27.-28.8.07, Vantaa TE-KESKUSTEN JA TOIMINTARYHMIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ Toimintaryhmien ja TE-keskusten hyviä käytäntöjä Koulutus Manner-Suomen maaseutuohjelman.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Järjestökoulutus Pieti & Korhonen Co
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Työhönvalmennuksella työelämään
2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
Verkko-opetuksen laatutyöpaja Vopla-seminaari
Uusi Leader-brändi 2014 Mikä, miksi ja miten?.
Manner-Suomen maaseutuohjelma Tilannekatsaus Nvm Sirpa Karjalainen, MMM.
Maaseutuverkoston ajankohtaiskatsaus
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
LEAN JA PUHTAUSPALVELUT
Maaseudun kehittämisohjelmat ohjelmakaudella Pohjois-Karjalassa
Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden tukeminen Variassa Kamut-projektin yhteenvetoa Varian opettajien kokemuksia.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Kalle Nieminen, Kajaanin yliopistokeskus (2011) KYLÄPARLAMENTIT – HYVIÄ TOIMINTATAPOJA.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Uusi Väylä Ammattiin.
TYÖHYVINVOINTI- MITÄ SE ON VAI ONKO SITÄ?
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Kansalaisneuvonnan markkinointi Neuvontapalveluiden yhteistyötilaisuus
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
NEUVOLAN PERHETYÖ
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
LUENTORUNKO: Mitä työnohjaus on Työnohjauksen muodot
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
Yhteistyö oppilaitoksen ja päiväkodin kanssa - opiskelijanäkökulma Tarja Vakimo, HDO Ammattiin kasvua varhaiskasvatuksen kentällä –seminaari
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
Mitä asenne tarkoittaa?
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
CSC:n ja korkeakoulukentän yhteistyön kehittäminen Keskusteludokumentti Pekka Kähkipuro.
Sivu 1 Manner-Suomen maaseutuohjelman toimeenpano Tilannekatsaus
ESR-hankkeet Itä-Suomen suuralueen TE-keskukset ESR-koordinaattori Kati Torniainen.
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
CSC:n ja korkeakoulukentän yhteistyön kehittäminen Työpajan taustamateriaalia Meritullinkatu Pekka Kähkipuro.
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Kuinka esittää ratkaisu menestyksekkäästi B2B –myyntineuvottelussa Based on Thesis (2013) Mari Klemola.
TN Puhetaito on hankittu taito Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia. Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
Merja Jokela1 LAHDEN MALLI Merja Jokela Vastaava hammashoitaja Lahti.
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Fyysis-psyykkis-sosiaalinen kokonaisuus
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
Reggio Emilia REGGIOLAISUUDEN TAUSTAA Reggio Emilian kaupunki sijaitsee Romagnan maakunnassa, Pohjois-Italiassa. Kyläläiset rakensivat lapsille ensimmäisen.
Hiljainen tieto Kala ei tiedä että se ui ,ennen kuin se joutuu vedestä pois Rutiininomaista, ohjaa kaikkea toimintaa Periaatteessa kaikki tieto ja osaaminen.
KRISTA PAPP OSASTONYLILÄÄKÄRI
Maaseuturahasto Leader
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Menestys tiimityön kautta
Auttava keskustelu
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

, Vantaa TE-KESKUSTEN JA TOIMINTARYHMIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ Toimintaryhmien ja TE-keskusten hyviä käytäntöjä Koulutus Manner-Suomen maaseutuohjelman hanketukien sisällöstä ja valtioneuvoston asetuksesta, Vantaa

, Vantaa Millä tavoin toimintaryhmien ja TE-keskusten välisiä yhteistyösuhteita voi hoitaa (konkreettisia esimerkkejä)? Miten hyvää yhteistyötä voi edistää? •hyvä tiedonkulku sekä toisen osapuolen työn ja tehtäväkentän tunteminen ja ymmärtäminen tärkeää •luottamus keskeistä; eriseuraisuudesta tulee päästä eroon •"meidän jutun" tekeminen; kaikki samassa veneessä - ajattelu •uusien toimintatapojen etsiminen, jos ongelmia ilmenee; tarvittaessa voidaan käyttää ulkopuolista konsulttia (esim. yo); jo asioista yhdessä keskusteleminen auttaa: tiedonkulun paraneminen ja asioista puhuminen niiden oikeilla nimillä •yhteisen osaamisen tason nostaminen, jotta puhutaan samaa kieltä ja tehdään yhteisiä tulkintoja

