VARSINAIS-SUOMEN TAAJAMIEN MAANKÄYTÖN, PALVELUIDEN JA LIIKENTEEN VAIHEMAAKUNTAKAAVA Kuntakierrokset kevät 2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuopion maaseutuohjelma
Advertisements

VARSINAIS-SUOMEN TAAJAMIEN MAANKÄYTÖN, PALVELUIDEN JA LIIKENTEEN VAIHEMAAKUNTAKAAVA Ennakointifoorumi
KAIVOSHANKKEET JA KAAVOITUS
Tulevaisuustyöryhmän linjaukset ja suunnitelmat.
Vähittäiskaupan suuryksiköiden kaavoitus -opas
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Valtion ja kuntien suhde seudullisen maankäytön kehittämisessä Kilpailukykyä strategisella maankäytöllä –seminaari Tampere Matti Vatilo, YM.
Maankäytön ja kaavoituksen suhde vesiensuojeluun Itämeri –foorum Anne Kumpula Turun yliopisto, oikeustieteellinen tiedekunta.
Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pirkanmaan liikennejärjestelmä- suunnitelma Aiesopimuksen julkistaminen Johtaja Juha Sammallahti.
Lahden kaupunki Tekninen ja ympäristötoimiala Yhdyskuntasuunnittelun teemaryhmä MAL:n yhteensovitus (7 §) Kaavoitus ja maapolitiikka Kiinteistönmuodostus,
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Kyläsuunnittelumalli
PARAS ja kaupunkiseudut
NELIÖT KOHDALLEEN KESTÄVÄSTI KAUPAN TAVOITTEITA TUKIEN?
Miksi aluekehitysohjelma käynnistettiin? Kansanedustaja Martti Korhonen.
Kyläsuunnittelumalli
Tampereen kaupunkiseudun rakennemallin tavoitteet Seutuhallituksen tavoiteseminaari Kuntajohtajakokous Maankäyttö- ja rakennetyöryhmä.
MRL:n tavoite …tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään.
Tampereen kaupunkiseudun taajamarakenne ja työssäkäyntialue
Helsingin seudun Maankäyttösuunnitelma MASU
1 Kaupunkiseutujen maankäyttö ja sen hallinnan haasteet Tampere Matti Vatilo, ympäristöministeriö.
Suurten ja keskisuurten yhteinen lippu- ja maksujärjestelmä Tausta, tavoitteet ja tulokset Oheisaineisto nro 2 Pela §
Rakennesuunnitelma 2040 Luonnos, seutuhallitus Esittely valtuustoille 9/2014.
KAAVAHIERARKIA, KAAVAMUODOT JA RAKENTAMISEN OHJAUS
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
Aluesuunnittelu ja kaavoitus maaseudulla
EU-RAHOITUS KAINUUSSA JORMA TEITTINEN KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ
Elinvoimainen kaupunkiseutu - tulevaisuuden vaihtoehdot vaikutuksineen Kjk
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelman aiesopimuksen julkistaminen Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki.
Strategisesti eheytyvä kaupunkiseutu? Näkökulmia Tampereen seudun rakennesuunnitelmatyöhön Jari Kolehmainen Olli Ruokolainen Tampereen yliopisto.
Ympäristöministeriö / Katri Tulkki / Kauppa yhdyskuntien kehityksessä1 Palvelurakenteen kehittämisen työkaluja.
Yhdyskuntarakenteen toimivuus Raine Mäntysalo Tutkimuspäällikkö, YTK PARAS-ARTTU alueseminaari Hämeenlinna Teknillinen korkeakoulu, Yhdyskuntasuunnittelun.
Tampereen kaupunkiseudun 2-kehä KEHITTÄMISSELVITYS
KUUMA-seudun eväät kohtuuhintaiseen asumiseen – onko tarvetta tarkistaa suuntaa? KUUMA-seminaari Teija Ojankoski Selvityshenkilö.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä MAAKUNTAKAAVOJEN LAATIMINEN 1.VAIHEMAAKUNTAKAAVA – JÄTKÄ 2.VAIHEMAAKUNTAKAAVA.
Kaupunkiseudun maankäytön tavoitteet Rakennesuunnitelma 2040 Seutufoorumi Kimmo Kurunmäki seutusuunnittelupäällikkö.
Rakennesuunnitelma 2040 Kjk Sh TYÖ- SUUNNI- TELMA TAVOIT- TEET VAIHTO- EHDOT LUONNOS EHDOTUS.
, Janne Virtanen, Ilmastonmuutos: hillitseminen ja sopeutuminen, toiminta Varsinais-Suomessa.
AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen materiaali -Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministerityöryhmän linjaukset aluevaiheeseen.
Kaupunki onnensa seppänä Elinvoimapolitiikan painopisteet ja organisointi Kuntamarkkinat Eero Holstila.
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
E STEETTÖMYYDEN LIITTÄMINEN NYKYISTÄ TIIVIIMMÄKSI OSAKSI KAAVAPROSESSIA Heini-Sofia Luotola
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Tampereen seutu valtakunnallisesta alueiden kehittämisen näkökulmasta Seutufoorumi Tampere Ulla-Maija Laiho, kehitysjohtaja SM/aluekeskusohjelma.
PÄIJÄT-HÄMEEN PALVELURAKENNEUUDISTUSPROJEKTI Kunta- ja palvelurakenneuudistus – hankkeen valtakunnallinen valmistelutilanne.
Kaupunkiseudun yhteistyösuunnitelma Maankäyttö, asuminen ja liikenne Seutuhallituksen nimeämä maankäyttö- ja rakennetyöryhmä, pj. Risto Laaksonen Yhteistyön.
Rakennesuunnitelma 2040 Valtuustoinfot 8-9/2013 Päivi Nurminen ja Kimmo Kurunmäki.
Seutuyhteistyön ajankohtaiskatsaus, kesä 2008
Yhteistyösuunnitelma kehyskuntien näkökulmasta. 1.Seutustrategiaa konkretisoivan seutuyhteistyön toimeenpanosuunnitelma -Keskitytty aivan oikein sen keskeisiin.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Väestömuutos Taajamat ovat kasvaneet 16,7 %, yli 73 % pohjois-savolaisista asuu taajamissa nyt Kylät (yli 20 asukkaan tiivistymät) ovat kasvaneet.
Kunta- ja palvelurakenne- uudistushanke – Turun kaupunkiseutu Kaupunkiseutusuunnitelmien palautetilaisuus Tampere.
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
Greater Helsinki Vision 2050 Tilannekatsaus apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Satakunnan vaihemaakuntakaava 2 Kaupan palveluverkko Susanna Roslöf, maakunta-arkkitehti.
Ajankohtaista Alueiden käyttö Päivi Liuska-Kankaanpää Alueiden käytön johtaja.
Johdatus Pohjois-Karjalan maakuntakaava 2040:een Käynnistystilaisuus
Uudet pysäköintiratkaisut osana älykästä liikennejärjestelmää
Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista
ALUESUUNNITTELU Miksi alueita suunnitellaan?
Pohjois-Karjalan maakuntakaava
VALTIMON KUNTA KAAVOITUSKATSAUS
Seutuhallitus: Toimenpide-ehdotukset
Esityksen transkriptio:

