SM-Kilpailuista FIS-kilpailut, mikä muuttuu TD:n tehtävissä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tuomarikoulutus SJAL tuomarikoulutus WA tuomaritoiminta • World Archery tuomarit – Kansainväliset tuomarit – Kansainväliset tuomarikandidaatit –
Advertisements

HUIPPUVALMENNUS MAASTOHIIHTO EFEKTIT
RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
PELAAJIEN TURVALLISUUS
TT-VOLLEYN JOUKKUEIDEN ja HARJOITUSRYHMIEN OHJESÄÄNNÖT HARJOITUKSIA, PELEJÄ JA TURNAUKSIA VARTEN.
Osaamisen ja sivistyksen asialla PROJEKTIEN LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN SEURANTA EURA 2007 Sirpa Ruohomaa ESR-hankkeiden käynnistysseminaari
Jos tarvitset opastusta, piirisi tunnuksen tai Sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä Merja Munkki, p Ongelmatilanteissa,
Tuulivoimaloiden vaikutus valvontasensoreihin toteutettu tutkimusprojekti Markku Sipilä, VTT.
SUIO GP ja Räyskälä ja Räyskälä.
Kesän kisat •Kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan omatoimisesti kautta (pois lukien viestit ja seuraottelut)
Johdatus tutkimusmetodologiaan
PELAAJALISENSSIT JA HARRASTEPASSIT Lisenssi-infon sisältö: • Uudistukset kaudelle • Hinnat ja vakuutus • Lisenssin hankinta • Tärkeää.
Miksi järjestäisin kisat? ● Kerrankin kotikentällä toimintaa ● Kerholle rahaa ● Tapaat kavereita ● Kasvat ihmisenä ja lentäjänä haasteiden kautta ● Heroja.
Eksperttinä kansainvälisissä kilpailuissa Laivaseminaari Tapio Kattainen.
NÄSSYN FIVEFLIITTI KAUSI 2008.
Suomen erikoissäännöt SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Ikäluokat • Aselajit tauluammunnassa ja maastossa • Ammuntamatkat • Pukeutumissäännöt • Harrastaja-
Tietokanta.
Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri
Test de la banane: Näpäytä jatkoa On hyvin, hyvin korkea kookospalmu ja neljä eläintä, jotka kaikki ovat lähellä puuta. Leijona Simpanssi Kirahvi Orava.
Lasten säännöt - johdatus. Lasten säännöt - miksi?  Lasten säännöt on laadittu käytettäviksi 13-vuotiaiden ja sitä nuorempien kilpailuissa käytettäviksi.
SPOL Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto. Mikä SPOL? Kattojärjestö paikallisille ainejärjestöille, perustettu vuonna 1968.
Finska Simförbundet rf.
Vesa Artman Tammikuu  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla.
1 TUKIHAKEMUKSET KK  Kilpailukomitea voi jakaa tukea mm.  Harjoittelu- ja kilpailutoimintaan  Valmennukseen (oma valmentautuminen tai valmentajakoulutus)
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
Suomen kansallinen tarkastus ja maksatusten hakeminen /MU.
SUOMEN UIMALIITTO ry. Finska Simförbundet rf.. Kansallinen kilpailujärjestelmä •Tavoitteena parantaa suomalaisten huippujen valmistautumismahdollisuuksia.
Suomen kansallinen tarkastus ja kansallisen vastinrahahan maksatushakemus Haaparanta /Maija Uusisuo.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Testaus Tiptopissa draft Mats Lindstedt, Mika Rintala.
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Talous Stepi ja Teemu. Taloudellinen vastuu PäPan kisoissa järjestäjillä tai piirillä –sovittava etukäteen piirin talouspäällikön kanssa Jos lippukunta.
KONVENTIO 2015 äänten rekisteröiminen. Aiemmin on ollut 3 sarjaa lomakkeita äänestystä varten, jotka ovat tulleet postitse seuraaville: Klubit Piirit.
Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle.
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Janne Junes Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Syksy 2009 Tutkimus varasto-virtaussysteemin.
LAHDEN AHKERA RY, PAINIJAOSTO TOIMINTAKERTOMUS 2014
Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. –
VIRVE –hanke  Suullinen palaute tuloksista  Tulosten kommunikatiivinen validointi  Lopullinen raportti on suullisen palautteen mukainen.
1 OHJEET ULKOMAISIIN KILPAILUIHIN LÄHTEVILLE LASKUVARJOHYPPÄÄJILLE KK
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
HUKI –HANKKEEN LAJIPÄÄLLIKKÖ- VALMENTAJAPÄIVÄT Skills -valmentajan tehtävänkuva Skills -valmentaja voi hakemuksensa mukaisesti toimia WorldSkills-,
Skandinavia-cupia koskevat säännöt A- ja B-tason teknisten asiantuntijoiden jatkokoulutus Valkeakoskella 24. –
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
1 © Sailing Team Oulu STO_2009 Sailing Team Oulu Sailing Team Oulu Kauden 2009 avajaiset Johteenpooki.
 Ilmoittautuminen uusintakuulusteluun wilmassa ”Tentit”-osiossa  Uusintapäivät: ja klo alkaen. Uusintakokeesi sijoitetaan.
Radioamatöörikerhojen toimintapäivä, Lahti RA- tutkinnot 11/2009 mennessä Heikki Lahtivirta OH2LH
Parajousiammunta SJAL tuomarikoulutus Parajousiammunta - luokat Tähtäinjousi – W1, W2 ja Standing – kaikissa erikseen miehet ja naiset. – Välineet.
Kilpailijan starttikurssi
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Kauden päätösturnaus Eurajoella –
WANTED YL KISAKUTSUT.
Uinnin kilpailujärjestelmä
Budjetin Laatiminen Perusperiaatteet:
VALTIMOTAUTIEN EHKÄISYN LAATUVERKOSTO
Vanhempainilta AKRO Aava kello
VALTIMOTAUTIEN EHKÄISYN LAATUVERKOSTO
VALTIMOTAUTIEN EHKÄISYN LAATUVERKOSTO
VALTIMOTAUTIEN EHKÄISYN LAATUVERKOSTO
VALTIMOTAUTIEN EHKÄISYN LAATUVERKOSTO
VALTIMOTAUTIEN EHKÄISYN LAATUVERKOSTO
Antiikin olympialaiset Daniel Wacklin 17B
WA tuomaritoiminta World Archery tuomarit Maanosatuomarit
Since 2001.
Esityksen transkriptio:

