Esa Iivonen (MLL): Lasten peruspalveluiden leikkaukset tulevat kalliiksi (3.11.2009) Peruspalvelut aliresurssoituja, korjaavat palvelut voimakkaassa kasvussa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaalimenot ja rahoitus 2010
Advertisements

Miltä Suomen talouden tulevaisuus näyttää?
SDP Toimitusjohtaja Risto Parjanne : Kuntatalous heikkenee ennakoitua nopeammin - Kun menojen kasvua ei ole mahdollista pysäyttää, kuntien vuosikate.
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi Stakesissa Jussi Simpura
Budjetin ydinkohdat •Menojen kasvua hillitään, erityisesti vaalivuoden 2012 jälkeen eli palveluja heikennetään •2013 ja 2014 menojen kasvu alittaa selkeästi.
Hallitusohjelmaodotukset yrittäjyyden edistämiseksi Yrittäjävaltuuskunnan kokous PK-johtaja Pentti Mäkinen.
Rakentamisinvestointi tilan taloudessa Perttu Pyykk ö nen Tyyppinavettahankkeen päätösseminaari Säätytalo
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
Alueellinen vaikuttaminen kunnissa 2010-luvulla Arto Koski Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto.
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
HE 112/2013 Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi 2014 Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan asiantuntijakuuleminen Erityisasiantuntija.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma Ohjelmajohtaja Georg Henrik Wrede.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen.
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2013
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Kuntauudistus Henna Virkkunen hallinto- ja kuntaministeri Aamukahvit Smolnassa
ELINKEINOELÄMÄN TUTKIMUSLAITOS, ETLA THE RESEARCH INSTITUTE OF THE FINNISH ECONOMY Talousnäkymät euroalueella ja Suomessa Vesa Vihriälä
Kuntafoorumi SDP:n kuntatyöryhmän Puheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta
Suuri koulukeskustelu Suuri koulukeskustelu Kunnanjohtaja Olli Riikonen.
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
Varhaiskasvatuspalveluiden kehittämissuunnitelma Varhaiskasvatuspalveluiden visio Varhaiskasvatuksesta hyvä alku lapsen kasvulle, kehitykselle.
Tampere Seurakunnan aamu- ja iltapäivätoiminta lapsen ja perheen tukijana verkostojen viidakossa Miten turvaamme yhdessä jokaiselle pienelle.
11. tammikuuta 2015Sini Korpinen 1 Lapsen oikeus tulla kuulluksi Sini Korpinen Puheenjohtaja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto –
Talouspolitiikka ja kunnat Valtiovarainministerin valtiosihteeri Tuire Santamäki-Vuori
Sastamalan kaupunki SASTAMALAN TALOUS VUOTEEN 2012 Valtuustojen seminaari Elina Alajoki.
Päivi Juurinen, suunnittelija
Laadukkaat kuntapalvelut taattava Akavan ehdotuksia Akavan liittokokouksen seminaari
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
Kuntien valtionavut ja valtionosuusjärjestelmä
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hyvinvointivaltion tila 2010-luvulla Tiivistelmä Palkansaajien tutkimuslaitoksen raportista.
KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS Palvelujen rahoitusmahdollisuudet Päijät-Hämeen kuntajohtajien valmistelutyötä Työryhmä: Pauli Syyrakki Hannu Komonen.
Hyvinvointi-Suomi 1960-luvulta lähtien suuri ”rakennemuutos”
Maakuntaohjelma strategisten valintojen ohjaajana Hyvä-hankkeen aluefoorumi
Anneli Ketonen Länsi-Suomen lääninhallitus Seinäjoen maakuntakirjastokokous
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Markkinat toipuivat, toipuuko talous? Tampereen kauppakamarin syyskokous Erkki Liikanen Pääjohtaja.
Unicef-kävely Unicef lyhyesti  YK:n lastenjärjestö  Perustettu 1946  Toimii yli 190 maassa  Työ perustuu lapsen oikeuksien sopimukseen:
Akavan hallitusohjelmatavoitteet Kuntiin vahva ohjaus – palveluiden pelastus.
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
ONNISTUVAT OPIT – YHTEISTÄ VASTUUTA NUORTEN PALVELUIHIN Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Onnistuvat opit -juurruttamishanke on kahden vuoden ajan.
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Sosiaalimenot ja rahoitus 2009 Esa Arajärvi, Nina Knape.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Talouden kehitys ja arvio vuoden 2015 kehityksestä
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Sosiaalihuoltolaki.
Väestö ja väestön muutokset Tampere Kaupunkiseudun kunnat
Hallitusohjelman vaikutukset haavoittuvassa asemassa oleviin Pasi Moisio Sosiaalipolitiikan tutkimusyksikkö Järjestelmät -osasto Terveyden ja hyvinvoinnin.
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Talousdemokratia ja hyvinvoinnin kasvu
Mistä suhdannevaihtelut johtuvat?
Finanssipolittiikka.
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Pohjois-Savon kuntien tilinpäätökset 2017
Kuntien ja kuntayhtymien toimintamenojen
Kuntien ja kuntayhtymien talous, mrd. € (painelaskelman mukaan)
EU:N POLITIIKAN TOIMEENPANOELIN
Esityksen transkriptio:

