Orientoivat opinnot – osa I

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Advertisements

Jyväskylän Yliopisto Psykologian Laitos
Tervetuloa Johtamiskorkeakouluun opiskelemaan hallintotieteitä!
LUK-TUTKINTO Pääaine Maantiede tai aluetiede. Vuosi •
Lähde: Tilastokeskuksen väestöennuste
Tohtoriopinnot CMT:ssä Pekka Isotalus Kaikki kuuluvat •Tampereen yliopiston tutkijakoulu •Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelma •Oppiaineet:
Avoin ammattikorkeakouluopetus. AVOIN AMMATTIKORKEAKOULUOPETUS  Opinnot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille koulutustaustasta,
HOPS – Henkilökohtainen opintosuunnitelma opiskelun tukena
Kielitaidon kartuttaminen kuuluu kaikkeen opiskeluun
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Koulutusohjelman ja linjan valinta, sekä sivuainevalinnat
Hops Sibelius-Akatemiassa Hannele Ketomäki.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
Strategiakausi käynnistyi. Mitä uutta opintohallintoon? Päivi Pakkanen Rehtorin kanslia/ Tutkimus- ja opintoasiat / Opintoasioiden.
TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet- SYKSY 2001-kurssi 2 1 TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet Ennakkotietoa Vastaava opettaja Pekka Makkonen.
TUTKINNONUUDISTUKSEN KESKEISET LINJAUKSET JA VAATIMUKSET Vaasa Katariina Alha/W5W.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Orientoivat opinnot – osa III opintojen suunnittelu ja HOPS Yhteiskunta- ja.
Opetus ja kansainvälisyys toimivaksi kokonaisuudeksi
Infotilaisuus Sosiaalityön uudesta tutkinto-ohjelmasta
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
HOPS eli Henkilökohtainen OPiskeluSuunnitelma
Tervetuloa!.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
Väestönmuutos , maakunnittain
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Kasvatusalan tutkintorakenne-suositukset
VOKKE1 Kysymyksiä tiedekunnille tutkintorakenteeseen liittyen: 1.Hyväksytäänkö lähtökohdaksi ajatus tutkinnon rakentumisesta pääainetta painottavaksi?
Psykologian koulutuksen abi-info 2012
RS2014 SyyslukukausiKevätlukukausi HISTORIAN PERUSOPINNOT (14 op) VALTIO-OPIN PERUSOPINNOT (10 op) ENGLANTI (5 op) HISTORIAN PERUSOPINNOT (11 op) HISTORIAN.
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille Tiistai klo Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutuslaitos.
Alueellinen koulutustilaisuus Kuopiossa Kunnonpaikka,Vuorela Ulla Voutilainen.
Opintojen suunnittelu ja HOPS
Tiedotus- ja keskustelutilaisuus vanhoille opiskelijoille
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Yhteistyöhön kanssamme -seminaariin
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
, 60 op = 25 op kandidaatin tutkintoon, = 35 op maisterin tutkintoon Aineenopettajan pedagogiset opinnot Filosofinen tiedekunta.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2016 Orientoivat opinnot – osa I Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa Tervetulotilaisuus
KIELTEN LAITOS Kielten laitos PÄÄAINEET … joita kaikkia voi opiskella myös sivuaineena: englannin kieli latinan kieli romaaninen filologia (ranska) ruotsin.
Lapin yliopiston Avoin yliopisto Tervetuloa Avoimen yliopiston infotilaisuuteen.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO Tutustu eri aloihin, suorita yliopisto-opintoja etukäteen ja valmistaudu pääsykokeisiin 1 Youtube -Tussitaikurit Youtube.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistoon! Tervetulotilaisuus uusille opiskelijoille ma. professori Arja Jokinen.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2015 Orientoivat opinnot – osa III opintojen suunnittelu ja HOPS Yhteiskunta- ja.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2016 Sosiaalityön orientoivat opinnot Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö.
OTK infotilaisuus opinnoista lukuvuonna Dekaani Juha Karhu klo ls 10.
Opettajan pedagogiset opinnot Kielten opettajien koulutukseen valitut 2016.
Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille Tiistai klo Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutuslaitos.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Tutkintorakenteen tekninen malli
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Kasvatusalan tutkintorakenne-suositukset
Esityspaikka/tapahtuma pp.kk.vvvv
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
Esityksen transkriptio:

Orientoivat opinnot – osa I Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Orientoivat opinnot – osa I Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Leena Wilkman, opintopäällikkö 1.9.2014

