Laadullisen tutkimuksen tutkimussuunnitelma

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2011 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Advertisements

Vihdin seurakunnan ilta
”Määrittää ihmisen yksilönä”
M M o o V V E E Ammatillisen huippuosaamisen mallintaminen Modeling Vocational Excellence.
Ympäristön vaikutus persoonallisuuteen
Liikenneturvan tutkijaseminaari Sirpa Rajalin.
Seurakysely 2012 Seurakyselyn kehittäminen Seurafoorumi Anton Ahonen Jyväskylän yliopisto.
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Aikakauslehtien lukemiseen käytetty aika KMT Kuluttaja 2010.
Ninja Keränen, muko-08. • Aiemmin tehty tutkimusta keskittyen musiikin vaikutukseen lapsen kehityksessä. • Oma kiinnostus psykologiaan musiikin lisäksi:
Tutkimussuunnitelma Teränkäyttöharjoitusten vaikutus luistelumotoriikan kehittymiseen kielihäiriöisillä lapsilla Mika Hakasaari.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2010 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
PALKANSAAJIEN TUTKIMUSLAITOS Lasten vaikutus äidin palkkaan Perhevapaiden palkkavaikutukset -seminaari Jenni Kellokumpu.
Tampereen kaupunkiseudun päiväkotihoidon kustannusvertailu 2010 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi Suunnittelupäällikkö.
Kirkon ja koulun uskontokasvatus
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon.
Pieni on parempi ! Koulujen koko ja laatu Peter Backa.
Drop out-ilmiö SPL:n Turun piirin juniorijalkapallossa
LAADULLISEN TUTKIMUKSEN TUTKIMUSSUUNNITELMA
Nuoruus kehitysvaiheena
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2013
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
TEHTÄVÄRAKENTEIDEN MUUTOS PALKKOJEN JA TUOTTAVUUDEN KASVUN LÄHTEENÄ Mika Maliranta (ETLA)
Aino Hynynen Muko-08.  Kiinnostus oman koulutuksen pohjalta; solmisaation vaikutus omaan musiikilliseen kehitykseen ja mahdollisuus käyttää tulevaisuudessa.
Perusopetuksen ryhmäkoko
Säilyttäminen KMT Kuluttaja 2009 Säilyttäminen tutkittiin KMT Kuluttaja syksy 2009 / kevät 2010 tutkimuksen yhteydessä kirjekyselynä Personoitu lomake:
Aikakauslehtiä ikä kaikki – Aikakauslehtien lukeminen eri ikäkausina Mervi Raulos Suomen Gallup-Media Oy.
TYÖLLISTYMINEN JEDUN OPISTOISSA TUTKINNOITTAIN VUOSINA Kulttuuriala.
SUOMALAISEN LAPSIPERHEEN ARKI
Partion strategia Partioneuvoston hyväksymä Kuva: Kimmo Vehviläinen.
Tutkimus osuuskuntien alueellisesta syntyvyydestä Panu Kalmi / HKKK ja RUN Pellervon Päivä Helsinki.
Lohjan kaupungin työhyvinvointikysely 2008 Lehdistötilaisuus
ROTARY 2023 Matias Röyttä DG VISIOT / HAASTEET Tietotekniikka / Internet –Henkilökohtaiset tietokoneet –Reaaliaikainen tiedonvälitys –Face-time.
1990-luvulla asenne täysin kielteinen 1990-luvulla asenne täysin kielteinen Nykyään tarve ymmärretään, mutta käyttö edelleen vähäistä Nykyään tarve ymmärretään,
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
Lasten päivähoito 2011 – Tilastoraportti 30/20121 Lasten päivähoito 2011 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmöijän nimi Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Syksy/Kevät 200X Dynaamiset kausaaliset.
AIKUINEN OPPIJA.
Tieto- ja viestintätekniikka Riina Mäcklin Suvi Syrjälä Oulun Yliopisto 2011.
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
Arto Hietapelto Tutkimussuunnitelma
Tutkimussuunnitelma Leikin mahdollisuudet äidinkielen opetuksessa 1. ja 6. luokalla Tanja Kaspala.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Y LEISTÄ Vanhempien ja opettajan erilaisia näkemyksiä lapsen toiminnasta ryhmän jäsenenä Yleensä puhutaan kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä Vanhempien.
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
Pendelöinti Pendelöinti eli asuinkunnan ulkopuolella työssäkäynti on yleistynyt lähes koko Suomessa 1980-luvun lopulta lähtien. Pendelöivien osuus on kasvanut.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Aikakauslehtien säilyttäminen KMT Kuluttaja syksy 2009 / kevät 2010.
Pro gradu-tutkimuksen ohjausseminaari 2016 Prof.Raija-Leena Punamäki PsT Marjo Flykt.
© Kustannusosakeyhtiö Otava Heijastuspohja Tietoa ja tilastoja Suomen väestöstä.
PSYKOLOGIA JA KEHITYS LAJINKEHITYS eli FYLO-GENEESI
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Väestöllinen huoltosuhde 1865–2060
CHILD-SLEEP -TUTKIMUSPROJEKTI
Tietoa ja tilastoja Suomen väestöstä
Havainnointi ja maailmankuva
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
PSYA11 Kandidaatintutkielma
Persoonallisuus-teoriat
Esityksen transkriptio:

