Taiken asiantuntija- ja verkostoitumispäivä 10.9.2013 Valkoinen Sali Valtionhallinnon vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelma (VATU) Ylijohtaja Riitta Kaivosoja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Matkustusstrategia – miten tästä eteenpäin
Toisen sukupolven tilastotietokanta Helsinki, KITT2. Nyt!
TULOSOHJAUS VARASTOKIRJASTON NÄKÖKULMASTA VARASTOKIRJASTON KOKOELMAYHDYSHENKILÖIDEN SEMINAARI
ECVET tulee, oletko valmis!
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
Työ- ja elinkeinoministeriö Mari Anttikoski
– uusia haasteita lapselle ja päiväkodille
Yliopistolaki ja kirjastojen kokoelmat ─ Näkökulmia ja kysymyksiä Harri Ahonen Suomen tieteellinen kirjastoseura, kokoelmatyöryhmä.
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
SUOMEN YLIOPISTOKIRJASTOJEN NEUVOSTON STRATEGIA VUOSILLE TUTUKSI! SUOMEN YLIOPISTOKIRJASTOT ▬ TUTKIMUKSEN JA OPPIMISEN INFRASTRUKTUURIN YDIN.
1 Kaakkois-Suomen Venäjä kasvusopimus. hallitusohjelma, joka korostaa kaupunkipolitiikkaa, kaupunkiseutulähtöisyyttä ja suurten keskuskaupunkien merkitystä.
Varastokirjaston syysseminaari : - Ajankohtaista opetus- ja kulttuuri- ministeriössä - Varastokirjaston ohjauskäytänteistä Ylitarkastaja Anne.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
EU:n ohjelmakausi Valmistelutilanne Seija Astala OKM/NY.
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
ITÄMERI-STRATEGIA JA ITÄ-SUOMI ESKO ANTOLA.
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
TULOSOHJAUKSEN JA TILIVELVOLLISUUDEN TILA Ylijohtaja Marjatta Kimmonen VTV
UKJ-rahoitushakemus UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
Ammatillisen koulutuksen seminaari, Oulu /OPM / Tuulikki Koski Sähköinen haku Tuulikki Koski.
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
Taidetoimikunnat Taiken asiantuntijoina ja vaikuttajina Esa Rantanen
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta OPSO ry:n seminaari Tampere Pasi Rentola.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
Finnan käyttötilastot ja tilastotietojen käyttö Heli Kautonen, Markku Laitinen
Mikä on arvioinnin rooli ohjelmatyössä Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Eero Pehkonen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietovarannon.
Hallinnonalan VATU-hankkeen tavoitteet  2015  2020 Valtion toimintaan/Hankkeen kohdealueeseen kohdistuvat vaikuttavuustavoitteet: Valtion.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Talousarvioprosessi 2014 KH
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi LÖYTÖRETKI TOISEEN MAAILMAAN V Konnevesi Opetushallituksen tervehdys.
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Sivistystoimen tuloskortti 2013
Talouspolitiikka ja kunnat Valtiovarainministerin valtiosihteeri Tuire Santamäki-Vuori
Valtion aluehallintouudistus - Onko palapeli valmis?
’Miten on sujunut’ - Rakennerahastokausi EU-rahoitus vuosina maistiaisia tulevasta Janna Merenniemi,
Apurahapäätösten vertailuperusteet
Kulttuuri ja hyvinvointi Vuoden 2015 KIT-toiminnan suuntaviivat.
Uusien taidetoimikuntien ja jaostojen perehdytyspäivä Säätytalo Ylijohtaja Riitta Kaivosoja.
Tervetuloa Suomen UNESCO-ASPnetkoulut. 35 koulua paikalla.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja Syksy 2013/Kevät 2014 Lähde: KMT Kuluttaja Syksy 2013/Kevät 2014, N=8 248 Vastaajamäärä N = Toteutus nettikyselynä.
Organisaatioiden välinen yhteistyö OKM:n näkökulmasta
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen II vaiheen aikataulu ja toteutus Birgitta Vuorinen
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Finna-projektisuunnitelma 2015 ja siirtoresursointi 2015–2016 Konsortioryhmän kokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Keskuskirjastokokous , Pasila. Ajankohtaista Valmistautuminen tulevaan hallituskauteen Yleisten kirjastojen vaikuttavuus tutkimus KIRJO Kansalliskirjaston.
Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen.
Interreg –hanke jossa hankeosapuolina Suomi, Venäjä ja Norja. Lapin yliopisto, Taiteiden tiedekunta Lapin yliopisto, Arktinen keskus Rovaniemen taidemuseo.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Arkistojen mukaantulon tilanne Finnassa Konsortioryhmän kokous Piia Naukkarinen.
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Alla on katkelma pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelmasta keväältä Julkisen talouden tasapainottaminen käynnistetään välittömästi. Suomen.
Työttömyys Työvoima = 15-74v. työlliset ja työttömät henkilöt
Hallinnonalan VATU-hankkeen tavoitteet 20152020
Cultura Yhdistävä tekijä
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
AVIen asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen
Infotilaisuus hanketoimijoille
Esityksen transkriptio:

Taiken asiantuntija- ja verkostoitumispäivä Valkoinen Sali Valtionhallinnon vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelma (VATU) Ylijohtaja Riitta Kaivosoja

Vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelman (VATU) tavoitteena on valtionhallinnon roolin ja tehtävien kirkastaminen julkisen talouden kestävyysvajeen paineessa. Ohjelman avulla haetaan valtionhallintoon rakenteellisia uudistuksia ja uusia työtapoja. Eri hallinnonalojen omat VATU-ohjelmat muodostavat ohjelman toimeenpanon ytimen. Niitä ovat kunkin hallinnonalan VATU-hankkeet, inhimillisen pääoman kehittäminen ja ydintoimintoanalyysissa tuotettujen ehdotusten toimeenpano.

VATU OKM:n toimialalla Hankkeet IVirastorakenteen uudistukset: 1)Venäjän ja Itä-Euroopan instituutin tilalle Cultura-säätiö lukien 2)Taiteen keskustoimikunnasta Taiteen edistämiskeskus lukien 3)Valtion taidemuseon tilalle Kansallisgalleria lukien, HE annettu/kevät )Kansallinen audiovisuaalinen arkisto ja Mediakasvatus- ja kuvaohjelma- keskus yhdistetään lukien. Laki hyväksytty. 5)Kansalliskirjaston ja Varastokirjaston yhdistämistä selvitetty. Ei toteuteta.

IIKansainvälistymisen tuen hanke OKM – CIMO – OPH IIIInhimillisen pääoman näkökulma tulosohjauksessa OKM - Tiedelaitokset

PRIORISOIDUT TOIMENPITEET IKorkeakoulujen rahoituspohjan laajentaminen: Otetaan käyttöön EU/ETA-alueen ulkopuolelta hakeville opiskelijoille hakemus- tai hakijamaksu IITieto- ja viestintätekniikan käyttöönotto ylioppilastutkinnon suorittamisessa IIIValtionavustuskäytänteiden ja vaikuttavuuden vahvistaminen