Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ohjeita sosiaalisen median hyödyntämisestä Karjalan Liiton piirien puheenjohtajille ja aluevastaaville Sosiaalisen median mahdollisuuksia järjestö- ja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ohjeita sosiaalisen median hyödyntämisestä Karjalan Liiton piirien puheenjohtajille ja aluevastaaville Sosiaalisen median mahdollisuuksia järjestö- ja."— Esityksen transkriptio:

1 Ohjeita sosiaalisen median hyödyntämisestä Karjalan Liiton piirien puheenjohtajille ja aluevastaaville Sosiaalisen median mahdollisuuksia järjestö- ja yhdistystoiminnassa OK-opintokeskuksen koulutus, 2012 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kultturituottaja, kevät 20121

2 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 20122 Karjalan Liiton jäsenyhteisöissä on yli 50.000 eri-ikäistä aktiivista toimijaa. Jäsenseuroissa harrastetaan monipuolisesti karjalaisuutta. Nykyisten seurojen rinnalla toimii virtuaali- ja muita yhteisöjä. www.karjalanliitto.fi

3 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 20123 Karjalaisseurojen piirejä on 15 Karjalaisten Pitäjäyhdistysten Liitto Karjalaisten sukuyhteisöjen liitto Aluevastaavia on jokaisessa piirissä yksi, lukuun ottamatta Pohjolaa, jossa pitkien etäisyyksien vuoksi kaksi. Toiminnanjohtaja koordinoi yhteistyötä piirien puheenjohtajien ja aluevastaavien kesken. - Piirien puheenjohtajatapaamiset ja aluevastaavien seminaarit. - Yhteydenpito sähköpostitse.

4 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 20124

5 5

6 6

7 7 Karjalan Liiton strategiassa sähköinen viestintä ja sosiaalinen media on nostettu vahvasti esille. Vuosittaisessa toimintakilpailussa saavat lisäpisteitä ne seurat, joilla on omat verkkosivut ja joiden puheenjohtajilla ja sihteereillä on oma sähköpostiosoite. Suurin osa jäsenistä on eläkeikäisiä. Sosiaalinen media on kuitenkin otettu hyvin aktiivisesti vastaan. Facebookissa on monia karjalaisyhteisöjen sivuja tai ryhmiä. FacebookYouTubeYammerGoogle+Twitter

8 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 20128

9 9 Facebookin lisäksi Google+ Twitter Bambuser Delicious Survey Monkey Yammer YouTube Blogit ja wikit

10 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 201210 Google+ on kuvien, videoiden, linkkien ja kuulumisten jakamiseen tarkoitettu palvelu. Se käyttää myös Googlen muita tuotteita ja yhdistää ne yhdeksi tapahtumavirraksi. Google+:ssa voi luoda rajattuja piirejä, jotka ovat työskentelyalustana toiminnanjohtajan ja piirien sekä aluevastaavien kesken.

11 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 201211 Google+:ssa voit jakaa erilaisia asioita erilaisten tai samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Piirit helpottavat piirien puheenjohtajien sisällyttämistä yhteen piiriin ja aluevastaavien sisällyttämistä toiseen piiriin.

12 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 201212 Google+-palveluissa on mahdollisuus videotapaamisiin Hangoutin kautta. Hangout-tapaamisen voi sopia etukäteen tai sen avulla voi keskustella spontaanisti kasvokkain toisen aluevastaavan tai puheenjohtajan kanssa. Hangout mahdollistaa jopa kymmenen hengen videovälitteisen keskustelutuokion. Pienten kokousten pitäminen on helppoa näinkin.

13 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 201213 Googlen karttapalvelun avulla voit tutustua myös luovutetun Karjalan kaupunkeihin ja kyliin.

14 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 201214 Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu internetissä. Sen käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä. Viestit eli twiitit, (engl. tweet), saavat olla korkeintaan 140 merkkiä.

15 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 201215 Yammer on sosiaalisen median palvelu, jossa voi kirjoittaa lyhyitä viestejä muiden nähtäväksi. Yammerissa voi viestitellä organisaation sisäisesti ja soveltuu siten hyvin järjestön intranetiksi.

16 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 201216 Blogi on verkkosivu tai -sivusto, johon yksi tai useampi kirjoittaja kirjoittaa säännöllisesti tai epäsäännöllisesti. Wiki syntyy verkkoyhteisön editointityöllä, johon voi osallistua joko kuka tahansa tai tietty ryhmä.

17 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 201217 Bambuserilla voit lähettää videokuvaa internetiin. Se on helppokäyttöinen sovellus, johon tarvitaan nettikamera tai kännykkä. Web-kameralla lähettäminen on ilmaista. http://www.bambuser.com

18 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 201218 YouTube on Googlen omistama internetissä toimiva videopalvelu. YouTuben kautta voit lisätä omia videoita tai katsoa sekä ladata muiden käyttäjien lisäämiä videoita. Sivusto on käytettävissä myös suomen kielellä.

19 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 201219 Delicious on palvelu, jonne voi tallentaa muistiin kiinnostavia verkkosivuosoitteita. Verkkoon tallennettuja kirjanmerkkejä voi katsoa niin koti- kuin työkoneelta tai älypuhelimesta.

20 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 201220 SurveyMonkey on ilmainen työkalu kyselytutkimusten laatimiseen. Tee kätevästi kurssin tai tapahtuman palautelomake. Miten meni? Kiitos paljon!


Lataa ppt "Ohjeita sosiaalisen median hyödyntämisestä Karjalan Liiton piirien puheenjohtajille ja aluevastaaville Sosiaalisen median mahdollisuuksia järjestö- ja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google