Täysivaltainen osallisuus – vammaisalan tulevaisuusseminaari

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Osuustoiminta osana hallituksen elinkeinopolitiikkaa YK:n kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012 Suomen pääjuhla Työmarkkinaneuvos Jarmo Palm.
Miten lapsen osallisuus toteutuu läheisneuvonpidossa? •Viranomaisten yhteenvedot: keskittyvätkö lapsen tilanteeseen, tulevatko niissä lapsen näkemykset,
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen

Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
MYA9114 Matkailupalvelun perusteet, 2 op
Työnohjauksella laatua lapsen päivään
Koulutuksen toteutus - vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke/ P-K - Yksi naapureista –hanke/Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Koulutuksen aikataulu.
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Timo Luukkonen Janne Enberg
Yksilöllisiä palveluratkaisuja henkilökohtaisella budjetilla - kokemuksia Eksotessa Merja Heinonen
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Lahden kaupungin vanhusten kotihoidon palvelujen uudistaminen tarinateatterin keinoin Prosessi liittyy Lahden kaupungin "Kotiin kohdistuvien palveluiden.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Ehkäisevä päihdetyö aikuissosiaalityössä
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Avoin keskustelutilaisuus syömishäiriöiden hoidosta ja kuntoutuksesta
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Salli osallisuus! Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry 75 -vuotta Juhlaseminaari Projektipäällikkö Anne Pyykkönen oSallisuushanke Salli.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Sosiaalinen kuntoutus
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
A SIAKAS YKKÖSEKSI Feargal Quinn. F AKTAT KIRJASTA Kirjoitettu 1990 Kirjoittaja Feargall Quinn Kirjoittaa omakohtaisesta kokemuksesta Perustanut ruokakauppa.
Sisältö Menetelmän taustaa Menetelmän 8 askelta – 1. Liikkeelle (Move!) – 2. Video minulle – 3. Puhetta minulle – 4. Video sinulle – 5. Puhetta sinulle.
Erityisopiskelijoiden työssäoppimisen kokeilu- ja kehittämishanke TUETUN TYÖSSÄOPPIMISEN MERKITYS KOULUNKÄYNTIAVUSTAJAN NÄKÖKULMASTA Leena Koivisto
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
T YÖNETSINTÄ JA TYÖNANTAJAPAKETIT Paltamon Työtä Kaikille –hankkeen loppuseminaari Paltamossa.
Työhyvinvointikysely 2010 Teknisen tuotannon liikelaitos Raportoinnin tulokset
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
LASTEN OSALLISUUS MUKSUTEEKIN PÄIVÄKODISSA PYHÄJÄRVELLÄ
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Tiivistelmä ja kypsyysnäyte
Iltapäiväl passaa rauhottuu! Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan neuvottelupäivät Imatra Tervetuloa !
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Vammainen valitsee ja vaikuttaa; hän elää mielekästä elämää Käsitteiden määrittelyä Valtakunnallinen vammaispalvelujen kehittämishanke Pohjois-Karjalan.
Lapsen ja nuoren tukeminen ja osallisuuden vahvistaminen kuntouttavilla elementeillä Petra Suonio 2012.
Nuorten osallisuus Ohjaamoissa
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
Pataluodon koulu Draamaluokka Klikkaa lisätietoja:
Pataluodon koulu Draamaluokka
Steps – Sharing the European Pathways
Tarvitset vain intoa, kaikki muu tulee vastaan matkan varrella
Aikuissosiaalityön klubi
Pataluodon koulu Draamaluokka
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
YHTEISTYÖLLÄ YHDENVERTAISUUTTA
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Mielenterveys ja päihteet - mitä voimme tehdä?
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
CoCreativeProcess ™ ©Terhi Takanen CoCreators Oy 2009
Työikäisten kuntoutus
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
209:my ois Otetaan koko Savonian opintosuunnitelmassa käyttöön toimintatapa, jossa opiskelija rakentaa itselleen oman virtuaalisen OIS-ympäristönsä. Se.
Palvelukulttuurin muutos
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Rovaniemen omaisten työryhmä
Dialogisuus asiakastyössä
IKINÄ- kaatumisten ehkäisyn verkostoiltapäivä
Esityksen transkriptio:

