Koukussa järvikalaan Esox lucius. Järvikalan käytön lisäämisen tavoitteena on  suomalaisen ruokakulttuurin syventäminen  kotimaisen kalan arvostuksen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Advertisements

Vapaa-ajankalastus Itämeren piirissä
Gourmet herkkuja ravintola- ja kotikeittiöihin
RuokaKouvola2020 TR/Ohjausryhmä Kouvolan kaupunki.
Kestävä käyttö kalavedenhoidon ja kalastuksen järjestämisen perusteena KKL 2011.
RUOKATUOTANNON SUUNNITTELU
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Kala - pehmeiden rasva-happojen lähde
Keski-Suomen ruokakulttuuri – nyt!
Urheilutoimitus ja -seurat
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA Foodwest Oy.
Itämeren kalan ympäristömyrkkypitoisuudet – muutokset
Tämä raportti on tarkoitettu yksinomaan
Ehkäisevän päihdetyön verkoston strategia
Ruokakalaviljelyn uudet lajit
”P.O.R.K – 100 % omaleimaisia ilmakuivattuja lihatuotteita
Osaava Varsinais-Suomi II-hanke MAJOITUS- JA RAVITSEMISALALLA
MTK / Maaseutuyrittäjyys/Syväniemi 1 Ryhtiä julkisiin hankintoihin Anni-Mari Syväniemi ruokakulttuuriasiamies Maaseutuyrittäjyyslinja, MTK.
Turun kaupungin kestävät hankinnat
Kala - paras luonnollinen D -vitamiinin lähde D –vitamiinin saanti Finravinto 2007 tutkimuksen mukaan suomalaiset saivat lähes puolet D-vitamiinista.
Kalalajit 7lk. Opiskele kalalajit ja niiden tuntomerkit testiä varten,
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Bio- ja ympäristötieteiden laitos
Perheiden ruokailu ennen ja nyt – lapsen kasvaminen omaan ruokakulttuuriin Jyväskylä
Huonon kannattavuuden syitä Myyntihinta liian pieni verrattuna kustannustasoon? Myyntimäärät liian pieniä? (muuttuvien kulujen jälkeen jäävä raha ei riitä.
Taloustutkimus Oy / Anne Kosonen ja Riitta Ristiluoma
Kalan myyntiajat – suositus kaupalle jäävistä päiväyksistä
Luomu julkisen sektorin ammattikeittiöissä Risto Pitkänen/ Finfood Luomu Finfood – Suomen Ruokatieto ry
Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?
Ratkaisunesittely. Asiakas- hankinta Kaupasta päättäminen Ratkaisu vastaväitteisiin Vastaväitteet lukkoon Ratkaisuesitys Kartoitus Luottamus yritykseen.
Taustatietoja maatalouteen liittyen Lähde: MTK / MTK-Pohjois-Savo
Sivistystoimen tuloskortti 2013
KALAVIIKKO HACCP-pohjaisen omavalvontaohje-hankkeen tulokset ja soveltaminen kala-alan yrityksessä Marjatta Rahkio, Lihateollisuuden tutkimuskeskus.
Näsijärven kalastusalue Isännöitsijä Anne Kasanen
Makupaloja Suomesta. Tilaisuuden nimi Päivämäärä Esittäjän nimi Organisaatio.
Kouluruoka Esityksen ovat tuottaneet
Kalalajit 7lk. Opiskele kalalajit ja niiden tuntomerkit testiä varten,
Pohjoisimman Lapin Leader ry. INTOA, ROHKEUTTA JA OSAAMISTA PELOTON POHJOISIN
MINNO® Innovaatioprojekti 2014 Loppukatselmus MOLA - Moniammatillinen Lapinlahti Lapinlahden Lähde - Ravintolapäivä
Pohjois-Savon ELY-keskus Euroopan kalatalousrahasto Pohjois-Savossa Tuleva ohjelmakausi Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä
Entäpä jos oppilaat, vanhemmat ja lähialueen asukkaat opettaisivat toisilleen hallitsemiaan tietoja ja taitoja?
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Palauteseteli Sosiaalinen innovaatio © Nisse Suutarinen,
Kalan hinta ja kalan tuonnin kehitys Jari Setälä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Kalaviikko 2002 Tampere.
Kalatalouden tulevaisuuden mahdollisuudet
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
Johdatus ohjelmointiin  Ohjelmointi opetuksessa  Opetussuunnitelma-tehtävä  Ohjelmointityökalut ja -välineet.
Yritys ja markkinointi mediassa ÄIDINKIELI 4. OSP.
KANSALLISKIRJASTO Finna 2020 Johtava avoimen kulttuurin ja tieteen hyödyntämisen väylä Kristiina Hormia-Poutanen Finna-konsortioryhmä
UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA
7. Kalat 7. BIOLOGIA.
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia! -seminaari
Ruuan reitti: kala.
Kalastus.
ARKTISET KULTTUURIT Sivut 162171
Yritys ja markkinointi mediassa
Kotitalouden kurssit lukiossa
(Pyydetyn) kalan kontaminanttivaarat ja niiden valvonta
Biotaloudesta elinvoimaa Itä- ja Pohjois-Suomeen
Kalastuksen ja kalataloushallinnon tulevaisuus
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Terveys ja maku samalla lautasella
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
Kiwi Cuvée Pinot Noir Tuotetiedot Tuottaja: Lacheteau Maa: Ranska Alue: Vin de France Ala-alue/Luokitus: Vin de France Alkoholiprosentti: 12.5% Rypaletyyppi:
Marsalkka Luomu Golden Ale (suodatettu) 4,6%
Kuulas Luomuomena 4,7% kuiva siideri
Kalastuksen innovaatio-ohjelma, Blue Products Ohjelman tavoitteet:
Lisäarvotuotteita vähäarvoisista kalalajeista ja niiden sivuvirroista Kalastuksen innovaatio-ohjelma Blue Products Ohjelman päätavoite on aikaansaada.
Kiwi Cuvée Sauvignon Blanc
Kano-malli Etunimi Sukunimi.
Esityksen transkriptio:

