Tekstiilityön opetussuunnitelma valinnainen TS Sompion koulu Kerava

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tekstiilityö Tekstiilityö kehittää monipuolisesti oppilaan kädentaitoja, luovuutta,suunnittelu- ja ongelmanratkaisukykyä. Itsenäinen ajattelu työskentelyssä.
Advertisements

TEKSTIILITYÖ sisällöt Raija Ojama
Keravanjoen koulun LUONNONTIEDE-LUOKKA.
VALINNAINEN TEKSTIILITYÖ 2 + 2
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Suomalais-venäläinen koulu TEKSTIILITYÖ kevät 2008 весна РУКОДЕЛИЕ koonnut: tekstiilityön opettaja Auli Kesker.
TEKSTIILITYÖ
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Valinnainen käsityö vkt ( Kahden tunnin valinnainen )
Kulttuuri- ja liikuntapolku Espoossa. Valtioneuvoston asetus peruskouluille 1435, 3 § ’Opetuksen tulee antaa oppilaille perusta laajaan yleissivistykseen.
ARVIOINTI Vanhempainilta
VISTAN KOULU Paimion kaupunki 7 luokan valinnaisaineinfo
13 tuntia valinnaisaineita 8. luokalla 8 tuntia Liikuntaluokalla 6 – 8 tuntia 9. luokalla 5 tuntia Oppimäärään laajuus: 2 vuosiviikkotunnin aineet 1 vuosiviikkotunnin.
Roukon koulun oppilaiden käsitöitä ( tekstiilityö )
Täydellinen koulu.
Käsityön projektit Samansisältöinen käsityö Jyväskylän normaalikoulun opetussuunnitelmassa ©Riitta Huovila 2008 © Riitta Huovila 2008.
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
Tervetuloa 7. luokkien oppilaiden huoltajat!. Tänään menossa mukana -Mukavien uusien oppilaidemme mukavia huoltajia -7. luokkien luokanvalvojat, opinto-
Mitä opetan ammatillisessa koulussa? Mariitta Savolainen
Käsityön sisältöalueet
NAUTITAAN KÄSILLÄ TEKEMISESTÄ JA LUOVUUDESTA!. 8.LK 1. KURSSI KONEOMPELU -SYVENNETÄÄN AIEMMIN OPITTUA -OLLAAN MUOTISUUNNITTELIJOITA - KOKEILLAAN MATERIAALEJA.
Puolivuosisuunnitelma
Viinijärven koulun vanhempainilta 23.4.
Tekstiilityö ySV1-ySV4. ySV3 / ySV4 1. jaksossa ke ja to x 75 min. 4. jaksossa ti ja ke x 75 min.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Mankalan koulun vanhempainilta ti Opetussuunnitelmauudistus valinnaiset Sari Juuti.
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA. JOPO ON MAHDOLLISUUS ARVOSANAT YHTEISHAKUPISTEET OPISKELUPAIKKA.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
7. lk. vanhempainilta Kurssivalinnat 8. ja 9. luokille.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Haluaisitko kokeilla olla joku muu?. Esiinnytkö mielelläsi yksin tai ryhmässä … kavereille tai isommallekin yleisölle?
Yhteiseen vanhempainiltaan!
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
painotuslinjan esittely
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
”ompeluseurat” kouluissa 2017
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Vanhempainilta
Näin ennen, mutta EI kai enää..
OPS 2016 Valinnaisuus.
Valinnainen 8 – 9 lk 2h/ viikko Lisäkurssi 8 – 9 lk 2h tai 1 h/ viikko
TULEVIEN 7LK HUOLTAJATILAISUUS
Lintulammen koulun valinnaiskurssit
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
VALINNAINEN LIIKUNTA PUOLANKAJÄRVEN KOULU ALAKOULU
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Timo Rissanen Kouluprojekti POM2STN Kevät 2017 Timo Rissanen
KOTITALOUS VALINNAINEN / LISÄKURSSI
Uusi opetussuunnitelma 2016
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Liikuntapainotteisen opetuksen kokeilu
Valitse 2+1 TEKSTIILI TEKNINEN MENOSSA MUKANA LÄMPÖ MUOTO
Lukuvuosi Tilat Ops, tuntijako, sisällöt Työajat
Laaja-alainen arviointi
Haluaisitko kokeilla olla joku muu?
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
VALINNAINEN LIIKUNTA PUOLANKAJÄRVEN KOULU ALAKOULU
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
Tehhään esityksiä ja muutakin ilimasua
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Esityksen transkriptio:

Tekstiilityön opetussuunnitelma valinnainen TS Sompion koulu Kerava Anne-Marita Paananen tekstiilityön lehtori, KM lukuvuosi 2007-08

Valinnainen tekstiilityö Kesto 2 kurssia Kohderyhmä 8. luokka Sisältö Suunnitellaan ja valmistetaan yksilöllinen neuletyö käsin tai koneella neuloen (esim. neulepaita) ja yläosan vaate ommellen (esim. paitapusero). Lisäksi oppilas voi suunnitella ja toteuttaa pieniä töitä tutustuen uusiin käsityötekniikoihin tai syventäen osaamistaan ompelussa. Työtavat Itsenäinen työskentely, mahd. pari- ja ryhmätyöskentely Arviointi Numeerinen arviointi, joka perustuu käsityön opetussuunnitelmassa määriteltyihin hyvän osaamisen kriteereihin.

