Turvallisuussuunnitelma 2010 RA-SK Oy Marko Lahtinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

TimePlan työvuorosuunnittelu
Naakan oppilaskunta Tervetuloa! Kasvu yrittäjyyteen -hanke - 2 Projekti Idea projektista syntyy kun: –tarvitaan jotain, jotain puuttuu (rahaa.
Työhönvalmennuksella työelämään
Turun seurakuntayhtymä Valmennusraportti
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Opitaan ja työskennellään yhdessä
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
Hyvä toimituksen esimies
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
TUTKINTOTILAISUUDEN ARVIOINTI
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
TYÖHAKEMUS.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Yksilöllisiä palveluratkaisuja henkilökohtaisella budjetilla - kokemuksia Eksotessa Merja Heinonen
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Tietoturvallisuus osa 6
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Läheltä piti -tilanteet
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
PEREHDYTYS JA TYÖHÖN OHJAUS
Maalausalan työturvallisuus, kertaus
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
@ Leena Lahtinen Toistorakenne Ohjelmassa toistetaan tiettyjä toimenpiteitä monta kertaa peräkkäin Toisto noudattaa sille kuuluvia tarkkoja standardoituja.
Linkit SisällysRAOTROK RAOTROK- wiki RAO, Metallisosaston esittely Kartta, Googlemaps Linkki koulun sivulle, Wilmaan jne Ajankohtaista KalenteriSyötteenlukija.
Tarinaa työn mielekkyydestä
Yammer sisäisen viestinnän työkaluna Jyväskylän yliopistossa
YHTEINEN IDEOINTI. Mitä yhteisiä työpäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme? Kirjatkaa keskeisimmät asiat ylös. Voisiko joitain näistä asioista.
Haastatteluun valmistautuminen
Kotiin – Behind the Scenes
Liiketoimintaprosessit ja MS Visio 2010
5/2007 Kv. harjoittelun haasteet sessio 15 Kv. kevätpäivät, Seinäjoki
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Työturvallisuus.
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Turvallisuushavainnot – yhteistyöllä kohti turvallisempaa työpaikkaa
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
Teemapäivä Linturetki 5. luokka. Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä kehityksestä Oppilas oppii: ymmärtämään ympäristönsuojelun välttämättömyyden.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
TURVALLISUUDEN JOHTAMISEN VASTUUT JA TEHTÄVÄT Pertti Salo SK Protect Oy toimitusjohtaja Protect yhteistyökumppaneiden miniturvallisuusseminaari
Opetusteknologioista Mikko Myllymäki. Tekniikkalähtöisyys vs. tarvelähtöisyys TeknologiaOpetus Miten voitaisiin käyttää.
Tietostrategiaa monimuotoisesti
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
TIETOTURVA Sami Hilli tlpt14B.
Käänteinen opetus ja oppiminen – Miten ja miksi?
Valmentajakoulutuksen suunnittelu
Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjauksen malli SATAEDUSSA
RYHMÄT KEVÄT 2016 ELÄMÄNTAITO- kurssi keväällä 2016
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
Koulumatka-hanke.
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Nostotilaukset Kouluttaja Kari Marjeta | Tse Kiinteistöt Oy Tilaukset Puh
Arvioinnista arkipäivää
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
PÄHEE OTE HANKE Mediatiimin koulutus
TYÖTURVALLISUUS.
Esittäjän nimi ja päivämäärä
Esityksen transkriptio:

Turvallisuussuunnitelma 2010 RA-SK Oy Marko Lahtinen

Tavoitteet Yrityksemme jokainen työntekijä sitoutetaan työskentelemään vaarantamatta muita, itseään tai ympäristöä. Jokainen oppii tunnistamaan riskit ja vaarat ennen kuin aloittaa työtehtävän. Noudattaa tinkimättömästi turvallisuusohjeita. Johdon ja työntekijöiden vuoropuhelun parantaminen. Nolla tapaturmaa.

Toiminta menetelmät 1.Kokoonnumme yhteen 4 kertaa vuodessa ja käymme läpi turvallisuusohjelmaamme 2.Tehostamme raportointia. 3.Tehostamme vuoropuhelua. 4.Tehostamme työskentelytapojamme. 5.Opimme virheistämme. 6.Koulutamme henkilökuntaamme.

1. Turvallisuuspalaverit Kokoonnumme yhteen 4 kertaa vuodessa, jolloin käymme läpi materiaalin, jota itse luomme ja jota saamme yhteistyökumppa- neiltamme ja aliurakoitsijoiltamme. Käymme läpi työturvallisuustilanteemme. Keskustelemme avoimesti läheltäpititilan- teista ja mahdollisista työtapaturmista.

2. Raportointi Luomme uuden ja helppokäyttöisen menetelmän käyttöömme. Tällä tavoin varmistamme tiedon keruun ja arkistoinnin. Näin saamme materiaalia käytettäväksi turvallisuuspalavereihin. Kerättävä materiaali luovutetaan johdon ja työntekijöiden käyttöön.

3. Vuoropuhelu Panostamme entistä enemmän johdon ja työntekijöiden väliseen keskusteluun. Keskustelujemme tarkoitus on antaa jokaiselle työntekijälle puheenvuoro, näin saamme laajemman kuvan työturvallisuus- asioista.

4. Työskentelytavat Motivoimme työntekijöitämme kehittämään työskentelytapoja turvallisemmiksi. Opimme uusia menetelmiä toisiltamme ja yhteistyökumppaneiltamme. Jätämme pois ”näin on tehty ennenkin” ajattelutavan. Hankimme paremmin työhön soveltuvia työkaluja ja laitteita, jotta työmme sujuisi turvallisemmin. Haluamme olla edelläkävijöitä alallamme.

5. Opimme virheistämme Koska kukaan ei ole täydellinen, virheitä sattuu kaikille. Mutta jokainen voi oppia virheistään. Mietimme mitä teimme väärin, keskustelemme johdon ja muiden työhön osallistuneiden kesken tapahtuneesta. Emme halua toistaa virhettämme

6. Koulutus Varmistamme, että jokaisella töihin osallistuvalla henkilöllä on riittävä koulutus ja pätevyys kyseiseen työtehtävään. Hankimme työntekijöillemme lisäkoulutusta aina kun se on tarpeellista. Motivoimme opiskelemaan. Haluamme olla edelläkävijä työturvalliusuudessa.

Haasteet Asettamamme tavoitteet vaativat työnte- kijöiltämme ja johdolta paljon. Vuosi 2010 tulee olemaan erittäin haasteellinen. Haluamme olla itsellemme ja muille rehellisiä ja toteuttaa tavoitteet. Tässä meitä auttaa erittäin hyvä yhteishenki ja tekemisen halu, joka yrityksessämme vallitsee.