Yritysten ja oppilaitosten välinen yhteistyö -kysely.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Topirkka -portaali ja työssäoppimispaikat:  vähentää työssäoppimisen organisoimisesta aiheutuvaa työtä (varausjärjestelmä)  selkiyttää käytäntöjä oppilaitosten.
Advertisements

RASEKO ja yhteinen koulutusstrategia 2015+
Ammatillisen koulutuksen monet muodot 1.Ammatillinen peruskoulutus (53 perustutkintoa) Koko ikäluokka ja ennakoidut työelämän tarpeet huomioon. 2.Ammatillinen.
, Joonatan Haukilehto / Riku Lehtonen
Lukiokoulutus lähemmäksi työelämää! Opinto-ohjaajan rooli on yhä tärkeämpi. Teini-ikäisten koulutuksessa enemmän tekemistä. Teoria –annos vasta sen.
Ennakoiva rekrytoinnin kokonaisprosessi
Kolme Puheenvuoroa OISista Miten OIS toteutui? Mirja Kontio OIS-ajattelun johdanto Integrointiesimerkkejä Savonia-amk Laura Ahonen ja Teemu Itkonen Rabitthinking.
MAAKUNTAKORKEAKOULU ALUEELLISEN OSAAMISEN KEHITTÄJÄNÄ
OSAKE-HANKE Piia Palmroth Jyväskylä
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
YHTEISTYÖ Yhteistyö lähti tarpeesta tavoittaa, ohjata ja neuvoa yhteisiä asiakkaita Haluttiin tarjota nuorille monipuolisia koulutuksia Vältettiin päällekkäistä.
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
Ylermi Perusteluja Uusien toimintatapojen ja uusien tuotteiden luomiseen.
Aluepalvelut Laureassa
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
Ammatillisen opettajan dynaaminen tulevaisuuden työnkuva Yksintekijästä – työyhteisölliseksi osaajaksi Työssäoppimisen ohjaajasta - koulutuksen ja työelämän.
Hanke pähkinänkuoressa
Kyselyn taustatiedot Kesätyöpaikkakysely lähetettiin 430:lle jäsenyritykselle sekä lähikunnille Kyselyaika oli Yhteensä kyselyyn vastanneita.
Aikuiskoulutuksen rooli yliopistossa Keijo Virtanen, Turun yliopisto
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Miten oppilaitokset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Tietovarastofoorumi Matti Hartikainen Tampereen ammattikorkeakoulu Miksi oppilaitosten.
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
Historia ja tausta: Alku 70-luvun tutkinnonuudistuksessa Alku 70-luvun tutkinnonuudistuksessa Monivaiheinen kehitys yli 30 vuoden aikana Monivaiheinen.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
TEEMARYHMÄ 1. PROFIILIN JA TUNNETTUUDEN EDISTÄMINEN TKI -päivät Porissa 2011.
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
Koulutuskeskus Sedu Lapua Koulutuskeskus Sedu, kauhajoki Evijärven lukio Lappajärven lukio Härmän lukio Vimpelin lukio Yrittäjäopisto Koulutuskeskus.
Teollisuuden osaajat Kohderyhmä: Valmistavan teollisuuden yritykset ja niiden henkilöstö – painopistealueena teknologiateollisuus Ammatillisten oppilaitosten.
Atto-aineita työssäoppien Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12.
W w w. h a m k. f i Ylermi ohjausryhmä Helena Turunen mi.
Vanhempainilta Sari Vahtera ja Anne Mattsson
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
W w w. h a m k. f i HYVÄ JA TUOTTAVA TYÖELÄMÄ TYÖYHTEISÖN DYNAAMINEN VALMENNUS mi.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Kaupunginjohtaja Kalevi Moisio Maakuntakorkeakoulun vaikutus alueen kehittämiseen Puheenvuoro Korkeakoulujen aluevaikuttavuus maakunnissa -seminaarissa.
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
AikuiskoulutusEP - tietokantatilanteen yhteenveto
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
Mervi Jansson Oppimiskumppanuuksien johtaja Omnia
Sosionomi (ylempi AMK)
Oulunkaaren toiminnallinen osakokonaisuus
Sosiaalialan koulutus ammatti korkeakouluissa: Arene: Selvitys projektin suunnitelma Päivi Karttunen vararehtori Arenen SOTELIKA –verkoston pj.
Tradenomi, ylempi AMK Liiketoiminnan kehittäminen, 90 op
Agrologi (ylempi AMK) Maaseudun kehittämisen tutkinto-ohjelma, 60 op
Musiikkipedagogi (ylempi amk) / Tanssinopettaja (ylempi AMK)
Logistiikkakoulutus Keski-Suomessa
Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12
Tieto odottaa käyttäjäänsä - välineitä tiedon löytämiseen-
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
SOSIONOMI (AMK), 210 op Sosionomi osaa ratkaista sosiaalialan ongelmia sekä ennakoida tulevaisuuden muutoksia. Hän osaa tuottaa ja kehittää asiakaslähtöisiä.
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Saimaan ammattiopisto Sampo
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Palveleva ILO
Kestävän yrittäjyyden innovaatiot KESY –
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
OSAAMISEN KARTTUMINEN TYÖELÄMÄN TOIMEKSIANTOJEN KAUTTA
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Esityksen transkriptio:

