 Ryhmä Länsi ◦ Pelejä pelataan paljon, ongelmaksi asti, mt-ongelmia, poissaolo-ongelmia, ongelmat vanhempien kanssa yhteisymmärryksen löytymisessä ◦

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

Mediakasvatus MLL:ssa
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
Miten lapset toimivat ja kehittyvät verkkopeleissä
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Netin hyödyntäminen nuorisotyössä Suomessa Tuhti2013 Leena Tuuttila, Verke.
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Tututusminen uuteen ilmiöön nuorisokulttuurissa. Mitä verkkopelaaminen on?  Verkkopelaaminen on monen ihmisen yhtäaikaista tietokone- tai konsolipelaamista.
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Lapsi ja internet Seppo Mentula
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
Tietotekniikan käyttö opetuksessa alakoulussa Tuukka Kivioja.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Holma 23.9 –  Mitä alueelle kuuluu?  Mitä päihdeaiheisia asioita alueella on?  Mitä hyvää alueella jo tehdään?  Mitä pitäisi vielä tehdä nuorten.
Aikuistyön yksikkö aikuistyön päällikkö Antti Hytti.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Lasten suojelu – jokaisen tehtävä AMK
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
Yhteenveto palveluketjuseminaarisarjan keskeisestä sisällöstä Minna Anttila TtT, Projektitutkija Turun yliopisto hoitotieteen laitos
T YTÖT 00 ALOITUSPALAVERI KAUDELLE Jäähallin kokoustila.
Lapsen oikeus väkivallattomaan kasvuympäristöön Mirjam Kalland.
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
Vältä koukkua – Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen
Välitä nuoresta – älä välitä alkoholia alaikäiselle 17/4/2010 Ehkäisevän päihdetyön hanke.
Nuoret ja rahapelaaminen: Tiesitkö tämän? Tietoisku rahapelaamisesta.
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
P ERHENEUVOLA LAPSEN JA PERHEEN TUKENA Perheiden hyvinvoinnin tukeminen, vanhempainilta Psykologi Saana Sievers.
 Nuorelle, jolla on  - vaara jäädä ilman päättötodistusta  - paljon poissaoloja  - ongelmia koulunkäynnissä tai alisuoriutuu  - tulevaisuuden suunnitelmat.
Koti ja perhe voimavarana Hurtig Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja.
EKS Ringettevisio Jäsenmäärän kasvattaminen n.10% kausi Miten?  yleinen näkyvyys Espoossa, hyvä taustatyö, toimiva seura ja ringettekoulu.
Päiväperhekuntoutus. Perhekuntoutusta ma-su klo (8)9-20 välisenä aikana 0-7- vuotiaiden lasten perheille klo 9-15 arkisin (ma-pe) Huom! Vaavi –kuntoutus.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
Kiusaamisesta Ruut Ruokonen Koulukiusaaminen on ”Koulukiusaamisella tarkoitetaan yhteen ja samaan oppilaaseen toistuvasti kohdistuvaa tahallisen.
Monikulttuurinen osallisuus. Miten monikulttuurinen ympäristö muuttaa osallisuuden tukemista? Taustaa osallisuusajattelulle Anu Gretschel Tutkija, FT Nuorisotutkimusverkosto.
Sosiaalisen median käytöstä Sosiaalisen median käyttö kuuluu nykyajan lapsen elämään. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva.
OPAS MEDIAKASVATTAJALLE Mediakasvatus esi- ja alkuopetusikäisten lasten arjessa Hanna Martinviita, Saara Pasanen ja Anna Ristaniemi.
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
Vanhempaintoimikunnan kokous 4/2017 Anna Niemi koulukuraattori, YTM
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Kohtaamisia pelimaailmassa
Tunnistettuja rooleja (roolit selvästi esiin)
Pieksämäen kaupunki Hiekanpään koulu
Kotipelin järjestäminen Blues-turnaus Joukkueen vaatetus
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Saana Savela
Kouluissa tehtävä työ Hubu®-menetelmällä
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
Kehitysvammaliitto ja FASD
Oman elämän raiteilla!.
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
- ja tähän mahdollinen ala
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
Opiskeluhuollon palvelut
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Mediakasvatus tietotekniikan opettajankoulutuksen näkökulmasta
Vanhempien tukeminen kasvatustehtävässä
Walkabout vuotiaiden peliryhmä
Miten tukea lasta vanhempien erossa? Eron edessä –ilta
Alkoholipolitiikkaa lapsinäkökulmasta
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Mielipiteet lasten digitaalisesta pelaamisesta
Esityksen transkriptio:

