06.09.2006 – 1 – Sosiaalisten vaikutusten mittaamisesta Jaana Merenmies, Response-projekti 24.5 2007.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Advertisements

INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Uudistettu JuKo-Elinkaarilaskentatyökalu Julkisivuyhdistys r.y. Mikko Tarri, A-Insinöörit Oy.
IPTV seutuverkoissa Kauhajoki Petri Naukkarinen.
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
•Kapea kulttuurikäsitys: –kulttuuri taiteen, tieteen jne. tuotteina –kulttuuri yksilön, ryhmän tai yhteiskunnan kehityksen tilana –kulttuuri erityisesti.
Metsäntutkimuslaitos MOSSE: Ekologiset tarkastelut yksityismetsien aluetason yhteistoiminnallisessa suunnittelussa. Sosiaalinen kestävyys.
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
Senja-juhlaseminaari Päivi Vilkki VT, projektivastaava.
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
Aineistonhallintasuunnitelma osana tutkimuseettistä lausuntopyyntöä
Green Care – hyvinvointia maaseutuympäristöstä
LAADUKKAAT PALVELUT LAADUKKAILLA HANKINNOILLA PALVELUJEN PAKETOINTI – SEMINAARI
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
Boardman ym. (2011, luku 10): diskonttaaminen Valitaan diskonttokorko markkinoissa olevista diskonttokoroista 1.Marginal rate of return on private investment,
Onnistumiset EU –rahoituksessa Kuntamarkkinat Ilmi Tikkanen.
Maunulan keskustan kehittäminen Mitä suunnittussa pitäisi huomioida? Maunula-Seura Strategiset Mau- nulaan liittyvät tavoitteet Asiat jotka voidaan.
Saavutettavuus on osallisuutta
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
Lions Clubs International D 107-N ”NETTIKLUBI” Koulutus- ja keskustelutilaisuus toimivien klubien.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Perustulo Mitä se maksaa?. Esitettyjä väitteitä Perustulo kaksinkertaistaa valtion menot Perustulo vie rahat hyvinvointipalveluista Perustulo pakottaa.
Sosiaalisten vaikutusten arviointi SVA Ann Holm, Vaasan kaupunkisuunnittelu,
Jyväskylässä Kuntaliitoksen toteutuessa yhteispalvelupisteitä oli Vaajakoskella, Palokassa, Taulumäellä, Kuokkalassa ja Korpilahdella. Säynätsalon aluetoimisto.
Mikä on arviointien lisäarvo ja miten niitä hyödynnetään tulevan ohjelmakauden valmistelussa? Miten Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmalla menee?
HANKINTALAKI Lähellä tuettua ruokaa ammattikeittiöihin – seminaari Anne Kalmari
Asemanseudun persoonat. Eläkeläinen Tärkeää mahdollisuus valmistella matka etukäteen ettei stressaa Matkustaessa tulee asemalle noin puoli tuntia ennen.
Päiväkeskustoiminnan tutkimushanke Sininauhaliitto Tutkija Aki Rogel.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
EAKR-toimenpideohjelmat Tilannekatsaus kevät 2014 Pohjois-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous Kokkola, TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
Viestintäsuunnitelma
KUNTAMARKKINAT ” MITEN EDISTÄÄ KUNTIEN POLIITTISEN JA AMMATILLISEN JOHDON VUOROVAIKUTUSTA JA YHTEISTYÖTÄ” JOHTAJASOPIMUS Suomen kuntajohtajat.
Uudenmaan liitto | Nylands förbund 1 DialogiFoorumi IV ”Päättäminen ja arviointi – näkymät jatkotyöskentelyyn” Järvenpää Kunnat ja sosiaalinen.
Tilakatsaus Hälyri-projekti 4. Kokous Mitä on tehty? Suunniteltu järjestelmän runkoa ja rajapintoja Testattu WCF:n toimivuutta. Suunniteltu.
Mentoreiden verkostoitumisiltapäivä klo
Miten verkko-opetuksen laatua mitataan? VOPLA-työpaja VVYOP´
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä.
MAA- JA METSÄTALOUDEN VESIENHOIDON TUTKIMUSOHJELMA Loppuseminaari Säätytalo Helsinki Mikko Peltonen, MMM.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Metsäntutkimuslaitos Monimuotoisuusverkostojen sosio- taloudellisia vaikutuksia etsimässä MMM, HL, Leena A. Leskinen Ekologiset tarkastelut.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
Sijoitusrahastomarkkinan trendejä Finanssialan Keskusliitto Markku Savikko.
1 Laki sosiaalisista yrityksistä Sosvoima-seminaari Järvenpää Paavo Saikkonen Työministeriö.
1 Sosiaalisen yritystoiminnan mahdollisuudet Sininauhaliiton projektiklinikka Jaana Merenmies, SYFO Oy.
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Miten vaikutuksia mitataan?
MILLAISEEN METROPOLIIN? Matinkylä Matti Vatilo Kuntajakoselvittäjä.
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
Forssan kaupungin hankintapolitiikka, järkivihreät hankinnat
Kuinka esittää ratkaisu menestyksekkäästi B2B –myyntineuvottelussa Based on Thesis (2013) Mari Klemola.
Raportointi Suomessa. GRI  Enemmistö vastuuraportoinnin julkaisevista yrityksistä raportoi GRI:n mukaisesti  Uusi 2006 julkaistu G3-versio painottaa.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
Me. säätiö © 2015 Me-säätiö Me-säätiö Ulla Nord.
Millaisia vastuullisuuskysymyksiä elintarviketuotantoon liittyy ympäristövaikutusten lisäksi ja miten niitä voidaan määrittää? Tiedotustilaisuus ”Miten.
”Vapaaseen lähdekoodiin perustuva kehitys” Projektinhallinnan näkökulma avoimeen koodin perustuvassa ohjelmistokehityksessä.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
PALVELUTARJOTIN – MARKKINAPAIKKA. 1. PALVELUNTUOTTAJA - Markkinointi on edullista yhteisen palvelutarjottimen avulla -Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Lähis-opas julkisille keittiöille
Henkilösertifiointikoulutus ilmanlaadun mittaajille Mittaajatapaaminen, Kuopio, Katriina Kyllönen (IL, Certi)
Hankinnoilla työllistämisen malli
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Yritystukien vaikutuksista
Arvot julkisten hankintojen taustalla
Palvelu pettää – kuka vastaa?
Esityksen transkriptio:

