Oppimistehtävä 2. Venla Paunoen MERp07sBE. Aihealueet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SOME Eli sosiaalinen media ja lähinnä sitä Facebook Roast.
Advertisements

Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Tuomas Lehtinen Mediamaisteri Group 2006© MOODLE MEDIAMAISTERI GROUP Mediamaisteri Group PL 82 (Yliopistonkatu 58 D) Tampere mediamaisteri.com.
Monimediaista sisältöä verkkokursseille ideoita sisällöntuotantoon Kajaani Terho Kontioinen Joensuun yliopisto.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Otetaan sosiaalinen media haltuun! Ohjeita sosiaalisen median hyödyntämisestä Karjalan Liiton piirien puheenjohtajille ja aluevastaaville Sosiaalisen median.
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
Wikispaces kouluttajan wikityökaluna Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 1 – JOHDANTO KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Youtube.
Ohjeita sosiaalisen median hyödyntämisestä Karjalan Liiton piirien puheenjohtajille ja aluevastaaville Sosiaalisen median mahdollisuuksia järjestö- ja.
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
Kiravo-projekti 2011 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Pia Hietala Annemari Siro Sirpa Tahvanainen
Sähköinen viestintä projektitoiminnassa Georges Segura / Hanna Toijala Sähköisen viestinnän muotoja ja web 2.0 työkaluja.
Sosiaalinen media.
Esitelmä YOUTUBE.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Sosiaalisen median palvelut ja niiden hyödyntäminen nuorisotyössä Tuhti2013.
Johdannoksi sosiaaliseen mediaan Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Viestintää ja tiedonhallintaa helposti ja tehokkaasti Olli Aro Kehittämiskonsultti – Business Development Consultant.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Mikroblogit , & Soile Hietanen, Niklas Halttunen, Kauri Koponen, Eeva Jääskeläinen, Matti Karvinen, Susanna Kiljunen, Hanna Kankaanpää,
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Verkkosivut opettajan apuna
Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Verkonkäytön mahdollisuudet Veijo Nikkanen Kehitysvammaisten Tukiliitto.
| | Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Aija Hietanen.
Johdantoa sosiaaliseen mediaan Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Flickr-kuvahaku.
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
Creative Commons ja yhteisöttömän aineiston lumo Tietoisku Jari Sarja Otavan Opisto.
Sosiaalinen media opetuksessa Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
Instagram Katariina Toivonen.
Netvibes Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,
Sosiaalisen median suihku Mistä on kyse?. Miten ja missä viestit?
JSPWiki © Reiska, WikiWiki Idea Applen Hypercard-pinosta. Juuret Hawaijin lentokentällä (WikiWiki, pikapikabussit). Ward Cunningham. WikiWikiWeb.
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn.
Maija Laatikainen Anni Lantto Jannika Sammalkangas
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
 YouTube  MySpace  Vimeo  Reddit  Picasa  Photobucket  Mikseri.
Sosiaalinen media. Sisällysluettelo 3. Kuvat – Picasa 4. Sosiaaliset verkostot – Facebook 5. Videot –Youtube 6. Blogit ja wiki- Wikispaces 7. Oppimisympäristöt.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi AIKIS -hanke Teknisen toimivuuden määrittelyt Keskustelun pohjaksi
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Mikael Hätinen & Antti Ukkonen OH2.
1ePassi / wiki-työpaja Hanna Toijala 09. Wiki-ideologiaa yhteisöllisyys avoimuus vuorovaikutteisuus yhteiskäyttö 2ePassi / wiki-työpaja Hanna Toijala.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Kuvahaku internetistä ja kuvien laillinen käyttö.
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
P ERUSTIETOA Flickr on kuva/videopalvelu ja online-yhteisö, joka on perustettu helmikuussa Sivustolla voi jakaa omia kuviaan ja videoita, ja arvostella.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Moodle, Connect Pro, wikit ja blogit oppimisen välineinä Kulttuuri ja luova ala Sulautuvan oppimisen seminaari Timo Raatikainen Lehtori, e-oppimisen.
Ja muut kuvankäsittelyohjelmat
Sosiaalinen media Sinikka Torssonen Sivu
Twitter Teppo Räisänen, Liiketalouden yksikkö Oulun seudun ammattikorkeakoulu.
Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta. Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää.
Jarkko Muhonen TeamProg
Tervetuloa Innokylään
WWW-Sisällönhallintaohjelmat
YouTube YouTuben historia alkoi silloin, kun PayPalin työntekijöitä tekivät verkkosivuston, jossa käyttäjät voivat lisätä, jakaa ja katsoa videomateriaalia.
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Esityksen transkriptio:

Oppimistehtävä 2. Venla Paunoen MERp07sBE

Aihealueet

Kommunikointi - Acrobat Connect Pro •Verkkokokousympäristö, joka on suunniteltu toimimaan erilaisilla alustoilla. Hyödyntää useimmilla tietokoneilla jo valmiina olevaa Adobe Flash Playeria, jonka avulla käyttäjillä on välitön pääsy online-kokouksiin, virtuaalisiin luokkahuoneisiin ja esityksiin ilman erillisten ohjelmistojen lataamista omalle tietokoneelle. Connect Pro on yhteensopiva monien erilaisten käyttöjärjestelmien kanssa, kuten Microsof Windows, Macintosh, Linux ja Solaris. •Connect Pro -ympäristössä osallistujat voivat olla yhteydessä toisiinsa webkameran ja mikrofonin sekä chatin kautta. Ympäristössä on mahdollista jakaa esim. powerpoint-esityksiä, kuvia, ääni- ja videotiedostoja sekä oman tietokoneen työpöytä tai tietty sovellus. •Acrobat Connect Pro:sta on olemassa myös maksuton, enintään kolmen henkilön tai yhteisön käyttöön tarkoitettu vaihtoehto Adobe ConnectNow, jonka kuka tahansa voi hankkia itselleen omaksi verkkokokousympäristökseen.

