Millaista osaamista yritykset tarvitsevat lähivuosina? Kauppakamarin osaamisselvitys vuoteen 2016.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kone- ja metallituoteteollisuus
Advertisements

Työelämän ja ammattikorkeakoulujen yhteistyön haasteet Opettamisesta osaamiseen –seminaari, Metropolia Ammattikorkeakoulu
1 Ostopaikkakysely Heli Rauman Anu Simonen. 2 Kyselyn toteutus •Riihimäen kotitalouksiin lähetettiin yhteensä 2780 kyselyä •Kotitaloudet valitsimme postinumeroiden.
ENNAKOINTIKAMARI Talonrakentaminen ja infra-ala Päivi Kilpeläinen
Työhönvalmennuksella työelämään
Topirkka -portaali ja työssäoppimispaikat:  vähentää työssäoppimisen organisoimisesta aiheutuvaa työtä (varausjärjestelmä)  selkiyttää käytäntöjä oppilaitosten.
Varsinais-Suomessa on noin asukasta. Se on Suomen väkirikkain maakunta heti Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen. Varsinais-Suomi on myös perinteisesti.
Yhteisiä tekoja Tepsi – työhyvinvoinnin hyvien käytäntöjen tietopankki 1www.tyohyvinvointifoorumi.fi.
Asiakas- ja markkinointitutkimus Muutostuuli- hanke Vantaan ammattiopisto Varia, aikuiskoulutus- ja oppisopimuspalvelut Kyselyn toteuttaja.
Etelä-Pohjanmaan, Helsingin seudun, Keski-Suomen, Oulun, Rauman, Satakunnan, Tampereen ja Turun kauppakamarit KAUPPAKAMAREIDEN ICT-BAROMETRI
Kyselytyökalu henkilöstön työhyvinvoinnin ja tasa- arvokokemusten selvittämiseksi  Toteutus Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus ja Mindcom Oy.
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Satu Helmi & Ismo Kantola
Yritys asiakkaana, terveysalan yritysten verkostoituminen Härkönen Timo, Härkönen Jenni, Laine Annami ja Vehmas Mari.
KALAJOKILAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Educational Municipal Federation
”Laadukasta osaamista ja ammattitaitoista, pätevää väkeä” AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN OPETUKSEN LAADUN ITSEARVIOINTI Anneli Airola, Pohjois-Karjalan.
Opetuksen ja oppimisen kansainvälinen tutkimus TALIS 2013
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Eläkeselvitys 2012: Selvitys TEKin jäsenten näkemyksistä eläkeiästä ja eläke- ehdoista
Koulujen kesälomien siirtämiseen liittyvä kysely Tammikuu 2013.
ENNAKOINTIKAMARI Liikenne- ja kuljetuspalveluala Päivi Kilpeläinen Kaupunkitutkimus TA Oy
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Drop out-ilmiö SPL:n Turun piirin juniorijalkapallossa
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
MUUTOKSESSA MUKANA Monikulttuurisuushanke 9/2008 – 1/2011 Maaseudun Sivistysliitto Pohjois-Suomen aluekeskus.
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
TYÖTAITAJA 2013–2014 ”Työelämän perussäännöt kunniaan”
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
1 TL HUS virkistys ja liikuntakysely v Kyselyn yhteenveto.
Esaimaa.fi Profiilitutkimus Helmikuu Esaimaa.fi-palvelun profiilitutkimus, helmikuu 2009 InterQuest Oy Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen tarkoituksena.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Kokkolan ammattiopisto
Kauppakamarien Venäjä –kysely jäsenyrityksille 2015 – Helsingin seudun kauppakamarin tuloksia Kaikkien kauppakamarien jäsenyrityksien kyselyyn vastasi.
ViND – Visuaaliset ja Nopeat Demot -koulutushanke
Hanke pähkinänkuoressa
Kari Blomberg Kone- ja metallituoteteollisuus toimitusjohtaja
Kyselyn taustatiedot Kesätyöpaikkakysely lähetettiin 430:lle jäsenyritykselle sekä lähikunnille Kyselyaika oli Yhteensä kyselyyn vastanneita.
Työnantajahaastatteluissa esiin nousseet haasteet ja tulevaisuuden näkymät Talonrakennusalan TKTT 2011 Projektisuunnittelija Jari Tuononen TäsmäProto -hanke.
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
Palvelutalo Männikön asukastyytyväisyys 2014 Asukas- ja omaistyytyväisyysmittaus tehtiin kyselytutkimuksella vuoden 2014 lopussa. Kyselyssä oli 33 kysymystä.
Kaijamaija Parviainen Pätevyysluotsi työpaikalla Työpaikalla tapahtuvan ohjauksen mahdollisuudet, edut, esteet ja haitat Kaijamaija Parviainen.
Yritysten tulevat aikuiskoulutustarpeet Ennakointikamari Liikenne- ja kuljetuspalveluala Timo Karkola johtaja, rehtori Ami-säätiö, Amiedu.
Liiketalous JYPV 07 -PROJEKTI JYPV 07 JAMKIN KESKI-SUOMEN YRITYSTEN YRITTÄJÄPOLVENVAIHDOS (JYPV) – PROJEKTI/JATKAJAKOULU  Ω KOKEMUKSIA.
Eurooppalainen työnvälityspalvelu EURES OHJAUS 2004-seminaari Jyväskylä, Rantasipi Laajavuori Miten liikkua eurooppalaisilla työmarkkinoilla?
Rauman kauppakamarin Työvoima- ja osaamiskysely  Sähköinen kysely –  Kysely lähetettiin 307 kauppakamarin jäsenelle  Vastanneita 114,
Kummitoiminnan arviointikysely Kummitoiminta - Marraskuu 2012, edellinen maaliskuu osastoa eli 39 % vastasi kyselyyn kokonaisvastaajamäärän.
Valtakunnallinen seminaari , Helsinki Insinöörikoulutuksen kehittäminen - Haasteet ja yrityselämä - Insinöörikoulutus ja opettajuus.
Kauppakamarin kesätyömarkkinaselvitys 2015 Markku Lahtinen
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
Puurakentamisen verkko- osaamiskeskus
Jäsentyytyväisyyskysely 2016 Etelä-Karjalan kauppakamari.
Tietoa ammattiosaamisen näytöistä AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT Riitta Karvonen.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Verkostoituneen biotalouslukion esiselvityksen laatiminen
Kontaktointi Marko Ahola /
Palvelutalo Männikön asukastyytyväisyys 2016
Vastaajina 1122 yritysjohtajaa koko maasta
Tekniikan yliopistokoulutusta kehittämässä 12. 5
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Kuntaraportti Siikalatva
Tekniikan yliopistokoulutusta kehittämässä 12. 5
Kauppakamarien Yritysparlamentti-kyselyn tulokset
Suomalaisten mielipiteet aktiivimallista
Kauppakamarien Yritysparlamentti-kyselyn tulokset
Palvelutalo Männikön asukastyytyväisyys 2015
Markkinatutkimuspäivä Tunteella tuloksia
Esityksen transkriptio:

