Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - Y LIOPISTOT FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Tutkimus- ja kehitystoiminta vuonna 2009 T&K-keskus, Sirpa Nypelö Tilastointitiedot perustuvat WebHansan taloustietoon.
Opiskelijat työmarkkinoilla vuonna 2011 Ympäristöasiantuntijoiden Keskusliitto Lokakuu 2011 Real Stats Oy.
Rinnakkaislääketutkimus 2010
Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen NOPS – hankkeen alueseminaari NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa.
PROFIMILL Oy Tuotannon hallintaan liittyvät ohjelmistot ja konsultointipalvelut. Yritys.
Työhönvalmennuksella työelämään
5/2007 CIMO Opettajien kansainvälisen liikkuvuuden kehittäminen KV-hallinnon kevätpäivät 2007 Roundtable 3 Anna-Leena Riitaoja.
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Koulusäästöt Kunnan on vähennettävä koulujen kuluja. Menoja on vähennettävä sieltä missä ne ovat suurimmat.
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
LIIKUn kuntaristeily © SLU –alueet 2012.
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Palkaton työ” Helmikuu 2012 N=1220.
Joulututkimus Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten jouluun liittämiä ajatuksia Stressiä aiheuttavat tekijät Lahja toiveet ja ajatellut joululahjat.
©Tampereen kaupunki Vipu-projektin kysely Videoneuvottelujen käyttö ja tarpeet hyvinvointipalveluissa lokakuussa 2007.
3.45 3.40.
, Vantaa TE-KESKUSTEN JA TOIMINTARYHMIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ Toimintaryhmien ja TE-keskusten hyviä käytäntöjä Koulutus Manner-Suomen maaseutuohjelman.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
KALAJOKILAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Educational Municipal Federation
Diabeetikoiden hoitotyytyväisyys Suomessa. Taustaa •Kansallisen diabetesohjelman, Dehkon, yhtenä tavoitteena on, että diabeetikot hallitsevat omahoidon,
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton yksityishammaslääkärijäsenille (2282 kpl, 15 enemmän kuin 2007)
Projektit työelämäyhteistyön muotona OVET- ja VALOA –hankkeet Elopäivät, Helsinki,
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Alueellinen urheiluseuratutkimus 2005, 2007, 2009.
TAITAVA KESKI-SUOMI -TUTKIMUS
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
KANSAINVÄLINEN HARJOITTELU OSANA OPINTOJA Bolognan vanavedessä – seminaari, Turku Helli Kitinoja Kansainvälisten asiain päällikkö Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
S Sosiaalitekniikka 1999 S Sosiaalitekniikka.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Asiakastyytyväisyyskysely ulkomaisen tutkinnon tunnustamispäätöstä hakeneille 2009 Opetushallitus Tutkintojen tunnustaminen ja vertailu –yksikkö.
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi 2005 Minna Viuhko Otus rs
Liikunta-alan tutkintonimikekysely – Yhteenveto tuloksista –
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Jukka Vehviläinen, DiaLoog AMMATTISTARTIN SEURANTA VUONNA 2010 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä toteuttaa hankkeen, jonka aikana (v. 2010) suunnitellaan.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
ESR -ohjelman tilannekatsaus Merja Hilpinen, suuraluekoordinaattori Mikkeli
Poimintoja Sanomalehti opetuksessa -kyselystä. Kartoitimme Sanomalehtien Liitossa opettajien kokemuksia sanomalehden opetuskäytöstä, Sanomalehtiviikosta.
2/2009 Intia. 2/2009 Intia ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Intiassa on paljon erilaisia kulttuureja,
Kokkolan ammattiopisto
SOSIAALITYÖN LUOKITUKSET KEHITTÄMISTYÖN KOHTEENA
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Kaijamaija Parviainen Pätevyysluotsi työpaikalla Työpaikalla tapahtuvan ohjauksen mahdollisuudet, edut, esteet ja haitat Kaijamaija Parviainen.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Yleistä tutkimuksesta
Liiketalous JYPV 07 -PROJEKTI JYPV 07 JAMKIN KESKI-SUOMEN YRITYSTEN YRITTÄJÄPOLVENVAIHDOS (JYPV) – PROJEKTI/JATKAJAKOULU  Ω KOKEMUKSIA.
Suomalaisten asennoituminen mainontaan 2009 Perusosa.
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
School-university partnership Kokemuksia koulun ja yliopiston välisestä kumppanuusyhteistyöstä kokosi: Erja Syrjäläinen.
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
Tutkimustyypit ja aineistonkeruun menetelmät
Finnan käyttäjäkysely 2014 Katsaus tuloksiin
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Kevään markkinointiaktiviteetit
Esityksen transkriptio:

Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen

Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Miten paljon yhteistyötä Satakunnan ammattikorkeakoulun liiketalous Rauman opetushenkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten välillä on Minkälaista yhteistyötä niiden välillä on Miten tyytyväisiä osapuolet ovat yhteistyöhön Miten yhteistyötä voitaisiin kehittää Miten paljon aika- ja muita resursseja yhteistyö vaatii Miten yhteistyö on kehittynyt vuosina 2000 – 2007 Miksi kaikilla yrityksillä ei ole ollut yhteistyötä liiketalous Rauman opetushenkilöstön kanssa

Toimintasuositukset Yrityksiä vaivaa tietämättömyys Liiketalous Rauman toiminnasta ja tavoista Lisää tapaamismahdollisuuksia Jokavuotinen avoin tiedotustilaisuus Liiketalous Raumassa Kummiopettaja-idea Opettaja tai opettajaryhmä vierailee yrityksessä ja seuraa yrityksen toimintaa Yrityksen työntekijä vierailee opettajan kurssilla ja pitää tunnin alustuksen tai mahdollisesti luennoi Sekä tutkimukseen osallistuneet opettajat, että haastatellut yritykset suhtautuvat pääasiassa hyvin positiivisesti yhteistyöhön ja ovat halukkaita kehittämään sitä.

