Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liikuntapainotteisen opetuksen kokeilu

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liikuntapainotteisen opetuksen kokeilu"— Esityksen transkriptio:

1 Liikuntapainotteisen opetuksen kokeilu 2018-2023
Urheilupuiston koulu Liikuntapainotteisen opetuksen kokeilu

2 KOKEILUN KÄYNNISTYMINEN
Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan (§ 11), että Urheilupuiston koulussa käynnistyy liikunnan painotetun opetuksen kokeilu lukuvuoden 2018– 2019 alussa. Lautakunnan päätöksen mukaan painotetun opetuksen kokeilu toteutetaan toissijaisena oppilaaksiottona ja liikuntapainotteinen luokka on suunnattu kokeilun ajan pelkästään nurmijärveläisille oppilaille. Oppilaat otetaan painotettuun opetukseen kolmena peräkkäisenä vuotena ja kokeilu jatkuu niin kauan, että viimeinen kokeilussa mukana oleva luokka valmistuu yhdeksänneltä luokalta. Lautakunta edellytti, että luokalle hakeutumisen pääsykoekriteerit laaditaan yhteistyössä koulun kanssa huomioiden valtakunnalliset suositukset.

3 VALINTAPERUSTEET Liikuntapainotteiseen opetukseen valitaan kokeilun ajan vuosittain enintään 20 oppilasta valtakunnallisten Olympiakomitean hyväksymien oppilasvalintaperusteiden mukaan. Em. oppilasvalinnan perusteena on valintakoe, joka koostuu kuudesta osiosta.

4 VALINTAKOE Valintakoe koostuu kuudesta osiosta:
- Liikkumistaidot, nopeus/ketteryys (0-8 pistettä) - Kestävyys (0-8 pistettä) - Voima/kimmoisuus (0-8 pistettä) - Tasapainotaidot (0-8 pistettä) - Liikkuvuus (0-8 pistettä) - Välineenkäsittelytaidot (0-8 pistettä) Hakijan heikoin osio jätetään huomioimatta.

5 VALINTA LIIKUNTAPAINOTTEISELLE LUOKALLE
Oppilaat valitaan opetukseen valintakokeen kokonaispistemäärän (0-40 pistettä) mukaisessa järjestyksessä. Hakijan tulee saavuttaa valintakokeeseen määritelty alin pistemäärä (21 pistettä) tullakseen valituksi liikuntapainotettuun opetukseen. Jos hakijoilla on sama kokonaispistemäärä, hakijoiden keskinäisen järjestyksen ratkaisee arpa.

6 HAKEMINEN https://goo.gl/forms/hEnDwyqEsektIQJz2
Luokalle hakeudutaan ilmoittautumalla valintakokeeseen linkissä: Hakuaika alkaa ja päättyy klo Vain määräajassa ilmoittautuneet voivat osallistua valintakokeeseen. Valintakoe liikuntapainotteiselle luokalle järjestetään ma klo 8-16.

7 TOINEN VALINTAKOE sairastapauksissa
Jos hakija on valintakoepäivänä sairas, eikä voi osallistua valintakokeeseen, hakijalle voidaan järjestää uusi valintakoe. Huoltajan tulee esittää koulun pyynnöstä sairauden osoittava/todistava lääkärinlausunto valintakoepäivän osalta. Uuteen valintakoepäivään voivat osallistua vain ne hakijat, jotka ovat olleet sairaana varsinaisena valintakoepäivänä eivätkä ole sen takia voineet osallistua valintakokeeseen. TOINEN VALINTAKOE varsinaisena valintakoepäivänä sairastuneille hakijoille järjestetään 4.12.

8 TOISSIJAINEN OPPILAAKSIOTTO
Nurmijärven sivistyslautakunta on kokouksessaan ja päättänyt että painotetun opetuksen kokeilu toteutetaan toissijaisena oppilaaksiottona ja painotettuun opetukseen valittu oppilas ei ole oikeutettu koulumatkaetuuteen lukuun ottamatta niitä oppilaita, joille Urheilupuiston koulu on sivistyslautakunnan hyväksymien lähikoulun osoittamisen ja oppilaaksi ottamisen periaatteiden mukainen lähikoulu. Myös sisarusperiaatetta sovelletaan samoin kriteerein.

9 KESKEN LUKUVUOTTA NURMIJÄRVELLE MUUTTAVA OPPILAS
Nurmijärvelle kesken lukuvuoden muuttava oppilas voidaan valita huoltajan hakemuksesta painotettuun opetukseen, jos oppilas on opiskellut vastaavassa painotetussa opetuksessa edellisessä asuinkunnassa ja opetusryhmässä on vapaita oppilaspaikkoja.

10 RYHMÄN PERUSTAMISEN MINIMIMÄÄRÄ
Mikäli liikuntapainotteiselle luokalle on alle 12 hakijaa tai alle 12 sellaista valintakokeeseen osallistunutta hakijaa, jotka saavuttavat valintakokeeseen määritellyn alimman pistemäärän, luokkaa ei perusteta.

11 OPISKELU LUOKALLA: 2 LISÄTUNTIA
Liikuntapainotteisen luokan oppilaiden opetuksessa noudatetaan valtakunnallista opetussuunnitelmaa. Liikuntapainotteisen luokan oppilaiden opintoihin sisältyy myös kaksi lisätuntia. Lisätuntien sisältö noudattaa Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman asiantuntijaryhmän keväällä 2016 määrittelemiä sisältösuosituksia: Kasva urheilijaksi -kurssi: monipuoliset motoriset taidot ja fyysiset ominaisuudet psyykkiset taidot ja elämäntaidot turvallinen yleisvalmennus

12 SISÄLTÖSUOSITUKSET Yläkoulutoiminta* pohjautuu Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman asiantuntijaryhmän keväällä määrittelemiin sisältösuosituksiin. Sisältösuositusten tärkeimpinä taustamateriaaleina on käytetty Valintavaiheen asiantuntijatyötä (2014) , Liikunnan uutta OPS 2016 (2014) ja Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu -kirjaa (2015).

13 Urheilijaksi kasvamisen sisältösuositukset yläkouluissa
Motoriset perustaidot Fyysiset ominaisuudet Psyykkiset taidot Elämäntaidot Lajivalmennus 7. luokka Liikkumistaidot Tasapainotaidot Välineenkäsittely- Nopeus Liikkuvuus Muut Ilo ja innostus Vahva itsetunto Itsesäätelytaidot Reilu peli Elämänhallinta Hyvinvointi: ravinto, uni ja fyys. aktiivisuus Terve urheilija 8. luokka Välineenkäsittely- Tasapainotaidot Kestävyys 9. luokka Voima Ilo, innostus ja intohimo Lajivalmen-nuksen sisältö-suositukset lajiliiton valmennus-linjauksen mukaan

14 VALINNAISET AINEET Taito- ja taideaineet 2t​ 8.-9.luokka
Liikuntapainoitteisen luokan oppilaat valitsevat valinnaisaineet koulun valinnaisaineiden valikoimasta. Urheilupuiston koulussa valitaan 8. ja 9. luokalle valinnaiset seuraavasti: Taito- ja taideaineet 2t​ luokka Pitkä valinnainen (ei liikunta) 2t luokka Lyhyt valinnainen t 8.luokka Lyhyt valinnainen 1t 9.luokka


Lataa ppt "Liikuntapainotteisen opetuksen kokeilu"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google