Toimivat luokkatilat Ressuun Helsingin Eteläisen piirin OSUKE -hanke.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VIRTUAALIMATKA MAAILMAN YMPÄRI
Advertisements

Sanna Metsälä.
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Carpe Diem – suuntaa huomiseen Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Blogit ja RSS - verkko-oppimisen uusia mahdollisuuksiako? Juha Lång, Mindcom.
Matemaattisen ajattelun oppimisympäristö MAO. Kehitystyö alkoi keväällä 2006 Oriveden yhteiskoulu (luokat 7. – 9.) Matematiikan opettajat: Sauli Hartikainen.
VENÄJÄÄ VERKOSSA Mari Hämäläinen
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Huoltajat oppilaan ohjauksen tukena Toplake-hanke Opetusministeriön rahoittama Tavoitteena mm.: Koti ja koulu yhteistyössä kaupungin ja koulun.
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
Turun esi- ja perusopetuksessa
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
OIKEAT ASKELEET Perässäkulkijasta edelläkävijäksi Tablettitietokoneiden käyttö opetuksessa parantaa lasten ja nuorten kykyä ratkoa ongelmia.
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
TASKU Mitä on kielitietoinen opetus? Mikä on kielitaidon taitotaso?
Hanke: Tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävän opetuksen kehittäminen Valtionavustus lukiokoulutuksen TVT:n opetuskäytöön sekä laite ja tietoverkkohankintoihin.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
KAARINAN LUKION HARPPAUS Turun seudun lukiorehtoreiden syyspäivä
Katajanokka oppimisympäristönä Osallistavaa ja monipuolista opetusta omassa kaupunginosassa Tavoitteena on hyödyntää Katajanokkaa oppimisympäristönä monipuolisesti.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
O PPIMISYMPÄRISTÖLÄHTÖINEN SUUNNITTELU KIRKOU - Kirjasto, koulu ja koulukirjasto –hanke Tutkivaa ja oivaltavaa oppijaa yhteistyössä tukien!
Ideaali luokkahuone Ressussa
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
HSE/PYK Mikkeli Yrittäjyyskasvatuksen teoreettinen viitekehys – metakognitiosta, meta- konatioon ja meta-affektioon Paula Kyrö Helsingin kauppakorkeakoulu.
JOHDATUS TUTKIVAAN OPPIMISEEN
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA. Mikä vaikuttaa oppimiseen? O Fyysinen oppimisympäristö ja opetusmateriaali O Motivaatio O Emootiot O Opettajan pedagogiset valinnat.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Pedagogiikan ja tilan välinen suhde. Formaalin ja informaalin oppimisen rajapinnat.
TAHTO-hankkeen Tanskan matka. Amager Faelled Skole, luokat 0-9 IT-strategian tavoitteena tietoyhteiskunnan aktiiviseksi jäseneksi kasvaminen Kolmea oppilasta.
”Arviointi on kuin kamera, jolla voi ottaa kuvia osaamisen tasosta, oppimisprosessista tai opetuksen laadusta. Kuvat ovat usein luonteeltaan staattisia.
Tieto- ja viestintätekniikka eri oppiaineiden opetuksessa AO-koulutuksen perusharjoitteluinfo Olli Vesterinen, Sokla Mediakasvatuskeskus.
Raila Pirinen Helsingin normaalilyseo. Kankaanranta, M & Puhakka, E (2008): Kohti innovatiivista tietotekniikan opetuskäyttöä
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Miten tuotetaan digikansalaisia? Näkökulmia ja keskustelua
Ops seminaari Askola.
Tähän tarvittaessa otsikko Kysely esi- ja perusopetuksen huoltajille Kirkkonummella
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTAMINEN! OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS! SÄHKÖISET YO-KIRJOITUKSET! LUKIOVERKON HARVENTUMINEN! PEDAGOGINEN UUDISTAMINEN! TOIMINTAKULTTUURIN.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Tiedonsiirto toiselle asteelle Tiedonsiirron periaatteita Perusopetuksella velvoite siirtää opetuksen järjestämisen kannalta välttämätön tieto.
Tietostrategiaa monimuotoisesti
TUKEMO Joustava oppimisympäristö oppilaan tuen mahdollistajana Hankkeen esittely lokakuussa 2013.
Koulutuspalvelujen laatuohjelma Program för utbildningstjänsterna
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Ainetyöryhmien työn aloitus
LEMPIKOULU-OPPIMISKERRAN TEORIA
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
INNOSTU KIELISTÄ! MONIKIELISYYTTÄ KOULUN ARKEEN
Tervetuloa vanhempainiltaan!
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Vanhempainilta
Plaza – uudenmuotoinen oppimisympäristö
Konstruktionismi - rakentelu aikuiskasvatustiede Avoin opetus
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
OPH Tulevaisuuden oppimisympäristö oppimisen tukena Sylvään koululla
Uusi opetussuunnitelma 2016
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
JOHDATUS TUTKIVAAN OPPIMISEEN
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Ajatuksia itsesäätelystä koulun näkökulmasta
Esityksen transkriptio:

Toimivat luokkatilat Ressuun Helsingin Eteläisen piirin OSUKE -hanke

Mikä on OSUKE –hanke?

Oppimisympäristösuunnitelman tasot

Kirjoita tähän 1._______________ 2._______________ 3._______________ Oppimisympäristön kehittäminen 1._______________ 2._______________ 3._______________ Tvt:n oppimis- ja opetuskäyttö Aihekokonaisuudet + teemat Tutkiva lähestymistapa Pedagoginen oppimisympäristö Ohjelmien mukainen opetus ja oppiminen • Opettajat ymmärtävät syvällisesti • Aihekokonaisuudet opetuksen ja opiskelun lähtökohdaksi • Oppilaat ymmärtävät aihekokonaisuudet • Näkökulma opittavaan sisältöön! • Tutkivan oppimisen sykli kaiken opetuksen perustana PYPissä • Keskeinen lähestymistapa MYPissä • Tutkiva oppiminen • Itseohjautuvuus • monipuolisuus • TVT osana opetusta • Välineet • Tilat • Materiaalit IB - ohjelmat • Learner profile on kuvaus koulun kasvatustavoitteista • PYP ja MYP –ohjelmat ovat koulun toimintakulttuurin ydin Fyysinen oppimisympäristö

Perustelut: •Oppijan ominaisuudet, MYP- aihekokonaisuudet, PYP-oppimisjaksot, ATL jne. helpommin toteutettaviksi •Tarvitaan mukautuvaa luokkatilaa, joka mahdollistaa monenlaiset oppimisjärjestelyt •Tila tukee tutkivan lähestymistavan mukaista opiskelua

OSUKE –tiimin johtopäätökset

OSUKE –tiimin ehdotukset •aikataulu: ennen MYP-evaluaatiota, jos se on rahallisesti mahdollista ( ) •toteuttamisessa huomioitavaa: –laitehankinnat vielä kevään aikana (hankintapyyntö tehty Jouni Saariselle Smart Boardeista ja E-labista (langattomasta kuuntelujärjestelmästä) –selvitetään, keneltä kaluste- ja purkusuunnitelmat pyydetään (ikkunaremontti olisi oivallinen hetki toteuttaa myös purkupuuhaa) –pilotti voidaan aloittaa luokasta 113 kokeilemalla tehdä vanhoista pulpeteista ryhmäpöytiä –selviteään CS-mahdollisuuksia (pulpetin siirtoa ja modifiointia) •toteuttamisjärjestys (priorisoitu): –ensisijaiset: siivestä 112, 108, 403 (on jo smart), 107 (on jo smart), 116, –seuraavaksi: 402, 113, 305, entiset hammashoitolan luokat 115 –109, 404, 302, 208, loput sitä mukaa, kun rahaa on

Jo käytössä •Inno-aula, Pohjankartanon koulu, Oulu