Kertakorvausmenettely: Pohjois-Savon ELY-keskus Rakennerahastoasiantuntija Merja Hilpinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
Advertisements

’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
Millaisia hankkeita rahoitetaan? Kannattaako kulttuurienvälistä työtä hankkeistaa? Verkostotapaaminen Terhi Nikula Asiantuntija, Euroopan sosiaalirahasto.
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman vuosiraportti 2010 Esittely Päijät-Hämeen MYR:ssä
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
Ohjelmapäällikkö Soile Juuti
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
EAKR-toimenpideohjelmien arviointi Neuvotteleva virkamies Marikki Järvinen Työ- ja elinkeinoministeriö, Alueiden kehittämisyksikkö.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Rakennerahastokausi Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
Manner-Suomen ESR-ohjelma Pohjois-Suomen suuralueosion ESR-tilannekatsaus ESR-seurantakomitea Päivi Jaakola Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
EU:n kilpailukyky- ja työllisyystavoite Manner-Suomen ESR- toimenpideohjelma – Itä-Suomen suuralueosio.
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
HANKEINFO
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
EU-RAHOITUS KAINUUSSA JORMA TEITTINEN KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ
Vipuvoimaa EU:lta Hankeinfo Mikkelissä Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitto.
EU:n kilpailukyky- ja työllisyystavoite Manner-Suomen ESR- toimenpideohjelma – Itä-Suomen suuralueosio.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
Hyvinvointiteknologia sosiaalisten innovaatioiden välineenä Itä-Suomen Innovatiiviset toimet -ohjelma ITÄ-SUOMEN INNOVATIIVISET TOIMET.
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Maaseuturahasto Satakunnassa
O PETUSMINISTERIÖ1 Manner-Suomen ESR-ohjelma Valtakunnallinen osio Toimintalinja 1 KULTTUURI-, LIIKUNTA- JA NUORISOALOJEN KOLMAS SEKTORI HYVINVOINTIPALVELUJEN.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
’Miten on sujunut’ - Rakennerahastokausi EU-rahoitus vuosina maistiaisia tulevasta Janna Merenniemi,
ESR -ohjelman tilannekatsaus Merja Hilpinen, suuraluekoordinaattori Mikkeli
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
EUROOPAN UNIONI Euroopan sosiaalirahasto ESR Merja Hilpinen ESR -koordinaattori Pohjois-Savon TE-keskus.
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
Näkemyksiä ohjelmatoiminnasta uuteen rahoituskauteen siirryttäessä Paneelikeskustelun saatteeksi Aluekehitysjohtaja Riitta Koskinen, Etelä-Savon.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
EAKR-arviointisuunnitelma Sisältö Valmisteluprosessi Arviointityöryhmä asetettu elokuussa 2008 Valmistellut suunnitelman sekä.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Carelicum.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Toimintalinja 1 ( EAKR) Laadullisesti korkeatasoisiin aineettomiin ja aineellisiin yrityshankkeisiin Tuki yritysten kehittämisinvestointeihin Tuki yritysten.
Kestävää kasvua ja työtä
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Rakennerahastohaun painopisteet
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
RR-info Timo Ollila Timo Ollila
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Esityksen transkriptio:

Kertakorvausmenettely: Pohjois-Savon ELY-keskus Rakennerahastoasiantuntija Merja Hilpinen

ESR Yleiset valintaperiaatteet, kertakorvausmalli projektimainen toimintamalli ja kertakorvauksen toimenpiteet; verkostomaisuus, projektien yhteistyö, klusterit, yhteiset tukitoimet; toimenpiteiden ja palveluiden räätälöinti kysyntää vastaavasti; kumppanuus ja yhteistyö (paikallinen, alueellinen, kolmas sektori); julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus; eri viranomaisten yhteistyö / poikkihallinnollisuus (temaattinen voimavarojen yhdistäminen); sosiaaliset innovaatiot; hyvien käytäntöjen toteuttaminen, levittäminen ja juurruttaminen; kansainvälisyys ja kansainvälistyminen; sukupuolten välinen tasa-arvo.

ESR Välttämättömät ehdot valinnalle a)Projekti sopii ESR-ohjelmaan ja johonkin haussa avoinna olevaan ohjelman toimintalinjaan b) Projektin toteuttajaorganisaatio on tukikelpoinen ohjelmasta myönnettävään tukeen c) Projekti edistää vahvasti ainakin yhtä seuraavista ESR- ohjelman horisontaalisista painotuksista: sukupuolten välinen tasa-arvo sekä miesten ja naisten yhtäläiset mahdollisuudet työ­elä­ mässä, kansainvälisen, kansallisen, alueellisen ja/tai paikallisen tason kumppanuus sekä työmarkkinaosapuolen ja kansalaisjärjestöjen osallistuminen eri tasoilla, teknologiset ja sosiaaliset innovaatiot (sosiaalisia innovaatiot voivat liittyä esim. teknologiaan, kaupallistamiseen, organisaatioiden toimintaa tai sosiaalisiin käytäntöihin, kestävä kehitys jonkin/joidenkin seuraavan ulottuvuuden osalta: sosiaalinen, taloudellinen, kulttuurinen ja ekologinen kestävän kehityksen ulottuvuus.