Yritysten ja oppilaitosten välinen yhteistyö -kysely

1. Toimiala

2. Henkilöstömäärä

Henkilöstön / yrityksen osaamisen kehittäminen Arvioi sekä nykytilaa että tulevaisuutta: valitse seuraavien taulukoiden harmaalla pohjalla olevista vaihtoehdoista ne, mitä on tehty tähän mennessä ja violetilla pohjalla olevista vaihtoehdoista ne, mitä aiotaan tehdä tulevaisuudessa.

Emme ole käyttäneet Kerran käytetty Käytetty useammin Emme tunne palvelua YhteensäAiomme käyttää Haluamme tutustua Ei ole tarvetta Yhteensä Oppisopimuskoulutus Lupa-, pätevyys- tai korttikoulutus Ammatilliseen tutkintoon johtava koulutus Yrityksen tarpeisiin räätälöity henkilöstökoulutus Osaamistarvekartoitus yrityksessä Henkilöstön osaamisen kartoitus Henkilöstö- ja koulutussuunnitelma (YT-lain mukainen) Koulutussuunnittelu yhdessä työyhteisön kanssa Rahoitusneuvonta koulutuksen toteuttamiseksi Palveluiden, prosessien ja tuotteiden kehittäminen Osaamisen kehittämisen kumppanuussopimus SAMPOn kanssa Osaamisen toiminnan kehittäminen hanketoiminnalla Saimaan ammattiopisto SAMPO

Emme ole käyttäneet Käytetty kerran Käytetty useammi n Emme tunne palvelua YhteensäAiomme käyttää Haluamme tutustua Ei ole tarvetta Yhteensä Työhyvinvointi ja tiimivalmennus Venäjänkielen ja kulttuurin valmennus Esiintymis- ja neuvottelutaito Kortti- ja lupakoulutukset Avoimen ammatti- korkeakoulun kurssit Saimaan ammattikorkeakoulu Saimia AMK

Emme ole käyttäneet Käytetty kerran Käytetty useammin Emme tunne palvelua YhteensäAiomme käyttää Haluamme tutustua Ei ole tarvetta Yhteensä Tutkintoon johtava koulutus Yrityskohtainen koulutus Avainhenkilöiden täydennyskoulutus Avoin yliopisto Kielikoulutus ja - palvelut Lappeenrannan teknillinen yliopisto LUT

Opetus- ja opiskelijayhteistyö Arvioi sekä nykytilaa että tulevaisuutta: valitse seuraavien taulukoiden harmaalla pohjalla olevista vaihtoehdoista ne, mitä on tehty tähän mennessä ja violetilla pohjalla olevista vaihtoehdoista ne, mitä aiotaan tehdä tulevaisuudessa.

