Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kansallinen digitaalinen kirjasto - lyhyt johdatus Jukka Liedes
Advertisements

Ari-Matti Auvinen Jarmo Tanskanen Suomen eOppimiskeskus.
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Korkeakoulujen arkkitehtuuripäivä Helsinki
KORKEAKOULUN KIELIPOLIITTISET LINJAUKSET Anneli Airola Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Kielten ja viestinnän vastuuopettajat
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Metropolian tietoturvapolitiikka Tai miltä se voisi näyttää.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
© bisnes-it.com InvestointiyhtiöIntegraatti Peruslinjaus Tietoteknisten ratkaisujen ja tietotekniikan organisoinnin täytyy noudattaa samaa rakennetta ja.
4.4 Yhteismitallista ja yhteentoimivaa tietoa hyödyntävien palveluiden tuottaminen s Toimenpiteet s.15.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Porin kaupunki Tietohallinto Jesse Pihlajamäki
Kauniaisten tietohallintostrategia
Tietohallinnon ja tietojärjestelmien kehittämisen perusteet
TIETOHALLINTOSTRATEGIA
Evankelis-luterilainen kirkko Tietohallintostrategia Esitelmä Lauri Lehto.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
CSC:n rooli bibliometrisen aineiston tuottamisessa
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Yleiskuva CSC:n palveluista Tuija Raaska
Neljä osakokonaisuutta
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
TIMEKuntaTIMEKuntaIT TIME-putki Julkishallinnon tietohallinnon uudistaminen - Uudet rakenteet - Uudenlainen yhteistyö - Uudet toimintatavat - Uudet (sähköiset)
Katsaus tietotekniikkakeskuksen projekteihin Opinto- hallinnon tieto- järjestelmä- päivä Teo Kirkinen TIKE
Sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö.
CSC:n ja korkeakoulukentän yhteistyön kehittäminen Keskusteludokumentti Pekka Kähkipuro.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietohallinto-ohjausryhmän.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Matti Hartikainen Tietohallintojohtaja Tampereen ammattikorkeakoulu Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto - seminaari Keskiviikkona Suorat.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
OKM:n CSC:ltä korkeakouluille ostamien palveluiden ohjaus Ilmari Hyvönen.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Tietohallintolaki edellyttää, että julkisen hallinnon viranomaisten on tietojärjestelmien yhteentoimivuuden mahdollistamiseksi ja varmistamiseksi suunniteltava.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
Palvelukeskushanke ja tukipalvelujen kehittäminen Tiedotustilaisuus henkilöstölle
Verkkopalveluiden IT-palvelunhallintamalli A-klinikkasäätiölle
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
Yhteistyö kokonaisarkkitehtuurityön teknologiatasolla RAKETTI-päätösseminaari Tommi Kangasaho, Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymä.
Vieraskielisen koulutuksen haasteet Kansainvälisten asioiden kevätpäivät Esko Koponen.
Laatutyö ja KA Toiminnan kuvaaminen JY:n KA-tiimi
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
KANSALLISKIRJASTO Finna 2020 Johtava avoimen kulttuurin ja tieteen hyödyntämisen väylä Kristiina Hormia-Poutanen Finna-konsortioryhmä
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
IT-palvelut opetuksen tukena? Soile Väänänen suunnittelija, IT-palvelut
Prosesseista palveluihin
tiedon laadun tukeminen ja
Ajatuksia ICT-ohjausryhmästä ja CSC:n asiakasohjauksesta
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Yhteisten palveluiden organisointi
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
Esitys Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n TKI-organisaatioksi
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
Opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelu ja ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen palautekysely (AVOP) Paula Merikko
Kati Kettunen, Helsingin yliopisto
KOOTuki-ryhmän kuulumiset
KTPO-CSC-vuosisopimuksen 2018 näkymiä ym
Jussi Koskivaara Kehittämispäällikkö HY tietohallinto
Koulutuksen ja tutkimuksen yhteentoimivuuspalvelut
METROPOLIA-ammattikorkeakoulu
Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä
Johtamisen erikoistumisopinnot 30 op
ICT –ympäristön yleiskuvaus
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Esityksen transkriptio:

Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa ja laitoksissa.

Helsingin yliopiston tietohallinto Molempien strategista ohjaamista, valvontaa ja tietoturvallisuutta varten on keskushallinnossa erillinen tietohallintoyksikkö, joka toimii osana rehtorin kansliaa.

Helsingin yliopiston tietohallinto Yksikköä johtaa tietohallintojohtaja Ilkka Siissalo, joka samalla toimii koko tietotekniikkatoimialan toimialajohtajana.

