Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ajankohtaista opintotuesta Opintoasiainpäivä Suunnittelija Saija Kyllönen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ajankohtaista opintotuesta Opintoasiainpäivä Suunnittelija Saija Kyllönen."— Esityksen transkriptio:

1 Ajankohtaista opintotuesta Opintoasiainpäivä 14.2.2013 Suunnittelija Saija Kyllönen

2 Opintosuoritusten kirjaamisen vaikutus opintojen edistymisen seurantaan Edistymistä seurataan jälkikäteen jaksolta 1.8. – 31.7. Seurannan toimeenpanosyksyn suorituksia ei voida ottaa huomioon. Korvattuja suorituksia ei huomioida. Suoritus tulee kirjata sille päivälle, jona suoritus on tehty (tenttipäivä, esseen jättäminen jne.). Jos kirjauksia tehdään seuraavalle lukuvuodelle, opiskelija saa turhaan selvityspyynnön edistymisen seurannassa ja liitteiden toimittaminen voi aiheuttaa turhaa työtä palvelukeskuksessa.

3 Opintosuoritusten kirjaaminen 2 Vaihtojakson suoritukset tulee kirjata sille lukukaudelle, jonka aikana opiskelija oli vaihdossa, vaikka opintosuoritusote vaihtokohteesta saapuisi seuraavan lukuvuoden puolella. Korvatuiksi merkityt vaihtosuoritukset eivät tule mukaan edistymisen seurantaan, joten ne tulee viedä rekisteriin varsinaisina suorituksina.

4 Opintosuoritusten kirjaaminen 3 Edistymisen seurannassa joudutaan perimään aiempaa enemmän opintotukia takaisin. Jos opiskelijalla on Korpissa tiedot osallistumisesta demo- tai harjoitusryhmiin, hänelle on siitä etua. Hylätyt suoritukset pitää myös viedä Korppiin, koska niillä voidaan osoittaa, että opiskelija on yrittänyt tenttiä, mutta epäonnistunut. Sekin on lieventävä asianhaara.

5 Apurahailmoitukset Opintotuen tulovalvontaa varten tarvitaan tiedot verottomista apurahoista, koska ne otetaan tulovalvonnassa tulona huomioon. Yliopisto ilmoittaa kaikki maksetut apurahat verohallinnolle. Kopiot apurahan maksatuslomakkeista tulee toimittaa opintotukitoimistoon, jotta apurahat saadaan rekisteröityä Kelan tietojärjestelmään. Tästä on suuri apu: Ulkomailla opiskeluun tai harjoitteluun tarkoitettuja apurahoja ei oteta huomioon tulona, joten ne rekisteröidään 0-tulona Kelan tietoihin. Tulovalvontaan otetaan ensisijaisesti Kelan tiedoissa olevat apurahat, joten tällä saadaan ulkomaan jakson apurahat pois tulovalvontaan vaikuttavista tuloista.

6 Opintotuen enimmäisajan pidennykset Pidennys on poikkeusmenettely, n. 15 – 20 % hakemuksista voidaan hyväksyä. Opintojen on pitänyt viivästyä (kolo suoritusotteessa) ja viiveelle tulee olla erityisen painava syy (esim. oma tai lähiomaisen vakava sairaus), jolla on ajallinen yhteys viivästykseen. Tarvitaan tieto tutkinnosta puuttuvien pakollisten opintosuoritusten määrästä (tdk:n todistus) sekä gradun ohjaajan lausunto Liitelomakepohjat toimitetaan palvelukeskukseen, jos niin haluatte. Pyydämme ohjaamaan mahdolliset kyselyt edellytyksien täyttymisestä opintotukitoimistoon – niihin ei tarvitse palvelukeskuksessa vastata.

7 Kesäopinnot 2013 Opintosuorituksia tulee kertyä 5 op/tukikuukausi. Opintosuunnitelma tulee esittää hakemuksessa (kurssin koodi, laajuus, suoritustapa ja –aika. Jokaiselta kuukaudelta (kesä-elokuu), jolle tukea haetaan, pitää kertyä suoritus. Suorituksen pitää olla vähintään 2 op laajuinen. Esim. 3 kk:n kesätuki: 15 op, joista 2 op kesäkuussa, 7 op heinäkuussa ja 6 op elokuussa.

8 Kesäopinnot 2 Harjoittelussa katsotaan jaksoon kuuluvia päiviä: 18 kalenteripäivää oikeuttaa 1 kk:n kesätukeen (useimmista harjoitteluista saa alle 5 op/kk). Gradun tekemisestä ei tarvita lausuntoa kesätukihakemuksessa (ei vaivata ohjaajia kahdesti vuodessa, koska edistymisen seurannassa lausunto tarvitaan).


Lataa ppt "Ajankohtaista opintotuesta Opintoasiainpäivä Suunnittelija Saija Kyllönen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google