 Ryhmä Länsi ◦ Pelejä pelataan paljon, ongelmaksi asti, mt-ongelmia, poissaolo-ongelmia, ongelmat vanhempien kanssa yhteisymmärryksen löytymisessä ◦ Yhteistyö, mitä tehdä? Vanhempainiltoja, nuorten järjestämiä peli-iltoja vanhemmille, vanhemmat tietoiseksi pelaamisen haitoista, poissaoloihin nopea puuttuminen, valistusta, pelikasvattajuus kansalaistaidoksi. Koulu on tärkeä toimija liikapelaamiseen varhain puuttumisessa. Tärkeää myös että koulu ja muut toimijat ovat myös verkossa/somessa. ◦ Pelaamisen hyöty nuorille: oppiminen, oman vertaisryhmän löytyminen, fantasiamaailman voimavarat, fyysisten ja muiden esteiden ylittäminen

 Ilmiö näkyy? ◦ Nuorisotaloilla ne ketkä pelaa, pelaa paljon ◦ Nuorten pelaamista on vaikea rajoittaa ◦ Vakaviakin seurauksia, peruskoulu voi jäädä kesken ◦ Peleissä/verkossa kohdattuihin ikäviin ilmiöihin on vaikea tarttua ◦ Nuorelle virtuaalitodellisuus on ihan sitä tavallista todellisuutta  Mitä tehdä? ◦ Yhteistyö: vanhemmat mukaan, nuorten kanssa työskentelevät nuorten kotiin, palveluita myös nettiin, nuorten hakeminen kouluun ja poissaoloista syvällinen keskustelu, intensiivinen työ liikaa pelaavien nuorten kanssa, elämänhallinnan kokonaisvaltainen huomioiminen ◦ Nuorten kanssa keskustelun hyöty, nuorten pelaamisen aktiivinen seuraaminen, kasvatusta tarvitaan ja aikuisten esimerkkiin huomion kiinnittäminen ◦ Vanhempien ongelmiin myös apua ◦ Miten perheessä ollaan, käytetään aikaa, mitä tehdään yhdessä, mitä erikseen? ◦ Säännöistä yhdessä sopiminen heti kun lapsi kiinnostuu netistä ja peleistä.

 Miten näkyy? ◦ Poissaoloina, raivareina, väkivaltatilanteina ja sovitteluina, hiljaisina katuina ◦ Pelaaminen siis näkyy paljon  Mitä tehdä? ◦ Tavalliseen pelaamiseen liittyvää ymmärrystä lisättävä ◦ Erikseen käsiteltävä ongelmia, joissa voidaan pohtia pelaamisen osuutta ◦ Pelitalo ja peliränni Vantaalle

 Miten näkyy? ◦ Suositut lanit, mobiili- ja PC-pelaaminen, pelilaitteisiin uppoutuminen, virtuaaliystävyydet ◦ Runsaasti pelaavat jää kotiin ◦ Erityisesti anonyymiä keskustelua mahdollistavissa nettipalveluissa kiusaamista ja groomingia eli aikuisten lapsiin kohdistuvaa houkuttelua (ask.fm)  Mitä tehdä? ◦ Vanhempien mediakasvatuksen kykyjen parantaminen: koulutus ja vastuuttaminen, rajojen luominen ◦ Lasten itsesuojelukykyjen parantaminen ◦ Vertaistoiminnan hyödyntäminen ◦ Yhteistyö: peliasiantuntijoiden hyödyntäminen, tiedon jakaminen yhteistyöverkostoissa ◦ Varhain puuttuminen ja kokonaistilanteiden huomiointi  Positiivista pelaamisessa? ◦ Kielitaito, pettymysten käsittely, yhdessä pelaaminen