Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Tilannekatsaus • Oppijat uratiedon etsijöinä ja rakentajina oposeminaarin antia •Hankekokonaisuuden määrittelytyön uudelleen organisointi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
TULEVAISUUS TYÖRYHMÄN MIELESTÄ (1 KAUPUNKI)
Nykytilan kuvaus: Havainnointitutkimus
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe ja TARJONTA tietovaranto Avoinyliopisto.fi – palvelukonsortion johtoryhmä Ulla Angervo, Opetushallitus.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Opiskelijavalintojen kehittäminen vuoteen
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Asiantuntijaryhmän työskentely
Mikä se on, miten se tehdään ja mitä on saatu aikaan?
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
UKJ Työpakettien tilanne TukityöpaketitResurssitSisältöAikatauluHuom (Seuraava sivu) TP 1 Projektin hallinnointi OK, 1) TP 2 Resurssinhallinta.
Turun ammattikorkeakoulun kirjasto - puheenvuoro käyttäjäkyselystä Eija Suikkanen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Opintopolku.fi tilannekatsaus
Finnan kehittämisideoiden hallinta LUONNOS Heli Kautonen ja Aki Lassila Konsortioryhmän kokous
UKJ Työpakettien tilanne TukityöpaketitResurssitSisältöAikatauluHuom (Seuraava sivu) TP 1 Projektin hallinnointi OK, 1) TP 2 Resurssinhallinta.
Finna ja avoimen metadatan lisenssi Finnan konsortioryhmä Tapani Sainio, Kansalliskirjasto.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietovarannon.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Korkeakoulujen IAM-verkosto Jari Järvinen, HAMK 1/10/20151.
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ 2013 Ari Ahlqvist kehittämispäällikkö AMKIT-Linnea2 –yhteiskokous
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.ASPA-ryhmä 2.Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 4.Tapahtumat.
Viitearkkitehtuurityön tilanne
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Esitutkimusvaiheen viestintä KSHJ Yleisötilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalvelukokonaisuuden ja KoTVe-projektin tilannekatsaus
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
UKJ-valmistelutyö ja –raportti lyhyesti UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Miksi ja miten?
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juuli-julkaisutietoportaali Seminaari tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytyyn keskusteluun viitaten LVI:n suunnittelu.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Tiptop - viestintäsuunnitelma Mats Lindstedt.
Siis mitä olemmekaan tekemässä?
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelijaksi-ilmoittuatumis-
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakeutujan palvelut ja todennetun osaamisen rekisteri Tilannekatsaus Antti Ylä-Jarkko.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
KSHJ:N TILANNEKATSAUS Opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ePerusteet Ops-työkalukoulutus Lukio 02/2016.
JUPO-ontologia - nykytila ja jatkonäkymiä 12. 2
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
VIRTA-julkaisutietopalvelu
Julkaisujen syöttöpalvelu
Lingsoft Language Management
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
ORCIDin käyttöönoton etenemissuunnitelma
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
Osatyökykyisille tie työelämään
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Taustaksi OKM:n ohjaus- ja johtoryhmien asettamiskirje VM:n käynnistämispäätös Helsingin yliopiston valintaseminaarissa: kärkihanke

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen osat

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Esitutkimusvaihe meineillään Tarvittava tieto kerätään jo esitutkimusvaiheessa Kaksi toisiaan tukevaa työskentelymuotoa OHRY kutsuu asiantuntijat workshop-työskentelyyn wiki-työskentely on kaikille avoin Kotitehtävämalli sisällölliset asiat on jaettu kuuteen osakokonaisuuteen palautuspäivämäärät käsitellään workshopeissa Pohjana käytetään vuonna 2010 syntynyttä aineistoa, avoimia kysymyksiä sekä hankkeen ohjaus- ja johtoryhmässä jo tehtyjä linjauksia Näistä syntyy esitutkimus ratkaisuehdotuksineen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Työstäminen Kotitehtävä Haku- ja valintapalvelut ryhmän asiantuntija Wiki-alusta S-posti yms. muu tapa Workshop -käsittely Palautus määräaikaan mennessä omatoiminen käsittelykoonti wikiin Asiantuntijaryhmän käsittely

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Työskentelytapa Workshop-työskentely Iteratiivinen wiki-työskentely KSHJ:n lähtökohtien määrittäminen sisällöllisten kysymysten avulla

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Wiki CSC:N WIKI/KSHJ Kotitehtävien julkaisu Tiedotuskanava Mahdollisuus jatkuvaan kommentointiin Avoin kaikille Haka-luottamusverkko Tulokset näkyvissä CSC:N WIKI/KSHJ Kotitehtävien julkaisu Tiedotuskanava Mahdollisuus jatkuvaan kommentointiin Avoin kaikille Haka-luottamusverkko Tulokset näkyvissä

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Aikataulu SISÄLLÖLLISET KYSYMYKSET Lausunnolle 2 vko JORY /OHRY OHRY Yleisötilaisuus - n. lopullinen Yleisötilaisuus - Keskeiset linjaukset perusteluineen JORY Sisällysluettelo x Iteratiivinen wiki-työskentely RAKETTI OPI -integrointi OHRY workshopit ( ) kotitehtävät HAKEUTUJAN PALVELUIDEN KOHDEARKKITEHTUURITYÖ

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tulevia haasteita Aikataulu / laajuus vs. resurssit OPH mukaan HAKA-federaatioon Sidosryhmien riittävä sitoutuminen Integraatio muihin projekteihin (OKM, TEM, Raketti) järjestelmiin Arkkitehtuuri, käsitteistö Korkeakoulujen prosessien optimoiminen Käyttöönotto

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kiitos! ”Meiltähän tämä käy”