223.11.2011 NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
”Ikäjohtaminen” JHL-amk-verkoston yhteishanke Tapaaminen JHL:ssa Keskustelussa esille nostettuja näkökulmia
Advertisements

PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Hypermedian perusteet, Sami Hautakangas, TTKK, Hypermedialaboratorio Oppimisympäristöjen suunnittelusta © Sami Hautakangas, Hypermedialaboratorio.
Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Alue- ja kuntapalvelut Avosairaanhoidon kehittäminen arvioinnin.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Sosiaalityö Tornio Saalismaa Seija, Karjalainen Sirpa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Päihde- ja mielenterveystyö kehittäminen Lahden perusterveydenhuollossa Tiina Saarinen Kehittäjä-päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja AMK Välittäjä 2009 –hanke,
Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Työntekijöiden odotukset työhyvinvoinnille
Lahden ensi- ja turvakoti ry TURVALLISTEN PERHEIDEN PÄIJÄT-HÄME -PROJEKTI Perheen ja sen lähipiirin huomioivan turvallisuustyön toimintamallien.
Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Yhteisvoimin kotona – ikääntyneiden kotiin annettavien palveluiden ja kuntoutuksen kehittäminen Satakunnan vanhusneuvosto
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Perusterveydenhuollon kehittäminen / LAPIN KASTE
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Pohjanmaa.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Kokemuskenttä - Nyt ja tulevaisuudessa
Potku-hanke Sastamalan perusturvakuntayhtymän alueella
MONIALAINEN LIIKKUVA TUKI HAJAUTETTUUN ASUMISEEN Arviointityöskentely
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
Työllisyysportti – työväline työllisyydenhoidon toimijoille
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
SOS –hankkeiden yhteiset tavoitteet:
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
SOSIAALITYÖN LUOKITUKSET KEHITTÄMISTYÖN KOHTEENA
Aikuissosiaalityö kunnassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Jyväskylä Jussi Merikallio johtaja, sosiaali-
Aikuissosiaalityötä käytännössä Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä ( alkaen) Hanna Tabell
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietohallinto-ohjausryhmän.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
PPPR1-hankkeen päätösseminaari Raisiossa.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
1 Yhdessä voimistuen – laadukasta sosiaalityötä lappilaisille - Sodankylään perustettu sosiaalityön kehittämisyksikkö Kehittämisen painopiste.
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Anni Vanhala Johtava sosiaalityöntekijä
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osahanke Muistisairaan palveluprosessimalli Ohjausryhmä
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
Yhteiskehittäminen Innokylässä
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
Työikäisten kuntoutus
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1

Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut – kehittämisrakenne ja toimintamalli - PaKaste –

• Perusterveydenhuollon ja kunnan perussosiaalityön hyvin alkaneen yhteisen toimintamallin vahvistaminen, levittäminen ja juurruttaminen alueelle. Tavoitteena on jo alkaneen perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden yhteinen kehittämisen rakenne/verkosto, johon kytketään mukaan sairaanhoitopiirit ja niihin perustettavat perusterveydenhuollon yksiköt. Tavoitteena on näiden kolmen tason rakenteellisen ja toiminnallisen eheän kokonaisuuden rakentaminen. Huomioiden myös oppilaitokset ja muut kehittäjätahot • Osallisuuden lisääminen ja syrjäytymisen vähentäminen. • Kehittää tiedon tuotannon ja vaikuttavuuden arvioinnin menetelmiä sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisrakenteessa ja arvioida kehitetyt toimintamallit. • Saamenkielisten palveluiden kehittäminen PaKaste2 - Tavoitteet ja painopisteet:

NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke Aikuissosiaalityö Perhekeskuksen toimintamalli Opetus- tutkimus- klinikka Varhainen avoin yhteistoimintamalli Hankkeessa mukana Keski-Pohjanmaan kunnat Hankeaika Kumppaneita: Keski-Pohjanmaan amk, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, Sonet Botnia, Keski-Pohjanmaan shp, alueen yhdistykset ja muut toimijat, joiden toiminta liittyy hankkeen tavoitteisiin 4 Aikuissosiaalityö osaksi perhekeskuksessa tehtävää työtä, lastensuojelu-, perhe- ja neuvolatyön rinnalle Edistetään tutkimuksen ja opinnäyte- töiden parempaa hyödyntämistä käytännön työssä sekä käytännöstä lähtevien tarpeiden välittämiseksi tutkimukseen ja koulutukseen

NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke AIKUISSOSIAALITYÖN SISÄLLÖT JA TAVOITTEET HANKKEESSA  Nykytilan kartoittaminen -> kartoitetaan aikuissosiaalityöhön eri näkökulmista osallistuvat toimijat sekä heidän toimintansa sisällöt, Kartoitusvaiheeseen sisältyy aikuissosiaalityön toimintakentän toimintaan osallistuvien osuuksien selkeyttäminen ja yhteistyön tiivistäminen. - Yhteiskunnan muutosten vaikutukset?  Palveluketjujen ja verkostojen kehittäminen -> Palveluprosessien kuvauksia. Prosessin kuvauksia tehtäessä keskustelua moniammatillisesta ja -toimijaisesta yhteistyöstä ja sen mahdollisuuksista, sovitaan epäselvistä käytännöistä ja tarkennetaan ’ei-kenellekään’ kuuluvien asiakkaiden ja näiden asioiden paikkaa prosesseissa, mikä nyt koetaan haasteena. - Moniongelmaisuus haasteena  Muodostetaan opintopiirejä -> kootaan esimerkiksi palveluprosessien mukaisesti, moniammatillisesti ja -toimijaisesti. Opintopiirit voivat teemallisesti liittyä 1) kunnalliseen perustoimintaan; 2) moniammatilliseen ja erityiseen julkiseen toimintaan sekä 3) kuntouttavaan työtoimintaan ja muuhun hyvinvointiyhteiskunnan toimintaan. Näkökulmina ovat sekä kaupunkimaisen yhteisön että maaseutumaisen harvaan asutun yhteisön mallit. - Ennaltaehkäisevän työn painotus

NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke AIKUISSOSIAALITYÖN SISÄLLÖT JA TAVOITTEET HANKKEESSA  Asiakkaiden osallisuuden parantaminen - Kehitetään asiakkaiden mukaan ottamista ja asiakasnäkökulman hyödyntämistä palvelujen suunnittelussa, toteutuksessa ja palvelujärjestelmän palautteessa.  Vaikuttavuusosaamisen kehittäminen - Otetaan systemaattisesti käyttöön palvelujen vaikuttavuuden arviointi, jonka avulla saadaan palautetietoa sekä asiakas/käyttäjä- että työntekijänäkökulmasta. Vaikuttavuustietoa kootaan kirjallisesti/sähköisesti, sitä analysoidaan ja käytetään edelleen palvelujen arvioimisessa ja kehittämisessä.  Profiilin nostaminen - Välitetään aktiivisesti informaatiota hankkeen ja sen tiedotuskanavien, opetus tutkimusklinikan, koulutusten ja median kautta aikuissosiaalityöstä, jolla vaikutetaan myönteisesti aikuissosiaalityön profiilin nostamiseksi. - Yhteistyökumppanit ja verkostot!