Lattiatyynyt Iida Mansikka 9.c Puolalan koulu Tekstiilityön sisustusjakson lopputyö 6.5.2010.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Advertisements

KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
VALOKAAPELIEN PÄÄTTÄMINEN KAUPUNGINTALOLLE
makramee-tekniikalla
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Näin pakkaat paketit lavalle
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Kasvaako pääni, kun opin?
Esimerkki digitaalisesta portfoliosta
Perinnekäsityötä joulun alla -projekti Nyplätty sydän
Toimintaohjeet opelle
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Pumpulipupupussi.
Ompelukuvasarja laskosverhon valmistuksesta yksittäiskappaleena.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
LUONTOKUVASTA APPLIKOINTITOTEUTUS
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
Ohje PowerPoint esityksen tekoon
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
TYÖHAKEMUS.
Mosaiikkityö tilkkumaalaustekniikalla
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
ARVOT Johtaa parempaan (Kohti hyvää elämää) Suojelee Suuntaa toimintaa (Tiedetään mihin pyritään) Yhteinen käsitys suunnasta (Pelisääntöjä) Selkeä rakenne,
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Lasten suusta.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Ajatuksia oppimisesta
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
perinteinen peittokirjonta
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Metsänhenkeä etsimässä Prosessikuvaus Metsänhenki-naamiosta Katariina Kinnunen 2007.
Aivomyrsky ja unelmien leikkipuisto
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
Tarinaa työn mielekkyydestä
Idan päättötyön portfolio Saniaisverhot
Hedelmä- tai vihannespussi
ATK-työt.
Kotiin – Behind the Scenes
Toimintaohjeet opelle
Jutta, Mireka, Janika, Susanna & Henriikka
Ongelmat on tehty ratkaistaviksi
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
KU1 / Akryylimaalaus ”KATSE”
Tekstiilityö ySV1-ySV4. ySV3 / ySV4 1. jaksossa ke ja to x 75 min. 4. jaksossa ti ja ke x 75 min.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Ongelma: Miten saan näppärästi dödöt ja meikit mukaan matkalle?
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Näin ennen, mutta EI kai enää..
Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Puolalan koulu - valinnaisesitys 2017
Esityksen transkriptio:

Lattiatyynyt Iida Mansikka 9.c Puolalan koulu Tekstiilityön sisustusjakson lopputyö

2 Sisällysluettelo 1.Tavoitteet Suunnittelu Ohje Kaavojen teko Työskentely Työjärjestys Materiaalit Kustannukset Ajankäyttö Valmis työ Arviointi

3 1. Tavoitteet Aion kehittää työskentelyssäni huolellisuutta, sillä aloitan aina jokaisen työn huolellisesti ja lopetan hutiloiden. Tekniikan osalta haluaisin oppia ompelemaan terenauhoja, joita en ole vielä kertaakaan ommellut. Haluai- sin myös oppia käsittelemään paksuja kankaita kotikoneella. Toivoisin, että tuotteista tulisi hyvät ja että ne voisi oikeasti laittaa jonnekin esillekin. Haluan kehittyä ompelussa ja omassa suunnittelussa, joka näkyy tässä työssä päällisen merimiessolmuna. Valitsin työn, koska se ei tuntunut liian haastavalta ja lattialla on parempi istua, jos alla on jotain. Työ myös näytti kauniilta ja mielenkiintoiselta tehdä. Suunnittelussa pyrin ottamaan huomioon värit ja paksut kankaat. Värit ovat enemmänkin ehkä tulevan oman asuntoni värejä.

4 2. Suunnittelu 2.1. Ohje 2.1. Ohje Aloitin suunnittelun selaamalla erilaisia kirjoja, jotka opettaja oli tuonut. Löysin sitten eräästä kirjasta ohjeen lattiatyynyihin. Minulla oli hieman ongelmia löytää edes yhtä ideaa siitä, mitä tekisin, joten kilpailevia ideoita ei ollut kuin ehkä matto. Jouduin kuitenkin muokkaamaan ohjetta paljon, sillä siinä tyynyt oli tehty villakankaasta ja niiden pestävyys oli huono, mikä on kuitenkin tärkeää lattiatyynyissä.