– 1 – Sosiaalisten vaikutusten mittaamisesta Jaana Merenmies, Response-projekti

– 2 – Miksi sosiaalisten vaikutusten mittaamista? Sosiaalisia tuloksia ei pystytä osoittamaan eikä toimintaa parantamaan, jos mittausmenetelmiä ei ole käytössä.

– 3 – Miksi sosiaalisten vaikutusten mittaamista? Sosiaalisia tuloksia ei pystytä osoittamaan eikä toimintaa parantamaan, jos mittausmenetelmiä ei ole käytössä. Taloudellisten tulosten rinnalle tarvitaan käytännössä testattuja ja arvioituja sosiaalisten tulosten mittausmenetelmiä.

– 4 – Miksi sosiaalisten vaikutusten mittaamista? Sosiaalisia tuloksia ei pystytä osoittamaan eikä toimintaa parantamaan, jos mittausmenetelmiä ei ole käytössä. Taloudellisten tulosten rinnalle tarvitaan käytännössä testattuja ja arvioituja sosiaalisten tulosten mittausmenetelmiä. Julkisissa tarjouskilpailuissa ei voi esittää sosiaalisia tuloksia, jos niitä ei ole mitattu.

– 5 – Miksi sosiaalisten vaikutusten mittaamista? Sosiaalisia tuloksia ei pystytä osoittamaan eikä toimintaa parantamaan, jos mittausmenetelmiä ei ole käytössä. Taloudellisten tulosten rinnalle tarvitaan käytännössä testattuja ja arvioituja sosiaalisten tulosten mittausmenetelmiä. Julkisissa tarjouskilpailuissa ei voi esittää sosiaalisia tuloksia, jos niitä ei ole mitattu. Tarve parantaa sosiaalisten yritysten ja muiden työllistävien organisaatioiden asemaa •julkisissa hankinnoissa, •rahoituksen saamisessa ja •toiminnan tulosten osoittamista yhteistyökumppaneille.

– 6 – Mitä oikeastaan mitataan? tarve panostuotostulosvaikutus tavoi tteettavoi tteet toiminta toiminta

– 7 – Miten mitata? IVA SOSIAALINEN TILINPITO runkona •SOCIAL RETURN ON INVESTMENT, SROI •SYTA •LM3 •KYLÄBAROMETRI •VAT •Asiakastyytyväisyyskyselyt •Henkilöstötyytyväisyyskyselyt •ym.

– 8 – Sosiaalisen yritystoiminnan mahdollisuus 1.Sosiaalisen yritystoiminnan sosiaalisia tuloksia ja vaikutuksia on voitava mitata, jotta tiedetään millaisia yhteisöllisiä tuloksia ne saavat aikaan.

– 9 – Sosiaalisen yritystoiminnan mahdollisuus 1.Sosiaalisen yritystoiminnan sosiaalisia tuloksia ja vaikutuksia on voitava mitata, jotta tiedetään millaisia yhteisöllisiä tuloksia ne saavat aikaan. 2.Sosiaaliset kriteerit tulee sisällyttää julkisten hankintojen kilpailutukseen hinta-, laatu- ja ympäristökriteerien ohella.

– 10 – Julkaisu saatavilla Kuntamarkkinat, Helsinki

– 11 – Kiitos!