Kuvat - Flickr •Helmikuussa 2004 julkaistu verkkopalvelu, jossa käyttäjät voivat julkaista ottamiaan valokuvia ja arvostella muiden kuvia. Flickrissä on mahdollista hakea ja luokitella kuvia folksonomisesti. Flickr on yksi internetin suosituimmista kuvapalveluista. Flickr on mainittu yhtenä esimerkkinä Web 2.0:sta. •Flickr tarjoaa ilmaiseksi mahdollisuuden ladata palveluun 100 megatavua kuvia kuukaudessa. Ilmaisten käyttäjien toimintoja on monilla tavoin rajoitettu, esimerkiksi käyttäjän kuvasivulla näkyy vain 200 viimeksi ladattua kuvaa. Loputkin säilyvät Flickrissä, mutta niitä pääsee katsomaan vain suoran, kuvaan vievän linkin kautta. Vuosimaksun maksaneet käyttäjät voivat ladata Flickriin rajattoman määrän kuvia. Kuvien on kuitenkin oltava alle 10 megatavun kokoisia. •Saksassa, Singaporessa, Hongkongissa ja Koreassa näkyvät vain turvallisiksi määritellyt kuvat. Suomessa Flickrin kotimainen vastine on Kuvaboxi, jolla on rekisteröityä käyttäjää.

Oppimisympäristö - Moodle •Ilmainen, avoimen lähdekoodin oppimisalusta eli virtuaalinen oppimisympäristö (VLE), joka soveltuu erilaisille käyttäjäryhmille erilaisiin käyttötarkoituksiin. Se on vapaasti saatavissa ja ladattavissa moodlen alkuperäissivustolta. Moodle tarjoaa työvälineitä mm. vuorovaikutukseen, sisällöntuottamiseen ja materiaalin jakamiseen. •Oppimisympäristön päätekijänä on australialainen Martin Dougiamas. Häntä avustavat työssä tuhannet kehittäjät ympäri maailmaa. Moodlen pedagoginen lähestymistapa perustuu sosiaalisen rakentumisen teoriaan. Siksi Moodle on sopiva opiskelukokonaisuuksiin, joissa opiskelijat ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja opettajan kanssa.

Sosiaaliset verkostot - Jaiku •Internetissä ja matkapuhelimessa toimiva yhteisö- ja mikroblogipalvelu. •Helmikuussa 2006 Jyri Engström ja Petteri Koponen, itse palvelu julkaistiin saman vuoden heinäkuussa ja 9. lokakuuta 2007 Google osti Jaikun Palveluun ei saanut rekisteröityä tunnuksia kuin edellisten käyttäjien kutsusta. Käytännössä Jaiku ei ole saanut samanlaista suosiota ja käyttäjämääriä kuin kilpailijansa, joista merkittävin on Twitter. •14. tammikuuta 2009 Google ilmoitti lopettavansa useita palvelujaan ja Jaikun kehittämisen. Jaiku Engine julkaistiin vapaana ohjelmistona Apache Licensen alaisuudessa •Nimi Jaiku tulee sanoista haiku ja joiku. Jaikun tavoite on olla viestintäväline ihmisten välillä heidän kertoessaan toisilleen mitä kokevat tai mitä ovat tekemässä.

Sosiaaliset verkostot - Jaiku •Jaiku on Web 2.0 -palvelu, jonka avulla on mahdollista kirjoittaa jaikuja, lyhyitä viestejä lähes mistä tahansa välineestä (matkapuhelin, www-selain, pikaviestinohjelma), sekä kommentoida niitä. Toinen olennainen ominaisuus on pikaviestimistä tuttu läsnäolotieto, sekä kolmantena ominaisuutena mahdollisuus yhdistää muista palveluista, kuten Flickrista ja Last.fm:stä tulevia syötteitä yhdeksi kokonaisuudeksi.

Videot, luentokalvot - YouTube •Googlen omistama suosittu 19 eri •kielellä tarjottu videopalvelu. •YouTuben kautta käyttäjä voi lisätä omia videoita tai katsoa sekä ladata muiden käyttäjien lisäämiä videoita. •Sivuston perusti 15. helmikuuta 2005 kolme PayPalin työntekijää: Chad Hurley, Steve Chen ja Jawed Karim. •YouTuben päämaja sijaitsee San Brunossa, Kaliforniassa. Se on Internetin suosituin suoratoistovideopalvelu.YouTuben videoiden formaattina käytetään Adobe Flash Video -muotoa (.FLV).

Web sivustot- wikispace •Verkkosivusto, jonka sisältöä käyttäjät voivat itse muokata, usein ilman sivustolle kirjautumista. •Vuorovaikutteisuus ja muutosten tekemisen yksinkertaisuus tekevät wikistä tehokkaan yhteisöllisen kirjoittamisen työkalun. •Termillä wiki voidaan myös viitata yhteistyöohjelmistoihin, jotka helpottavat wiki-verkkosivustojen käyttöä. •Wikiin voidaan luoda dokumentteja käyttäen yksinkertaista merkintäkieltä ja selainta. Useammat wikit sijaitsevat julkisessa verkossa World Wide Web, joka on Internetin osa. Yksi sivu wikissä on ”wikisivu”, kun taas sivujen summa muodostaa koko sivuston eli ”wikin”.