Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Orientoivat opinnot – osa III opintojen suunnittelu ja HOPS Yhteiskunta- ja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opintojen suunnittelu ja HOPS
Advertisements

HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Jyväskylän Yliopisto Psykologian Laitos
Tervetuloa Johtamiskorkeakouluun opiskelemaan hallintotieteitä!
LUK-TUTKINTO Pääaine Maantiede tai aluetiede. Vuosi •
Avoin ammattikorkeakouluopetus. AVOIN AMMATTIKORKEAKOULUOPETUS  Opinnot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille koulutustaustasta,
HOPS – Henkilökohtainen opintosuunnitelma opiskelun tukena
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
HOPSista Eli mistä tässä onkaan kysymys? TAIKOPEDA
Koulutusohjelman ja linjan valinta, sekä sivuainevalinnat
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Hops Sibelius-Akatemiassa Hannele Ketomäki.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
Opiskelua tukevien toimintojen kehittämisestähän tässä on kyse? Suvi Eriksson Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry
Ammatillinen koulutus
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
Oulun aikuislukio 2014.
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
Infotilaisuus Sosiaalityön uudesta tutkinto-ohjelmasta
Orientoivat opinnot – osa I
HOPS eli Henkilökohtainen OPiskeluSuunnitelma
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Orientoivat opinnot, osa II Opintojen suunnittelu ja HOPS
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
VOKKE1 Kysymyksiä tiedekunnille tutkintorakenteeseen liittyen: 1.Hyväksytäänkö lähtökohdaksi ajatus tutkinnon rakentumisesta pääainetta painottavaksi?
Psykologian koulutuksen abi-info 2012
RS2014 SyyslukukausiKevätlukukausi HISTORIAN PERUSOPINNOT (14 op) VALTIO-OPIN PERUSOPINNOT (10 op) ENGLANTI (5 op) HISTORIAN PERUSOPINNOT (11 op) HISTORIAN.
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille Tiistai klo Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutuslaitos.
Käsikirjoitus oppimisaihiotuotantoa varten. Perustiedot Tuotantorenkaan nimi: Koordinaattori: Teema: Tämän teeman oppimisaihioilla tuotettavat opintopisteet:
Ura- ja rekrytointipalvelut OPINTOJEN TYÖELÄMÄORIENTAATION järjästämisen ja kehittämisen tukena Esittely- ja keskustelutilaisuus Kati Kettunen.
Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri.
Työelämää ja opintoja -iltapäivä Tampere Palaute puhuu - seuranta-aineistojen hyödyntäminen laitoksilla Leena Ahrio Reeta Eloranta.
Opintojen suunnittelu ja HOPS
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
ROT Lyseon lehti kaipaa toimittajia ja uutta nimeä! Katso marraskuun Jorma-lehti lyseo.mobie.fi/zine/32/cover. lyseo.mobie.fi/zine/32/cover.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Käki-projekti, Loppuesittely Käki-projekti Loppuesittely
Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa Tervetulotilaisuus
KTEP001 Terveystieteiden asiantuntijuus I - fysioterapia Korniloff, Sjögren Syksy 2015.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
Lapin yliopiston Avoin yliopisto Tervetuloa Avoimen yliopiston infotilaisuuteen.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistoon! Tervetulotilaisuus uusille opiskelijoille ma. professori Arja Jokinen.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2015 Orientoivat opinnot – osa III opintojen suunnittelu ja HOPS Yhteiskunta- ja.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2016 Sosiaalityön orientoivat opinnot Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö.
OTK infotilaisuus opinnoista lukuvuonna Dekaani Juha Karhu klo ls 10.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Abiturientin ohje syksy 2017
Tutkintorakenteen tekninen malli
Kasvatusalan tutkintorakenne-suositukset
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu
Tammifuksien info 2018 Piia Ylitalo
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
Esityksen transkriptio:

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Orientoivat opinnot – osa III opintojen suunnittelu ja HOPS Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 YKYY0 Orientoivat opinnot ja HOPS 2 op 1.Orientoivat I: Ma 1.9. klo , päätalo ls D10a Tutkintoni ja opiskelun käytännön asiat 2.Orientoivat II: Ke klo , päätalo ls. D10a Hyvinvointi: opintotuki, YTHS, Tamy, yliopistoliikunta 3.Orientoivat III: Ma klo , päätalo ls. D10a Opintojen suunnittelu, HOPS 4.HOPS:in laatiminen ja palauttaminen lukuvuoden aikana

