Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esimerkki digitaalisesta portfoliosta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Esimerkki digitaalisesta portfoliosta"— Esityksen transkriptio:

1 Esimerkki digitaalisesta portfoliosta
Tämä portfolio on esimerkki siitä, kuinka portfolion voi tehdä digitaalisessa muodossa ja miten sisältö rakentuu. Tekijä: Saara Lohi, Savonlinnan OKL Joulukuu 2007

2 Marjan makuisia koruja rautalangasta ja helmistä
Portfolio Saara Lohi

3 Suunnittelu ja tavoitteet
Suunnittelun lähtökohtana oli kuva pihlajanmarjoista pajumatolla. Tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa koruja, jotka ovat kauniita ja näyttäviä.

4 Suunnittelun avuksi etsin kaikki omistamani helmet
ostin erilaisia rautalankoja, joita voisi käyttää korujen materiaalina valitsin työvälineeksi korukokeiluihin virkkuukoukun

5 Korujen suunnittelu eteni kokeilujen kautta
tämän kokeilun virkkasin ohuesta rautalangasta mukaan laitoin pieniä värikkäitä puuhelmiä  Tämä rautalanka oli niin ohutta ja siimamaista, että korusta tuli kiemurteleva, eikä oikein pysy muodossaan.

6 Korujen suunnittelu eteni kokeilujen kautta
tämän korukokeilun tein solmimalla pieniä helmiä kiinni rautalankaan  Tämä kokeilu oli toimiva. Helmet pysyvät solmujen ansiosta paikoillaan.

7 Korujen suunnittelu eteni kokeilujen kautta
tässä kokeilussa käytin ruskeaa muovipinnoitettua rautalankaa ja ruskeita helmiä virkkasin helmiä ketjusilmukoiden väliin  Tämä näyttää hauskalta ja toimivalta. Rautalanka taipuu hyvin ja sitä on helppo virkata.

8 Korujen suunnittelu eteni kokeilujen kautta
tämän korukokeilun tein solmimalla rautalankaa ja jättämällä helmiä solmujen väliin  Tämä kokeilu ei toiminut, sillä helmi meni solmuista läpi, eikä helmet pysyneet paikoillaan.

9 Korujen suunnittelu eteni kokeilujen kautta
tämän korukokeilun tein solmimalla kolme helmeä yhtä aikaa ohueen siimamaiseen rautalankaan.  Tämä kokeilu oli toimiva ja korusta tuli kevyt.

10 Kokeiluista kauniiksi koruiksi -työohje virkattuun koruun
Tarvikkeet: rautalankaa, helmiä, virkkuukoukku ja sakset, joilla voi leikata rautalankaa Tekniikka: Virkataan rautalankaa ketjusilmukoiksi, koristellaan rautalankaa helmillä.

11 Työohje jatkuu… Aloita leikkaamalla rautalangasta 4 kertaa pidempi pätkä kuin haluamasi koru. Jos käytössäsi on koko rulla, voit siirtyä ohjeessa eteenpäin. Pujota haluamasi helmet rautalankaan. Taita toinen pää, ettei helmet pääse putoamamaan. Tee aloitussilmukka ja aloita ketjusilmukoiden virkkaus.

12 Työohje jatkuu… Tuo helmi työn juureen ja virkkaa seuraava silmukka helmien yläpuolelta. Helmien väliin voi tehdä haluamansa määrän ketjusilmukoita. Jatka työtä, kunnes se on tarpeeksi pitkä. Voit tarvittaessa lisätä helmiä työhösi aukaisemalla päähän tehty taitos. Jätä viimeinen silmukka silmukaksi ja pujota rautalangan pää työhön. Silmukka jää kiinnityslenkiksi. Pujota toinen pää lenkistä ja taita rautalangan pää takaisin päin jotta koruun muodostuu lukko, jota on helppo avata ja sulkea.

13 Kuvia virkatuista koruista

14 Kokeiluista kauniiksi koruiksi -työohje solmittuun koruun
Aloita pujottamalla haluamiasi helmiä rautalankaan. Solmi helmi kiinni rautalankaan yhdellä solmulla.

15 Työohje jatkuu… 3. Solmi helmiä joko tasaisin välimatkoin tai epätasaisesti rautalankaan. Voit tehdä korusta joko yksinkertaisen tai kaksinkertaisen. Päättele koru taittamalla päät yhteen ja kiertämällä päät korun ympärille.

16 Materiaalinäytteet Ruskea muovipinnoitettu rautalanka Tiimarista 10 m/2,80 e Harmaa ohut rautalanka Tiimarista Erilaisia puu- ja luuhelmiä vanhoista koruista

17 Tuntemuksia koruprojektista
Koruja oli mukava tehdä, kun niistä on paljon iloa itselle. Suunnittelu oli helppoa, sillä halusin sellaisia koruja, joissa on väriä ja jotka ovat aika isoja. Oli hienoa huomata, että virkkaamalla saa näin hienoja koruja aikaan. Materiaalien valinta vaikuttaa paljon lopputulokseen. Huomasin prosessin aikana, että jos käyttää painavia helmiä, korut laskeutuvat kauniimmin. Toisaalta taas jos haluaa moninkertaisia koruja kevyempi materiaali toimii myös hyvin. Runsaiden kokeilujen kautta pääsin hienoihin lopputuloksiin ja sain monenlaisia hienoja koruja. Kierrätysmateriaalit sopivat tähän tekniikkaan myös loistavasti. Suurin osa käyttämistäni helmistä oli vanhoista käyttämättömistä koruista otettuja. Myös rautalankaa on mahdollista saada kierrätysmateriaalina. Parhaaksi havaitsemani ruskea muovipinnoitettu rautalanka oli suhteellisen kallista, kun koruihin meni niin paljon rautalankaa. Hienoja koruja tulisi myös varmasti aidoista kuivatuista pihlajanmarjoista. Kokeilu jäi tekemättä, sillä tänä syksynä pihlajanmarjoja en ole löytänyt ollenkaan. Korut onnistuivat hyvin ja ne tulevat ehdottomasti käyttöön.

18 Apua portfolion tekemiseen:
Ohjeistus portfolion sisältöön Portfoliopohja oppilaiden käyttöön Esimerkki käsintehdystä portfoliosta


Lataa ppt "Esimerkki digitaalisesta portfoliosta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google