Esa Iivonen (MLL): Lasten peruspalveluiden leikkaukset tulevat kalliiksi (3.11.2009) Peruspalvelut aliresurssoituja, korjaavat palvelut voimakkaassa kasvussa Peruspalveluilla on tärkeä merkitys lapsen hyvinvoinnin sekä kasvun ja kehityksen edellytyksiin Edellisen laman aikana lasten peruspalveluihin tehtyjä leikkauksia ei ole vahvan talouskasvun vuosina korjattu Lasten ja lapsiperheiden peruspalveluihin kohdistetaan jälleen leikkauksia Peruspalveluiden puutteet lisäävät korjaavien palveluiden tarvetta, mikä tulee sekä inhimillisesti että taloudellisesti kalliiksi. Mikä selittää lapsiperheiden peruspalveluiden rapautumista? Valtio ohjaa kuntien palvelujen järjestämistä informaatio-ohjauksella, mikä ei ole oikeudellisesti velvoittavaa Kunta voi käyttää saamansa valtionosuudet haluamaansa tarkoitukseen Hyvinvointipalveluita ei enää nähdä investointeina vaan menoerinä, jotka tulee minimoida Ovatko päätöksentekijöiden arvot kovempia kuin kansalaisten? Päätöksenteon pirstoutuminen organisaatioviidakossa?

Esa Iivonen (MLL): Lasten peruspalveluiden leikkaukset tulevat kalliiksi (3.11.2009) YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen täytäntöönpanoa valvovan lapsen oikeuksien komitean suosituksia Suomelle (2005) Suosittelee, että Suomi tekee selvityksen, jonka avulla arvioidaan ja analysoidaan lapsiin kohdistetut voimavarat, ja jatkossakin tarvittaessa ryhtyy tehokkaisiin toimenpiteisiin, joiden avulla kaikille lapsille taataan tasa-arvoinen pääsy palveluihin ja palvelujen saatavuus heidän asuinkunnastaan riippumatta Suosittelee, että Suomi kiinnittää huomiota lasten sijaishuollon lisääntymisen perussyihin, muun muassa tukemalla vanhempia riittävästi.

Tampereen kaupungin tiedoteotsikoita taloudesta ”Tampereen kaupunginhallitus esittää veroprosentin korotusta” 9.11.2009 ”Talousarvio turvaa palvelut nykyisellään” 26.10.2009 ”Velat liki tuplaantuvat parin vuoden aikana” 26.10.2009 ”Säästösyistä joudutaan luopumaan vähemmän tärkeistä sivistys- ja elämänlaatupalveluista” 8.10.2009 ”Tampereen talouden heikentyminen jatkuu, säästötavoitteet uhkaavat jäädä saavuttamatta” 5.10.2009 ”Ensi vuosi kiristää perusopetusta ja Tampere-lisää” 25.9.2009 "Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen vuoden 2010 vuosisuunnitelma: Nykyinen palvelutaso kyetään säilyttämään, uusia avauksia ei ole luvassa” 10.9.2009 ”Tampereen talous 2008 tasapainossa, sukellus taantumaan on jyrkkä” 9.4.2009 ”Taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet toteutuivat hyvin” 9.4.2009 ”Talousarviota rakennettiin vaihtelevissa suhdanteissa” 9.4.2009 ”Välitilinpäätöksen mukaan talous Tampereella hyvässä kunnossa” 9.4.2009 ”Tampere rakentaa siltaa taantuman yli” 9.4.2009