio
Opinto-oikeus/ Lukukausimaksut &Oodi
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
Oodin version 4.8 yhteenveto
Ryhmätoivetyökalu tutuksi
Opintotuki ulkomaanjaksolle
Avoin yliopisto projekti
Uusi opinto-oikeus Oodiin
Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot
WinOodi versio 4.9 OPIT/Katri L
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

Rajauslain soveltamiskäytäntöjä Helsingin yliopistossa Helsingin yliopiston Oodi-päivät Marja Kruut Opiskelijaneuvonta- ja opintotukipalvelut

2 Opintoaikoja rajaava laki (laki yliopistolain muuttamisesta 556/2005) Voimaan 1. elokuuta Laki rajaa tutkintojen suorittamisaikaa. Laki koskee opiskelijoita, jotka ovat saaneet tutkinnonsuoritusoikeuden tai sen jälkeen. Laki ei koske niitä opiskelijoita, jotka ovat saaneet tutkinnonsuoritusoikeuden ennen ja ovat siirtyneet vanhasta uuteen tutkintojärjestelmään.

3 Esimerkki: alemman ja ylemmän tutkinnon suoritusoikeus

4 Miten Helsingin yliopistossa? Yliopiston rehtori on päättänyt yliopistossa noudatettavista menettelyistä (Rehtorin päätös 133/2008). Jos opiskelija käyttää lain mukaan sallittuja poissaoloja (enintään neljä lukukautta), poissaolon syytä ei tarvitse ilmoittaa yliopistolle. Oodi pidentää suoritusaikaa automaattisesti. Opiskelija voi seurata jäljellä olevaa tutkintokohtaista opiskeluaikaansa rekisteristä (WebOodi) ja läsnäolotodistuksesta. Jos opiskelijan opiskeluajan päättyminen lähestyy, ilmoittaa opiskelijapalvelut opiskelijalle kirjallisesti opiskeluajan päättymisestä.

5 Mitä tehdään käytännössä? Ohjeistuksena on, että opiskelija ilmoittaisi lakiperusteisen poissaolon syyn opiskeluajan päättymisen lähestyessä. Ilmoittamisen yhteydessä opiskelija esittää tarvittavat todistukset. Rajauslain piiriin joutumassa oleva opiskelija saa yliopistolta kirjeen ennen suoritusajan päättymistä. Kirjeet lähetetään maaliskuussa niille, joiden tutkinnonsuoritusaika on päättymässä ja syyskuussa niille, joiden suoritusaika on päättymässä Jos opiskelija on jäämässä rajauslain lisäksi Etappi-poimintaan, hänelle ei lähde Etappi-kirjettä.

6 Rajauslaki-kirjeessä opiskelijalle annetaan ohjeet siitä, mitä hänen tulee tehdä, jos opiskelija ei valmistu lukukauden loppuun mennessä. a) Opiskeluajan jatkaminen laissa mainitulla perusteella. -Jos opiskelijalla on ns. lakiperusteisia syitä, hän ottaa yhteyttä opiskelijaneuvontaan ja esittää viivästymisen perusteena olevat todistukset. Suoritusajan pidentäminen merkitään Oodiin. b) Opiskeluoikeuden jatkaminen muilla perusteilla. -Opiskelija ottaa yhteyttä omaan tiedekuntaansa. -Tiedekunta voi myöntää lisäaikaa opintojen loppuun saattamiseksi. -Opiskelijan tulee esittää tavoitteellinen ja toteuttamiskelpoinen suunnitelma opintojensa loppuunsaattamiseksi.

7 -Lisäaikaa myönnettäessä otetaan huomioon opiskelijan henkilökohtainen elämäntilanne. -Lisäaika myönnetään aina määräajaksi, vähintään yhdeksi ja enintään neljäksi lukukaudeksi. Jos opiskelija on lukuvuosi-ilmoittautumisen laiminlyömisen takia menettänyt tutkinnonsuoritusoikeutensa, tulee hänen (mahdollisesti) ottaa ensin yhteyttä tiedekuntaansa. Esim. jos opiskelija laiminlyö ilmoittautumisen ensimmäisen kerran samana syksynä kun hän saa rajauslaki-kirjeen, voi hän vielä ilmoittautua opiskelijaneuvonnassa (Rehtorin päätös 12/2008 yliopistoon kirjoittautumisesta ja ilmoittautumisesta sekä tutkinnonsuoritusoikeudesta luopumisesta ja opiskeluun liittyvistä todistuksista).

8 Rajauslain piiriin jäävät opiskelijat Tilanne (mukana myös ilmoittautumisen laiminlyöneet). bio18 farm42 hum22 käyt58 maat-metsä 5 mat-lu 6 teol2 valt 27 soc & kom 44 yht. 224

9 Lisätietoja rajauslaista Almassa: Yliopiston rehtori on päättänyt yliopistossa noudatettavista menettelyistä (Rehtorin päätös 133/2008), Laki yliopistolain muuttamisesta: