Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus 2013. Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus 2013. Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle."— Esityksen transkriptio:

1 Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus 2013

2 Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle silloin kun määrätään ampumajärjestys vuorotellen ammuttaessa tai silloin kun yhtäaikaa ammuttava ottelu alkaa. Luovutusvoitto on automaattinen, eli voittajan ei tarvitse ampua yhtään nuolta.

3 Lämmittelyammunta: Aiemmin säännöissä ollut 15 minuutin sääntö kilpailun alkamisen ja lämmittelyammunnan päättymisen välillä on poistunut. Lämmittelyammunta päättyy siihen, kun ilmoitetun viimeisen sarjan nuolet haetaan taustoista.

4 Pukeutumissäännöt: Uuden pukeutumissäännön mukaisesti maajoukkueen ampujilla voi olla erilaiset edustusasut eri luokissa. Saman luokan sisällä joukkueilla on kuitenkin oltava samanlaiset edustusasut. Joukkueotteluissa ampujilla on oltava samanlaiset ammuntapaidat ja samanväriset housut/shortsit/hame (joiden ei välttämättä tarvitse olla tyyliltään identtiset).

5 Joukkueen kokoonpano Joukkue koostuu kolmesta (sekajoukkueessa 2) korkeimman tuloksen karsintakierroksella ampuneesta seuran tai maajoukkueen ampujasta. Kokoonpanon voi kuitenkin vaihtaa (joukkueenjohtajan) kirjallisella ilmoituksella ammunnanjohtajalle tai päätuomarille vähintään 1 tunti ennen ottelukierrosten alkua. Kokoonpanon vaihtaminen ilman tätä ilmoitusta johtaa kyseisen joukkueen hylkäämiseen.

6 Medialinja Medialinja voidaan merkitä 1 metrin etäisyydelle odotuslinjasta odotuslinjan ja ammuntalinjan väliin.

7 5 –renkaisten 80 cm taulujen käyttö päättyy: 50 ja 30 metrin matkoille on otettu käyttöön 6 –renkaiset taulut (pisteet 5 – 10). 5 –renkaisen taulun (pisteet 6 – 10) käyttö on kuitenkin sallittua 30 metrin ammunnassa vuoden 2014 loppuun asti. 50 metrillä ei käytetä 5 –renkaisia tauluja.

8 Taulujen väli taustassa, taulunumerot Taulujen tulosvyöhykkeiden minimietäisyys vierekkäisillä 5- tai 6 –renkaisilla tauluilla on pienentynyt 10 cm:stä 2 cm:iin. Ulkoammunnassa taulunumerojen korkeuden on oltava vähintään 30 cm. Sisäkilpailussa vähintään 15 cm.

9 Harjoittelu vapaakierroksilla Harjoittelu vapaakierroksen aikana on rajoitettu kolmeksi kolmen nuolen sarjaksi tähtäinluokassa ja viideksi sarjaksi taljaluokassa. Näiden rajojen ylitys johtaa tuomarin antamaan varoitukseen. Toistuessaan seurauksena on kyseisen ampujan harjoitteluammunnan keskeyttäminen mutta seuraavan ottelun tulokseen sillä ei ole vaikutusta.

10 Tuloskortin tahallinen väärentäminen Tahallinen tuloksen väärentäminen tai muu luvaton muuntelu johtaa kilpailijan välittömään hylkäykseen.

11 Myöhästyminen kilpailusta Aiemmin oli sääntönä, että ampujan myöhästyessä karsintakierrokselta, oli ammunnanjohtajan päätettävissä, saako ampuja ampua myöhästymisen vuoksi ampumatta jääneet nuolensa vai eikö saa. Nykyisin tämä päätösvalta on Päätuomarilla tai hänen edustajallaan.

12 Punainen kortti Kaikki viittaukset punaisen kortin käyttöön on poistettu koska punaisella kortilla ei ole merkitystä sääntöjen suhteen. Punainen kortti on pelkästään osa tuomaritoimintaa, ja sillä näytetään, että sarjan korkeimman pistemäärän antava nuoli mitätöidään.

13 Eräitä hylkäysperusteita Nuolten vetäminen taustasta ennen tulosten kirjausta: Toistuessaan voi johtaa ampujan hylkäämiseen. Epäurheilijamainen käytös: Kolme uutta ohjesääntöä. Lähtökohtaisesti epäurheilijamaista käytöstä ei sallita. Mikäli kilpailija tai hänen avustajansa käyttäytyy epäurheilijamaisesti, kilpailija hylätään. Vastaavasti avustaja voidaan poistaa ammuntapaikalta. Epäurheilijamainen käytös voi johtaa kieltoon osallistua tuleviin kilpailuihin.

14 Sisäammuntataulut Neljä uutta taulutyyppiä 40 cm – R kolme täplää kolmion muodossa (n.k. Vegas). 40 cm - C kolme täplää kolmion muodossa (n.k. Vegas). 40 cm – R n.k. pystyspotti. 40 cm – C n.k. pystyspotti. Tähtäinluokan (R) ja taljaluokan (C) taulut erottaa siitä, että taljaluokassa on kympin halkaisija 20 mm ja tähtäinluokassa 40 mm. Edelleen on käytössä myös taulutyyppi, jossa on samassa taulussa sekä taljaluokan, että tähtäinluokan kymppirenkaat.

15 Taulujen välit taustassa Taustassa rinnakkain 4 pystyspottia: taulujen 2 ja 3 pistevyöhykkeiden etäisyyden toisistaan tulee olla vähintään 10 cm. Taulujen 1 ja 2 sekä 3 ja 4 väli saa olla korkeintaan 2 cm. Taustassa 3 pystyspottia: pistevyöhykkeiden välin tulee olla vähintään 10 cm. Taustassa 2 pystyspottia: pistevyöhykkeiden välin tulee olla vähintään 25 cm.


Lataa ppt "Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus 2013. Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google