Koulujen turvallisuus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JÄRJESTYSÄÄNNÖT   Toiminnan ja käyttäytymisen tiloissa on oltava asiallista. Toiminta ei saa loukata tai syrjiä ketään. Alkoholin ja muiden päihdyttävien.
Advertisements

Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
LUVALLISET POISSAOLOT
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
Lyhyesti kasvun ja oppimisen tuesta esiopetuksessa
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Tunnetaidoilla talli turvalliseksi?
1 Kestävä kehitys Oulun opetustoimessa Seppo Saloranta Rehtori Hönttämäen koulu/ Timosenkosken luontokoulu.
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
Kodin ja koulun yhteistyö Harjun koulun huoltajien kysely Harjun koulu 2014.
Hoitajan ja muistisairaan välisen vuorovaikutuksen tukeminen
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
4 § YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO ( 3 §, 4 §, 6 §, 12 § ja 13 §)
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
T U T K I M U K S E N V A L O S S A Tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppiminen ja käyttäminen Tapaustutkimus Lions Quest –kouluttajien ja opettajien kokemuksista.
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
Pedagogisen toimikunnan ensimmäisen kokouksen muistio
AKAtk:n arviointikokous
Yhteisöllisen ohr:n huomioitava
Akateeminen terveyskeskus Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen Kirsi-Marja Jekkonen-Cavenius.
Tommolan koulu Kodin ja koulun välinen yhteistyö.
Kuraattorin näkökulmia Simo Säippä
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Joutsenon koulu on KiVa-koulu
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Varhaiskasvatuksen asiakaskysely päiväkodit ja esiopetusyksiköt
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
TURVALLINEN HOITOYMPÄRISTÖ 0-6 VUOTIAAT. 0-6 v. lapsille  ei pieniä esineitä, koska lapsi voi tukehtua  ulkona aidat, ettei lapsi karkaa  luotettavat.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
 Tiilimäen päiväkodin toiminta-ajatuksena on luoda turvallinen, lämmin sekä kodinomainen ilmapiiri. Haluamme luoda lapsen itsetunnon myönteistä kehitystä.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
Tervetuloa Kuparivuoren kouluun TUTUSTUMISPÄIVÄ
LUOKAN SÄÄNNÖT 3.b. 1.EI SAA KIUSATA 2. PITÄÄ ANTAA TYÖRAUHA.
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
ME-hengen kehittäminen
Yhteiseen vanhempainiltaan!
TERVETULOA LENTÄVÄNNIEMEN KOULUUN
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
KiVa-kyselyn tuloksia Matin ja Liisan yläkoulu
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
Vanhempainilta
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
Alakoulusta yläkouluun
Väliaikaisten koulureittien turvallisuus Hanke-esittely
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Ajatuksia itsesäätelystä koulun näkökulmasta
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Esityksen transkriptio:

Koulujen turvallisuus Kysely vanhempainyhdistyksille

Mistä tekijöistä turvallinen koulu muodostuu (kysely helmi-maaliskuussa 2009) vastauksia 20 kpl

Fyysinen ympäristö Koulun tilojen säännöllinen tarkastaminen ja huoltaminen Ehjät ja turvalliset laitteet ja työskentelyvälineet Puhdas sisäilma, homevaurioiden korjaaminen Riittävän suuret tilat oppilasmääriin nähden Koulupihojen turvallisuus Hyvä ja riittävä välituntivalvonta Liikennejärjestelyt koulun pihalla ja ympäristössä Turvallinen koulumatka

Koulun henkilökunta Ammattitaitoinen, osaava, pysyvä ja työhönsä sitoutunut Työviihtyvyys ja työssä jaksamiseen panostaminen Henkilökuntaa riittävästi Koulunkäyntiavustajia lisää Riittävästi terveydenhuolto-, psykologi- ja kuraattoripalveluita Koululääkäri useammin tavoitettavissa Kouluilla oma vahtimestari

Koulun toimintakulttuuri Toimivat järjestyssäännöt, joiden sisältöön saavat vaikuttaa oppilaat, opettajat ja muu henkilökunta sekä vanhemmat Yhteiset säännöt ovat kaikkien tiedossa Koulun toiminnan ja säännösten johdonmukaisuus ja ennakoitavuus Vaalitaan hyviä käytöstapoja, toisen huomioonottamista ja yhteishenkeä Avoin ja iloinen ilmapiiri Ennaltaehkäisevä toiminta ja riskien tunnistaminen tärkeää

Poikkeustilanteisiin varautuminen Ajan tasalla oleva pelastussuunnitelma ja toimintaohje Henkilökuntaa ja oppilaita tiedotettava ja ohjeistettava riittävästi turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä Ensiaputaitoinen henkilökunta Oppilaille turvallisuuskoulutusta, esim. palo- ja poistumisharjoitukset Poistumisteiden kunnosta huolehdittava

Opettajan ja oppilaan välinen vuorovaikutus Luottamuksellinen suhde opettajan ja oppilaan välille Avoin ilmapiiri Opettajilla oltava auktoriteettia ja keinoja puuttua ongelmakohtiin Opettajan tulee olla tuttu ja turvallinen aikuinen Reilu ja oikeudenmukainen suhde

Oppilaiden keskinäinen vuorovaikutus Pienet ryhmäkoot luovat turvallisuuden tunnetta Kiusaamista ei sallita ja kiusaamistilanteisiin puututaan heti Hyvät käytöstavat, toisen kunnioittaminen Panostaminen hyvään ryhmähenkeen

Vanhempien ja koulun välinen yhteydenpito Koulun ja kodin aktiivinen yhteydenpito; viestintää lisättävä esim. sähköisen keskusteluväylän avulla Tärkeää, että kotiväki tuntee koulun väkeä ja päinvastoin Koulu ja koti toimivat yhdessä yhteisen päämäärän hyväksi Tiedottamista tulee tapahtua kodin ja koulun välillä myös positiivisissa asioista Vanhempien keskinäinen verkostoituminen ja yhteistyö