Kalan myyntiajat – suositus kaupalle jäävistä päiväyksistä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Eläimistä saatavia elintarvikkeita ennen vähittäismyyntiä käsittelevät elintarvikehuoneistot Keskustelutilaisuus Tieteiden talo Maaria Hackzell.
1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
Ilkka Nieminen PIENET- JA KESKISUURET TAVARANTOIMITTAJAT KAUPAN YHTEISTYÖKUMPPANEINA KALAVIIKKO 2008 JOHTAJA ILKKA NIEMINEN PÄIVITTÄISTAVARAKAUPPA.
Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa ry
PAKKAUSMERKINNÄT KERTOVAT TUOTTEISTA
Laatua ammattitaitoisesti ja yrittäjähenkisesti Pellervo-päivä Outi Huusko.
SALMAR-TUTKIMUKSEN TULOKSIA 2001 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Jari Setälä, Kaija Saarni, Asmo Honkanen ja Jarno Virtanen.
Johtajuutta markkinoiden ja verkostojen kautta Kuntamarkkinat, Helsinki Arto Haveri, Tay Johtamiskorkeakoulu
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Elintarvikehuoneiston rekisteröinti
AB CHIPSTERS FOOD OY.
Ykkönen Yhteistyössä 1Y
Janne Peräkylä Sosiaali- ja terveysministeriö HYVINVOINTIPALVELUT JA KUMPPANUUSYHTEISÖT.
Kaupan näkökulma logistiikkaketjun toimivuuteen Ok Arinan marketkauppa Arto Mustonen.
Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa
Koukussa järvikalaan Esox lucius. Järvikalan käytön lisäämisen tavoitteena on  suomalaisen ruokakulttuurin syventäminen  kotimaisen kalan arvostuksen.
LAADUKKAAT PALVELUT LAADUKKAILLA HANKINNOILLA PALVELUJEN PAKETOINTI – SEMINAARI

Elinkeinokalatalouden näkymiä ohjelmakaudella Kalaviikko, Ylitarkastaja Risto Lampinen Maa- ja metsätalousministeriö.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
TTL Sosiaalisessa mediassa
Kalalajit 7lk. Opiskele kalalajit ja niiden tuntomerkit testiä varten,
Rauni Leinonen/Kaj.amk1 TYÖELÄMÄSUHTEIDEN EDISTÄMINEN TIETOVERKKOJEN AVULLA –HANKE ( ) Hankkeen PÄÄTÄVOITE oli vahvistaa koulutuksen.
Nuoruus kehitysvaiheena
Pia Virtanen Hyvät ratkaisut kaupan työssä Pia Virtanen Marketpäällikkö.
KAUPPAKESKUKSEN TURVALLISUUSRISKIEN ARVIOINTI
Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
Verkko-opetuksen laatuhankkeen kehitystyö 2006 VVYOP` Sari Koski-Kotiranta, Helsingin yliopisto
Biologinen turvallisuus elintarvikekuljetuksissa ja varastoinnissa Kuljetus- ja logistiikkaseminaari Veli-Mikko Niemi Maa- ja metsätalousministeriö.
Vapaa-ajankalastus ja kalavesien hoito Metsähallituksen alueilla - kommenttipuheenvuoro päivän aiheisiin - Mika Laakkonen, ylitarkastaja Metsähallitus,
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
PAIKALLINEN HYVINVOINTI
Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen.
Luonnonvara- ja ympäristöalan tulevaisuus ja koulutuksen muutostarpeet Luonnonvara- ja ympäristöalan ammatillisen koulutuksen kehittämispäivä,
Kalalajit 7lk. Opiskele kalalajit ja niiden tuntomerkit testiä varten,
Kalastustuotteita koskevien dioksiinisäännösten valvontaohje & yhteinen kalastuspolitiikka – ”erä” / jäljitettävyys Silakkapaja, Naantali, Jussi.
AMMATTIKALASTAJA PALVELEE SUOMALAISTA KULUTTAJAA. YRITTÄJÄ LUONNON EHDOILLA Liton vuosikokouksen hyväksymä strategia elinkeinolle SUOMEN AMMATTIKALASTAJALIITTO.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
Markkinoinnin kilpailukeinot Jakelu, vai Saatavuus ? Asiakaslähtöisyys. Vaikuttaako ajattelu toimintaan, ja vaikuttaako muutos ajat- telussa.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Kyläsuunnittelun vaikuttavuus Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n alueella.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
PrePETS 2015 Kauniainen - Mäntsälä- Helsinki. TITLE | 2 KLUBIPRESIDENTIN AVAINTEHTÄVÄT PrePETS –
Alueellinen kalataloushallinto uudistui – mikä muuttui?
Kalan hinta ja kalan tuonnin kehitys Jari Setälä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Kalaviikko 2002 Tampere.
Vesihuoltolainsäädäntö elintarviketeollisuuden kannalta Antti Belinskij Vanhempi hallitussihteeri Maa- ja metsätalousministeriö If, vesiseminaari,
Laatu ammattikeittiössä
Aluetoiminta Aitoon VPK Toiminnanjohtaja Isto Kujala.
Laatumittauksen 2011 tuloksia. Tiedättekö Kuinka hyviä olette? Miten pärjäätte suhteessa parhaaseen? Missä laadun vaihtelu on suurta? Mihin suuntaan laatunne.
Olemme matkalla kohti uutta keskusjärjestöä 2 > Katsomme 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Perustamme uuden ajan keskusjärjestön ammattiyhdistysliikkeen.
RYHMÄ Ryhmäprosessin vaiheet Ohjaajan rooli prosessin eri vaiheissa
Terveisiä kentältä erikoissairaanhoidon näkökulmasta
Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus
Ruuan reitti: kala.
Julkaisuneuvotteluiden tilanne
A! PEDA INTRO (5 op) LP 4: Opetuskokeilut
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Tuotteet turvallisiksi
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Tukiliiton strategiaprosessi
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Esityksen transkriptio:

