Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ajatuksia ICT-ohjausryhmästä ja CSC:n asiakasohjauksesta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ajatuksia ICT-ohjausryhmästä ja CSC:n asiakasohjauksesta"— Esityksen transkriptio:

1 Ajatuksia ICT-ohjausryhmästä ja CSC:n asiakasohjauksesta
Ilkka Niemelä, Pertti Puusaari

2 Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä
ohjaa ja seuraa korkeakoulujen ICT-palveluiden tavoitearkkitehtuurin luomista ja ylläpitoa; käy keskustelua ja tekee esityksiä CSC:ltä korkeakouluille ostetuista palveluista; toimii korkeakoululaitoksen kokonaisarkkitehtuurin ohjausryhmänä; seuraa, ennakoi ja vaikuttaa korkeakouluihin kohdistuviin tietohallinnollisiin vaikutuksiin yhdessä OKM:n kanssa; ja OKM:n niin päättäessä hoitaa myös muita tehtäviä.

3

4 ICT-ohjausryhmä - huomioita
Toiminnalla ei ole varsinaista focusta - sirpaloituu Ei vastaa Arenen eikä Unifin tarpeeseen tietoisemmasta ja strategisemmasta CSC:n toiminnan asiakasohjauksesta Kukaan ei hallitse kokonaisuutta Pitääkö strateginen asiakasohjaus erottaa omaksi kokonaisuudekseen. Tarvitaan ohjauksen vuosikello ja prosessi

5 1. CSC - asiakasohjaus Tarve asiakasohjauksen vahvistumiseen – asiakkaan ääni Tarve toiminnan kilpailukykyisyyden uudelleen arviointiin Tarve strategisempaan toiminnan kehittämiseen CSC:n strateginen asiakasohjaus tulee erottaa omaksi kokonaisuudekseen. Tarvitaan selkeä ohjauksen vuosikello ja prosessi

6 2. Korkeakoulujen tietohallinnon kokonaisarkkitehtuuri kokonaisuus
Tarve alueen kehittämisen kokonaishallintaan Tarvitaan tulevaisuussuuntautunut yhteinen näky. Tarvitaan strateginen ohjaus kokonaisarkkitehtuuri- kokonaisuudelle Pitääkö ICT-ryhmän roolia kasvattaa vai kuuluuko jollekin toiselle ryhmälle ICT-ryhmän kokoonpano tulee myös miettiä.

7 3. Mielenkiintoiset yhteiset tuotteet
Uusia kehittyneitä yhteisiä tuotteita ei synny riittävästi Strategisen näyn toteuttaminen edellyttää niitä Tarvitaan kokeilukulttuurin mekanismi Esim. ministeriön rahoittamat kärkihankkeet Halukkaat kokeilijat ja osaavat toteuttajat Rakennetaan yhteiseen käyttöön Rakennetaan sovitun kokonaisarkkitehtuurin puitteissa Ei aina välttämättä CSC toteuttajana.


Lataa ppt "Ajatuksia ICT-ohjausryhmästä ja CSC:n asiakasohjauksesta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google