Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miten oppilaitokset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Tietovarastofoorumi 17.6.2013 Matti Hartikainen Tampereen ammattikorkeakoulu Miksi oppilaitosten.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miten oppilaitokset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Tietovarastofoorumi 17.6.2013 Matti Hartikainen Tampereen ammattikorkeakoulu Miksi oppilaitosten."— Esityksen transkriptio:

1 Miten oppilaitokset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Tietovarastofoorumi 17.6.2013 Matti Hartikainen Tampereen ammattikorkeakoulu Miksi oppilaitosten pitää käyttää hyväksi avointa tietoa?

2 Muutos Tähän mennessä olemme työntäneet roppakaupalla dataa eri tuuteista sisään, nyt meillä on mahdollisuus reaaliaikaiseen tiedon takaisinsaamiseen. Ero menneeseen aikaan on huima. Saimme vuositason tiedot jossain vaiheessa seuraavaa vuotta. Nyt viive on vuorokausi.

3 Mistä tiedon kerääminen alkoi alkoi?

4

5 Velvoite analysoida ympäristöä OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN, PIRKANMAAN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2013- 2016 Korkeakoulut vastaavat monipuolisesti yhteiskunnan, kulttuurin ja työelämän tarpeisiin. Yliopistot vastaavat tieteellisestä ja taiteellisesta tutkimuksesta ja siihen perustuvasta opetuksesta. Ammattikorkeakoulujen tehtävänä on työelämäläheinen opetus ja aluevaikuttavuus sekä näitä tukeva tutkimus- ja kehittämistoiminta. Koulutus-, tutkimus- ja innovaatiotoiminta muodostavat kokonaisuuden, jonka osat täydentävät toisiaan ja toimivat tiiviissä yhteistyössä. Korkeakoulut edistävät toiminnallaan elinikäistä oppimista, yhteiskunnan ja talouden uudistumista sekä yrittäjyyttä ja tutkimustulosten laajaa hyödyntämistä, mukaan lukien kaupallistaminen ja osaamisen vienti.

6 Velvoite analysoida ympäristöä OKM tukee strategiarahoituksella yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen omia toimenpiteitä erityisesti rakenteellisen kehittämisen, työurien pidentämisen, kansainvälistymisen ja tutkimuksen painoalojen, tutkimustulosten ja osaamisen hyödyntämisen sekä taiteellisen toiminnan vahvistamiseksi. Yliopistot ja ammattikorkeakoulut huolehtivat siitä, että koulutus rakentuu kokonaisuuksista, jotka helpottavat koulutukseen hakeutumista, edistävät opintojen etenemistä ja lisäävät opiskelijan mahdollisuuksia hyödyntää eri alojen opetusta. Yliopistot ja ammattikorkeakoulut suunnittelevat koulutustarjontansa kokonaisuutena siten, että tutkintoon johtava koulutus ja muu koulutus muodostavat työelämän tarpeisiin vastaavan yhtenäisen elinikäistä oppimista tukevan kokonaisuuden. Korkeakoulut kehittävät tutkinnon jälkeistä koulutusta tukemaan työelämän uusiutumista, toimialojen muutosta ja korkeakoulutettujen erikoistumista sekä osaamisen laajentamista.

7 Datatietoinen organisaatio Tiedonjano ei rajoitu omien järjestelmien keräämään dataan Organisaatio katsoo ympäröivää ekosysteemiä laajemmin Big datan ja avoimen datan risteyskohta: - tunnetwiittauksien määrä paikassa + paikkatieto -> onnellisuuskartta

8 Avoin data Sitra: Avoin tieto tarkoittaa julkishallinnolle, yrityksille, organisaatioille ja yksityishenkilöille kertynyttä jalostamatonta tietoa, johon on avattu tai avattavissa maksuton pääsy kaikille kiinnostuneille. Antti: käsitys avoimesta tiedosta on, että ensisijaisesti tieto on saavutettavissa eli yhteentoimivaa, toissijaisesti julkista ja maksutonta. Avointa tietoa voi jakaa useiden rajapintojen kautta staattisesta ja reaaliaikaisesta tiedosta tieto

9

10 2009 koottu!

11

12

13

14

15 http://ihana.metropolia.fi

16


Lataa ppt "Miten oppilaitokset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Tietovarastofoorumi 17.6.2013 Matti Hartikainen Tampereen ammattikorkeakoulu Miksi oppilaitosten."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google