VARSINAIS-SUOMEN TAAJAMIEN MAANKÄYTÖN, PALVELUIDEN JA LIIKENTEEN VAIHEMAAKUNTAKAAVA Kuntakierrokset kevät 2014

Asialista 1.Vaihemaakuntakaavaprosessi – OAS Maankäyttö Kauppa Liikenne 2.Keskusverkkoselvitys Analyysi ja vertailu / Antti Vasanen Taajamien kehitys / Kaisa Äijö Palvelut ja saavutettavuus / Lasse Nurmi 3.Aineistot Yleiskaavat Kaupan tiedot Muut

Varsinais-Suomessa on voimassa seutukunnittain laadittu kokonaismaakuntakaava: Turun kaupunkiseutu / Turun kaupunkiseudun maakuntakaava on Varsinais-Suomen ensimmäinen alueellinen kokonaismaakuntakaava. Kaava on laadittu vuosituhannen vaihteessa tuoreeltaan tuolloin uuden maankäyttö- ja rakennuslain voimaantulon yhteydessä. Salon seutu / Loimaan seutu, Turun seudun kehyskunnat, Turunmaa ja Vakka-Suomi / Täydennetty Salo-Lohja -oikoradan ja tuulivoiman vaihemaakuntakaavoilla. Maakuntakaavatilanne