YKYY0 Orientoivat opinnot ja HOPS 2 op Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 YKYY0 Orientoivat opinnot ja HOPS 2 op Orientoivat I: Ma 1.9. klo 9.15-11, päätalo ls D10a Tutkintoni ja opiskelun käytännön asiat Orientoivat II: Ke 10.9. klo 14.15-15.15, päätalo ls. D10a (SIS:n, CMT:n ja YKY:n uudet opiskelijat) Hyvinvointi: opintotuki, YTHS, Tamy, yliopistoliikunta Orientoivat III: Ma 27.10. klo 8.15-10, päätalo ls. D10a Opintojen suunnittelu, HOPS HOPS:in laatiminen ja palauttaminen lukuvuoden 2014-2015 aikana

Tämän päivän aikataulu Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Tämän päivän aikataulu 9.15 Johtajan tervehdys 9.25 Opiskelijan sähköiset palvelut Aino Nyman 9.45 Tutkintorakenne Tampereen yliopisto – hyvä opiskeluyhteisö opintopäällikkö Leena Wilkman 10.45 Tilaisuuden päätös

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Noin 2700 opiskelijaa ja 300 opettajaa ja tutkijaa Opiskelijat valmistuvat YTK- ja YTM, HuK- ja FM- sekä PsK ja PsM –tutkinnoista Kuusi tutkinto-ohjelmaa, lisäksi erillisiä maisteriohjelmia ja erillisiä opintokokonaisuuksia Useita tutkimuskeskuksia, perustutkimusta lisäksi oppiaineissa ja niiden projekteissa

Yksikön tutkinto-ohjelmat Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Yksikön tutkinto-ohjelmat Filosofian tutkinto-ohjelma Historian tutkinto-ohjelma Logopedian tutkinto-ohjelma Psykologian tutkinto-ohjelma Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma Sosiaalityön tutkinto-ohjelma Erilliset opintokokonaisuudet: latinan kieli ja antiikin traditio, museologia, North American Studies (NAM), nuorisotyö ja nuorisotutkimus, Studies on Society, Culture and History Porin yksikössä sosiaalitieteiden ja sosiaalityön tutkinto-ohjelmat sekä Hyvinvointipalvelujen järjestämisen maisteriohjelma ja Työn ja hyvinvoinnin maisteriohjelma

Tutkimus yksikössä Yhteiskunnan historian huippuyksikkö Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Tutkimus yksikössä Yhteiskunnan historian huippuyksikkö  Human Information Processing Laboratory  (HIP-Lab) PERLA (lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuksen yksikkö) Sosiaalitutkimuksen keskus (SOCRU) Rauhan ja konfliktintutkimuskeskus (TAPRI) Tieteen, teknologian ja innovaatiotutkimuksen keskus (TaSTI) Tampere Research Group for Cultural and Political Sociology (TCuPS) Työelämän tutkimuskeskus (WRC) Kansanperinteen arkisto Psyke (psykologian opetus- ja tutkimusklinikka)

Keitä te olette? V. 2014 valituista TaYssa 64 % naisia ja 36 % miehiä Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Keitä te olette? V. 2014 valituista TaYssa 64 % naisia ja 36 % miehiä Hakemuksia TaY 19 305, valittuja 2234 = 11,6 % Hyväksytyistä 27,6 % uusia ylioppilaita Hakeneiden ikäjakauma: YKYssä päävalinnassa 34 % alle 19 v, 23 % yli 26 vuotiaita; erillisvalinnassa 76 % yli 26 vuotiaita YKYn hyväksytyistä 46 % Pirkanmaalta, 19 % Uusimaa ja Itä-Uusimaa, 8 % Satakunta ja Varsinais-Suomi, 8 % Kanta- ja Päijät-Häme, 8 % Kymenlaakso, Savo ja Karjala, 4 % Etelä- ja Keski-Pohjanmaa, 4 % Lappi, Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa, 2 % Keski-Suomi

Opiskelun peruskäsitteitä I Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Opiskelun peruskäsitteitä I Opintopiste = opintojen perusyksikkö (vastaa n. 27 tunnin työmäärää) 1 lukuvuosi = 60 op 60 op = 1600 työtuntia yleensä opintojaksot 5 op:n laajuisia (op-mitoitus opiskelijalta edellytettävän työn mukaan, sisältää esim. tenttiin valmistautumisen) Opintokokonaisuus koostuu opintojaksoista Esim. tutkinto-ohjelman perusopinnot Voi myös olla monitieteinen kokonaisuus