Emme ole käyttäneet Käytetty kerran Käytetty useammin Emme tunne palvelua YhteensäAiomme käyttää Haluamme tutustua Ei ole tarvetta Yhteensä Opiskelijoiden työssäoppimis- jaksot Työpaikkaohjaa- jien koulutus Opinnäytetyöt Opiskelijoiden suorittamat asiakastyöt (mm. rakentamispalvelu t, siivouspalvelut, tarjoilut) SAMPO

Emme ole käyttäneet Käytetty kerran Käytetty useammin Emme tunne palvelua YhteensäAiomme käyttää Haluamme tutustua Ei ole tarvetta Yhteensä Opinnäytetyöt Harjoitustyöt Työharjoittelu Saimaan AMK

Emme ole käyttäneet Käytetty kerran Käytetty useammin Emme tunne palvelua YhteensäAiomme käyttää Haluamm e tutustua Ei ole tarvetta Yhteensä Harjoitustyöt Kandityöt Diplomi- ja gradutyöt LUT

Tutkimus- ja kehityspalvelut Arvioi sekä nykytilaa että tulevaisuutta: valitse seuraavien taulukoiden harmaalla pohjalla olevista vaihtoehdoista ne, mitä on tehty tähän mennessä ja violetilla pohjalla olevista vaihtoehdoista ne, mitä aiotaan tehdä tulevaisuudessa.

Emme ole käyttäneet Käytetty kerran Käytetty useammin Emme tunne palvelua YhteensäAiomm e käyttää Haluamme tutustua Ei ole tarvetta Yhteensä Opiskelijoiden projektityöt yrityksessänne SAMPO

Emme ole käyttäneet Käytetty kerran Käytetty useammin Emme tunne palvelua YhteensäAiomme käyttää Haluamme tutustua Ei ole tarvetta Yhteensä Ideasta tuotteeksi - palvelu Konetekniikan mittaus- ja analysointipalve lut Rakennustekniik an palvelut Palveluliiketoimi nnan kehittäminen Saimaan AMK

Emme ole käyttäneet Käytetty kerran Käytetty useammin Emme tunne palvelua YhteensäAiomme käyttää Haluamme tutustua Ei ole tarvetta Yhteensä Osallistuminen kehittämishankkeisiin Tilaustutkimus Osallistuminen tutkimushankkeisiin Laboratorioiden mittaus-, analyysi- ja testauspalvelut LUT

Muut palvelut Arvioi sekä nykytilaa että tulevaisuutta: valitse seuraavien taulukoiden harmaalla pohjalla olevista vaihtoehdoista ne, mitä on tehty tähän mennessä ja violetilla pohjalla olevista vaihtoehdoista ne, mitä aiotaan tehdä tulevaisuudessa.

Emme ole käyttäneet Käytetty kerran Käytetty useammin Emme tunne palvelua YhteensäAiomme käyttää Haluamme tutustua Ei ole tarvetta Yhteensä Opettajien työelämäjaksot SAMPO

Emme ole käyttäneet Käytetty kerran Käytetty useammin Emme tunne palvelua YhteensäAiomme käyttää Haluamme tutustua Ei ole tarvetta Yhteensä Työ- ja toimintakyvyn arviointi, hyvinvointipalvelut Kesätyöntekijöiden rekrytointi Valmistuneiden rekrytointi Osallistuminen rekrytointitapahtu miin (esim. DuuniDay) Saimaan AMK

SAMPOSaimaan AMKLUT Kutsumalla opiskelijat yritykseen kertomaan, mitä voivat tehdä Osallistumalla palvelujen esittelyihin oppilaitoksissa Muuten Olen kiinnostunut tutustumaan oppilaitosten palveluihin