Lastensuojelu nuoren tukena

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TAKAISIN KOTIIN kun lapsi palaa kotiin
Advertisements

Uusi lastensuojelulaki ja ehkäisevä lastensuojelu
Perheen tukeminen ennen sijoitusta, sijoituksen aikana ja sen jälkeen
Milloin lastensuojeluilmoitus on tehtävä ja mitä siitä seuraa?
Päihteiden merkitys kasvussa lastensuojelun taustatekijänä
Path of child protection
Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Pintaremontteja, peruskorjausta vai uudisrakentamista? – kaikkea tätä.
Huolen herääminen ja yhteydenotto Jatkohoito
Perhetyön moninaisuus?
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Psykologi- ja perheneuvontapalvelut. Esityksen otsikko tähän Etunimi Sukunimi Terveyskeskus - johtava ylilääkäri Avohoidon ylilääkäri Keskitetyt.
Lasten mielenterveyspalvelujen porrastus – uudet tehtävät 2012 alkaen
Pelastakaa Lapset ry Pohjois-Suomen aluetoimisto Tampere DiMeKe.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
Tähän tarvittaessa otsikko
Syömishäiriöiden hoito OYS:n Lasten ja Nuorten klinikassa
Uusi lastensuojelulaki
Taysin nps ja lastensuojelun yhteistyö
YKSILÖ – JA PERHEKOHTAINEN LASTENSUOJELU
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
Lastensuojelun infotilaisuus
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
Työpajojen tehtävä nuorten ohjaus- ja palveluverkoston kehittämisessä Lapin lääninhallitus
NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut
”Nuoruus on rajojen löytämistä”
Lastensuojelulain uudistaminen Mirkka Torppa / KKN
Suunnitelmallinen sosiaalityö perheen ja läheisverkoston kanssa
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Päivi Juurinen, suunnittelija
Lapsi- ja perhepalvelukeskus Ruusu Susanna Pirttiaho
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
Perhetyö Lammin vastaanottokeskuksessa
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Toimialojen asiakasprosessit ja toiminnanohjauksen tukiprosessit alkaen (KV §135/13)
Tutkimusosasto Tuetaanko lastensuojelun asiakasperheitä riittävästi terveydenhuollossa? Marketta Rajavaara Professori, Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden.
© Tampereen kaupunki Lainrikkoja-asiakkaat kunnallisen sosiaalityön haasteena Maria Palmgren johtava sosiaalityöntekijä Tampere.
KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa.
1 Lastensuojelun tieto lapsesta - Mille tiedolle tuki ja työskentely rakentuu? Tuula Kivistö-Pyhtilä kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Hoito- ja kasvatustyö lastensuojelun sijaishuollossa - erikoistumisopinnot 30 op Yleisiä tavoitteita Opiskelija jäsentää ja kehittää työtään moniammatillisessa.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
Psyykkinen itsesäätely
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Lastensuojelu 2014 – Tilastoraportti 25/20151 Lastensuojelu 2014 Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
1 Yhdessä voimistuen – laadukasta sosiaalityötä lappilaisille - Sodankylään perustettu sosiaalityön kehittämisyksikkö Kehittämisen painopiste.
Lastensuojelun linjaukset ja laatusuositukset
Häiriöiden varhaistunnistus, hoidon porrastus ja viranomaisyhteistyö
LAPSIPERHEIDEN SOSIAALIPALVELUT PUNKALAITUMELLA
Varhaisen vaiheen moniammatillinen yhteistyö
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Perusterveydenhuolto
Lapsi- ja perhepalvelut maaseudulla
Riski- ja suojaavien tekijöiden tunnistaminen
Ennaltaehkäisevän päihdetyön malli lapsille ja nuorille
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
Palveluohjaaja on tavoitettavissa arkisin
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
LUONNOS (11/17) Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Opiskeluhuollon palvelut
LAPSI- JA PERHEJÄRJESTÖT KESKI-SUOMESSA
Esityksen transkriptio:

Lastensuojelu nuoren tukena Jaana Leppäkorpi Lastensuojelun sosiaalityöntekijä 21.9.2006

Mitä lastensuojelu on? Ennaltaehkäisevä lastensuojelu kunnan peruspalveluiden piirissä annettavaa erityistä tukea lapsi tai perhe ei ole lastensuojelun asiakkaana Lapsi- ja perhekohtainen lastensuojelu lastensuojelun tarpeen selvitys avohuollon tukitoimet lapsen kiireellinen huostaanotto ja huostaanotto sekä sijaishuolto jälkihuolto (18-21 –vuotiaat)

Lastensuojelun asiakkuuden alku Lastensuojeluilmoitus käynnistää asiakkuuden ilmoitusvelvollisuus, kun on saanut tietää lapsesta, jonka hoito, huolenpito ja kehitys on vaarantunut elinolosuhteiden tai lapsen / nuoren oman käyttäytymisen vuoksi käynnistää lastensuojelun tarpeen arvioinnin ratkaisu selvityksen käynnistymisestä tehdään 7 vuorokauden sisällä asiakas saa aina tietää ilmoituksesta

Avohuollon tukitoimenpiteet Tukitoimista päätetään lastensuojelun tarpeen selvityksen perusteella ja ne kirjataan huoltosuunnitelmaan (asiakassuunnitelmaan) Tuki nuorelle voi olla: ohjausta ja neuvontaa yhteistyötä esim. nuorten palveluohjauksen kanssa, nuorisopsykiatrisen poliklinikan, SPR:n nuorten turvatalon kanssa taloudellista tukea esim. harrastuksiin, lomatoimintaan, retkiin perhetyötä tukihenkilötoimintaa

Lastensuojelun perhetyö nuorille Lapsen kehitykseen liittyviä tavoitteita koulunkäynnin tukeminen, vuorokausirytmi, itsenäistymisen tukeminen, minäkuvan tukeminen, harrastustoimintaan ohjaaminen Perheen vuorovaikutukseen liittyviä tavoitteita vanhempien ja lasten roolit, tehtävät Perheen arjenhallintaan liittyviä tavoitteita ohjaamista suunnitelmallisuuteen ja tavoitteellisuuteen ajankäytössä Perheen voimavarojen vahvistaminen perheen kyvyt ja taidot esiin, verkostot

Huostaanotto ja sijaishuolto Kun lapsen terveys ja kehitys on vakavasti vaarantunut JA kun avohuollon tukitoimenpiteet ovat riittämättömiä. Kiireellisesti, jos lapsi tai nuori on välittömässä vaarassa yli 14-vuotiaat Honkamäen vastaanottokotiin: arviointijakso, mahd. KOHO-arviointi osa kotiin, osa pidempiaikaiseen sijaishuoltoon Espoossa n. 70 % 13-17 –vuotiaita Pysäytetään mm. nuorten rajattomuutta, päihteiden käyttöä, itsetuhosuutta

Jälkihuolto Sijaishuollossa olleille nuorille Jälkihuoltosuunnitelman mukaisesti mm. neuvonta ja ohjaus, jälkihuoltotyöntekijän tuki asuminen, tukiasunto, oma asunto alkuavustus nuorten taloudellinen tuki tukihenkilö Keskitetään Espoossa v. 2007