Tietohallinnon tehtävät toimialan ohjaaminen, tavoitteiden asettaminen sekä toiminnan tuloksellisuuden ja kustannusten seuranta strateginen suunnittelu, tietoteknisten standardien sekä ohjeistusten asettaminen ja julkaiseminen

Tietohallinnon tehtävät yliopiston rehtorin ja muun ylimmän johdon tukeminen tietotekniikkaan liittyvissä kysymyksissä yliopiston tietoteknisen arkkitehtuurin kehittäminen

Tietohallinnon tehtävät keskitetyistä tietotekniikan hankintasopimuksista, kuten esimerkiksi ohjelmistojen keskitetyistä kampuslisenssihankinnoista vastaaminen yliopiston tietoturvatoiminnan johtaminen ja ohjaaminen

Tietohallinnon tehtävät sisäisten tietotekniikkakoulutusten ja sopimusten koordinointi tietotekninen yhteistyö muiden yliopistojen ja opetusministeriön kanssa

Tietohallinto Tietohallinto vastaa toimialan ohjauksesta ja strategiasta. Sitä johtaa tietohallintojohtaja Ilkka Siissalo.

Tietohallinto Tietohallinto vastaa tietotekniikan arkkitehtuurien ja standardien asettamisesta, hankintapuitesopimusten tekemisestä, yliopiston keskitetyistä tietoturvallisuuspalveluista ja tietotekniikkatoimialan strategisesta suunnittelusta, seuraa toimialan palveluiden, volyymin ja kustannusten kehittymistä.

Tietotekniikkapalvelut Tietotekniikkapalvelut vastaa sekä keskitetysti että kampusten palvelukeskuksissa tuotetuista tietotekniikkapalveluista. Sitä johtaa IT- palvelujohtaja Eija Heiskanen.Palvelupäälliköt vastaavat omalla vastuullaan olevista palveluista. Palvelutuotanto jakautuu alayksiköihin:

Tietotekniikkapalvelut Teknologiapalvelut vastaa palvelin- ja verkkoinfrastruktuurin ylläpidosta, tietokantojen tuotannollisesta ylläpidosta, käyttäjähallintoon liittyvistä järjestelmistä, verkkopalveluista, tietoliikenteestä, tallennustilapalveluista, teknisestä tietoturvasta ja työasemien keskitetyn ylläpidon järjestelyistä.

Tietotekniikkapalvelut Tietotekniikkaratkaisut palvelee ensisijaisesti yliopiston yksiköitä. Se vastaa mm. tietojärjestelmäprojektien ja -hankintojen tuesta ja koordinoinnista, tietotekniikkakeskuksen projektisalkun hallinnasta, sovelluskehityksestä sekä laatutyön ja toiminnan kehittämisen koordinoinnista. Alayksikön vastuulla ovat myös opetuksen ja tutkimuksen tuki, video- ja kuvapalvelut sekä yksikön viestintä.

Tietotekniikkapalvelut Keskitetty tuki palvelee ensisijaisesti käyttäjäasiakkaita. Se vastaa neuvontapalveluista, ohjelmistoista ja työasemapalvelusta. Lähituki vastaa yksiköiden lähituesta. Sisäiset palvelut vastaa toimialan talous- ja henkilöstöhallinnosta, henkilöstön kehittämisestä sekä toimistopalveluista.

lkka Siissalo, CIO, Helsingin yliopisto: ”Tämä organisaatio on Suomen suurin akateemisen it:n keskittymä. Tuottamalla tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille mahdollisimman ajanmukaiset ja tehokkaat it-palvelut saamme Suomeen uusia osaajia luomaan maalle tulevaisuuden hyvinvointia.”

CSC hankekoordinaattorina – hankkeen asettamiskirjeen mukaisena hankekoordinaattorina toimii CSC-Tieteen tietotekniikan keskus Oy – CSC on opetusministeriön hallinnoima tieteen tietotekniikan keskus, joka tarjoaa korkeakouluille, tutkimuslaitoksille ja yrityksille tietoteknistä tukea ja resursseja – omistajana valtio, hallinnoijana OPM – jatkuvuus, pysyvyys

CSC hankekoordinaattorina – voittoa tavoittelematon, toiminta omakustannusperiaatteella – kansallisten keskitettyjen IT-palvelujen osaaja – kustannustehokkuus ja osaamisen kumuloituminen – korkeakoulujen ulkopuolinen taho – neutraali toimija

Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä ohjaa ja seuraa korkeakoulujen ICT-palveluiden tavoitearkkitehtuurin luomista ja ylläpitoa; käy keskustelua ja tekee esityksiä CSC:ltä korkeakouluille ostetuista palveluista; toimii korkeakoululaitoksen kokonaisarkkitehtuurin ohjausryhmänä; seuraa, ennakoi ja vaikuttaa korkeakouluihin kohdistuviin tietohallinnollisiin vaikutuksiin yhdessä OKM:n kanssa; ja OKM:n niin päättäessä hoitaa myös muita tehtäviä.