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Aikataulu ja ohjelma Opintojen suunnittelu ja HOPS opintopäällikkö Leena Wilkman 8.40 Kansainvälinen opiskelijavaihto opintokoordinaattori Anna Vähämäki 9.00 – 9.30 Opiskelijana Opintopsykologi Taija Tuominen 9.30 teemaopinnot, tutkintotodistus

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Henkilökohtainen opintosuunnitelma HOPS HOPS on osa tutkintoon kuuluvia opintoja: ”Opiskelija laatii opintojensa etenemisen ja suorittamisen tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opiskelija laatii henkilökohtaisen opintosuunnitelmansa opinto-oikeutensa mukaisen opetussuunnitelman ja tutkintorakenteen pohjalta. Opintosuunnitelmasta ilmenevät tutkinnon suorittamiseksi aiotut opinnot ja opintojen suunniteltu aikataulu. Henkilökohtaista opintosuunnitelmaa käytetään myös opinto- ohjauksen ja akateemiseksi asiantuntijaksi kasvun tukemisen välineenä. Tieteenalayksikkö antaa tarkemmat ohjeet opintosuunnitelman laadinnasta ja sisällöstä.” (tutkintosääntö, 22 §) Kirjallinen suunnitelma siitä, mitä aikoo opiskella ja missä aikataulussa HOPS:in ei tarvitse – eikä se voikaan – olla sitova, vaan tämänhetkinen suunnitelma omasta suunnasta Ensi kevään opinnot voi jo suunnitella tarkastikin, graduvaiheen tuskin vielä  HOPS:iin kannattaa palata myös myöhemmin ja päivittää sitä tarpeen mukaan

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Opintojen suunnittelu Tutkintorakenne ja opintoaikojen rajaus antavat raamit opinnoille Näiden sisällä kuitenkin paljon valinnanvaraa  opiskelijan omat valinnat Jotta kaikki vaadittu tulisi suoritettua ja tutkinnosta tulisi järkevä kokonaisuus, omia opintoja pitää suunnitella Yliopisto-opinnot eivät ole putki: suunnitelmat voivat muuttua matkan varrella ja niitä pitää osata päivittää HOPS yksi osa tätä prosessia ja tutkintoon kuuluva osa

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 HOPS:in ja opintojen suunnittelun tueksi Opinto-opas Tutustu tutkintorakenteeseen: mitä on pakko suorittaa tutkinto-ohjelman omat opinnot valinnaiset opinnot yksikön yhteiset opinnot kieliopinnot Opinto-oppaassa ja/tai tutkinto-ohjelman www-sivuilla myös opintojen ohjeelliset suoritusajat Aiempia korkeakouluopintoja voidaan hyväksilukea tutkintoon Lisätietoja yksikön sivuilta: keminen.html keminen.html

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 HOPS:in ja opintojen suunnittelun tueksi Yksikön HOPS-sivulle koottu ohjeistusta ja yhteinen HOPS-lomakeYksikön HOPS-sivulle (HUOM: Osalla tutkinto-ohjelmista käytössä oma lomake, tarkista asia ennen kuin täytät!); sähköinen opintojen suunnittelun työväline tulossa käyttöön tulevaisuudessa tutkinto-ohjelmien omilla verkkosivuilla voi olla tarkempaa HOPS- ohjeistustatutkinto-ohjelmien omilla verkkosivuilla Vaikka HOPS on henkilökohtainen opintojen suunnittelun väline, kysymysten kanssa voi lähestyä yliopiston ohjaustahoja  ongelmien kanssa ei tarvitse jäädä yksin! tutkinto-ohjelman ohjausvastaavat HOPS-opettajat ja oman tutkinto-ohjelman muut opettajat YKY:n kanslia yleinen opintoneuvonta kv-asiat, Ura- ja rekrytointipalvelut, opintotukitoimisto