Laadullisen tutkimuksen tutkimussuunnitelma Hannariina Hakala Muko-08

Tutkijan esiymmärrys Oma kiinnostus: 8-vuotias pikkusisko – oma lapsuus, kun itse oli 8-vuotias Halu tutkia oman lapsuutensa ja nykyajan lasten musiikkimieltymyksien eroja Musiikkimakua/musiikkimieltymyksiä on tutkittu paljon eri konteksteissa

Tutkimustehtävä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten 2000-luvun lasten musiikkimieltymykset eroavat/ovat samanlaisia kuin 1990-luvun lasten musiikkimieltymykset Tehtävänä on selvittää, minkälaista musiikkia lapset kuuntelevat nykyään ja vastaavasti minkälaista musiikkia lapset kuuntelivat 1990-luvulla Musiikkimaku on tietenkin eri, mutta miten mieltymykset eroavat? Vertailuvuosina 8-vuotiaat vuosina 1995 ja 2009 Tutkimuksessa alustettava myös 1990- ja 2000-luvun musiikillisia pääpiirteitä ja musiikin kehitystä

Tutkimuksen lähtökohdat 8-vuotias musiikin kuuntelijana ja vastaanottajana Musiikkimaun muotoutuminen lapsuudessa – yksilöllinen (persoonallinen ja henkilökohtainen) ja yhteisöllinen (yhteisön rakenteet ja odotukset) Ympäristön vaikutus musiikkimieltymyksiin Tekniikan kehittymisen vaikutus Sukupolvien välinen ero Nykyajan muuttunut yhteiskunta – muuttuneet arvot Lastenlaulujen merkitys verrattuna populaarimusiikkiin?

Teoreettinen viitekehys?? Lapsen musiikillinen kehitys Musiikkimieltymyksen synty – LeBlanchin malli (vuorovaikutusteoria musiikkimieltymyksen synnystä) Musiikin kuuntelijan vastaanottama informaatio ja kuuntelijan luonteenpiirteet vaikuttavat yhdessä kuuntelijan päätökseen siitä, pitääkö hän musiikista Vastaanotettu informaatio = konkreettinen musiikillinen ärsyke, mutta myös kuuntelijan kulttuurinen ympäristö Musiikkiin liittyvillä assosiaatioilla ja perheellä, ikätovereilla, medialla ja opettajilla on vaikutusta siihen, pitääkö kuulija musiikista

Aineiston keruu Haastattelututkimus ryhmäkohtaisesti Vuoden 2009 8-vuotiaat Vuoden 1995 8-vuotiaat (eli oma ikäluokka) N. 10-20 lasta/ikäryhmä Mahdollisesti vielä erillinen vapaamuotoinen lomakekysely eri ryhmille tai ainekirjoitus Aineiston vertailu

Aikataulu ja prosessin analyysi Aineistonkeruu syksyllä 2010-keväällä 2011??? Mahdollisesti kandityö keväällä 2011, joka ei siis vielä ole ajankohtainen Tutkimuksen laajentaminen graduun???????