Opiskelun peruskäsitteitä II Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Opiskelun peruskäsitteitä II Opetussuunnitelma (”tutkintovaatimukset”) Tutkintojen tavoitteet, rakenne ja sisältö, eli mitä tutkintoon on tehtävä Löytyy opinto-oppaasta: https://www10.uta.fi/opas/index.htm Opetusohjelma (”mitä, missä, milloin”) Lukuvuoden aikana opetettavat kurssit https://www10.uta.fi/opas/opetusohjelma/index.htm

Kandidaatin ja maisterin tutkinnot (historia, filosofia) Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Kandidaatin ja maisterin tutkinnot (historia, filosofia) HuK 180 op Tutkinto-ohjelman perus- ja aineopinnot (75-95 op) Kieli- ja viestintäopinnot (15 op) Valinnaiset opinnot (60-65 op) Yhteiset opinnot (15-20 op) + Opiskeluvalmiudet 5 op Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto on alempi korkeakoulututkinto, joka suoritetaan 3 vuodessa (60 op/vuosi). FM, 120 op Tutkinto-ohjelman syventävät opinnot (80-100 op) Valinnaiset opinnot (20-40 op) Filosofian maisterin tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, joka suoritetaan 2 vuodessa kandidaatin tutkinnon pohjalta (60 op/vuosi).

Kandidaatin ja maisterin tutkinnot (sosiaalitieteet, sosiaalityö) Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Kandidaatin ja maisterin tutkinnot (sosiaalitieteet, sosiaalityö) YTK 180 op Tutkinto-ohjelman perus- ja aineopinnot (75-80 op) Kieli- ja viestintäopinnot (15 op) Valinnaiset opinnot (60-65 op) Yhteiset opinnot (20 op) + Opiskeluvalmiudet 5 op Yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkinto on alempi korkeakoulututkinto, joka suoritetaan 3 vuodessa (60 op/vuosi). YTM, 120 op Tutkinto-ohjelman syventävät opinnot (80-100 op) Valinnaiset opinnot (20-40 op) Yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, joka suoritetaan 2 vuodessa kandidaatin tutkinnon pohjalta (60 op/vuosi).

Psykologian alan tutkinnot Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Psykologian alan tutkinnot PsK 180 op Tutkinto-ohjelman perus- ja aineopinnot (85 op) Kieli- ja viestintäopinnot (15 op) Valinnaiset opinnot (55 op) Yhteiset opinnot (20 op) + Opiskeluvalmiudet 5 op Psykologian kandidaatin tutkinto on alempi korkeakoulututkinto, joka suoritetaan 3 vuodessa (60 op/vuosi). PSM, 150 op Tutkinto-ohjelman syventävät opinnot (150 op) Psykologian maisterin tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, joka suoritetaan 2,5 vuodessa kandidaatin tutkinnon pohjalta (60 op/vuosi).

Kandidaatin tutkinnon sisältö I Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Kandidaatin tutkinnon sisältö I Oman tutkinto-ohjelman opinnot perusopinnot 25 op Aineopintoihin sisältyy kandidaatin tutkielma ja kypsyysnäyte. aineopinnot 35-70 op

Kandidaatin tutkinnon sisältö II Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Kandidaatin tutkinnon sisältö II Opiskeluvalmiudet 5 op Orientoivat opinnot ja HOPS 2 op Tietotekniikkataidot 3 op Yhteiset opinnot 15-20 op Yhteiskunnan tutkimuksen ajankohtaisia kysymyksiä 5 op Yhteiskunnan mittaaminen 5 op Toiminta, tulkinta ja tieto 5 op Suomalaisen yhteiskunnan historia vuodesta 1809 nykyaikaan 5 op Etiikka ja yhteiskuntafilosofia 5 op

Kandidaatin tutkinnon sisältö III Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Kandidaatin tutkinnon sisältö III Kieli- ja viestintäopinnot, 15 op 1) suomen kieli: Tieteellinen kirjoittaminen, 3 op Puheviestintätaidon perusteet, 2 op 2) ruotsin kieli: Kirjallinen ja suullinen viestintä 4 op 3) vieras kieli: opintojakso 4 op (taitotaso B1-B2) 4) valinnainen opintojakso: 2 op (taitotaso B1-B2)

Kandidaatin tutkinnon sisältö IV Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Kandidaatin tutkinnon sisältö IV Kandidaatin tutkinnon valinnaiset opinnot - sisällytettävä ainakin yksi toisen tutkinto-ohjelman opetussuunnitelman mukainen, vähintään 20 op:n laajuinen opintokokonaisuus

Erilaisia opintokokonaisuuksia Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Erilaisia opintokokonaisuuksia Omaan tutkinto-ohjelmaan kuuluvien perus-, aine- ja syventävien opintojen lisäksi opinnot voivat sisältää erillisiä opintokokonaisuuksia. Nämä ovat joko valinnaisten aineiden opiskelijoita varten tai tietyn aihealueen ympärille rakentuvia kokonaisuuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi kestävän kehityksen opintokokonaisuus, yhteiskuntatieteiden teemat sekä kansainvälistymisen opintokokonaisuus.

