VINKIT HAASTATTELIJALLE

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Työhönvalmennuksella työelämään
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Popkatu-yhdistys Ari Tarkiainen, Kajo- seminaari
Uuden työntekijän perehdyttäminen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Pellavatehdas Märkäkehruuta Vanha kura-3 -koneella. Kuva otettu ennen vuotta Kuva: Tampereen museoiden kuva-arkisto.
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Opiskelijan arviointi työpaikalla
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
Mohammed Kertoo itsestään:
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
TYÖHAKEMUS.
AIEMMIN OPITUN TUNNISTAMINEN HOLLANNISSA
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
HYVÄ MONIKULTTUURINEN KOHTAAMINEN Juha Parkkinen
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Luennoitsijan nimi. Olemme olemassa, koska yhteiskunta haluaa varjella elämää, kulttuuria, omaisuutta, toimintaedellytyksiä Arvot, palokuntahyveet, eettiset.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Miten menetellä ongelmatilanteissa
Muotoilun mahdollisuudet teknologiateollisuudessa Ulla-Maaria Mutanen, Helsingin yliopisto Suomalainen muotoilu - osa liiketoiminnan ydintä? Muoto 2005.
Työolosuhteiden järjestelytuki
Ohjeistus työntekijätiedoista
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
PEREHDYTYS JA TYÖHÖN OHJAUS
The Nature of Work and the Stress of Higher Status Scott Shieman, Yuko Kurashina Whitestone, Karen Van Gundy Journal of Health and Social Behavior 2006,
Arvioijien valinta ja tutkintosuoritusten arviointi
Kokkolan ammattiopisto
Näyttötutkintojärjestelmä
Työpaikkakouluttajan ABC
Työpaikkakouluttajan ABC
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Haastatteluun valmistautuminen
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
TYÖHAASTATTELUUN!. Haastattelustrategiat Vrt. vapaat -- muodolliset Vrt. vapaat -- muodolliset 15 min. -- useita tunteja 15 min. -- useita tunteja Yksi.
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Opiskelijan perehdyttämisen tarkoitus  Luoda opiskelijalle kokonaiskuva työpaikasta, työympäristöstä ja työyhteisöstä  Auttaa opiskelijaa tutustumaan.
PuViPe :: Osku Tervonen & Samu Liimatta :: Työhaastattelu
HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA
TYÖPAIKKA HAKUSESSA Veijo Korhosen luennosta koonnut Soili Fabritius 2007, muokannut Tuija Juntunen 2010.
TYÖHAASTATTELUUN!. Haastattelustrategiat Vrt. vapaat -- muodolliset Vrt. vapaat -- muodolliset 15 min. -- useita tunteja 15 min. -- useita tunteja Yksi.
KYSELYT SOVELTUVUUSKOKEESSA Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Haastattelu aineistonkeruumenetelmänä
Jarkko Muhonen TeamProg
Henkilökierto valtionhallinnossa
JATKOSUUNNITELMAT Minustako yrittäjä Suomessa?
Nuorten oppisopimuskoulutus
R6: IKÄNÄKÖKULMA - TUTKIMUSSUUNNITELMA
Puutavaranippujen purkaminen junavaunusta
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Palkkatuki ja starttiraha
HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA
Espoon työllisyyden kuntakokeilu rekrytointiväylänä
Kaveritaidot.
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
Siun soten päihdeohjelma
Kaupunkistrategian laadinta
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

VINKIT HAASTATTELIJALLE Tähän listaan on koottu huomionarvoisia asioita, joita voi hyödyntää maahanmuuttajataustaisen henkilön haastattelutilanteessa.

VINKIT HAASTATTELIJALLE Tehdään haastattelurunko valmiiksi ennen itse tapahtumaa ja annetaan runko tarvittaessa työnhakijalle. Otetaan selvää ennen haastattelua, esim. työvoimatoimistosta mahdolliset tukitoimenpiteet maahanmuuttajataustaisen henkilön työllistämisessä.

VINKIT HAASTATTELIJALLE Työnantaja laskee valmiiksi palkkaukseen liittyvät kokonaiskustannukset erilaisilla vaihtoehdoilla. Suppeampi tai laajempi turvaselvitys tarvittaessa tai rikostaustaotteen tarpeellisuus.

VINKIT HAASTATTELIJALLE Tarjoilussa otetaan huomioon eettiset näkökulmat, mahdolliset ruoka-allergiat, turvalliset vaihtoehdot tarjoiluun. Onko tilanteessa yksi tai useampi henkilö haastattelemassa työnhakijaa?

VINKIT HAASTATTELIJALLE Mietitään valmiiksi tapa, jolla työnhakija osoittaa oman ammattitaitonsa. Vaihtoehtoina voivat olla esim. todistukset, näyttötehtävät tai työnhakija selittää osaamisen suullisesti. Varataan aikaa yrityksen, työympäristön ja työtehtävien esittelyyn, ja varmistetaan jaettavien esitteiden saatavuus ja riittävyys.

VINKIT HAASTATTELIJALLE Opintodokumenttien rinnastaminen ja suomeksi virallisesti käännetyt työ- ja opintotodistukset (ilmoitettava etukäteen). Haastattelija tai haastattelijat miettivät ennakkoon, kumpi on tärkeämpää: mitä työnhakija osaa vai mistä hän tulee?

VINKIT HAASTATTELIJALLE Luodaan luonnollinen tilanne, joka poistaa työnhakijan jännityksen. Apuna voi käyttää esim. perus-small talkia tai jotain muuta hengenluontitapaa. Kulttuuritaustan huomioon ottaminen esim. tervehdittäessä ja puhuteltaessa (sinuttelu/teitittely).

VINKIT HAASTATTELIJALLE Äänen korottaminen ei paranna ymmärtämisen tasoa. Otetaan selvää työnhakijan joustavuudesta, mahdollisuudesta tehdä ylitöitä, eli onko esteitä, esim. lastenhoito tai työmatka. Vaikuttavatko työntekijän harrastukset työntekoon ja voidaanko niitä hyväksikäyttää vuorovaikutteisesti.

VINKIT HAASTATTELIJALLE Haastattelija kertoo talon käytännön työaikana tapahtuvasta oman ajoneuvon tai työvälineiden käytöstä ja siihen liittyvästä korvausmenetelmästä. Otetaan selvää työnhakijan urasuunnitelmista ja ammatillisen osaamisen kehittämishaluista ja tarpeista.