Millaista osaamista yritykset tarvitsevat lähivuosina? Kauppakamarin osaamisselvitys vuoteen 2016

Kyselyn toteutus Kohderyhmän muodostivat kauppakamareiden jäsenyritykset. Kyselyyn osallistui 17 kauppakamaria. Tutkimus toteutettiin sähköposti-informoituna web-kyselynä tammikuussa 2012 Kyselyyn oli mahdollista vastata suomeksi tai ruotsiksi. Kyselyyn vastasi 1663 kohderyhmään kuuluvaa henkilöä.

Vastaajien taustatiedot Toimiala%-vastaajista Teollisuus27 % Rakentaminen7 % Kauppa11 % Palvelut54 % Muut toimialat1 % *Kyselyssä vastaajat ilmoittivat TOL- luokituksen mukaisen päätoimialan. Selvitystä varten toimialat yhdistettiin viideksi pääluokaksi.

Riittääkö yrityksille osaavaa työvoimaa?

Miten oppilaitoksista valmistuvien ammattitaito vastaa työelämän tarpeisiin?

Miten oppilaitoksista valmistuvien ammattitaito vastaa työelämän vaatimuksia?

Miten alueen oppilaitoksista koulutetaan työvoimaa toimialan tarpeisiin?

Mikä osaaminen korostuu yrityksissä seuraavien neljän vuoden aikana?

Mikä yleisosaaminen korostuu seuraavien neljän vuoden aikana? Ammatillisen koulutuksen tehtävissä Ammattikorkeakoulu- tusta edellyttävissä tehtävissä Yliopistokoulutusta edellyttävissä tehtävissä Aloitteellisuus Asiakaspalvelutaidot Tiimityöskentelytaidot Aloitteellisuus Ongelmanratkaisutaidot Asiakaspalvelutaidot Esimiestaidot Liiketoimintaosaaminen Ongelmanratkaisutaidot

Yritysten työvoiman tarve ja rekrytointi

Miten toimialan kotimaisten työpaikkojen määrä kehittyy seuraavien neljän vuoden aikana?

Miten halukkaita yritykset ovat rekrytoimaan erilaisia henkilöryhmiä? Kyllä, % Ei, % Rekrytoimaan yli 50-vuotiaita8119 Rekrytoimaan maahanmuuttajia7426 Työllistämään lakisääteisen eläkeiän ylittäneitä henkilöitä yrityksen tarpeen mukaan 6337 Rekrytoimaan vajaakuntoisia3466

Yritysten ja oppilaitosten yhteistyö

Kauppakamarialueiden tulokset

Miten koulutuksen laatu ja määrä vastaavat alueen yritysten tarpeita?

Yrityksen kotimaisten työpaikkojen määrän kehittyminen ja rekrytointinäkymät seuraavan neljän vuoden aikana?