Kestävän kehityksen opintokokonaisuus 25-35 op Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Kestävän kehityksen opintokokonaisuus 25-35 op Monitieteinen Tavoite: Opiskelija ymmärtää ihmisen hyvinvoinnin, talouden ja ympäristönsuojelun yhteyden sekä tunnistaa niihin liittyviä paikallisia ja globaaleja kysymyksiä. https://www10.uta.fi/opas/opintoKokonaisuus.htm?rid=8636&uiLang=fi&lang=fi&lvv=2014

Kansainvälistymiskokonaisuus (20 op) Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Kansainvälistymiskokonaisuus (20 op) Toissijainen opintosuorituksien ryhmittäminen, eli voit muodostaa suorituksistasi osaamiskokonaisuuden. Voit muodostaa kokonaisuuden seuraavista suorituksista: Kansainvälinen opiskelijaliikkuvuus (esim. vaihto, harjoittelu ulkomailla tai erilliset opinnot ulkomailla) Vieraan kielen opinnot Edellä mainittuja osaamistavoitteita riittävästi täyttävät suomenkieliset opinnotvieraskieliset opintosuoritukset ja vieraskieliseen opetukseen osallistuminen kv-tuutorointi http://www.uta.fi/opiskelu/opiskelu_ulkomailla/kansainvalistymiskokonaisuus/index.html

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden teemat (15–40 op) Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden teemat (15–40 op) Teemakokonaisuuksia opiskelemalla voi perehtyä johonkin aihealueeseen monen tieteenalan näkökulmasta Teemakokonaisuudesta saa opintosuoritusmerkinnän kun suoritettuna on vähintään 15 op https://www10.uta.fi/opas/opintoKokonaisuus.htm?rid=7424&lang=fi&uiLang=fi&lvv=2014

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden teemat, 15–40 op Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden teemat, 15–40 op Teemoja mm. Perhe ja elämänkulku Erot ja luokittelut Kansalaisuus, politiikka ja hallinta Ruumiillisuus, seksuaalisuus ja sukupuoli Vuorovaikutus ja kieli Tiede ja teknologia yhteiskunnassa Sosiaalitieteiden klassikot Hyvinvointi, mieli ja yhteiskunta Moniammatillinen johtaminen

Maisterin tutkinnon rakenne Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Maisterin tutkinnon rakenne Tutkinto-ohjelman syventävät opinnot 80-100 op Syventäviin opintoihin sisältyvät tutkielmaopinnot ja pro gradu –tutkielma, 40 op Valinnaiset opinnot, 20-40 op Valinnaisia opintoja on mahdollista valita sekä oman että muiden tutkinto-ohjelmien tarjoamista opinnoista.

Aineenopettajakoulutuksen tutkinto- rakenne, HuK Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Aineenopettajakoulutuksen tutkinto- rakenne, HuK HuK, 180 op Oma tutkinto-ohjelma: - perusopinnot, 25 op aineopinnot, 35 op 2. opetettava aine: perusopinnot, 25 op Opettajan pedagogiset I: kasvatustieteiden Kieli- ja viestintäopinnot, 15 op Valinnaiset opinnot, 20 op

Aineenopettajakoulutuksen tutkinto- rakenne, FM Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Aineenopettajakoulutuksen tutkinto- rakenne, FM FM, 120 op Oma tutkinto-ohjelma: - syventävät opinnot, 80 op Opettajan pedagogiset opinnot II: kasvatustieteen aine- ja syventäviä opintoja, 35 op opintoihin haetaan soveltuvuuskokeen kautta keväisin Muut opinnot, 5 op

Mistä aloittaa? Käytännön asiat tutuksi Internet Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Mistä aloittaa? Käytännön asiat tutuksi Internet yksikön verkkosivut: www.uta.fi/yky/ Tutkinto-ohjelmien verkkosivut: http://www.uta.fi/yky/opiskelu/tutkinto-ohjelmat/index.html opinto-opas opetusohjelma yliopiston opiskelu-sivusto: http://www.uta.fi/opiskelu/ NettiOpsu ja muut sähköiset järjestelmät

