Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia! -seminaari

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia! -seminaari"— Esityksen transkriptio:

1 Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia! -seminaari
kalastaja Juha Piilola

2 Asikkalan seutu kaupallisen kalastuksen mahdollistajana
Sijainti on logistisesti hyvä Lahti on vieressä eikä Helsinkiin tai Hämeenlinnaan ole pitkä matka eli asiakkaat ovat lähellä Isot (n km²)ja monimuotoiset vesistöt luovat hyvät edellytykset kannattavalle yritystoiminnalle Järvien kuha ja muikkukannat ovat vahvoja, Päijänteen iso muikku on helppo markkinoitava, mutta vaikea pyydettävä, Vesijärvessä on hyvä kuhakanta Padasjoelta löytyy kalankäsittelytilat

3 JOS kaupallinen kalastaja tulisi tänne kalaan niin…
Harjoittaisi avovesikaudella troolilla Päijänteellä ja Ruotsalaisella muikunpyyntiä sekä talvella Vesijärvellä kuhan pyyntiä. Mitenköhän rahoitus ko. kaluston hankintaan järjestyisi nuorelle kalastajalle, jolla ei ole perämetsiä antaa vakuudeksi eikä mahdollisutta henkilötakauksiin, kun hän hakee esim. 100 t€ lainaa? Talvella voisi harjoittaa myös muikun nuottakalastusta esim. Kuohijärvellä Ongelmaksi muodostunee yleisvesialueen troolilupien saanti sekä osakaskunnilta muiden kalastuslupien (verkko ja rysäluvat?) saanti ei osakkaana. Alueen kalankäsittelytilat ja perkuukoneet? Padasjoella on, mutta onko muualla yleishyödyllisiä tiloja? Kuohijärven pienen muikun perkuu ja jalostus mahdollisuudet? Ei ole sopivaa perkuukonetta pienelle muikulle ja pienen muikun markkinointi pyöreänä on vaikeaa Yhteistyömahdollisuudet alueen kalanjalostus yritysten kanssa?

4 Alueelle tulee siis varmasti kalastajia jos…
Rahoitusjärjestelmä kuntoon Lupapolitiikka saadaan kuntoon Infra kuntoon eli kalankäsittely ja jalostustilat sekä koneet ja laitteet on kalastajien saatavilla Kun kalastaja saa luvan harjoittaa elinkeinoaan alueen lupapolitiikan puolesta alueen vahvoissa kalakannoissa, alueelle tulee myös muuta kannattavaa elinkeinotoimintaa kuten kalanjalostusta. Lisäksi kalastus tukee alueen jo olemassa olevaa muuta elinkeinotoimintaa kuten kone- ja metalliteollisuutta. Hyvällä yhteistyöllä kaupallinen kalastus tukee myös alueen kalastusmatkailutoimintaa sillä esim. yksi talvimatkailun haetuimmista sanoista googlessa on talvinuottaus. Eli loput hoituu kyllä, kuin itsestään, mutta löytyykö alueelta aitoa tahtoa järjestää em. asiat kuntoon ajoissa?


Lataa ppt "Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia! -seminaari"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google