Solita..

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Palvelut ja tiedot käyttöön: Palveluväylä
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
Moniverkkoliityntä asiakkaan näkökulmasta
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Espoon Internet-sivuston uudistus Kristiina Andreasson
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Tietokannan suunnittelu
Kyläsuunnittelumalli
Kasarminmäki Living Lab ”Tarjoama”
Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
DREAM APPLY -HAKUPALVELU Thinking Allowed. Lähtötilanne Kasvava hakijamäärä ei hoitunut enää Lotus Notes - pohjaisella tietokannalla Ensimmäiset selvitykset.
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
UKJ Työpakettien tilanne TukityöpaketitResurssitSisältöAikatauluHuom (Seuraava sivu) TP 1 Projektin hallinnointi OK, 1) TP 2 Resurssinhallinta.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Älä pelkää UX-suunnittelijaa, hän on ystäväsi
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
ID Point - Palvelumalli
Rakenteen ja ilmeen määrittelystä konseptissa. Konseptisuunnittelu Konseptisuunnitelman sisällöstä Konseptisuunnitelmassa kuvaillaan Projektin tausta.
Kansalaisneuvonnan markkinointi Neuvontapalveluiden yhteistyötilaisuus
UKJ Työpakettien tilanne TukityöpaketitResurssitSisältöAikatauluHuom (Seuraava sivu) TP 1 Projektin hallinnointi OK, 1) TP 2 Resurssinhallinta.
Suunnitelmia Jyväskylän yliopiston verkkosivuston uudistamiseksi
Ohjelmistojen suunnittelumenetelmät ja –työkalut
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Maakunnallisesta omistajaohjaus- ja omistajapolitiikkavalmistelusta - alatyöryhmän johtopäätöksiä Paras-johtoryhmälle Jyrki Myllyvirta
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Esitutkimus (tarvekartoitus)
HALLINTOKUNNAT JA ESTEETTÖMYYDEN TARVE - HANKE Niina Kilpelä, Kynnys ry.
Viestintäsuunnitelma
* Miksi ja kenelle www-sivut halutaan tehdä? * Mitkä ovat tavoitteet? * Kohderyhmän käyttäjien määritely ! SUUNNITTELUN PERUSTEITA.
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
KH Kirjasampo NYT Yleisten kirjastojen neuvosto
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
OSAAVAT KUNNAT-projekti Elinkaarikustannusten mallinnus: case Riihimäki.
Visu Visuaalisuus Palvelu noudattaa THL:n graafista ilmettä. Ulkoasun tulee olla selkeä ja herättää luottamusta. Lisäksi työpajakeskusteluissa kuvailtiin.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
T Henkilökohtainen SE harjoitus
Google Sites projektiviestinnän työkaluna Hurskainen, Salminen, Sirkiä ja Suovesi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
Palvelun käyttöliittymätasonpalvelun toteutus osaksi TIPTOP portaalia prosessin kulku EduGUI komponenttikirjasto on käytettävissä open sourcena, Eduix.
PROJEKTISUUNNITELMA NURKKALA MAARIT & SAARIKKO SANNA Jyväskylän yliopisto syksy 2004.
Omahoitopolut.fi ja sähköinen hoitoon hakeutuminen Anu Suurnäkki, projektipäällikkö, THL Riitta Lehtonen, IT-palvelupäällikkö, Eksote.
FINELI: VERKKOPALVELUN KONSEPTI Työpaja klo 9-12.
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
Prosessimallinnuksen kehittäminen JHKA-jaosto Jari Kallela.
Yksikkötestaus ● Yksikkötestauksella tarkoitetaan lähdekoodiin kuuluvien yksittäisten osien testaamista. Termi yksikkö viittaa ohjelman pienimpiin mahdollisiin.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
THL-raportoinnin määrittely – yhteenveto
ePS2 Asianhallinnan kehittäminen
Kansallinen palveluväylä PERTIVA-kokous
Sähköisten viranomaisaineistojen arkistoinnin ja säilytyksen palvelukokonaisuus Työsuunnitelma
Yhteistyöryhmän tapaaminen
Hoitopaikanvalinta.fi Verkkopalvelun kehittämistyö – missä mennään?
Mitkä Ovat Eri Valokuvaus Markkinointi-ideoita?
THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA
THL - Eurykleia Henkilöstö- ja talousasioiden suunnittelu- ja raportointijärjestelmän määrittely TP 1 agenda Ongelman kuvaus, tavoitteet, rajaukset,
THL - Eurykleia Henkilöstö- ja talousasioiden suunnittelu- ja raportointijärjestelmän määrittely TP 4 agenda Toiminnallisuuden läpikäynti I (Henkilöstöhallinto)
Verkko-ohjaushankeen tilannekatsaus
Arvioinnista arkipäivää
Tilannekatsaus
Asiointipalveluiden laatu
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Asiointipalveluiden laatu
Esityksen transkriptio:

Solita.

Omahoitopolut – konseptin kirkastus 16.9.2014 Tero Saarenpää Johtava Konsultti 050 359 0556 // tero.saarenpaa@solita.fi

Agenda Omahoitopolut tiivistetysti Html-proton läpikäynti Huomioita Muita asioita

Omahoitopolut Omahoitopolut tarjoavat kansalaiselle luotettavan ja laadukkaan SoTe-tiedon yhdistettynä niin sanottuihin itsearviointimenetelmiin. Tärkein tavoite: kansalaiset voivat ottaa paremmin vastuuta omasta terveydestään, ja että he aktivoituvat ennalta ehkäisevään toimintaan. Ensisijainen kohderyhmä: Kansalaiset, joiden ongelmien ennaltaehkäisystä saavutetaan suurimmat vaikutukset. Itsearviointimenetelmä (testi) on omahoitopolun keskiössä. Testin pohjalta kansalaiselle tarjotaan räätälöityjä tietoja ja työkaluja oman terveystilanteen kohentamiseen, sekä tarvittaessa ohjausta paikallisiin palveluihin – omahoitopoluilla on selkeä ohjausvaikutus.