5 Kirjan ohjeessa tyynyihin olisi tullut vanutäyte ja nappi keskelle, jolloin sisätyynyjä ei olisi saanut pois. Vanutäyte ei olisi pitänyt tyynyjä ryhdissä. Suunnittelin myös tyynyn reunaan vetoketjun, että päälliset voisi sitten pestä joskus Kaavojen teko Suunnittelin myös kaavat uudelleen, suurensin niitä. Päälle suunnittelin nyöristä merimiessolmut. Kangasta ostin kaavoja varten juuri oikean määrän – virheisiin ei ollut varaa, mutta ei niitä tullutkaan. Kaavat piirsin itse, ensin ruutukaavapaperille, sitten kopioin muoville.

6 3. Työskentely 3.1. Työjärjestys 3.1. Työjärjestys Aloitin kaavojen teolla. Leikkasin lakanakankaat sisätyynyjä varten ja ompelin ne täyttöä vaille valmiiksi. Sitten leikkasin tyynynpäällisten kankaat. Aloitin tyynyliinojen ompelun, mihin meni yhteensä n. 12 tuntia, mukaan lukien kotona työskentely. Viimeistelynä leikkasin kaikki ylimääräiset langat pois ja laitoin sisätyynyt tyynyliinoihin.

Materiaalit 3.2. Materiaalit Materiaaleiksi valitsin ryhdissään pysyvät huonekalukankaat, väreiltään tummanruskea, beige ja kirjava ruskea. Kankaat ostettiin vetoketjujen kanssa Eurokankaasta. Hankin myös kankaisiin sopivat vetoketjut, 3 kappaletta. Terenauhojen nyörit tein itse koulun puuvillalangasta. Sisätyynyt valmistin lakanakankaasta ja niiden täytteet ovat vaahtomuovia Etolasta. Päällisen merimiessolmut ovat kaupasta ostettua, valmista puuvillanyöriä Kustannukset3.3. Kustannukset Tummanruskea huonekalukangas ,85 € Beige huonekalukangas ,85 € Kirjava ruskea huonekalukangas ,35 € 3 kpl vetoketjuja ,40 € Lakanakangas n. 7,15 € Vaahtomuovi ,30 € 3 m nyöriä merimies- solmuihin ,40 € Yhteensä ,30€Yhteensä ,30€ Yhden tyynyn hinta n. 21,10 €

Ajankäyttö 3.4. Ajankäyttö Käytin koulussa mielestäni ajan hyvin. Tein tai suunnittelin koko ajan. Kotona minulla oli vain muutaman tunnin aika, jolloin tyynyjä tein. Yhteensä työtunteja työhön kului n. 28. Jos hinnoittelisin tuntipalkakseni 25 € (ompelijan tuntipalkka), tulisi tyynyjen hinnaksi noin 769 €. Ja jos joka viikko työtuntien mukaan tekisi kolme tyynyä, kuukaudessa tienaisin n €. Työ oli jopa itse tehtynä melko kallis.

9 4. Valmis työ

10 5. Arviointi Mielestäni työ onnistui erittäin hyvin. Tyynyt ovat juuri sellaiset kuin suunnittelinkin niiden olevan. Ohjekirjan kuvassa tyynyt olivat hieman erinäköisiä verrattuna näihin, sillä niissä oli vanutäyte. Mielestäni on kuitenkin parempi, että täytin tyynyt vaahtomuovilla. Työskentelyvaihe sujui hyvin ja melko nopeasti. Tein paljon itsenäistä työtä. Opin työnvaiheissa, että huolellisuus on tärkeää, varsinkin paksujen kankaiden kanssa. Opin myös käsittelemään paksuja kankaita. Olen tyytyväinen työhöni. Jos nyt tekisin neljännen tyynyn, se onnistuisi vielä paremmin. Ja siitä sitten seuraavat kymmenen tulisivat jo aivan helposti. Vaikka työ olikin kallis, se oli tekemisen arvoinen.

Puolalan koulu - valinnaisesitys 2012

Pääasia opitaan uutta, nautitaan omasta osaamisesta, ei purista vanne päätä eikä kaulaa… Uskallusta, rohkeutta, ajattelua ja pohdintaa, mutta myös huolellisuutta ja laatua.

lisää kuvia koulun galleriassa Puolalan koulu - valinnaisesitys 2012