Koukussa järvikalaan Esox lucius

Järvikalan käytön lisäämisen tavoitteena on  suomalaisen ruokakulttuurin syventäminen  kotimaisen kalan arvostuksen lisääminen  uusien makujen kokeileminen  kalastuselinkeinon virkistäminen  kestävyyden huomioiminen Sukella syvyyksiin

 Ravitsemuksellinen näkökanta – suositus 2 x viikossa kalalajeja vaihdellen  Kestävän kehityksen näkökanta – laatuketju, kotimaisuus, tuoreus, arvot  Taloudellinen näkökanta – oman talousalueen elinkeinoelämä  Suomalaisen ruokakulttuurin näkökanta – ruokakulttuurin vaaliminen Miksi järvikalaa?

• Kalevalainen mytologia mainitsee Tuonelan hauen, Väinämöinen tekee leukaluusta kanteleen • Kala elää suomalaisissa sananlaskuissa: ”Söisi kattikin kaloja, vaan ei kastais kynsiänsä.” ”Kaikkia sitä nälässä syödään, sano Kemin kalamies ku oululaisen silakoita syövön näki.” ”Kaikkien mieli kalaankin tekee, vaikka ei ole verkkoa eikä venettä.” ”Annas akka toinenkin silakka kun on joulu.” Järvikala suomalaisessa kulttuurissa

• Ennakkoluulot • Raaka-aineen käsittelytaito • Arvostuksen ja tiedon puute • Saatavuuden epätasaisuus • Markkinoinnin puutteellisuus • Hankinnan ongelmat • Käytettävyys • Hinta? Järvikalan käytön haasteet

• Opetuksen lisääminen peruskouluissa • Tutustuminen raaka-aineeseen • Päättäjät mukaan arvokeskusteluun • Alkutuottajat tuotannonsuunnitteluun  tuotteet, pakkauskoot, määrät • Asiakkaat mukaan tuotekehittelyyn  makukoulut, testit, asiakaspalautteet Järvikalan käytön lisääminen 1/2

• Kokeile rohkeasti, aloita pienillä muutoksilla  yksi uusi resepti tai raaka-aine • Hyödynnä sesongit • Kokemusten jakaminen • Kerro tuotteesta asiakkaalle • Tuotteiden selkeys, älä peitä makuja • Markkinointia ja toistoja, tee myyntivaltti  Järvikalan käytön lisääminen 2/2

Järvikalat Pohjois-Savon suurkeittiöissä • Muikku – perinteinen maakuntakala Savossa • Hauki – haukimassan monikäyttöisyys • Kuha – hinta? • Särki ja lahna – kokeilussa • Ahven ja made - ravintolat c Tekijän nimi

Sano muikku! Coregonus albula