Html-proto Keskeisten asioiden ja toiminnallisuuksien läpikäynti.

Huomioita Keskeisiä huomioita toteutusta ajatellen.

Keskeisiä huomioita Omahoitopolkuja kehitetään kahdessa eri vaiheessa (tässä projektissa keskitytään 1. vaiheeseen). Määrittelydokumentti ei ota kantaa toisen vaiheen toteutukseen tai asioihin, mutta ensimmäisen vaiheen toteutuksen tulee olla sellainen, että se ei poissulje millään tavalla toisen toteutusvaiheen kehitystä. Omahoitopolkujen toisessa vaiheessa ne tullaan siirtämään lähtökohtaisesti toiseen palveluun (esimerkiksi Omakanta tai Suomi.fi -palvelu). Tuleva siirto tulee huomioida jo omahoitopolkujen ensimmäisen vaiheen toteutuksessa, jotta omahoitopolkujen toisen vaiheen siirto ja toteutus on mahdollisimman kustannustehokas jne.

Keskeisiä huomioita Hakukone on keskeisin kanava, josta ihmiset saapuvat ja löytävät omahoitopolut – hakukonenäkyvyys on ensisijaisen tärkeää omahoitopolkujen menestyksen kannalta. Hallintamalli on kriittinen tekijä omahoitopolkujen jatkon suhteen. Omahoitopolkujen “läpilyönti” vaatii markkinointia, kansalaisten innostumisen omasta terveydestään ja luotettavuuden leiman omahoitopoluille. Esteettömyyden suunnittelu ja huomiointi ovat erityishuomion kohteena läpi projektin (projektissa noudatetaan myös VM:n SADe-ohjelmassa kehitettyä erillistä Esteettömyystoimintamallia). Omahoitopolut ”integroituvat” kuntien palveluprosesseihin – terveyskansio. Omahoitopolkujen kannalta keskeinen meneillään oleva hanke on Hyviksen pilotti.

Keskeisiä huomioita – määrittelydokumentti Asioiden kuvaaminen on jätetty osittain tarkoituksella yleiselle tasolle, sillä ratkaisumalleja ja toteutustapoja asioiden toteuttamiseen on paljon. Täten on jätetty paljon vapausasteita toteuttajalle sen suhteen, kuinka esimerkiksi toiminnalliset tarpeet ratkaistaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kun asioita jätetään määriteltäväksi ja tarkennettavaksi toteutuksen yhteyteen, jää tarkka tietämys toteuttajille ja he pystyvät soveltamaan parhaiten tarjoamiaan ratkaisuja omahoitopolkujen toteuttamiseen. Tietyt toiminnallisuudet ja asiat on kuvattu melko yksityiskohtaisesti. Yksityiskohtaiset toiminnallisuudet ovat osaltaan esimerkinomaisia ja asioita havainnollistavia, ja vaihtoehtoiset ratkaisutavat ja -mallit niiden toteuttamiseksi ovat mahdollisia. Omahoitopolkujen toteuttaja voi ehdottaa vaihtoehtoisia ratkaisutapoja tai toiminnallisuuksia näiden vaadittujen asioiden toteuttamiseen valittua toteutusteknologiaa hyödyntäen, ja samalla mahdollistaa esimerkiksi kustannus- ja aikasäästöjä siten, että vaaditut asiat ja toiminnallisuudet pääosin täyttyvät.

Määrittelyn status Tietosisältöjen ja testien viimeistely on osittain tekemättä. Tätä työtä jatketaan syksyn aikana. Hallintamalli valmistunee syksyn aikana.

Määrittelystä Visu, html-proto ja tämä määrittelydokumentti eivät ole kaikkien asioiden ja toiminnallisuuksien osalta täysin yhtenäiset. Käyttöliittymämallinnukset Mallinnukset ovat alustavia ja suuntaa antavia, eikä niissä ole huomioitu tarpeellisella tasolla esimerkiksi responsiivisen käyttöliittymän ja suunnitteluperiaatteen asettamia vaatimuksia. myöskään kosketusnäyttöjen kasvavaa roolia ei ole huomioitu.  käyttöliittymät (ml. responsiivisuus), tulee suunnitella ja määritellä tarkemmin toteutuksen yhteydessä.

Määrittelyn puutteet Puuttuvat sivut Header/footer Pääetusivu Tietopaketti Työkalut Tietoa sivustosta Header/footer Palaute Kieliversiot Käyttöehdot

Määrittelyn puutteet Käyttäjähallinta Sisällön ylläpito Käytön seuranta

Keskeiset vaatimukset Omahoitopolut ovat toiminnallisuuksiltaan lähes identtiset. Omahoitopolkujen/testin näkyminen muilla sivuilla. Intuitiivinen testi Tuloksen vieminen alueelle (terveyskansio / ajanvaraus ja palveluhallinta) Tulosten muuttaminen Linkkien tarkistaminen Haku – tarvitaanko lainkaan?

Muita asioita Mitä muita asioita, kysymyksiä, epäselvyyksiä tms. nousee esiin?

Kiitos. Twitter: @SolitaOy www.solita.fi