Opintoaikojen rajaus vrt. tavoitteelliset suoritusajat Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Opintoaikojen rajaus vrt. tavoitteelliset suoritusajat Sekä alempaa että ylempää korkeakoulututkintoa opiskelemaan otetulla opiskelijalla on oikeus suorittaa tutkinnot viimeistään kahta vuotta niiden yhteenlaskettua tavoitteellista suorittamisaikaa pitemmässä ajassa. (5+2 vuotta) Pelkästään alempaa korkeakoulututkintoa opiskelemaan otetulla opiskelijalla on oikeus suorittaa tutkinto viimeistään yhtä vuotta sen tavoitteellista suorittamisaikaa pitemmässä ajassa. (3+1 vuotta) Pelkästään ylempää korkeakoulututkintoa opiskelemaan otetulla opiskelijalla on oikeus suorittaa tutkinto viimeistään kahta vuotta sen tavoitteellista suorittamisaikaa pitemmässä ajassa. (2+2 vuotta)

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Mikä HOPS? Kaikki uudet opiskelijat laativat ensimmäisen opiskeluvuotensa aikana henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli HOPS:in Tarkoituksena saada pohtimaan omia valintoja ja suunnittelemaan opintoja  auttaa opintojen etenemisessä Vastuu suunnittelusta opiskelijalla itsellään, mutta tukea ja apua saatavilla (esim. HOPS-opettajat ja ohjausvastaavat) HOPS:in ei tarvitse – tai voikaan – olla sitova, vaan tämänhetkinen suunnitelma omasta suunnasta HOPS:iin kannattaa palata myös myöhemmin ja päivittää sitä tarpeen mukaan

Mistä ohjausta ja neuvontaa? Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Mistä ohjausta ja neuvontaa? Yleinen opintoneuvonta -> opintoneuvonta@uta.fi, päätalo, Kalevantie 4 Tuutorit -> vertaisopastus, opastus opiskelijaelämään Opettajat, HOPS-opettajat -> Omaa tutkinto-ohjelmaa koskeva ohjaus. Jokainen opetustilanne on ohjaustilanne! Ohjausvastaava -> jokaisella tutkinto-ohjelmalla omansa. Hänen puoleensa voit kääntyä opintojen suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä. Yhteystiedot opintoneuvonnan kotisivuilta osoitteesta http://www.uta.fi/yky/opiskelu/neuvonta/index.html 

Mistä ohjausta ja neuvontaa? Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Mistä ohjausta ja neuvontaa? kurssien/opintokokonaisuuksien vastuuopettajat -> vastaavat vastuullansa olevia opintojaksoja tai –kokonaisuuksia koskeviin kysymyksiin (esim. yksittäiset kurssit, suoritustavat, opintokokonaisuusmerkinnät) -> yhteystiedot löytyvät kunkin tutkinto-ohjelman verkkosivuilta (http://www.uta.fi/yky/opiskelu/tutkinto-ohjelmat/index.html) ja/tai opetusohjelmasta (https://www10.uta.fi/opas/opetusohjelma/index.htm) YKY:n kanslia Opintokoordinaattori, opintosihteeri, opintopäällikkö -> yky-opintoneuvonta@uta.fi ohjaavat tutkintorakenteita koskevissa kysymyksissä, hyväksilukevat aikaisemmin suoritettuja korkeakouluopintoja, huolehtivat tutkintotodistushakemusten käsittelystä jne.

Mistä ohjausta ja neuvontaa? Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Mistä ohjausta ja neuvontaa? Ura- ja rekrytointipalvelut http://www.uta.fi/rekrytointi Tietoa työelämästä ja työnhausta, uraohjaus, harjoittelu- ja työpaikkainfo Opintotukitoimisto http://www.uta.fi/opiskelu/yhteystiedot/oka/opintotukitoimisto.html Kansainväliset asiat http://www.uta.fi/opiskelu/opiskelu_ulkomailla/yhteystiedot/index.html

Opintoneuvonta yksikön kansliassa Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Opintoneuvonta yksikön kansliassa Opintosihteeri Helena Siipo yksikön opintoneuvonta aineenopettajakoulutus ja opetettavan aineen opinnot muissa korkeakouluissa ja ulkomailla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen tutkintotodistukset Opintopäällikkö Leena Wilkman Opintoasiat ja –neuvonta laidasta laitaan maisterin tutkinnon täydentävät opinnot sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, myös yky-opintoneuvonta@uta.fi. Tavattavissa varmimmin vastaanottoaikoina ti klo 13-15 ja to klo 10-11, muina aikoina sopimuksen mukaan.