, Vantaa •yhteiset tilaisuudet, esim. "lukukinkerit", joissa käydään yhdessä läpi säädöksiä ja asetuksia •yhteiset tapaamiset tärkeitä, jotta opitaan tuntemaan ihmiset; kun yhteistyökumppanit tunnetaan ihmisinä, on asioiden hoitaminen sen jälkeen helppoa •ryhmien maksatuskoulutuksiin voidaan pyytää mukaan TE-keskuksen maksaja; vuoropuhelu ja tutustuminen •etukäteiskeskustelu hankkeesta TE-keskuksen kanssa on ollut toimivaa •yhtenäinen julkisuuskuva ryhmille ja TE-keskuksille •tärkeää muistaa, että sekä ryhmän että TE-keskuksen asiakas on sama, maaseudun ihminen: asiakkaan tulee saada parasta mahdollista palvelua (prioriteetti) ja koneiston tulee pystyä tuottamaan sitä

, Vantaa •laillisuus ja tulkinta usein ongelmien takana; tarvitaan selkeät pelisäännöt •tärkeää, että asiakkaalle puhutaan "samalla suulla" ja yhteisistä säännöistä ja työnjaosta on sovittu: yhteinen jaettu tieto vähentää tarvetta kysymysten esittämiselle ja kasvattaa tasapuolisuutta •ongelmallisen hankkeen käsittely esim. siten, että paikalla TE-keskuksen ja ryhmän edustajat: sovitaan yhteisistä menettelytavoista, joita välitetään yhteneväisesti hankkeelle •hankekohtainen yhteistyö; tarvitaan toimiva malli mm. hankkeiden vireilletuloon (vireilletulon tulee tapahtua osastolla, jonne se ensimmäiseksi tulee) •"parisuhdeterapiamalli": hankkeet lapsia, ryhmät ja TE- keskukset vanhempia; tarvitaan toimiva parisuhde, jotta lapset voivat hyvin •parhaiden käytäntöjen löytäminen ja hyödyntäminen; ollaan valmiita jatkuvaan muutokseen ja oppimaan toisilta

, Vantaa •Pohjois-Karjalassa ollut käytössä Leader-hankkeille viranomaisryhmä, joka on ollut hyvä malli ja vapaamuotoinen keskustelufoorumi; koko maakunnan ryhmät ovat osallistuneet (keskinäinen tiedonvaihtokanava samalla); myös Pohjois-Savossa malli on käytössä ja se on koettu toimivaksi; mallin toimivuus on kuitenkin myös ihmisistä kiinni •säännölliset maksamiskoulutukset hankkeille sekä hankehakijakoulutukset ryhmän ja TE-keskuksen välisessä yhteistyössä •on muistettava, että ryhmällä ja TE-keskuksella on eri roolit (tarkoituksenmukaisuus- ja laillisuusharkinnat) •kulujen sisällöllinen tarkastaminen toimintaryhmässä, tositteiden tarkastaminen TE-keskuksessa

, Vantaa •on muistettava myös maksajan rooli; tiedonkulku tulee varmistaa maksajalle saakka •maksatuksissa laadukas työ vähentää päällekkäistä työtä ja nopeuttaa käsittelyä •tarvitaan tarkat ohjeet siitä, mikä on ryhmän ja mikä TE- keskuksen rooli maksatuksissa uudella ohjelmakaudella (Mavin ohjeistus) •selkeät lomakkeet tärkeitä •muistettava, että toimintaryhmän taustalla toimii hallitus, joka tulee ottaa huomioon; TE-keskusten ymmärrettävä tämä •toimintaryhmä tuntee parhaiten hankkeen; rooli lausunnonantajana? •muistettava toimintaryhmien rooli maaseudun kehittäjänä! •pyrittävä hyvään asiakaspalveluun; asiakkaalle tulee antaa realistinen käsitys eikä turhia lupauksia

, Vantaa Mitä esteitä hyvälle yhteistyölle on ollut? •niukat aika- ja henkilöresurssit •pitkät fyysiset etäisyydet ryhmien ja TE-keskusten välillä •kynnys kysymysten esittämiselle (halutaan antaa työrauha kiireiselle yhteistyökumppanille)