Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JSPWiki © Reiska, 2007. WikiWiki Idea Applen Hypercard-pinosta. Juuret Hawaijin lentokentällä (WikiWiki, pikapikabussit). Ward Cunningham. WikiWikiWeb.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JSPWiki © Reiska, 2007. WikiWiki Idea Applen Hypercard-pinosta. Juuret Hawaijin lentokentällä (WikiWiki, pikapikabussit). Ward Cunningham. WikiWikiWeb."— Esityksen transkriptio:

1 JSPWiki © Reiska, 2007

2 WikiWiki Idea Applen Hypercard-pinosta. Juuret Hawaijin lentokentällä (WikiWiki, pikapikabussit). Ward Cunningham. WikiWikiWeb 1995 ensimmäinen julkinen Wiki (Akronyymi What I Know Is… keksitty myöhemmin). Mass Collaborative Authoring Vuorovaikutuksen ja käytön helppous tekee WikiWikistä tehokkaan yhteisöjen, käyttäjämassojen yhteisen sisällöntuotantotyökalun. Voi olla palomuurin takana. Projektidokumentointi ja kommunikointi. Intranetit korvaava foorumi.

3 Wiki WikiWikiä kutsutaan yleensä lyhyesti Wikiksi. Wiki voi sisältää minkä tahansa alan ja ryhmän sisältöjä (alun perin vain tietotekniikan sisältöjä). P.S Wikin synomyymiksi ajatellaan usein myös Wikipedia (tietosanakirja). Wikiksi kutsutaan joskus myös itse ohjelmistoa tai palvelua (Wiki Engine).

4 JSPWiki JSPWiki voidaan asentaa mille tahansa J2EE tai JavaEE palvelimelle. Tässä asennus on suoritettu Apache Tomcat- sovellusppalvelimelle Windows-ympäristössä ja siirretty sitten sellaisenaan Unix- ympäristöön. Seuraavalla sivulla on näytetty Windows- ympäristössä asennetun sovelluksen sisältö.

5

6

7

8 JSPWiki JSPWiki on WikiWiki-klooni, joka on kirjoitettu kokonaan Javalla ja JSP:llä. Java ja JSP ovat avointa, kaikilla alustoilla toimivaa tekniikkaa. JSPWikiä on helppo laajentaa PlugIn’eillä, myös omilla. Wiki on web-sivusto (site), jonka tekemiseen kaikki voivat osallistua. Kävijät voivat tuottaa, lisätä, poistaa, muuttaa ja muuten editoida sisältöjä. Tyypillisesti jopa anonyyminä ilman rekisteröitymistä! Wiki suosii paljon linkkejä sivujen välillä.


Lataa ppt "JSPWiki © Reiska, 2007. WikiWiki Idea Applen Hypercard-pinosta. Juuret Hawaijin lentokentällä (WikiWiki, pikapikabussit). Ward Cunningham. WikiWikiWeb."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google