SM-Kilpailuista FIS-kilpailut, mikä muuttuu TD:n tehtävissä

HUOMATTAVIMMAT MUUTOKSET Nimitys tulee FIS:ltä. TD:llä oltava voimassa oleva FIS lisenssi!  Osallistunut 2 viimeisen vuoden aikana FIS TD seminaariin. FIS saattaa määrätä ulkomaalaisen TD. Kaikilla kilpailijoilla oltava FIS koodi! Myös ne jotka aikovat osallistua pitkille matkoille. TD:n tulee valvoa että koodi löytyy. Hinta 30 CHF ennen Sen jälkeen lisenssi maksaa 100 CHF. Ainoastaan kansallinen liitto voi hakea niitä FIS:ltä FIS mainossäännöt! Tullaanko niitä noudattamaan vai ei?

HUOMATTAVIMMAT MUUTOKSET TD:n tulee tarkistaa että radat ovat homologoitu! Tarkistaa että järjestäjillä on oikea FIS pistelista. Tarkistaa FIS:in varoituslista. TD:n on laskettava racepenalty (sääntö muuttunut kaudelle ). TD:n osattava FIS pistejärjestelmä. TD raportti ja liitteet tehtävä FIS:lle heidän lomakkeilla.

KESKUSTELUAIHE Tuleeko jokaisella joka osallistuu FIS-SM kilpailuun olla FIS lisenssi? KYLLÄEI Raportointi FIS:iin? Säilyykö FIS arvo? Varoitussysteemi? Säännöt! Ylimääräinen kustannus? Kaikki hiihtäjät viivalla!

KESKUSTELUAIHE Kilpailija Juha M Pylväs jolla on FIS lisenssi syyllistyy rikkomukseen ja hänelle tuomitaan kirjallinen varoitus. Pylväällä on edellisestä FIS kisasta alla kirjallinen varoitus, mutta myös kansallisen liiton antama kirjallinen varoitus Loviisan XXV Puistohiihdoista. Sääntöjen mukaan hänet täytyy hylätä (ICR 392.7). Janne T Kolu jolla ei ole FIS lisenssiä tekee saman rikkeen ja hän saa saman rangaistuksen. Hänellä ei tietenkään ole alla FIS:in kirjallista varoitusta, mutta kylläkin kansallisen liiton antama kirjallinen viime Loviisan XXV Puistohiihdoista. Miten toimitte ja kumpi varoitustili tyhjenee? Seuraava tapahtuma on Jämijärven FIS-SM kisoista 2009