Kaupan työpaja Maakuntavaltuuston aloituspäätös –Varsinais-Suomen taajamien maankäytön, palveluiden ja liikenteen vaihemaakuntakaava Kaupan sidosryhmäseminaari –Varsinais-Suomen kaupan palveluverkkoselvitys raportin esittely Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu (MRL 66 §) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (MRL 63 §) MKJ Luonnosvaihe 2014 –Kuntakierrokset, sidosryhmäkeskustelut –Maakuntakaavaluonnoksen kaupan ratkaisujen arviointi Maakuntakaavan tarkistuksen vaihe

Vaihemaakuntakaavalla yhdenmukaistetaan maankäytön taajamia koskevia merkintöjä ja niitä koskevia määräyksiä uudempien kaavaprosessien mukaisiksi. Vaihemaakuntakaavalla tarkistetaan – Turun kaupunkiseudun rakennemallityöhön kirjatun mukaisesti – maakuntakaava rakennemallin asettamista, kaupunkiseudun kuntien hyväksymistä lähtökohdista samalla suhteuttaen rakennemallin ratkaisut koko maakunnan kattavaan aluerakenteelliseen kokonaisuuteen, jossa Turun ja muiden seutukuntien itsenäiset työssäkäyntialueet yhdistyvät maakunnan laajuiseksi vahvaksi työmarkkina-alueeksi. Rakennemallin toteuttaminen, sen tavoitteiden ja ratkaisujen edistäminen, edellyttää oikeusvaikutteisten kaavojen laatimista maankäyttö- ja rakennuslain mukaisissa kaavaprosesseissa kaikilla kaavatasoilla. Lähtökohtaisesti voimassa olevan maakuntakaavan ja rakennemallin välillä ei ole suuria ristiriitoja, mutta kaavaprosessin avulla voidaan edelleen keskustella maakunnan ja kaupunkiseudun alueiden käytön tavoitteista sekä sitouttaa eri toimijoita edistämään lopputulosta. Maankäytön tarkistaminen perustuu maakunnan keskusverkon selkiyttämiseen sekä eri keskusten roolin ja identiteetin vahvistamiseen. Tavoitteet vaihemaakuntakaavatyölle TAAJAMIEN MAANKÄYTTÖ

Kysymyksiä, jotka maakuntakaavassa tulee taajamien maankäytön osalta ratkaista: maankäytön aluerajausten ja käyttötarkoitusten ja niitä koskevien kaavamääräysten tarkistukset, maankäytön tehostamisen ja yhdyskuntarakenteen tiivistämisen keinot jo rakennetuilla alueilla, taajamien mahdolliset uudet laajentumis- ja reservialueet ja niiden vaiheistaminen lieverakentamisen hillitseminen taajamien kasvualueilla, maaseudun kehittämistä tukevan hajarakentamisen ohjauksen yhdenmukaistaminen. mahdollisten strategisten kehittämisvyöhykkeiden ja -toimenpiteiden määrittely. Tavoitteet vaihemaakuntakaavatyölle TAAJAMIEN MAANKÄYTTÖ (2)

Vaihemaakuntakaavalla tarkistetaan voimassa oleva maakuntakaava muuttuneen maankäyttö- ja rakennuslain vähittäiskauppaa koskevien erityisten säännösten mukaisiksi (MRL luku 9). Maakuntakaavalla tulee samanaikaisesti sekä turvata kaupan toimintaedellytykset, että ratkaista seudullisesti / maakunnallisesti merkittävän kaupan sijainninohjauksen ja mitoituksen pelisäännöt. Vähittäiskaupan suuryksiköiden ensisijaisen sijaintipaikan ollessa keskusta-alue tulee huolehtia näiden keskusta-alueiden kehittymismahdollisuuksista. Tärkeää on myös huolehtia toimijoiden välisen aidon kilpailun edellytyksistä sekä keskusta-alueilla että nykyisillä ja mahdollisilla uusilla kaupan alueilla. Myös muita palveluita voidaan kaavassa käsitellä, jos niitä koskevia maankäytöllisiä tarpeita ilmenee prosessin aikana. Tavoitteet vaihemaakuntakaavatyölle PALVELUT