ESR II Yleiset arviointiperusteet Projektisuunnitelma on toteutuskelpoinen ja perustuu ennalta selvitettyyn tarpeeseen. Projektin toteuttajalla on taloudelliset edellytykset projektin toteuttamiseksi ja projektille esitetyt resurssit ovat realistiset projektisuunnitelmassa esitettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi. Projektin toteuttajalla on esitettyjen toimenpiteiden toteuttamiseksi osaamista ja kokemusta. Projektin toteuttajalla on toteutuksen kannalta oleelliset verkostot ja järjestetty yhteistyö oleellisiin sidosryhmiin. Projektissa on tarkoitus saavuttaa välittömiä tai välillisiä pitkäkestoisia työllisyyttä edistäviä tai ylläpitäviä tuloksia ja vaikutuksia.

Maakunnan yhteistyöasiakirja, ESR painopisteet Toimintalinja 1 yrittäjyyden edistäminen, alkavien yritysten tukeminen ja erityisryhmien yrittäjyyden tukeminen työyhteisöjen joustavuuden ja muutosvalmiuden lisääminen; monimuotoistuvat työyhteisöt sekä työhyvinvoinnin turvaaminen pk-yritysten johdon ja henkilöstön osaamisen vahvistaminen sekä tuottavuuden ja innovatiivisuuden kehittäminen yrityksissä Toimintalinja 2 nuorten työllisyysvalmiuksien kehittäminen työmarkkinoiden toimivuuden edistäminen sekä työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaannon varmistaminen sosiaalisen osallisuuden edistäminen yhdenvertaisten työmarkkinoiden kehittämiseksi ikääntyvien työllistyvyyden tukeminen

Maakunnan yhteistyöasiakirja, ESR painopisteet jatkuu Toimintalinja 3 innovaatioympäristöjen ja -verkostojen luominen ja tukeminen alueellisten osaamis- ja työvoimatarpeiden ennakointi työelämälähtöisten ja -läheisten palvelu- ja koulutusjärjestelmien kehittäminen Toimintalinja 4 työperusteisen maahanmuuton edistäminen yleinen kansainvälisyyskasvatus, hyvien käytäntöjen etsiminen, levittäminen ja valtavirtaistaminen kansainvälinen yhteistyö viranomaisten ja alueiden kesken sekä alueellisten, temaattisten ja kansallisten verkostojen kesken

Pohjois-Savon ELY-keskus EAKR painopisteet Rahoitetaan Työllisyyttä ja yritystoimintaa edistävien uusien toimintamallien kehittämiseen liittyviä investointeja Matkailuelinkeinoa ja alueen vetovoimaisuutta tukevat hankkeet Muut uusien työpaikkojen syntymistä edistävät investointihankkeet Edistetään vesistöjen kunnostusta ja vesihuoltoa, vesienhoidon järjestämiseen liittyvät toimenpiteet kuten vesistöjen kunnostushankkeet ja vesihuoltohankkeet Kehitetään ja luodaan edellytyksiä luonto- ja kulttuurimatkailulle, Natura-alueisiin liittyvän palveluvarustuksen parantaminen, matkailua ja virkistystä parantavan infrastruktuurin parantaminen Tehdään selvityksiä ja suunnitelmia, jotka parantavat ympäristön laatua sekä alueen vetovoimaisuutta yritysten, työntekijöiden ja matkailijoiden näkökulmasta.