Tutkimuksen toteuttaminen Tutkimuksen perusjoukko koostui kahdesta eri ryhmästä: SAMK Liiketalous Rauman henkilöstö (30 kpl) Vastauksia 15 kpl Rauman talousalueen yritykset (9 kpl), joista kahdella (2) ei ole ollut yhteistyötä Kolme (3) suuryritystä Kuusi (6) Pk-yritystä Tutkimus toteutettiin syksyllä 2007 Yrityksiltä kerättiin tiedot henkilökohtaisella haastattelulla Opetushenkilöstöltä kerättiin tiedot lomakekyselyllä

Yhteistyöyritysten ja -henkilöiden määrä Liiketalous Rauman opetushenkilöstöstä 60 %:lla oli kymmenen tai useampia yhteistyöyrityksiä 27 %:lla ei ollut yhtään yhteistyöyritystä Yrityksillä oli useimmin yhteistyötä kahden Liiketalous Rauman henkilön kanssa (43 %)

Yhteistyön muodot Opetushenkilöstölle yleisin yhteistyön muoto olivat opinnäytetyöt Yrityksille yleisimmät yhteistyömuodot olivat opinnäytetöiden lisäksi yritysvierailut sekä kursseihin liittyvät tehtävät Ne yritykset (2), joilla ei ole yhteistyötä Liiketalous Rauman kanssa, pitivät kaikkia lueteltuja yhteistyön muotoja kiinnostavina

Tyytyväisyys yhteistyön määrään Liiketalous Rauman henkilöstöstä 53 % oli tyytyväisiä yhteistyön määrään 20 % halusi lisää yhteistyötä Yrityksistä 57 % oli tyytyväisiä yhteistyön määrään 43 % halusi lisää yhteistyötä

Tyytyväisyys yhteistyön laatuun Liiketalous Rauman henkilöstöstä 7 % erittäin ja 67 % melko tyytyväisiä yhteistyön laatuun Haastatelluista yrityksistä 29 % erittäin ja 57 % melko tyytyväisiä yhteistyön laatuun

Miten yhteistyö käynnistyi Yhteistyösuhteet ovat tavallisimmin alkaneet SAMK Liiketalous Rauman työntekijän aloitteesta Seuraavaksi yleisimmät yhteistyön aloittajat olivat opiskelijat ja yritykset

Yhteistyösuhteiden luomisen helppous ja yhteistyöstä saatavat hyödyt Opetushenkilöstöstä 80 % piti uusien yhteistyösuhteiden luomista melko helppona 72 % yrityksistä piti uusien yhteistyösuhteiden luomista erittäin tai melko helppona Opetushenkilöstö saa yhteistyöstä yrityskontakteja ja esimerkkejä opetukseen Yritykset saavat yhteistyöstä ideoita ja mahdollisuuden rekrytointiin

Keskinäinen yhteydenpito Liiketalous Rauman henkilöstö pitää tiheämmin yhteyttä yrityksiin kuin yritykset henkilöstöön Yleisimmät yhteydenpitotavat olivat opetushenkilöstön keskuudessa kahdenkeskiset tapaamiset, sähköposti ja puhelin yritysten edustajien keskuudessa sähköposti ja puhelin

Yhteistyöhön käytettävä aika Liiketalous Rauman opetushenkilöstöstä 67 % käyttää mielestään sopivasti aikaa yhteistyön Yrityksistä 57 % piti yhteistyöhön käyttämäänsä aikaa sopivana ja 43 % liian vähäisenä

Yhteistyön kehitys vuosina 2000 - 2007 Yhteistyön hyödyllisyyden kehitys vuosina 2000–2007 yritysten mielestä. N=7 Vastausvaihtoehdot Vastaajia Prosentti Hyöty on lisääntynyt selvästi 2 29 % Hyöty on säilynyt ennallaan 3 43 % Ei vastausta Opetushenkilöstöstä 90 % oli sitä mieltä, että yhteistyön määrä on lisääntynyt selvästi tai jonkin verran vuosina 2000 - 2007 Kaikki opettajat olivat sitä mieltä, että yhteistyöstä saatava hyöty on lisääntynyt vuosina 2000 - 2007 Myös yritykset olivat tyytyväisiä yhteistyöstä saatavan hyödyn kehitykseen

Yhteistyön ongelmat Suurin yhteistyötä haittaava ongelma on ajan puute Muita ongelmia olivat molemminpuolinen tietämättömyys aikataulujen yhteensopimattomuus luottamuksen puute yhteistyön pitkäjänteisyyden puuttuminen Yritykset (2kpl), joilla ei ole ollut yhteistyötä Liiketalous Rauman kanssa, kokivat suurimmiksi yhteistyön ongelmiksi Harjoittelijoiden vähyyden Koulun vähäisen aktiivisuuden Yleisesti opetuksen ja opiskelijoiden osaamisen tason