Täysivaltainen osallisuus – vammaisalan tulevaisuusseminaari Kuvat palvelusuunnittelussa Yksi esimerkki osallisuuden vahvistamisesta Täysivaltainen osallisuus – vammaisalan tulevaisuusseminaari 21.5.2013, Järvenpää Miia Koski kehittämissuunnittelija, Vammaispalveluhankkeen Etevan osahanke

Osallisuuden määrittely Me työntekijät olemme erityisessä roolissa edellytyksien luomisessa – voimme joko mahdollistaa tai rajoittaa osallisuutta. Lue lisää: Osallisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen Pirkanmaan VammaisKaste – osahankkeessa. Selvitys. Pikassos. http://files.kotisivukone.com/kastetesti.kotisivukone.com/osallisuus_selvitys_pikassos.pdf OLEMINEN Olemisen tasolla asiakas on mukana palaverissaan. Tarjotaan ns. puitteet olla mukana. Asiakas on osallinen palaverissa, sillä ympärillä on muita ihmisiä TOIMINTA Kun henkilöllä on tosiasiallinen mahdollisuus toimia palaverissa esim. kertoa asioistaan kuvilla, pääkohtia omasta yksilökeskeisestä suunnitelmastaan tai pääkohtia omasta tuen tarpeen arvioinnistaan ja vaikuttaa siihen, miten ja mitä asioita käsitellään, on hän osallisena toiminnan tasolla. KOKEMUS Kun henkilö käyttää todellisia vaikuttamisen mahdollisuuksia (hän tulee ymmärretyksi ja kokee, että hän ja hänen asiansa on palaverin keskipisteenä), hän on osallinen myös kokemuksen tasolla.

Kuvat palvelusuunnittelussa – osallisuutta toiminnan tasolla Asiakkaita kuulevien menetelmien tietoinen mukaan otto asiakastyöhön (palvelusuunnittelu) Asiakaspalaverikäytäntöjen uudistaminen

Teoksessa: ”Koen itse olevani tekijä” Kohti yksilöllistä elämää ja Teoksessa: ”Koen itse olevani tekijä” Kohti yksilöllistä elämää ja osallisuutta. Vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke. Julkaisupäivä 5.6.2013

Uusi ote työhön ”Kuvallinen palvelusuunnitelmakansio on mielestäni tärkeä saavutus. Vielä tärkeämpänä näen omalla kohdallani tapahtuneen näkökulman muutoksen: suhtaudun asiakkaaseen vielä asiakaslähtöisemmin kuin ennen. Työssäni huomioin paremmin asiakkaan oman näkökulman. Konkreettisesti se näkyy siten, että palavereissa menen istumaan asiakkaan viereen, oli mukana kuvakansio tai ei. Kohdistan kysymykseni ja sanani ensisijaisesti asiakkaalle, vasta sitten muille osanottajille. Pyrin myös tietoisemmin valitsemaan sanani niin, että asiakas ymmärtää minua paremmin. Palavereissa asiakas on nykyään keskiössä - ei sivuosassa. Tämä näkyy myös asiakkaan uudenlaisena avautumisena, hän kertoo paljon enemmän asioistaan kuin ennen ja ilmaisee omia mielipiteitään. Kannustan kokeilemaan kuvien käyttämistä asiakastyössä. Kuvakommunikaatiota ei tarvitse tuntea etukäteen. Minullekaan se ei ollut ennen tuttua, mutta olen oppinut kohtalaiseksi kuvakommunikoijaksi. Harjoitusta se vaatii, mutta tekee työn palkitsevammaksi. ” Anna Tähtinen, sosiaalityöntekijä, Nurmijärven kunta. Teoksessa: ”Koen itse olevani tekijä” Kohti yksilöllistä elämää ja osallisuutta. Vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke. Julkaisupäivä 5.6.2013