Kertakorvausmenettely - Pohjois-Savon liiton linjaukset Ohjelmapäällikkö Soile Juuti

Yleiset linjaukset kertakorvausmenettelyn käytöstä hakija esittää, mitä kustannusmallia haluaa käyttää hankkeessa rahoittaja tekee päätöksen siitä, soveltuuko hanke kertakorvausmenettelyyn kertakorvauksen määrä vahvistetaan päätöksessä

Mitä voi rahoittaa 1.hankkeita, jotka täyttävät kertakorvausmenettelyn yleiset kriteerit, kuten esim. budjetti max € (julkista rahoitusta) selkeät kertaluonteiset toimet, joissa yksiselitteinen tulos hanke toteutetaan pääosin itse 2.hankkeita, jotka ovat EAKR-toimenpideohjelman, sen valittujen kehittämisteemojen ja painotusten mukaisia tarkemmin - Maakunnan yhteistyöasiakirja 2012 ja - Maakuntaohjelmana toteuttamissuunnitelma

EAKR: Yleiset välttämättömät kriteerit Hankkeen tulee olla : 1) ohjelman mukainen, myös maakunnallisia painopisteitä tukeva, 2) toteuttamiskelpoinen, 3) toteutustavaltaan taloudellinen ja kustannustehokas, 4) kestävän kehityksen periaatteiden mukainen Hankkeen tulee täyttää kaikki kriteerit

EAKR: Yleiset arviointikriteerit 1. pysyvää tai pitkäaikaista lisäarvoa tuottava 2. innovatiivinen, alueellista kilpailukykyä, vetovoimaa ja uudistumista edistävä 3. työllisyyttä edistävä 4. uutta yritystoimintaa synnyttävä 5. pk-yritysten pääsyä kansainvälisille markkinoille edistävä 6. yrityksen kasvua tukeva 7. yritysten verkostoitumista ja klustereita edistävä 8. innovaatiojärjestelmiä vahvistava 9. T&K -toimintaa pk-yrityksissä lisäävä 10. tietoyhteiskunnan mahdollisuuksien hyödyntämistä edistävä 11. alueen vetovoimaa lisäävä 12. tasa-arvoa tukeva Jokainen kriteeri pisteytetään

EAKR TL2: Innovaatiotoiminnan ja verkostoitumisen edistäminen sekä osaamisrakenteiden vahvistaminen Tutkimus- ja innovaatioympäristön vahvistamista ja verkostoitumisen edistämistä; hankkeiden tuettava elinkeinoelämää Teemat: 1.energiateknologia, 2.teknologiateollisuuden uudet suunnittelu- ja tuotantomenetelmät, 3.mittaus- ja sensoritekniikka ja 4.hyvinvointialan yritysten tuotteiden ja palveluiden kaupallistaminen ja liiketoiminnan kehittäminen Min. 75 % rahoituksesta teemojen mukaisiin hankkeisiin

25 % rahoituksesta seuraaviin painotuksiin: metsäteollisuuden älykkäät prosessit: automaatio, elinkaarihallinta, prosessien tehokkuus ja vähä- päästöisyys (vahvistettavat alat): puutekniikka ja puukomponentit sekä suunnittelujärjestelmät elintarvike: elintarviketeknologia, ravitsemusosaaminen, terveelliset elintarvikkeet, karjanjalostus, kalan geneettinen jalostus ja kalanviljelyteknologia kaivannaistoiminta: maaperätutkimus, malminetsintä vapaa-aika ja matkailu: verkosto-osaaminen ja matkailupalvelutoiminta EAKR TL 2: Painotukset

Painotukset saavutettavuuden parantaminen alueen vetovoimaisuuden lisääminen –hankkeilla tulee olla välitön kytkentä elinkeinoelämään –erityisesti tie- ja rata- ja ympäristöhankkeisiin. –pyritään rahoittamaan mahdollisuuksien mukaan toimintalinjan 2 mukaisia teemoja EAKR TL3: Alueiden saavutettavuuden ja toimintaympäristön parantaminen

Millaisia hankkeita kertakorvausmenettelyllä voidaan rahoittaa Tapauskohtaisen harkinnan perusteella hankkeita, joiden aihiot määritelty Maakunnan yhteistyöasiakirjassa (MYAK 2012) Keskeistä: Hankkeella selkeä ja yksiselitteinen tulos

EAKR ohjelmassa tuettavaa toimintaa MYAK 2012: Strategisesti keskeiset ja teemoihin liittyvät selvitys- ja kehittämishankkeet. Yritysverkostojen synty ja kansainvälistyminen Yritysten toiminta- ja innovaatioympäristöt sekä kansainvälisten yritysten edellytykset sijoittua alueelle. Teemoihin liittyvien innovaatioympäristöjen rakentaminen Matkailuun ja muuhun elinkeinotoimintaan liittyvät investoinnit Uusiutuvien energianlähteiden käytön lisäämiseen liittyvät selvitykset ja alan menetelmänkehitys Innovatiivisia ratkaisuja palvelujärjestelmien kehittämiseksi. Tarkemmin: Maakunnan yhteistyöasiakirja 2012

Tilaisuuksien järjestäminen (seminaarit, tapahtumat) Hankevalmistelut Millaisia hankkeita ei pääsääntöisesti rahoiteta kertakorvausmenettelyllä