Laaja tekstiilityö Kohderyhmä 8. luokka Kesto 4 kurssia Kohderyhmä 8. luokka Sisältö Suunnitellaan ja valmistetaan yksilöllinen neuletyö käsin tai koneella neuloen (esim. neulepaita) ja ylä- sekä alaosan vaate ommellen (esim. pyjama). Lisäksi oppilas voi suunnitella ja toteuttaa useita töitä tutustuen uusiin käsityötekniikoihin tai syventäen osaamistaan ompelussa. Työtavat Itsenäinen työskentely, mahd. pari- ja ryhmätyöskentely Arviointi Numeerinen arviointi, joka perustuu käsityön opetussuunnitelmassa määriteltyihin hyvän osaamisen kriteereihin.

Valinnainen tekstiilityö Kesto 2 kurssia (perustuu 8. luokan oppimäärään) Kohderyhmä 9. luokka Sisältö Suunnitellaan ja valmistetaan asukokonaisuus pääasiassa ommellen. Prosessista laaditaan pienimuotoinen portfolio. Lisäksi voidaan valmistaa pieni kudontatyö sekä tehdä töitä esim. virkaten, neuloen ja kirjoen oppilaan yksilöllisten tarpeiden ja harrastuneisuuden perusteella. Työtavat Itsenäinen työskentely, mahd. pari- ja ryhmätyöskentely Arviointi Numeerinen arviointi, joka perustuu käsityön opetussuunnitelmassa määriteltyihin hyvän osaamisen kriteereihin.

Laaja tekstiilityö Kesto 4 kurssia (perustuu 8. luokan oppimäärään) Kohderyhmä 9. luokka Sisältö Suunnitellaan ja valmistetaan asukokonaisuus pääasiassa ommellen ja neuloen. Prosessista laaditaan pienimuotoinen portfolio. Suunnitellaan ja valmistetaan pieni kudontatyö sekä tehdään erilaisia töitä esim. virkaten, neuloen ja kirjoen oppilaan yksilöllisten tarpeiden ja harrastuneisuuden perusteella. Työtavat Itsenäinen työskentely, mahd. pari- ja ryhmätyöskentely Arviointi Numeerinen arviointi, joka perustuu käsityön opetussuunnitelmassa määriteltyihin hyvän osaamisen kriteereihin.

Lyhytkussi Pieniä töitä uusin tekniikoin Kesto 1 kurssi Kohderyhmä 7. luokka Sisältö Tutustutaan ja kokeillaan tekstiilityön erikoistekniikoita (esim. huovutusta, kirjontaa, tilkkutöitä, kankaanpainantaa). Suunnitellaan ja valmistetaan pieniä töitä opituilla tekniikoilla. Työtavat Itsenäinen työskentely, mahd. pari- ja ryhmätyöskentely Arviointi Hyväksytty / hylätty

Lyhytkurssi Kevätvaatekurssi Kesto 1 kurssi Kohderyhmä 8. luokka Sisältö Suunnitellaan ja valmistetaan keväinen tai kesäinen vaate itselle ommellen. Työtavat Itsenäinen työskentely, mahd. pari- ja ryhmätyöskentely Arviointi Hyväksytty / hylätty

Lyhytkurssi Lankatyökurssi Kesto 1 kurssi Kohderyhmä 9. luokka Sisältö Suunnitellaan ja valmistetaan pieni lankatyö (esim. laukku, kaulaliina, lapaset) käsin/neulekoneella neuloen, virkaten tai koukuten. Työtavat Itsenäinen työskentely, mahd. pari- ja ryhmätyöskentely Arviointi Hyväksytty / hylätty

Lyhytkurssi Kevät- ja kesävaatekurssi Kohderyhmä 9. luokka Kesto 1 kurssi Sisältö Suunnitellaan ja valmistetaan keväinen tai kesäinen vaate (esim. kesämekko) ommellen. Työtavat Itsenäinen työskentely, mahd. pari- ja ryhmätyöskentely Arviointi Hyväksytty / hylätty

Sompion koulun tytöt ja pojat TERVETULOA TEKSTIILIKÄSITYÖN VALINNAISIIN Sompion koulun tytöt ja pojat