Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Advertisements

KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Pidä turvallisuusväli
Tulipalot ja palokuolemat
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Ajatuksia elämästä..
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Tervetuloa seniori- opettajaksi!
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
ENSIVASTETOIMINTA HÄTÄKESKUKSEN NÄKÖKULMASTA
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
SÄHKÖTURVALLISUUS ALOITA
Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, joten älä huijaa!.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Lamppu NY – Välähtävää toimintaa!. NY 6h -leiri Aurinkokennovarjostin.
Turvallisuuskoulutus
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
CERMI Opetusmateriaali I Projektin arkipäivää © CERMI-projekti
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Turvallisuusilta Ajatuksia varautumisesta ja turvallisuudesta
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Elämää suurempia kysymyksiä...kukapa tietäisi vastauksen...
Terveystieto 7.
JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
Lasten tapaturmat.
mieluummin useampikin?
Oppitunti
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Turvallisuussuunnittelu – haetaanko vastauksia todellisiin uhkiin vai mielikuviin Suurten kaupunkien turvallisuus- suunnittelu.
Virtapiiri.
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.
VALMENNUSRYHMIEN PELISÄÄNNÖT VOIMISTELIJAVALMENTAJAVANHEMMAT Voimistelen koska itse haluan* Olen esimerkkinä tytöille * Muistan, lapseni voimistelee koska.
HAWAIIAN TROPIC.
Kuljettaja ajaa Lapin maisemassa Kuljettaja pysäyttää auton ja menee katsomaan, mitä on tapahtunut Porot juoksevat eteen mutkan takaa, yksi paiskautuu.
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
PC-liitäntä AtMega32:lle Viestin lähetys / vastaanotto Sekä laitteen konfigurointi.
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
By: Carita, Kaisa & Minna.  Sähköturvallisuuden perusvaatimus on kirjattuna sähköturvallisuuslakiin. Sen mukaan sähkölaitteet ja laitteistot on suunniteltava,
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
Turvallinen Pirkanmaa Tulikettu-turvallisuuskoulutus Veijo Kaján.
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
Turvallinen hoitotyö 1,5ov
Hurtig TE1 Turvallisuus. Turvallisuus Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Tapaturmaisesti vuosittain kuolee noin 3000 henkeä.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!
PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kuva-aineisto koulutukseen.
Lapsen ja nuoren tukeminen ja osallisuuden vahvistaminen kuntouttavilla elementeillä Petra Suonio 2012.
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Kävelet kadulla ja kuulet ääntä kulman takaa
PROJEKTI Elisa Juola Sonja Aittokoski Karoliina Isometsä.
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
Toimiminen uhka- ja hätätilanteessa
TURVALLISUUSTIETOA.
Teräsaihioiden purkutyö satamassa
SADUTUS Ruut Ruokonen 2013.
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
TERVEYSTIETO PALOTURVALLISUUS.
10 HYVÄKSI KOETTUA KEINOA LOPPUUN PALAMISEN EDISTÄMISEKSI
Kodin turvallisuus- valmennus
Esityksen transkriptio:

Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita. Useimmat työssä, liikenteessä, kodissa ja vapaa-ajalla tapahtuvat tapaturmat ovat torjuttavissa. Vaaratekijät voidaan poistaa oma-aloitteisesti usein pienilläkin toimenpiteillä ja tottumusten muutoksilla. Selviäminen on yleensä sinusta itsestä kiinni, kyvystäsi tarkkailla ympäristöä, ennakoida tulevaa, noudattaa sääntöjä ja ohjeita sekä kyvystäsi tehdä vaaratilanteissa oikeita päätöksiä.

Valtakunnallista hätänumeropäivää eli 112-päivää vietetään vuosittain helmikuun 11. päivä. 112-päivää vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1997. 112-päivän tavoitteena on valistuksen avulla vähentää tapaturmien määrää. Suomen koti- ja vapaa-ajan tapaturmakuolleisuus on suurempi kuin muissa EU-maissa. 112-päivänä kuulet ja näet, miten voit itse vaikuttaa omaan turvallisuuteesi! Torju tapaturmat ja onnettomuudet ennalta – ole arjen sankari!

Arjen sankari ehkäisee tulipalot ennalta Arjen sankari ehkäisee tulipalot ennalta. Hän ei jätä öljyä yksinään paistinpannulle kuumenemaan eikä säilytä tavaroita lieden välittömässä läheisyydessä. Hän muistaa sammuttaa tv:n ja muut sähkölaitteet yöksi ja käyttää mielellään energiansäästö lamppuja. Näin toimiessaan hän säästää sähköä ja ehkäisee tulipalojen syttymisen. Tulipaloista noin puolet aiheutuu ihmisten toiminnasta. Arjen sankari näyttää hyvää turvallisuusesimerkkiä lapsille ja opastaa heitä toimimaan turvallisesti. Hän käyttää pyöräily-kypärää ja veneillessään hän pukeutuu pelastusliiveihin. Autossa hänellä on aina turvavyö.

Arjen sankari tunnistaa ennalta vaaratilanteet, osaa välttää niitä ja tekee muutenkin kaikkensa, ettei niitä pääsisi syntymään. Pienillä toimenpiteillä ja turvallisuusmyönteisyydellä voit vaikuttaa omaan ja läheistesi turvallisuuteen. Jokaisen pitää itse oivaltaa ottaa turvallisuus tavaksi. Oma turvallisuusasenne vaikuttaa paitsi omaan, myös muiden ihmisten turvallisuuteen. Turvallisuus on pieniä tekoja ja vastuunottoa. 

Hyvänä muistisääntönä voidaan pitää sitä, että hätänumeroon 112 tulee soittaa aina kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan. Hätänumeroon tulee soittaa myös silloin, jos haluaa ilmoittaa poliisille meneillä olevasta rikoksesta. Jos epäilyttää, onko kyseessä hätätilanne vai ei, on aina parempi soittaa hätänumeroon 112 kuin olla soittamatta.

Hätänumeropäivän järjestävät yhteistyössä pelastustoimi, poliisi, sosiaali- ja terveystoimi, hätäkeskukset, meripelas-tus, vapaaehtoinen pelastuspalvelu sekä muut turvallisuus-työtä tekevät eri järjestöt ja toimijat.