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Ei ole yhtä tapaa opiskella ”oikein”! Opiskelemaan oppiminen ja itselle parhaiden tapojen löytäminen vie aikansa Kiinnostavien asioiden löytäminen voi sekin kestää – ei syytä paniikkiin, ”vääriäkin” suuntia ehtii kokeilla Jokainen päättää itse, mitä kannattaa opiskella Oma kiinnostus Mikä on mielekästä, haastavaa, antaa valmiuksia tiettyyn ammattiin / tehtäviin

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Ei ole yhtä tapaa opiskella ”oikein”! II Työelämänäkökulma? Mihin täältä valmistuu? Ura- ja rekrytointipalveluiden tilaisuudet ja kotisivut

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 HOPS käytännössä Tutkinto-ohjelmilla erilaisia käytäntöjä, mutta yleisesti ottaen etenee näin: 1. Vaikein vaihe: tutustu, pohdi, suunnittele 2. Kirjaa suunnitelma 3. Lähetä suunnitelma HOPS-ohjaajalle ja sovi samalla HOPS-keskustelusta 4. Käy suunnitelma läpi yhdessä ohjaajan kanssa, allekirjoittakaa suunnitelma. 5. Tutkinto-ohjelma arkistoi suunnitelman, opiskelija saa opintopisteet. 6. Tarkenna ja tarvittaessa muuta suunnitelmaa aika ajoin, eli aloita uudelleen tutustuminen, pohdinta ja suunnittelu; tutkinto-ohjelmissa suunnitelmaan voidaan palata esim. kandidaattiseminaarin yhteydessä.

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Jos opiskelet pelkkää maisterin tutkintoa Maisteriopiskelijan ei yleensä ole pakko tehdä HOPS:ia, mutta vapaaehtoinen lomake on olemassa yksikön sivuilla ( orientoivat.html) orientoivat.html Maisteriopiskelijan HOPS-ohjaajana toimii yleensä syventävien opintojen vastuuprofessori tai graduohjaaja Muista myös mahdolliset täydentävät opinnot

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden teema- opinnot 10 eri teema-aluetta, esim. työelämän tutkimus, tiede ja teknologia yhteiskunnassa, perhe ja elämänkulku löytyvät sähköisestä opinto-oppaastaopinto-oppaasta voi suorittaa vähintään 15 op:n kokonaisuuksina teemaopintoja voi käyttää tutkinnon valinnaisiin opintoihin suuri osa jaksoista käy myös osaksi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelman aineopintoja Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014

Esimerkkejä YKYn tutkintojen sisällöistä Humanististen tieteiden kandidaatti Historia perus- ja aineopinnot 85 op Hollannin kieli 30 op (Katholieke Universiteit Leuven, Belgia) Kasvatustiede perusopinnot 25 op Muut opinnot 46 op Opinnot yhteensä 186 op Yhteiskuntatieteiden maisteri Sosiaalitieteiden maisteriopinnot, Sosiaalipolitiikan opintosuunta Syventävät opinnot 80 op Valinnaiset opinnot Kehitysmaatutkimus, perus- ja aineopintoja (Helsingin yliopisto) 20 op Muut opinnot27 op Opinnot yhteensä127 op Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014

Psykologian kandidaatti Psykologian kandidaattiohjelma Perus- ja aineopinnot 89 op Valinnaiset opinnot Sosiaalipsykologia, perusopinnot 25 op Muut opinnot74 op Opinnot yhteensä188 op Yhteiskuntatieteiden kandidaatti Sosiaalipolitiikka, perus- ja aineopinnot70 op Kunta- ja aluejohtaminen 35 op Kansanterveystiede, aineopintoja30 op Hallintotiede, perus- ja aineopintoja16 op Muut opinnot42 op Opinnot yhteensä193 op Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Esimerkkejä YKYn tutkintojen sisällöistä

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Anna palautetta! Tästä tilaisuudesta ja muista orientoivista opinnoista Orientoivien opintojen sähköinen palautelomake löytyy YKY:n orientoivien opintojen sivulta: mennessä annetusta palautteesta tulee vastine samalle sivulle joulukuun alkuun mennessä Opinnoista yleensä Palaute on paras keino vaikuttaa siihen, millaista opetusta yksikössä ja yliopistossa annetaan Oppikaa antamaan palautetta ja vaatimaan näkyväksi sen tuloksia – työelämätaito myös!

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Kiitos! Leena Wilkman