VAPAAEHTOISTEN VOIMAVARAPÄIVÄ

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SPL Päätoimisten Coaching-ohjelma
Advertisements

Asenne kohilleen- ja tuas jaksaa!
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Vapaaehtoistoiminnan johtaminen
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Stressi Stressi on elimistöön kohdistuvaa fyysistä tai psyykkistä, ympäristöstä tulevaa tai sisäsyntyistä kuormitusta.
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
Tekijät ja tehtävät kohtaavat Toiminta mielekästä ja turvallista kaikille osapuolille Toiminta hyvin organisoitua ja johdettua Osallistuminen ja vaikuttaminen.
Virike ry1 Seutuverkko Tavoitteet Ihmisten hyvinvoinnin lisääminen Autetaan ihmisiä selviytymään yhteiskunnassa Helpotetaan kuntoutuneiden.
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Aggressiontunne Luento nro 1..
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
KANSALAISTOIMINTA Osa Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry:n ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä Kokoaa erilaisia ihmisiä yhteen mielekkään toiminnan.
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Mielenterveys s. 110 –
Saku Ylä-Soininmäki Psykologi, Lahden ammattikorkeakoulu
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla – vinkkejä vertais- ja toiminnallisten ryhmien perustamiseen Turun Kaupunkilähetys ry Pirjo-Riitta Kataja.
Toimintasuunnitelma Piirifoorumi Toimintasuunnitelma Esko Hietanen2 Perusteet TS:aan Kv. Pres Joe Prestonin ajatukset ja tavoitteet LL/Toronton.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Koulussa elämää opettelemassa
AJATUKSIA IHMISTEN VÄLISESTÄ KOHTAAMISESTA
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
KIRKONPALVELIJAN TYÖNOHJAUS
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Omat voimavarat ja jaksaminen Omaa jaksamista edistää motivaatio ja innostus tehtävään riittävä perehdytys ohjaus.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
OPPISOPIMUSNUOREN OHJAAMINEN TYÖPAIKALLA RAKENNUSAINEITA NUORTEN MODUULIN SUUNNITTELUUN Työpaikkakouluttajat valmentaen vahvoiksi- hanke 2015.
Työniloa ja hyvää oloa! AMK-kirjastopäivät Leena Markkanen.
Hurtig TE1 Mielenterveys voimavarana. Mielenterveys voimavarana Mielenterveyttä tukee: toimivat ihmissuhteet perheeseen ja ystäviin mahdollisuus.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
11. UNI JA LEPO Terveystieto 7.
Stressi ja sen hallinta. Mitkä asiat aiheuttavat stressiä? Voiko stressiä hallita? Miten?
Voi hyvin Sosiaalisuus Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä Toteutettu yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtois- ja vertaistoiminnan periaatteet Vapaaehtoisuus Tasa-arvoisuus Vastavuoroisuus Ei-ammattimaisuus Luotettavuus.
12 Vaikeuksia voi ennaltaehkäistä ja niistä voi selvitä Ydinsisältö.
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
Henkinen valmennus valmennuksen ja kehittymisen tueksi
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Ryhmäyttäminen ryhmän rakentamisen työkaluna
Auttajat ulapalla Vapaaehtoisten koulutusristeily
Opintopsykologi Katja Hietanen
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Lounais-Suomen Syöpäyhdistys Vapaaehtoiseksi lähelle avun tarvitsijaa
Liikunnan Perusopinnot
Miksi hyvää kannattaa edistää?
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Esityksen transkriptio:

VAPAAEHTOISTEN VOIMAVARAPÄIVÄ Omat voimavarat ja niiden vahvistaminen

ILO OLLA VAPAAEHTOINEN Vapaaehtoistoiminta On merkittävä voimavara yhteiskunnassa Tarjoaa auttamisen ja välittämisen kanavan Tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa ja tehdä mielekkäitä asioita sekä oppia uutta Tuottaa iloa tekijälle ja vapaaehtoisavun saajalle Perustuu järjestön arvoihin ja periaatteisiin Ei korvaa ammatillista työtä eikä palveluja

Vapaaehtoisen hyvinvoinnin kulmakivet Tehtävän selkeys ja oman roolin ymmärtäminen Riittävä perehdytys, tarvittavat tiedot/taidot Mahdollisuus ohjaukseen ja tukeen Ryhmään kuulumisen tunne Kyky rajata tehtäviä ja sanoa myös ”ei” Kyky erottaa oma tilanne tuettavan tilanteesta Tasapaino omassa elämässä

Tunnista stressi ajoissa Tavallinen stressi Kumulatiivinen stressi Loppuun palaminen ”burnout” Myötätuntostressi Myötätuntouupumus Sijaistraumatisoituminen

Myötätuntouupumus Samaistuminen avuntarvitsijan tilanteeseen tai siitä kerrottuihin yksityiskohtiin. Halu poistaa/lievittää kärsimystä Koskee auttajia/perheenjäseniä, työkavereita ine. Myötätuntostressi voi pitkittyessään muuttua myötätuntouupumukseksi Ennaltaehkäisy ja tuki tärkeä: rajojen ylläpito, itsestä ja omista tarpeista huolehtiminen, kokemusten jakaminen ja purku, ohjaus ja tuki

Hyvinvointia vahvistaa Riittävä yöuni, liikunta ja kevyt ruokavalio Rentoutuminen, löydä oma tapasi rentoutua Stressinsäätelytaidon opettelu Monipuoliset harrastukset Moninaiset aistielämykset (näkö- , kuulo- ja tuntoaistiin perustuvat) Arjen yksinkertaistaminen Ihmissuhteet ja vuorovaikutus Positiivinen elämänasenne; keskitä ajatukset hyviin puoliin – se mitä ajattelee vahvistuu