Kysymyksiä, jotka maakuntakaavassa tulee vähittäiskaupan osalta ratkaista: Varsinais-Suomen kaupan palveluverkon kokonaiskuva ja sen kehittämisvaihtoehdot, maakuntakaavojen keskustatoimintojen alueet ja niiden laajentumisalueet perusteluineen, keskusta-alueiden vetovoiman kehittämisen ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten keinot, keskustatoimintojen alueiden kaupan mitoitus tarvittavilta osin Turun keskustaa lukuun ottamatta, kaupan palveluiden saavutettavuuden turvaaminen kaikilla kulkumuodoilla, keskustojen ulkopuoliset vähittäiskaupan suuryksiköille osoitettavat alueet kaupan toimialoittain ja niiden mitoitus, voimassa olevan maakuntakaavan tilaa vaativan erikoistavaran kaupan alueiden (TP) tarkistaminen sekä mitoitus, seudullisesti merkittävän vähittäiskaupan alarajan määrittely/tarkistaminen toimialoittain. Tavoitteet vaihemaakuntakaavatyölle PALVELUT (2) Selvityksen osoittama kaupan kerrosalan laajennustarve vuoteen 2035 mennessä vaihtelee välillä – nykyisen kaupan alan ollessa n m 2 !

Vaihemaakuntakaavassa tarkistetaan voimassa olevan maakuntakaavan liikenneverkon merkintöjen ajantasaisuus. Maakuntakaavassa liikenneverkkoa tarkastellaan vahvasti myös aluekehittämisen näkökulmasta. Liikenneverkon kehittämistarpeet ovat sekä nykyhetken ongelmista johtuvia että tulevaisuuden visioita edistäviä. Tarpeet ovat tulleet esille mm. rakennemalliprosessin aikana ja liikennejärjestelmätyössä. Myös aiemmissa kaavaprosesseissa vahvistamattomiksi jääneiden liikenteen maakuntakaavamerkintöjen joukossa on uudelleen tarkasteltavia kohteita. Tavoitteet vaihemaakuntakaavatyölle LIIKENNE

Kysymyksiä, jotka maakuntakaavassa tulee liikenteen osalta ratkaista: seudulliset liikenteen kehittämishankkeet, jotka eivät ole kuntakaavoituksella edenneet/ratkaistavissa, taajamien ja liikenneverkon kehittämistoimenpiteiden yhteensovittaminen, kaupunkien yhdyskuntarakennetta jäsennöivät kehäväylät, kuntarakenteen muutoksista johtuvat liikenneverkon kehittämistarpeet, matkakeskukset, Liedon ohitustien ratkaisu, Kaarinantien kääntö, Turku-Salo oikoradan raidevaraukset, Turun ratapihan sijainti- ja turvallisuustekijät, voimassa olevan maakuntakaavan yhteystarvemerkintöjen suunnitteluvalmius, maakunnan poikittaisyhteyksien kehittäminen. Tavoitteet vaihemaakuntakaavatyölle LIIKENNE (2)

MRL KAUPAN SIIRTYMÄS.AIKA PÄÄTTYY TKS RAKENNEMALLIHYV. ( ) / MAL-AIESOPIMUS Aikataulu OAS - LÄHTÖK. JA TAVOITTEET KeskusverkkoselvitysTaajamien maankäyttö Kaupan palveluverkko Muut selvitykset Luonnoksen valm. MK-EHDOTUS NÄHTÄVILLÄMK-LUONNOS NÄHTÄVILLÄ MV Vahv. Ehdotuksen valm. MV SEM 4.6. SEM

1.Vaihemaakuntakaavaprosessi – OAS Maankäyttö Kauppa Liikenne 2.Keskusverkkoselvitys Analyysi ja vertailu / Antti Vasanen Taajamien kehitys / Kaisa Äijö Palvelut ja saavutettavuus / Lasse Nurmi 3.Aineistot Yleiskaavat Kaupan tiedot Muut Asialista

> maakuntakaava > maakuntakaavan tarkistus