Kalan myyntiajat – suositus kaupalle jäävistä päiväyksistä 18.1.2006 Nina Juvankoski Heimon Kala Oy, Vettel Oü

Toimintaympäristön muutos Logistiikan keskittyminen - Jakeluyrityksistä osaksi elintarviketeollisuutta Terminaalitoiminta, kylmäketjut, pidentyneet toimitusketjut Kauppojen aukioloajat pidentyneet, sunnuntait arkipäiviä kaupan ajattelussa Sisäinen laskenta kehittynyt – tehokkuusvaatimukset Myyntierävaatimukset + päiväysvaatimukset!!

Kuluttaja 2006 Käy kaupassa harvemmin, myös kotisäilytys pidentynyt Tuotetuntemus muuttunut Luottaa ”sokeasti” pakkausmerkintöihin Tuotteiden kierto tuottajalta kuluttajalle hidastunut merkittävästi Hinta- ja laatutietoinen, tarkka ja vaativa +++ ON KIINNOSTUNUT KALASTA ELINTARVIKKEENA

Riskin hallinnan keinot Lämpötilojen valvonta Säilytysaikojen valvonta Hygieniatason valvonta GMP - valvonta laitoksissa Henkilökunnan koulutus

Mitä pitää vielä tehdä toimintaketjussa Yleinen hyväksyvä ja kehittävä ilmapiiri Eri kalalajien välisen vaihtelun tutkimus ja siitä tiedottaminen – hyödyntäminen elintarviketeollisuudessa Vuodenaikojen vaikutus kalan laatuun Tosiasiat hyväksyttävä, pelisäännöt turvalliselle tuotantoketjulle laadittava koko alaa kattaviksi Kalastaja/kasvattaja saatava mukaan kehittämään laatua (ammattikalastus?)

Tavoitteena yhteistyö kaupan kanssa Vastuullisen yhteisen keskustelun tarve Turvallisuudesta tinkiminen ei saa olla kilpailukeino Lyhyen aikavälin hyöty voi haitata kalan positiivista mielikuvaa, negatiiviset kokemukset saatava minimoitua jotta ala kehittyy Kuluttajan hyvinvointi ja vastuullinen toiminta kaupankin strategiassa tärkeää

Työryhmä suosituksen takana Kalateollisuusyhdistyksen johtokunta 05/2005: Myyntiajat saatava alan yhteisen tekemisen piiriin riskien minimoimiseksi Mukaan kutsuttu kaikki merkittävät alan toimijat sekä Kalakauppiasliitto Tavoitteena hyväksyntä yhteiselle määritelmälle kaupalle jäävistä myyntipäivistä laskettuna pakkauspäivästä Neuvottelut kaupan järjestön kanssa (Päivittäistavarakaupan yhdistys PTY)

Suosituksen sisältö Viljelty lohi-, siika- ja kirjolohifilee 4 vrk Marinoitu kl ja lohi sekä suikaleet 6 vrk Kylmäsavustetut tuotteet 14 vrk Graavisuolatut tuotteet 10 vrk Tuore luonnonkala (MAP, SKP) 3 vrk -hauki, ahven, kuha, siika, silakka, muikku Kok. lämminsavustettu kala 7 vrk - silakka, muikku Lämminsavustettu kala 10 vrk

Yhteinen neuvotteluvoima Koko toimijakentän nähtävä hyödyt Kaupan asenne: vastuulliseen toimintaan ei kuulu ylipitkien päiväysten vaatiminen EIKÄ lupaaminen Biologiset ja entsymaattiset prosessit eivät hidastu neuvottelupöydässä, prosessi sama kuin v. 1976 Lopultakin kyseessä kuluttajan ja turvallisen toimitusketjun turvaaminen

KIITOS MIELENKIINNOSTA !!!!