VOICE THREAD Kieltenopetuksen apuvälineenä. K IELITAITO Kieltä käytetään ajatusten välittämiseen, sosiaalisten suhteiden ylläpitämiseen ja diskurssin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vaatimukset ja testaus
Advertisements

TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Uutta Suvi-työryhmältä Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän pj Proflangin kevätpäivät Rovaniemellä 23. –
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
N ǐ h ǎ o, Zh ō ngguó! Terve, Kiina!. Maailman ykköskieli! •Kiina on maailman puhutuin äidinkieli – yli miljardi puhujaa! •Se on yksi YK:n virallisista.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
Valinnaiset harjoitukset yksin, pareittain tai kolmen hengen ryhmässä.
Samran Khezri Turun Normaalikoulu 2008
ESIMIEHEN VALMENNUSPAKETTI Maahanmuuttajan kielitaito • Maahanmuuttajilla on usein monenlaisia todistuksia suomen kielen taidostaan. • Erilaiset kurssitodistukset.
Buenos días, señor/señora…!
V OICE T HREAD Annukka Elina Inka. V OICE T HREAD Ilmainen palvelu, jonka avulla voi jakaa esityksiä ympäri maailmaa Kuvia, videoita, tekstiä ja ääntä,
SUULLINEN HARJOITTELU
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
Uudenlainen työpiste Hidesk HI-A tietokoneella työskentelyyn Hidesk Oy 2004.
Suomen kieli ja viestintä YAMK-koulutuksessa Vastuuopettajien AC-kokous / Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän ja Osku-hankkeen tuotoksia.
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
KULTTUURIT KOHTAAVAT Hannele Juntunen Kristiina Kukkonen
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
V OICE T HREAD Annukka Elina Inka. V OICE T HREAD Ilmainen palvelu, jonka avulla voi jakaa esityksiä ympäri maailmaa Kuvia, videoita, tekstiä ja ääntä,
Anna-Kaisa Mustaparta Opetusneuvos Opetushallitus
Tee lause! me - alkaa - opiskella - suomi - syksy Me alamme opiskella/opiskelemaan suomea syksyllä. opettaja - opettaa - opiskelijat - puhua - suomi opiskelijat.
MONKEY 2008 JA OPTIMA OPPIMISYMPÄRISTÖ Aloitusseminaari Juha Knuuttila Miksi käytämme Optimaa ? Mitä Monkey 2008 kansiossa on? Miten Monkey.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
10 hyvää syytä opiskella ranskaa
 Tärkeä ja arvokas asia  Hyödyttää matkoilla, jatko-opinnoissa, ihmissuhteissa yms.  Työelämä edellyttää yhä parempaa kielitaitoa.  Oppimisherkkyys.
V OICE T HREAD Annukka Elina Inka. V OICE T HREAD Ilmainen palvelu, jonka avulla voi jakaa esityksiä ympäri maailmaa Kuvia, videoita, tekstiä ja ääntä,
Miksi osittaa ohjelmatMyn1 Miksi osittaa ohjelma C++ -kielessä funktiot voivat olla itsenäisiä tai luokkaan liittyviä funktioita. Funktio on ohjelma, jolla.
2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson
W w w. h a m k. f i Monikulttuurisen pedagogiikan haasteita ja hyviä käytäntöjä Harri Tuomola Kv. kevätpäivät 2008 Helsingin yliopisto
Aloita venäjän opiskelu ja sassiin! Сейчас!
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Welcome to Könönpelto School
Kielivalinnat 2. luokalla
Optima-oppimisympäristö opetuksessa ja oppimisessa Jyväskylän yliopisto.
Metadata editor - rakenteen luonnos 1. TEHTÄVÄ 1) Järjestelmä lukee xml-dokumentin ja xml- skeeman sekä tarkistaa niiden validiuden 2) Järjestelmä lukee.
Lasten ”Voimaryhmä” Metropolia amk, Itäinen perhekeskus (Vuosaaren toimipiste) & Haruspuisto Katja Ihamäki & Paula Olkkonen.
Valintarakenne valintarakenne alkaa aina kysymyksellä eli ehdolla ehto tarkoittaa, että muuttujan sisältöä verrataan toisen muuttujan sisältöön tai vakioon.
6. Luento kieli ja postmoderni filosofia
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Miika Kuusinen LTY/Tietoliikenteen laitos 2003
Kulttuurisemiotiikkaa Oulun yliopisto Lokakuu 2007 Harri Veivo.
Venäläistä kulttuuria aidoissa tilanteissa Kansainvälisyyskasvatusta Helsingin normaalilyseossa.
Viestinnällinen kieltenopetus (CLT)
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Kielten laitos HALUATKO KIELENKIINTOISEN OPISKELUPAIKAN?
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Lapsen ja nuoren tukeminen ja osallisuuden vahvistaminen kuntouttavilla elementeillä Petra Suonio 2012.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
5S puuseppien opetuksessa
Tietoturva.
Humanistinen tiedekunta
A2-VENÄJÄ ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ!.
Kantaluokan määrittely
Tervetuloa kirjastoon Suomessa
KUVATAIDE Kuvataideopetuksen tarkoituksena on kehittää opiskelijan ymmärrystä yhteiskunnan ja ympäristön visuaalisista ilmiöistä ja niiden merkityksistä.
Kielen ja kulttuurin kohtauspaikka
Kielitietoisuus.
Kielitietoisuus.
Selkokieli.
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Welcome to Könönpelto School
15ytov Äidinkieli, suomi, Kaiken maailman mediat 1 osp
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
Katja Ihamäki & Paula Olkkonen
Katri Karjalainen Ajetaan me tandemilla, jutellaan ja opiskellaan
AI ja KU soveltava 2h (8.-9.lk)
Buenos días, señor/señora…!
Otsikko Ingressiin kirjoitetaan kortin sisältö tiivistettynä.
Esityksen transkriptio:

VOICE THREAD Kieltenopetuksen apuvälineenä

K IELITAITO Kieltä käytetään ajatusten välittämiseen, sosiaalisten suhteiden ylläpitämiseen ja diskurssin luomiseen Kieltä käyttääkseen tulee osata vastaanottaa merkityksiä kielen kautta (kuunnella ja lukea) ja tuottaa merkityksiä kielellä (puhua ja kirjoittaa) sekä ymmärtää visuaalisia ärsykkeitä Kielenkäyttötaito pitää sisällään myös kyvyn kommunikoida kohdekielellä, johon sisältyy kohdekielen kulttuurien ja situationaalisten kontekstien ymmärtäminen

Nykykäsityksen mukaan kielitaitoa ei opiskelemalla opiskella vaan se hankitaan kommunikoimalla kielellä VoiceThreadilla voidaan luoda vähän helpotettu kommunikointiympäristö, jossa kieltä pääsee harjoittamaan Alustavan opetuskäyttökokeilun perusteella helppokäyttöinen myös luokkatilanteessa – lukuun ottamatta mikrofonin integrointia järjestelmään Innostaa opiskelijoita käyttämään kieltä, luomaan omia merkityksiä ja antaa aroille kielenkäyttäjille turvallisen ympäristön kokeilla rajojaan Materiaalin hankkiminen työlästä, mutta voidaan tehdä myös yhdessä opiskelijoiden kanssa

A LUSTAVA OPETUSKÄYTTÖKOKEILU