Yksikkö opiskelijanäkökulmasta Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Yksikkö opiskelijanäkökulmasta Yksikön kanslian kanssa asioit kun: Haet opintojen sisällyttämistä, http://www.uta.fi/yky/opiskelu/kaytannot/opintojenhyvaksilukeminen.html Haet korvaavuutta kieli- ja viestintäopinnoista tai tietotekniikkataidoista Tarvitset yleistä opintoneuvontaa Lähdet vaihtoon yksikön vaihtosopimusten kautta Anot tutkintotodistusta pelkkää maisterin tutkintoa suorittavien täydentävät opinnot – tutkinto-ohjelman vastuuprofessori sekä yksikön kanslia

Tampereen yliopisto – hyvä opiskeluyhteisö Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Tampereen yliopisto – hyvä opiskeluyhteisö TaY:n opetusneuvoston hyväksymä ohje: http://www.uta.fi/opiskelu/opinnot/opiskelukaytannot/hyva_opiskeluyhteiso.html ”Toisten opiskelijoiden opiskelun ja oppimisen tukeminen kartuttaa työelämässä tärkeää yhteistyötaitoa.” ”Hyvään opiskelukäytäntöön kuuluu henkilökunnan työn arvostaminen.” Opiskelijat ovat osa opiskeluyhteisöä, yhteisön nuorempia kollegoita.

A small ”etiquette” for your time in Finland: Studies (1/2) You have many rights but with that comes also responsibilities You have the right to choose your own studies But also you are responsible to plan and schedule and finish your studies You are in charge of your own learning but be sure to appreciate the teaching staff: if you miss your lectures it’s your fault. Don’t unnecessary load the burden of the lecturer.

A small ”etiquette” for your time in Finland: Studies (2/2) Don’t speak during the lecture. There are people who would actually like to listen even if you don’t! We take learning and learning outcomes seriously (an exam is no picnic!) You have to do and decide a lot of things by yourself – but not alone! Do your research and if that isn’t enough, don’t be afraid to ask help! Remember to think also the others around you. Keep places clean and leave the place it was before you got in!

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Anna palautetta! Tästä tilaisuudesta ja muista orientoivista opinnoista Linkki orientoivien opintojen palautelomakkeeseen tulee yksikön www-sivuille Annetusta palautteesta tulee vastine yksikön palautesivulle Opinnoista yleensä Palaute on paras keino vaikuttaa siihen, millaista opetusta yksikössä ja yliopistossa annetaan Tavoitteena, että annetusta palautteesta annetaan kursseittain myös vastine, jossa kurssin vetäjä vastaa annettuun palautteeseen perustelemalla valintojaan ja kertomalla, miten kurssia kehitetään jatkossa.

Tutkinto-ohjelmien omat orientaatiotilaisuudet Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Tutkinto-ohjelmien omat orientaatiotilaisuudet Filosofian tutkinto-ohjelma: ti 2.9. klo 10-12, Pinni B-rakennus, B4141 Psykologia: Intensiivipäivä 1: pe 5.9. klo 9-16, Linna-rakennus, huone 4013 Sosiaalitieteet: pe 5.9. klo 9-14, Linna-rakennus, ls. K103 Sosiaalityö: ke 3.9. klo 13-16, Väinö Linna –Sali

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Mitä tämän jälkeen? Sosiaalitieteiden opiskelijat jäävät saliin (tutorit noutavat) Muut tutkinto-ohjelmat? Sosiaalitieteiden esittelytilaisuus uusille opiskelijoille klo 12-14, Linna K103 Orientaatio sosiaalitieteiden erillisvalinnassa hyväksytyille klo 14-16 Linna 5014 Yhteisten opintojen jakso YKYY1A, alkaa tänään klo 14-18, päätalo, ls. D10a Orientoivat opinnot jatkuvat Ke 10.9.2014 Orientoivat II: Hyvinvointiorientoivat, klo 14.15-15.15, päätalo ls. D10a Ma 27.10. Orientoivat III: HOPS, klo 8.15-10, päätalo ls. D10a

Tervetuloa Tampereen yliopistoon ja onnea opintoihin! Leena Wilkman Opintopäällikkö leena.wilkman@uta.fi Linna 6056