25.9.20141 Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

TERVETULOA 10 vuotta Kaupintiellä
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
Alueellinen rakennemuutosseminaari
Hyvälaatuinen talousvesi ja tehokkaasti puhdistetut jätevedet ovat hyvinvointimme perusta. Yli 90 % suomalaisista on vesihuoltolaitosten vesijohtoverkostojen.
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
Vanhustyön ja gerontologisen sosiaalityön tulevaisuus
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
Miten kunnassa toteutetaan yhteisöllisyyttä
Verkko-opetuksen tukipalvelujen laadunvarmistusta
VTT / Jarkko Lehtinen, Juha Tapio
Tietokannan hallintajärjestelmät. 6/29/20142 Tekijäryhmä •Timo Hakala •Joonas Jokinen •Jussi Koskela •Santeri Lehtonen.
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Vipu 2014 Sovelluksen esittely
SUOMEN EVANKELIS-LUTERILAINEN KIRKKO KIRKON TYÖMARKKINALAITOS PALKKAUJÄRJESTELMÄN UUDISTAMINEN Kirkon työmarkkinalaitos Oili Marttila KiHV
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
ESLA NUORISOTOIMINTA ALUEVALMENNUS 2. ORGANISAATIO 3. ALUELEIRIT TULOKSIA 5. TALOUS JA HANKINNAT 6. TOIMINTASUUNNITELMA 2010.
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
Turun perusopetuksessa
Turun perusopetuksessa
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
ISO 9000 –sarjan uudistus – Mikä muuttuu?
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Peruskoulut Lähde: Tilastokeskus 10/2010 js.
Viittomien käyttö eri tulkkaustilanteissa asiakkaan näkökulmasta
Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA Suomen Jääkiekkoliitto2.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI 7/2012 MAAHANMUUTTAJAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA N=1153.
Taidetoimikunnat Taiken asiantuntijoina ja vaikuttajina Esa Rantanen
Pedagogisen toimikunnan kolmannen kokouksen muistio
Ikääntyvä työntekijä työelämässä
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
1 OULUN SEURAKUNTAYHTYMÄN RAKENTEEN JA JOHTAMISEN KEHITTÄMINEN
Oulun seurakunta- hallinto- ja toimintarakenneselvitys
Työkykyjohtaminen Serviisissä
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Koulutuskeskus Salpaus Kevät 2014
Sairaaloiden tuottavuus 2012 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2012 – Tilastoraportti 2/2014.
Rakennemuutoksen ohjaus Tampereen hiippakunta
Tarvasjoen kunta – liitoskumppaneiden painelaskelmat HT Eero Laesterä
Kirkon ympäristödiplomi Hannu Jussi-Pekka, Ylivieskan seurakunta, ympäristövastaava.
Apurahapäätösten vertailuperusteet
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
Matti Piispanen Seurakuntarakenteiden kehittäminen kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Paikallisidentiteetin merkitys
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Nuorisopalveluiden tavoitetila
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
Timo Tamminen, Opettajankoulutuslaitos + Opiskelijarekisteri Lukujärjestys- ja tilavarausohjelmisto Optimen käyttöönoton tilannekatsaus 1.
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
Varhaiskasvatuksen kehittämisen haasteet Pirkanmaalla
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
OPPIVA OPS –prosessi Turun perusopetuksessa 2014 – 2015 OPPIVA OPS /VÄNNI Palvelun tuottajat: PRO koulutus ja konsultointi sekä Rondo Training.
Vinkkilista hyvän yhteistyön rakentamiseen järjestön luottamusjohdon ja operatiivisen johdon välille Vinkit poimittu OK-opintokeskuksen ja SOSTEn järjestämässä.
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
Kysymyksiä arviointiin ja kehittämiseen
Kirkkoherrojen, talouspäällikköjen ja muiden johtavien viranhaltijoiden kehittyminen johtajina Seurakuntien ja seurakuntayhtymien johtavat viranhaltijat.
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Keski-Pohjanmaan alueellinen työvoima- ja yrityspalvelukokeilu
Nokian seurakunnan strategia
Oulun hiippakunta Kuusamo
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Jatkoaskeleet Hallituksen esityksen päälinjat
Menestyvä työyhteisö Valta, politikointi
Valtuustoseminaari seurakuntaliitoksesta Humppila
ICT –ympäristön yleiskuvaus
Seurakunnat ja Lape Jarmo Kokkonen
Verkkoaivoriihi helmikuussa 2014
Sote-uudistuksen toimeenpano
Esityksen transkriptio:

Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä 2015 Laki voimaan 2016, toimeenpano 2019 mennessä Kaikki seurakunnat yhtymiin Yhtymä on seurakunnan työtä tukeva palveluorganisaatio Henkilöstö siirtyy yhtymiin Puitelaki luo tilaa paikallisille ratkaisuille

Tavoitteita Läheisyys ja yhteisöllisyys Jäsenlähtöisyys ja monipuolinen srk- elämä Taloudellisten edellytysten turvaaminen Työvoiman joustava käyttö Hallinnon tehokkuus ja hyvä johtaminen

Periaatteita Riittävän suuri yhtymä, jotta se on taloudellisesti itsekannattava Omaisuus yhtymälle Kevyt vai keskitetty yhtymä Henkilöstö hallinnollisesti yhtymässä mutta seurakuntiin sijoitettuna Kahdet vaalit Hiippakunnan ohjausrooli

SEURAKUNNAT Kirkkoherrat Tarvittavat lähiesimiesjärjestelyt Seurakuntayhtymän hallintojohtaja Henkilöstöasiat Viestintä Talous ja hallinto Kiinteistöt Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja (luottamushlö) Yhteinen seurakuntatyö SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄROVASTI

Avoimia kysymyksiä Pakollisuus. Toimiiko tämä kaikkialla? Yhtymärovastin asema. Millaista johtajuutta etsitään tai tarvitaan? Puheenjohtajuus neuvostoissa. Pappisvalta vai maallikkovalta? Pakolliset virat seurakunnissa? Riippumatta päätöksistä, organisaatiot elävät ja muuttuvat.

Vuoden 2019 alussa Tampereen hiippakunnassa on 3 – 8 yhtymää. Tai sitten toimintamalli on aivan toisenlainen. Seuraavan valtuustokauden (2015 – 2018) luottamushenkilöt elävät tämän muutoksen. Jokaisen työntekijän työ ja toimintaympäristö muuttuvat. Jatkuvasti

7 Tampereen hiippakunnassa Alueelliset ohjausryhmät toimivat lääninrovastien johdolla ja koordinoivat yhteistä ajatustyötä. Muutos ei koske vain rakenteita, on kysymys siirtymisestä mutkikkaan muutoksen maailmaan, joka on ennustamaton ja avoin. Tavoitteena on luottamukseen perustuva tapa rakentaa itse paikallisesti mielekäs toimintamalli. Mahdollistamme omaleimaisen ja merkityksellisen seurakuntaidentiteetin.

Suljettu vai avoin peli? Rajattu pelikenttä Vastustajat Sovitut säännöt Osaava asiantuntijuus Tarkoitus on voittaa Suljettu ja määritelty Vähän eroja, pyrkimys yhteneväisyyteen Lineaariset suhteet Rajaton leikki Kaikki pelaavat Muuttuvat säännöt Kuka tahansa sopiva Tarkoitus on pelata Avoin ja ennustamaton Paljon eroja, pyrkimys moninaisuuteen Mutkikkaat suhteet